Kumaha ngarobih PDFs kana DJVU

Djvu (diucapkan deja-vu) mangrupikeun format file komputer anu dirancang utamina pikeun nyimpen gambar anu dipindai. Éta dicirikeun ku ngalebetkeun téknologi canggih sapertos pipisahan lapisan gambar, loading progresif, coding arithmetic sareng komprési lossless pikeun gambar bitonal (dua warna), ngamungkinkeun gambar anu saé kanggo disimpen dina minimal rohangan.


Unggah progresif (atanapi unduhan) ngajantenkeun format anu saé pikeun gambar anu disajikeun tina Internét. Djvu parantos diwanohkeun salaku alternatif pikeun PDF, sareng dinten ayeuna ngungkulan format ieu dina dokumén anu paling parantos dipindai. Ieu nyababkeun éta dianggo sacara luas dina panyebaran buku matematika dina jaringan file sharing (Emule, Bittorrent, jst). Sapertos PDF, Djvu tiasa ngandung lapisan téks anu dicandak ngalangkungan prosés OCR (Optical Character Recognition), janten gampang ditiron sareng diempelkeun kana dokumén sanés.

Téknologi DjVu asalna dikembangkeun ku Yann Le Cun, Léon Bottou, Patrick Haffner, sareng Paul G. Howard di AT&T Labs taun 1996. DjVu mangrupikeun format file kabuka. Kodeu sumber pustaka rujukan sareng spésifikasi format diterbitkeun sareng sayogi. Kapamilikan hak pikeun ngembangkeun komérsial parangkat lunak énkripsi parantos ditransferkeun ka sababaraha perusahaan sababaraha taun, kalebet AT&T sareng LizardTech. Panulis aslina ngajaga palaksanaan GPL anu disebut DjVuLibre.

Babandingan sareng PDF

Beda utama antara DjVu sareng PDF nyaéta anu baheula mangrupikeun format grafik raster, sedengkeun anu terakhir mangrupikeun format grafik vektor. Ieu ngakibatkeun konsekuensi ieu:

Resolusi maksimum file DjVu tos aya (ditangtoskeun nalika ngadamel). Kontrasna, file PDF tiasa sacara wenang ngagedéan atanapi dikirangan, asalkeun sumber gambar dina format vektor (gambar anu dipindai henteu), tanpa kaleungitan kualitasna.

Karakter dina file DjVu mangrupikeun gambar, éta henteu nganggo fon. PDF henteu nganggo font, anu panginten henteu tiasa dibungkus dina file, janten upami éta henteu aya dina sistem, anu sanés anu sayogi dianggo.

Format PDF nyayogikeun cara anu sanés pikeun ngalebetkeun sareng nampilkeun gambar raster, anu sering dianggo pikeun nyiptakeun file dokumen anu dipindai. File ieu ngagaduhan watesan anu sami sareng file DjVu.

Upami kualitas anu anjeun paduli, IMHO DJVUs langkung saé pisan. Sadayana katingalina langkung seukeut. Upami, di sisi anu sanésna, anjeun meryogikeun rohangan dina disk anjeun, linggih ogé: nalika ngarobih pdfs kuring ka djvus, rata-rata, anu terakhir nyandak 3 kali langkung kirang tina pdfs lami kuring.

Ngarobih PDFs anjeun ka DJVU

Ngalakukeun ieu téh omong kosong. Urang ngan saukur masang pdf2djvu:

sudo apt-meunang install pdf2djvu

Teras, pikeun ngagunakeunana, urang ngaéksekusi:

file pdf2djvu.pdf -o file.djvu

Pikeun ieu jalan, tong hilap ngaganti file.pdf sareng file.djvu ku jalur file anu saluyu.

Tingali ka DJVU

Ubuntu parantos kaluar "out of the box" kalayan kamampuan ningali DJVUs. Pikeun ngalakukeun ieu, anggo program anu sami sareng pikeun PDFs: Evince. Janten, dina hartos éta, urang gampang.

Ngeunaan koméntar anu parantos didamel ka kuring dina pos anu sanés, anjeun tiasa milih téks dina DJVU. Sapertos PDFs, upami dokuménna OCRed (atanapi upami file téks dirobih kana format éta) maka éta tiasa.

Masalahna nyaéta kusabab aya kasalahan dina Evince (tingali hama y coménario), program anu mana Ubuntu muka PDFs sareng DJVU sacara standar, operasi ieu teu tiasa dilaksanakeun.

Pikeun méréskeun masalah ieu, urang tiasa masang DjView, program sakedik anu sanés kanggo ningali DJVUs.

sudo apt-meunang install djview4

Sakali dipasang, anjeun bakal mendakanana dina Grafika> DJView.

Sababaraha tautan anu tiasa dipikaresep ku anjeun:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Héléna_ryuu cenahna

    Hatur nuhun pisan kana inpo dina basa inggris> w

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Héléna: Naon anu anjeun pikahoyong disebut "kumpulan gambar ngédit" (nyaéta, ngédit seueur gambar dina waktos anu sami). Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun éta dina Linux. Sugan anu paling praktis nyaéta ngagunakeun nautilus-image-converter atanapi phatch. Duanana aya dina Repository Ubuntu. Anu mimiti ngamungkinkeun anjeun ngédit gambar tina Nautilus (google éta, pastina anjeun bakal kénging seueur tutorial). Phatch, di sisi anu sanésna, mangrupikeun program alit anu mandiri nyaéta, numutkeun kuring, langkung kuat (éta ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun langkung seueur hal).
    Sakali anjeun siap sadaya gambar, anjeun tiasa nganggo imagemagick pikeun ngarobih kana PDF (contona, nempatkeun sadayana kana 1 PDF tunggal). Kanggo ngalakukeun ieu, kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu: https://blog.desdelinux.net/como-manipular-imagenes-desde-el-terminal/ Upami anjeun peryogi langkung bantosan, wartosan kuring ... upami koméntar éta ngajantenkeun kuring lami pisan.
    Surak! Paul.

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Héléna: Naon anu anjeun pikahoyong disebut "kumpulan gambar ngédit" (nyaéta, ngédit seueur gambar dina waktos anu sami). Aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun éta dina Linux. Sugan anu paling praktis nyaéta ngagunakeun nautilus-image-converter atanapi phatch. Duanana aya dina Repository Ubuntu. Anu mimiti ngamungkinkeun anjeun ngédit gambar tina Nautilus (google éta, pastina anjeun bakal kénging seueur tutorial). Phatch, di sisi anu sanésna, mangrupikeun program alit anu mandiri nyaéta, numutkeun kuring, langkung kuat (éta ngamungkinkeun anjeun ngalakukeun langkung seueur hal).
    Sakali anjeun siap sadaya gambar, anjeun tiasa nganggo imagemagick pikeun ngarobih kana PDF (contona, nempatkeun sadayana kana 1 PDF tunggal). Kanggo ngalakukeun ieu, kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu: https://blog.desdelinux.net/como-manipular-imagenes-desde-el-terminal/ Upami anjeun peryogi langkung bantosan, wartosan kuring ... upami koméntar éta ngajantenkeun kuring lami pisan.
    Surak! Paul.

  4.   Héléna_ryuu cenahna

    Naha anjeun terang kumaha kuring tiasa ngadamel file djvu langsung tina gambar anu dipindai?

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Halo Héléna! Kuring nyarankeun anjeun maca tulisan ieu: http://www.howtoforge.com/creating_djvu_documents_on_linux
    Pasti, éta dina basa Inggris, tapi kuring pikir éta saderhana sareng ngartos.
    Surak! Paul.

  6.   Héléna_ryuu cenahna

    muhun, kuring parantos ngadamel pdf ku imagemagik (saderhana pisan; D) sareng kuring pisan ngahargaan bantosan anjeun, ati-ati pisan> w <, salaku tulisan, kuring nganggo archlinux sareng xfce, sareng Phatch saé pisan, kuring nganggo gimp kanggo tugas alit sapertos motong gambar ._., ....
    Pokokna, sarébu hatur nuhun kana bantosan anjeun! ^^

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Abdi ngemplong!
    Rangkulan! Paul.

  8.   Juan Camilo cenahna

    hatur nuhun

  9.   botani cenahna

    éndah…. hatur nuhun pisan!

  10.   raster cenahna

    hatur nuhun anu matak

bool (leres)