Kumaha Ngarobih TXT kana WAV, MP3, OGG, AAC atanapi FLAC di Ubuntu

Ngarobih file téks kana audio mangrupikeun hal éta tiasa nguntungkeun sanés ngan ukur pikeun jalma anu ngagaduhan masalah paningalan tapi ogé pikeun saha waé anu hoyong diajar atanapi anu, anu teu cekap maca atanapi kakurangan rohangan panglipur minimum pikeun ngalakukeunana, resep "dibaca" ka aranjeunna nalika aranjeunna aya dina karéta, di subway, sareng sajabana.Tungtungna anjeun bakal tiasa nyimpen buku karesep anjeun, kasimpulan tina facu, sareng sajabana dina pamuter musik anjeun. sareng anjeun bakal tiasa nyandak aranjeunna dimana wae anjeun hoyong!

Cara anu ku kuring bakal diajarkeun waktos ayeuna nganggo motor Ésépak. Dasarna aya 2 cara pikeun ngagunakeunana, ngalangkungan GUI (Gespeaker) atanapi ngalangkungan terminal.


Léngkah-léngkah sateuacanna:

Espeak parantos dipasang dina versi panganyarna tina Ubuntu, éta sababna kami milih éta. Janten anu tetep dipasang sareng ngonpigurasikeun sakedik pisan.

Ngagunakeun Gespeaker GUI

1) Pasang Gespeaker:
Buka halaman resmi proyek, unduh paket .DEB sareng pasangkeun.

Sakali dipasang, panggihan sareng ngajalankeun Gespeaker, sayogi dina Aplikasi> Audio sareng Video> Gespeaker

Nalika anjeun ngajalankeunana, anjeun bakal sadar yén panggunaanna intuitif pisan. Anjeun ngan ukur kedah milih sora anu ku kami hoyong diréproduksi téks na; bisi urang, éta tiasa Spanyol atanapi Spanyol-Latin-Amérika. Teras, nyerat téks dina kotak téks utama sareng, upami diperyogikeun, atur pilihan "maju" anu ngatur kagancangan, volume, nada sareng "tunda" antara kecap-kecap sora. Akhirna, pencét Play sareng voila!

Pikeun nyimpen téks ieu dina file audio, pencét waé "Rékam" sareng pilih jalur tujuan.

2) Pasang sora Mbrola

Anjeun panginten aya perhatosan yén sora-sora aslina kadéngé rada 'robotic', dina gaya 'Stephen Hawking'. Pikeun "ngalancarkeun" masalah ieu, solusi anu mungkin nyaéta ngagunakeun sora Mbrola.

Kanggo ngalakukeun ieu, urang mimitina kedah masang motor Mbrola. Buka terminal sareng jinisna:

sudo apt-meunang install mbrola

Teras turunkeun sora Mbrola «Es1» sareng «es2» (upami anjeun kersa ogé tiasa ngaunduh anu sanés), ngadékompres sareng nyalin file anu sami nami sareng tanpa penyuluhan kana folder «/ usr / share / mbrola», anu urang kedah jiptakeun upami teu aya .

Pikeun ngalakukeun éta kalayan gancang ti terminal, salin sareng témpél sadayana jagong ieu:

wget http://www.tcts.fpms.ac.be/synthesis/mbrola/dba/es1/es1-980610.zip && wget http://www.tcts.fpms.ac.be/synthesis/mbrola/dba/ es2 / es2-989825.zip && unzip es1-980610.zip && unzip es2-989825.zip && sudo mkdir / usr / share / mbrola && sudo cp ~ / es1 / es1 / usr / share / mbrola && sudo cp ~ / es2 / es2 / usr / share / mbrola

3) Tuning Gespeaker

Sateuacan neraskeun, kuring nyarankeun nutup Gespeaker upami anjeun kabuka. Buka deui teras buka Edit> Preferensi. Dina pamuter Audio, aranjeunna tiasa milih antara ALSA sareng PulseAudio. Saran kuring nyaéta anjeun milih "PulseAudio". Sagalana sejenna tiasa tetep sami.

Ngan ukur tetep naha Gespeaker leres-leres ngadeteksi mesin sareng sora Mbrola. Pikeun ngalakukeun ieu, buka tab "Mbrola voices". Dimana nyebatkeun "Aplikasi utama Mbrola" pesen kedah némbongan nyarios "Paket mbrola dipasang". Teras gulung ka handapeun daptar pikeun ningali naha éta ngadeteksi sora "spanyol-mbrola-1" sareng "spanyol-mbrola-2". Upami kitu, urang aya dina jalur anu bener.

4) Coba sadayana ...

Akhirna, pilih sora Mbrola dina Gespeaker. Dina jandéla utami program, pilih tina "Basa" daptar barang "Spanyol-mbrola-1" atanapi "Spanyol-mbrola-2".

Ngagunakeun terminal

1) Diajar ngagunakeun Espeak ti terminal

Puter téks anu diasupkeun:

espeak --stdout 'Hayu urang nganggo Linux anu pang seueurna' | aplay

Puterkeun téks nalika anjeun ngetik dina terminal:

espeak --stdout | aplay

Maénkeun dokumén

espeak --stdout -t mydocument.txt | aplay

Maénkeun dokumén sareng ngahasilkeun file WAV

espeak -t mydocument.txt -w myudio.wav

Daptar sadaya sora anu sayogi

espeak --voicetext

Maénkeun nganggo "sora" khusus

espeak -v en-uk --stdout 'Hayu urang nganggo Linux mangrupikeun blog anu pangsaéna di dunya' | aplay

Atur jumlah kecap per menit dimaénkeun

espeak -s 140 -f mydocument.txt | aplay

Daptar sora anu sayogi dina basa anu khusus

espeak --voice = es

2) Pasang sora Mbrola

Pikeun ngalakukeun éta, aranjeunna kedah nuturkeun léngkah anu sami anu dikembangkeun dina titik 2 di luhur.

Anggo sora Mbrola ti terminal.

Ieu tiasa sakedik langkung rumit, tapi éta dianggo langkung saé tibatan Gespeaker. Sanaos mesin konvérsina sami (espeak + mbrola), sora Gspeaker kadéngéna langkung parah, sigana kusabab tunda antara kecap teu tiasa diréduksi janten angka kirang ti 5. Maka, kuring nyarankeun anjeun nyimpen halaman ieu dina paporit pikeun ngaksésna dina waktos diperyogikeun.

Pikeun ngarobih file téks kana file .WAV nganggo sora Mbrola:

espeak -v mb-es1 -f textfile | mbrola -e / usr / share / mbrola / es1 - output.wav

Kantun maénkeun file téks nganggo sora Mbrola:

espeak -v mb-es1 -f textfile | mbrola -e / usr / share / mbrola / es1 - - | aplay -r16000 -fS16

Parameter -e nyegah mbrola teu eureun upami pendak sareng foném anu teu ngartos atanapi mikawanoh leres.

Sanaos ieu sanés masalah pikeun "es1" sareng "es2", penting pikeun dicatet yén sababaraha sora mbrola nganggo tingkat sampel 22050 Hz. Dina hal ieu, aranjeunna kedah nempatkeun -r22050 tibatan -r16000.

Kumaha ngarobih hasil akhir (.WAV) kana .MP3, .OGG, jsb.

Cara anu paling gampang nyaéta ngagunakeun Sound Converter, GUI pikeun perpustakaan gstreamer.

Buka terminal teras lebetkeun:

sudo apt-meunang install soundconverter

Teras angkat ka Aplikasi> Audio sareng Video> Parobih Sora sareng ngajalankeun program na. Pikeun ngonpigurasikeun parameter konvérsi angkat ka Édit> Preferensi. Teras pilih file (s) pikeun ngarobih teras pencét tombol «Ngarobih»


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Tanggal anu saé! Nuhun Facundo!

  2.   Facundo Peiretti cenahna

    Saé pisan!!
    Tapi kuring hoyong netelakeun patarosan: Pikeun masang sora-sora Mbrola sanésna kuring kedah nempatkeun ALL eusi .zip dina folder / usr / share / mbrola, kusabab sanésna (nalika némpélkeun ngan ukur file tanpa penyuluhan) program ngawartoskeun ka kuring q yén "basa" henteu dipasang.

  3.   Héléna cenahna

    Sae pisan, kuring yakin kuring masihan seueur panggunaan. Hatur nuhun.

  4.   edwina cenahna

    Kontribusi anu saé, hatur nuhun pisan.

  5.   Daniel Esteban Buccafusca cenahna

    Wilujeng énjing, sareng nuturkeun sadaya léngkahna, kalebet masang gespeaker ku terminal tapi program ieu henteu jalan, spéaker, ti terminal anjeun tiasa ngupingkeun.