Kumaha ngarobih Sistem Operasi GNU / Linux kami?

Ngaropea GNU / Linux kalayan Grub Customizer

Ngaropea GNU / Linux kalayan Grub Customizer

Seueur pangguna GNU / Linux ngagaduhan tantangan contonapribadi Salain tina ngagunakeunana pikeun tujuan khusus anu aranjeunna pilih salaku Sistem Operasi, tiasa ngarobih Distro anjeun saloba mungkin pikeun nunjukkeun kumaha serbaguna sareng sakuatna cenah Sistem Operasi Gratis tiasa dihareupeun anu privatip.

Unggal Distro ngagaduhan aplikasi sareng trik khusus pikeun ngarobih ku cara anu épisién sareng épéktip tapi aya seueur anu umum sareng anu kapendak dina gudang unggal-unggal na. Dina ieu publikasi kami bakal nyobian nyebatkeun sareng ngajelaskeun anu paling dikenal sareng paling umum pikeun sadaya Distros, dina raraga ngadukung pangguna Parangkat Lunak Gratis sareng Dunya GNU / Linux pikeun ngahontal tujuan kustomisasi sareng optimalisasi masing-masing Distros.

Ngaropea GNU / Linux

Diantara Aplikasi Personalisasi kami mendakan:

Customizer Grub

Customizer Grub

Es antarbeungeut grafis anu ngamungkinkeun urang ngatur ménu boot tina Sistem GRUB2 / BURG tina Sistem Operasi GNU / Linux. Dijieun ku Daniel Richter ayeuna nuju kanggo Vérsi 5.0.8 sareng éta disimpen dina en Launchpad. Aplikasi ieu ngamungkinkeun urang, diantarana:

  • pindah, ngahapus atanapi ngaganti nami rékaman boot tina menu GRUB,
  • Ngédit eusi ménu atanapi ngadamel rékaman boot anyar,
  • Ngajalankeun pamasangan Boot Manager dina Master Boot Record (MBR),
  • Konpigurasikeun Sistem Operasi standar pikeun ngajalankeun nalika ngamimitian,
  • Atur parameter kernel tangtu,
  • Edit gambar latar GRUB sareng warna téks ménu boot.

Program anu sami atanapi sami: manajer ngamimitian, KGRUBEditor y SuperBootManager.

Manajer DEBIA Plymouth

Plymouth / DEBIAN Plymouth Manajer

Plymouth mangrupikeun program sanés pikeun Ngatur mimiti Sistem Operasi anu fokus kana nyayogikeun modeu grafis dina mimiti Sistem Operasi, nyaéta ngamungkinkeun tampilan animasi atanapi statis, tibatan modeu téks (tampilan pesen inisialisasi) nyaéta ditampilkeun nalika komputer dimimitian.

Dina sababaraha sistem sapertos Ubuntu atanapi Mint éta dipasang sacara standar, sareng anu sanésna henteu, sapertos DEBIAN. Plymouth mangrupikeun program terminal sareng DEBIAN Plymouth Manager mangrupikeun Interface Grafis pikeun Plymouth anu asli tina MX-Linux 17 Distro.

Aplikasi ieu ngamungkinkeun urang, diantarana:

  • Pasang / Hapus Téma
  • Topik Daptar
  • Ngarobih téma Splash ayeuna.

Éta tiasa dianggo ngalangkungan konsol (Plymouth) sareng / atanapi ngalangkungan lingkungan grafis (DEBIAN Plymouth Manager) pikeun ngalaksanakeun tindakan-tindakan di luhur.

Program anu sami atanapi sami: Plymouth Manajer

Antarbeungeut grafis pikeun Lightdm

Gerentes Login

Manajer Tampilan (Manajer Tampilan / DM) ogé dikenal salaku manajer login, mangrupikeun aplikasi anu nganggo interface grapik anu nunjukkeun tungtung prosés boot tina GNU / Linux Operating System, tibatan cangkang standar na, sareng utamina ngijinkeun asupna Pamaké kana Sistem.

Ayeuna ekosistem GNU / Linux Distros gaduh alternatif Screen Manager anu saé sareng lega. Kusabab kabhinékaanana sami-sami waé sareng manajer jandela sareng lingkungan desktop.

Gerentes ieu aranjeunna biasana nyayogikeun gelar kustomisasi sareng kasadiaan téma sareng seuseueurna dikonfigurasi atanapi dioptimalkeun ngalangkungan terminal atanapi konsol ngarobih file konfigurasi na.

Diantara anu utami, anu paling sering dianggo sareng dipikanyaho nyaéta:

  1. GDM
  2. kdm
  3. CahayaDM
  4. sdm
  5. LXDM
  6. MDM
  7. ramping
  8. xdm

Sababaraha diantarana gaduh, sapertos LightDM, aplikasi grafis anu ngamungkinkeun manipulasi na. Pikeun LightDM aya "LightDM / lightDM-gtk-greeter-setting GTK + interface" Éta ngagaduhan 4 bagian padamelan anu ngagampangkeun kustomisasi layar Wilujeng sumping sareng elemen na sapertos:

  1. Penampilan: Téma, Ikon, Font, Wallpaper sareng Gambar Pamaké.
  2. panel: Wigdets Waktos, Tanggal, Bahasa, sareng Aksesibilitas, Sesi sareng Menu Kakuatan.
  3. Jandéla Posisi: Pikeun posisi jandéla tempat pangguna ngadaptar sareng lebet.
  4. sejenna: Ngidinan anjeun ngonpigurasi aplikasi Aksesibilitas standar tina Manajer Layar sareng parameter konservasi Daya Layar.

Anu sanés sapertos KDM atanapi SDDM ngalangkungan panel Setélan Umum tina Lingkungan Desktop anu tiasa dikonfigurasi.

Jandéla Setélan Penampilan Sistem Operasi

Jandéla Setélan Penampilan Sistem Operasi

Gerentes jandela

Gerentes Jandéla Éta mangrupikeun aplikasi anu fungsina pikeun nembongkeun jandéla grafis tina aplikasi anu dipasang dina Sistem Operasi ka pangguna, sahingga tiasa gampang berinteraksi.

Ku alatan éta, unggal Sistem Operasi grafis hadir sareng Window Manager anu biasana dikaitkeun sareng Lingkungan Desktop (GNOME, KDE, Plasma, XFCE, LXDE, sareng anu sanésna) pikeun nyiptakeun épék grafis sareng Windows of the System.

Diantara Manajer Jandéla anu paling sering dianggo sareng terkenal nyaéta:

  1. metacity (gnomes)
  2. Mutter (gnomes)
  3. meunang (DIMANA)
  4. XFWM (XFCE)
  5. pencerahan (Pencerahan)
  6. Kotak hideung (KDE/Gnome)

Sareng diantara anu kirang dikenal sareng dianggo nyaéta:

  1. IceWM
  2. UltimateWM
  3. FluxBox
  4. jwm
  5. Buka Kotak
  6. VWF
  7. VTWM
  8. AfterStep
  9. JandélaMaker
  10. Kotak Kocok
  11. WindowLab
  12. ion
  13. DWM
  14. WMI
  15. Racun Beurit
  16. halimun

Masing-masing gaduh pakakas konfigurasi masing-masing anu bakal ngamungkinkeun Lingkungan Desktop anu dipilih ditingali ku cara anu unik sareng pribadi, sahingga unggal pangguna tiasa ngagaduhan Distro anu dipersonalisasi maksimal!

Setélan Manajer Jandéla

Setélan Manajer Jandéla

Akhirna, pikeun ngarobih GNU / Linux Distro urang urang tiasa nganggo Conkys ngalangkungan Manajer ConKy atanapi sababaraha darmaga, milih antara Docky, AWN, Kairo Dock atanapi anu sanés anu anjeun pikahoyong.

Ku ieu urang tiasa ngaropea sareng ngaoptimalkeun Sistem Operasi GNU / Linux urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.