Kumaha ngareset kata sandi root nalika anjeun hilap

Groot nyarios: Kuring root

Di Linux sareng lingkungan Unix sanés anu urang ngagaduhan kecap akses pangguna sareng ogé tina akun root. Nalika urang hilap kecap akses pangguna moal aya masalah ageung sabab ku akun root atanapi nganggo sudo urang tiasa nganggo alat administrasi anu tangtu pikeun milari kata sandi pangguna anu leungit atanapi ngan saukur ngarobih na pikeun anu anyar. Di sisi anu sanésna, nalika éta kajantenan ku kami nganggo akun akar, anu kawasa, sagala rupa rada rumit, tapi sanés akhir dunya ogé ...

Dina ést totorial saderhana kami bakal ngajarkeun kumaha cageur atanapi ngareset kata sandi root upami anjeun parantos hilap sareng teu tiasa ngaksés akun anjeun dina Linux. Cara anu bade dijelaskeun ku kuring umum pikeun sadaya distribusi, sanaos tiasa rada beda-beda gumantung kana naha anjeun nganggo bootloader anu sanés, sareng sanésna, tapi upami anjeun nganggo distro anu dipikaterang ku GRUB anjeun bakal kedah nuturkeun léngkah ieu:

  1. Pareuman hurungkeun deui komputer anjeun atanapi boot upami teu aktip, tapi awas layar GRUB, Kusabab anjeun kedah ngalakukeun sababaraha operasi pikeun aranjeunna. Ku alatan éta, lamun undur mimitian ngalebetkeun Éntri standar, mindahkeun pamilih supados hitungan dieureunkeun sareng masihan anjeun waktos. Upami layar GRUB henteu némbongan kusabab anjeun teu gaduh waktos, anjeun kedah ngarobih konfigurasi GRUB supados nembongan, upami anjeun henteu terang kumaha kéngingkeun koméntar sareng kuring bakal nyobian ngajelaskeun ka anjeun ...
  2. Ayeuna sakali kami di GRUB, pencét konci E. pikeun ngédit sababaraha pilihan.
  3. Milarian garis dimana muncul nami gambar binér kernel anu dimuat sareng anu garis na ditungtungan ku "init = / bin / bash". Upami anjeun ningali kana garis ieu anjeun bakal ningali yén aya parameter baca-hijina (ro) anu anjeun kedah robih janten maca-nyerat, nyaéta, rw.
  4. Pencét ayeuna F10 pikeun ngahemat parobihan sareng ngabalikan komputer sareng naon anu bakal urang kéngingkeun ayeuna Bash cangkang ajakan.
  5. Ayeuna anjeun kedah dianggo ku alat anu urang gaduh dina cangkang ieu ngarobah sandi root:


mount -n -o remount,rw /


passwd root (aquí cambiamos la contraseña de root por la nueva,y si quieres puedes cambiar la de otro usuario usando el nombre de usuario en vez de root)


exec /sbin/init

Kalayan tilu paréntah ieu dihirupkeun deui sakali kami parantos ngarobah kecap akses sareng urang tiasa lebetkeun distro sapertos biasana ...

jarami alternatif séjén pikeun metoda ieu, sapertos nganggo LiveCD, atanapi bahkan nyalin Hash tina kecap konci anu dipikaterang kana kolom anu saluyu sareng akun root / etc / shadow, tapi kuring henteu nyarankeun anu terakhir, kusabab upami anjeun hilap ngarobih upami anjeun ngagaduhan aksés, éta moal aman.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Carlos Saldaña cenahna

    "Kalayan kakuatan anu hébat sumping tanggung jawab hébat" - Paman Ben

  2.   arcane cenahna

    Kontribusi anu saé Ishak. Hatur nuhun.

  3.   davidcrx cenahna

    Ayeuna kanggo tulisan ngeunaan kumaha cara ngalindungan sandi grub.

    Pos anu saé pisan.

  4.   Javi Bagja cenahna

    Hatur nuhun kana tulisan éta, kuring satuju sareng David, ayeuna waktuna ngajaga grub pikeun nyingkahan ieu, kusabab éta "saha waé" anu tiasa ngacowkeunana.

    Hiji salam.

  5.   sebas cenahna

    Teras tulisan ngeunaan cara ngareset kata sandi GRUB nalika anjeun hilap.