Kumaha ngarobih sandi pangguna root MySQL ku terminal

Kuring terang pangurus anu kadang-kadang anu hilap kana kecap konci root MySQL, ieu tiasa janten panyusahan anu leres, leres?

Bayangkeun yén anjeun kedah ngadamel database anyar, ngalakukeun naon waé sareng anjeun moal tiasa sabab anjeun henteu tiasa émut kata sandi pangurus (root) server MySQL, masalah anu leres.

Di dieu kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha aksés ka server MySQL ngalangkungan terminal TANPA netepkeun kecap akses root, janten sakali di jero anjeun tiasa ngarobih kata sandi root.

Tulisan anu aya hubunganana:
Pariksa tabel tina database MySQL sareng ngalereskeun anu rusak

Hal anu pangpayunna nyaéta ngeureunkeun jasa MySQL:

Dua paréntah ieu kedah dilaksanakeun kalayan kaistiméwaan administrasi, boh ku netepkeun sudo dina awal paréntah atanapi ngaéksekusi aranjeunna langsung salaku akar

service mysql stop

Ieu ngeureunkeun jasa, ayeuna urang badé ngamimitian tapi ku cara anu béda, cara anu moal naroskeun kecap akses ka kami engké:

mysqld_safe --skip-grant-tables &

Siap, ayeuna hayu urang aksés kana terminal MySQL:

mysql -u root

Aranjeunna bakal ningali yén éta henteu naroskeun kecap akses, aranjeunna bakal ningali yén aranjeunna parantos lebet kana konsol MySQL atanapi terminal sareng tiasa ngalakukeun naon waé anu dipikahoyong, hayu urang teraskeun ngarobih kata sandi root MySQL.

Mimiti urang bakal ngalebetkeun database MySQL sapertos:

use mysql;

Teras, hayu urang robih kecap akses:

update user set password=PASSWORD("ElNuevoPassword") where user='root';

Ayeuna hayu urang nyegerkeun kaistiméwaan:

flush privileges;

Sareng tungtungna urang kaluar:

quit;

Siap, kami parantos ngarobih kecap akses tina pangguna root MySQL, ayeuna urang bakal ngeureunkeun jasa sareng ngamimitian sakumaha kuduna:

service mysql stop

service mysql start

ahir

Ieu nya, aranjeunna parantos kéngingkeun deui pangendali MySQL nyalira


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   seuneu cenahna

    Tip saé pisan, hatur nuhun

  2.   Chaparral cenahna

    Alus teuing, hébat!

  3.   FIXOCONN cenahna

    ngantosan éta kajantenan pikeun kuring nyobian, henteu aya tip anu saé

  4.   CrisXuX cenahna

    Excelente

  5.   Gustavo Londono L. cenahna

    tulisan anu saé pisan, rangkulan !!

  6.   Ricardo cenahna

    Mangpaat pisan, anjeun ngan ukur ngagaleuh kuring. Hatur nuhun.

  7.   Pepe cenahna

    Mangpaat pisan, anjeun ngagaleuh kuring tina rurusuhan, nuhun!

  8.   Jose cenahna

    Solusi ieu parantos dianggo pikeun kuring sababaraha kali, tapi ayeuna kuring gaduh mesin mysql anu nembé dipasang sareng kuring nyobian nyetél kecap akses, nanging éta nyatakeun yén médan "sandi" henteu aya, parios strukturna sareng lapangan sanés leres-leres aya . Aya ideu kumaha ngalereskeunana?

  9.   Ignatius farre cenahna

    Hatur nuhun, anjeun parantos nyalametkeun kuring ku tiasa kéngingkeun deui kendali MySQL abdi ...

  10.   david cenahna

    Kuring digawé tina sapuluh rébu nuhun.

  11.   Javierfdez cenahna

    Nya, anjeun parantos méréskeun masalah kuring. Hatur nuhun!

  12.   freval cenahna

    4 léngkah pamungkas ngadamel bédana hatur nuhun pisan

  13.   FuzzJS cenahna

    Nuhun éta parantos saé pisan pikeun kuring tapi kuring ngalaman kasalahan saatos paréntah munggaran kalayan pesen ieu:

    mysqld_safe Directory '/ var / run / MySQL' pikeun file stop kontak UNIX henteu aya

    Nyiptakeun diréktori ngajawab masalah sareng kuring tiasa ngalengkepan parobihan kecap akses, kuring ngabagi paréntah upami kajadian ka batur.

    mkdir -p / var / run / MySQL
    chown MySQL: MySQL / var / run / MySQL

  14.   ANNE JULIA cenahna

    Saé teuing

  15.   Giuseppe cenahna

    Hatur nuhun pisan kana tulisanana.
    Éta ngabantosan kuring pikeun milarian deui data uji tina buah prambus pi dimana kuring parantos lami masang server LAMPU.