Kumaha ngarobih UUID tina partisi dina Linux

UUID dina Linux

La UUID (Identity Unique Unik) mangrupikeun identifier unik universal anu unik ngaidentipikasi partisi sistem file atanapi FS. Éta mangrupikeun kode standar anu dianggo dina Linux anu tiasa anjeun tingali dina / etc / fstab, contona, sareng anu diwangun ku 16 bait, nyaéta 128 bit. Maka, éta diwangun ku 36 karakter alfanumérik dibagi kana lima kelompok kalayan format: 8-4-4-4-12. Éta masihan seueur kode anu sayogi sareng kasempetan dua kode cocog cukup low.

Salaku conto, UUID anu has panginten 6700b9562-d30b-5d52-82bc-655787665500. Nya, upami anjeun atos ngatur sistem operasi GNU / Linux sareng anjeun badé ngarobih ku alesan naon, ayeuna anjeun bakal ningali kumaha anjeun tiasa ngarobihna kalayan gampang. Tapi sateuacan éta, kuring bakal nunjukkeun anjeun kumaha anjeun tiasa ningali UUID tina partisi anjeun aya dina distro anjeun ku ngaéksekusi salah sahiji paréntah ieu:

cat /etc/fstab
sudo blkid|grep UUID

Tapi upami anjeun hoyong tingali UUID tina partisi atanapi alat khusus, anjeun tiasa ngalakukeun sapertos kieu:

sudo blkid | grep sdd4

Sakali anjeun terang UUIDs, anjeun tiasa ngarobih ku cara saderhana ku paréntah ieu, nganggap yén ieu mangrupikeun partisi anu anjeun badé ngarobih UUID pikeun:

umount /dev/sdd4
tune2fs /dev/sdd4 -U random

Sakumaha anjeun ningali, anjeun kedah unmount heula partisi yén anjeun badé ngarobih, teras jalankeun paréntah ieu pikeun ngahasilkeun UUID anyar sacara acak teras anjeun tiasa parios UUID tina partisi éta deui pikeun mastikeun yén éta parantos robih.

Tong hilap ngarobih UUID dina bidang anu saluyu sareng / jsb / fstab ogé. upami partisi éta aya dina file ieu supados dipasang sacara otomatis nganggo boot system. Upami teu kitu bakal aya masalah teu ngakuan UUID. Anjeun tiasa nyalin UUID anu ditampilkeun teras témpél kana kolom fstab anu pas pikeun ngagentos anu lami nganggo éditor téks karesep anjeun ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Humberto Molinares cenahna

    Nalika anjeun nyebatkeun "sareng kamungkinan cocog dua kode rada handap" nyatana kuring henteu satuju sareng anu disebatkeun anjeun, kumargi kuring parantos ngempelkeun partisi 7GB (ukuran acuh pikeun uji coba) dina lima partisi sareng tebak JIKA sadayana ngagaduhan UUID anu sami . Tapi upami anjeun nyebatkeun yén aranjeunna leres-leres ngahasilkeun nyalira, kuring masihan anjeun alesan kumargi dina waktos ngahasilkeun éta Sistem masihan UUID anu béda pikeun sadayana. Hatur nuhun parantos maca kuring.