Kumaha carana ngarobih terminal anjeun janten Manajer Operasi sareng Gestor-Jou

Kuring parantos nyiptakeun program pikeun gnu / linux anu disebatna Gestor-jou, terminal konsol anu ditingkatkeun, anggap yén dina gnu / linux kami seueur sapertos xterm, gnome-terminal, konsole dina kde sareng yakuake anu saé pisan tapi sanaos ngalaksanakeun paréntah sareng program Kuring sacara manual nampilkeun program kuring ka anjeun, éta ngalakukeun naon waé anu dilakukeun ku anu sanés kalayan bédana yén éta ngagaduhan seueur fungsi sareng alat pikeun pangguna, kuring badé ngajelaskeun naon anu dilakukeun upami anjeun hoyong nyobian di komputer gnu / linux anjeun.

Program ieu dilakukeun dina basa pamrograman Dasar dina panyusun sareng nafsirkeun linux Gambas kalayan ngagunakeun perpustakaan grafis gtk sareng qt4. Program ieu mangrupikeun salah sahiji terminal atanapi konsol paréntah anu ningkat, atanapi hayu urang sebutkeun éta mangrupikeun Operasi Manajer kalayan seueur fungsi pikeun ngabantosan pangguna.

Fungsi:
Salain ti ngaéksekusi paréntah saderhana sacara manual, program ieu parantos nyayogikeun daptar paréntah anu paling seueur dianggo dina gnu / linux upami anjeun hoyong nambihan langkung seueur anjeun tiasa ngalaksanakeunana sareng anjeun ogé tiasa nyimpen sareng ngamuatna dina txt, Éta ogé ngagaduhan daptar paréntah anu dilaksanakeun upami Upami anjeun henteu ngaetikkeun deui tapi milari dina daptar ku sakali klik, éta cek sahingga upami ngalaksanakeun paréntah anu nyungkeun kecap akses anjeun tiasa sacara manual nyumputkeunana, upami anjeun hoyong ngaéksekusi paréntah anjeun ogé tiasa ngalaksanakeunana ku tombol ngaéksekusi atanapi ku keyboard, program ieu Éta ngagaduhan pamilarian jalur upami anjeun badé ngaksés jalur diréktori ku paréntah, éta ngagaduhan tampilan konsol sareng mesin pencari kecap di jerona, éta ogé ngawartosan anjeun upami anjeun salaku Pangguna Normal atanapi Pangguna Super, éta bakal robih ku User Privilege! Ogé, upami anjeun kersa, anjeun tiasa nambihan gambar latar tukang atanapi ngarobih warna, parangkat lunak ieu dilengkepan konsol anu diperluas sanésna supados anjeun tiasa ngajalankeun operasi kalayan langkung raoseun ogé. Éta ngagaduhan panémbong disk view sareng tungtung prosés kalayan ngawas disk, prosés sareng ram, éta ogé ngaoptimalkeunana, program ieu tiasa ngeureunkeun prosés ku pencét beurit, nami prosés atanapi id anu sami tapi upami kaayaan darurat ku Tangtosna, upami éta hipu, éta tiasa maéhan sadaya prosés sistem, program ieu nyayogikeun ménu éksékusi tina program anu paling sering dianggo dina gnu / linux kalayan sakali klik, anjeun ogé tiasa ngabalikan, ngagantung sareng mareuman komputer anjeun, tapi upami anjeun hoyong anjeun tiasa anggo dina waktos anu khusus Jang ngalampahkeunana sapertos dina pilihan Otomatis-ngajalankeun pikeun ngalaksanakeun fungsi-fungsi ieu bahkan mawa alarm upami anjeun badé ngonpigurasikeunana, upami anjeun hoyong inpormasi lengkep, éta ngagaduhan menu anu ngajelaskeun program sareng bentuk langkung ti 400 paréntah anu dijelaskeun kalayan hadé sahingga anjeun diajar ngagunakeunana, enya anjeun ngarasa kaleungitan unggal fungsi anjeun tiasa milarian dina pilihan Pitulung pikeun ngabimbing anjeun, upami anjeun kedah ngahubungi kuring anjeun tiasa masihan ménu inpormasi pamekar sareng aya aranjeunnadata kuring, ogé kuring miharep anjeun resep éta.

Gnu / linux distro sayogi pikeun dianggo:

Debian Wheezy
Canaima 4.0 AND 4.1
Canaima Kayu manis 5.0
Kde Kubuntu 16.04
Ubuntu 16.04
Kde Slackware
Bungbu Kayu manis

Ieu pidéo:

https://youtube.com/watch?v=4YiuIIzKWdA%3F

Ieu sababaraha gambar:

Manajer operasi, terminal atanapi konsol paréntah ningkat manajer operasi modifed2 manajer operasi modifed3 manajer operasi modifed4 manajer operasi modifed5 manajer operasi modifed6 manajer operasi modifed7 manajer operasi modifed8 manajer operasi modifed9 manajer operasi modifed10 manajer operasi modifed11 manajer operasi modifed12 manajer operasi modifed13 manajer operasi modifed14 Upami anjeun hoyong nyobian program di dieu tautan:

https://mega.nz/#F!0oxwWQ6I!7SPPBeb1N2pfLOEGqsz4zA

Ati-ati pikeun anu gaduh versi Ubuntu ti 16.04 sareng langkung tiheula, laksanakeun heula ieu sateuacan masang file:

update apt-meunang
apt-meunang install gambas3

Éta ogé tiasa milarian deui di pusat parangkat lunakna sareng milarian gambas3 teras masangkeunana teras buka.

Teras panggihan file manager-jou_0.0.1-0ubuntu1_all.deb teras masangkeunana.

Ayeuna pikeun anu gaduh versi sateuacanna, aranjeunna kedah ngaunduh file tar.gz, milari txt masing-masing sareng turutan pitunjukna teras masang Deb.

Di sisi anu sanésna kuring ogé ngembangkeun peramban wéb anu namina Nav-jou anu nambihan riwayat, tetengger, nami wajah, nyimpen sadayana dina txt upami anjeun hoyong, anjeun ogé tiasa ngaunduh file tina internét, anjeun tiasa ngajalankeun Manajer-jou upami anjeun hoyong, anjeun tiasa nunjukkeun tanggal sareng waktos kalayan beban halaman sareng persentase, nambihan halaman di awal, éta ogé mawa google, twitter, facebook sareng youtube sacara standar sareng akhirna unduh pidéo tina Internét ku pangatur unduhan anu kuring ngembangkeun, janten kuring badé nyebarkeunana hayu aranjeunna nyobian.

Ieu sababaraha gambar:

BROWSER énggal sabab éta dikembangkeun Pilihan dina Browser pikeun diunduh manajer download browser nav-jou4 nav_jou ngaunduh Pikeun anu resep:

Kalayan program anu disebat Gambas 3 anjeun bakal diajar ngembangkeun program sareng sistem propésional dina basa pamrograman dasar. Anjeun tiasa ngembangkeun aplikasi anjeun nganggo basis data sqlite, mysql, postgresl sareng firebird.

udang 3.5.3 entri udang1 entri udang2 Ieu halaman komunitas linux Gambas pikeun anu resep diajar program sareng ngabagi:

Komunitas Prawn

Kuring miharep anjeun resep, kritik anu konstruktif ogé ditampi, pikeun menerkeun sareng ngabagi, Salam.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gonzalo Martinez cenahna

    Kami salah sahiji jalma guha anu jauh tina grafik sareng langkung caket kana terminal langkung saé, tapi kuring henteu tiasa ngabantosan tapi béjakeun yén éta mangrupikeun padamelan anu saé.

  2.   jousseph cenahna

    Nuhun kolega Gonzalo Martinez, kuring ogé nuturkeun anjeun, kuring mangrupikeun jalma guha anu resep kana terminal sareng paréntahna, kuring ngalakukeun pamekaran ieu sareng tujuan ngalirkeun operasi sareng sakaligus ngabayangkeun prosés na supados gaya linux kami henteu leungit. Di sisi anu sanésna, ngabagi mangrupikeun salah sahiji unsur urang, salam.

  3.   Noel cenahna

    Abdi parantos lami nuturkeun blog anjeun, éta ngabébaskeun kuring tina seueur masalah, kuring nganggo lengkungan, kuring hoyong terang naha anjeun badé ngadamel vérsi atanapi naha anjeun ogé tiasa nganggo lengkungan?

  4.   jousseph cenahna

    Halo Noel, wilujeng tepang sareng salam, kuring bungah yén anjeun parantos nganggo Manajer - ((jou)) pikeun tiasa ngoperasikeun sistem gnu / linux anjeun, kuring hoyong nyebatkeun yén kuring henteu kantos nganggo Archilinux tapi upami kuring panasaran pikeun nyobaan, aya batur sapagawean anu lami kuring naros ka kuring pikeun salah sahiji pikeun Slackware anu kuring ogé ngembangkeun pikeun distro dina kde ti Kubuntu, dina publikasi sareng di mega ieu kanggo diunduh, kuring pikir yén versi Slackware ieu tiasa dianggo pikeun Archilinux anjeun, cobian sareng upami éta seueur bug hayu atuh terang!, janten kuring bakal nempatkeun diri kuring di payuneun ngajantenkeun anu lengkep pikeun Archilinux. Salam.