Kumaha carana ngawangun versi khusus Ubuntu

Rekonstruksi mangrupakeun alat pikeun nyiptakeun CD Ubuntu khusus. Éta nganggo vérsi naon waé (naha éta Desktop, Silih atanapi Server) salaku basa. Ngidinan anjeun ngaropea ampir sagala aspek distribusi: tina parangkat lunak anu kalebet kana aspék visual (kalebet téma, fon, wallpaper, jst.


Kunaon anjeun peryogi:
- Gambar ISO tina Ubuntu (versi naon).
- Ubuntu dipasang dina mesin anjeun

Kumaha carana masang Reconstructor

Turutan pitunjuk anu lengkep di dieu.

Kumaha ngagunakeun Reconstructor

Buka Aplikasi> Alat Sistem> Rekonstruksi.

Pencét Salajengna dina layar wilujeng sumping

rekonstruksi-screenshot1

Kuring milih jinis CD anu bakal didasarkeun ku Reconstructor.

rekonstruksi-screenshot2

Layar salajengna kanggo nyetél lingkungan damel. Kuring nyarankeun anjeun milih tilu pilihan ieu:

  • Nyiptakeun Remaster
  • Nyiptakeun Akar
  • Ngadamel Ramdisk Awal

Dina "Live CD ISO filename", pilih diréktori dimana anjeun badé nyimpen ISO khusus.

rekonstruksi-screenshot3

Layar salajengna anu paling penting sabab ngamungkinkeun kustomisasi sistem.

personalization

1. Layar Boot

Léngkah ieu ngamungkinkeun, diantarana, pikeun ngarobah layar utama. Émut yén gambar gaganti kedah 640 × 480 sareng disimpen dina format .pcx. Lalajo ieu tutorial pikeun diajar kumaha ngadamel file pcx nganggo Gimp.

Malire tombol Hasilkan.

rekonstruksi-screenshot4

Gnome

Tab ieu ngamungkinkeun urang ngarobih sababaraha aspek visual ngeunaan GNOME. Anjeun tiasa ngonpigurasikeun téma, layar login, latar desktop, fon, wates, ikon, jsb. Entong hilap anu di http://www.gnome-look.org anjeun tiasa mendakan pilihan anu saé pikeun ngaropea desktop anjeun.

rekonstruksi-screenshot5

apt

Tab ieu ngamungkinkeun anjeun milih Repository Apt anu anjeun badé kalebet dina distro anjeun. Disarankeun milih 4 gudang anu sacara standar di Ubuntu. Ogé, anjeun tiasa ngalebetkeun Repository paporit anjeun. Unggal gudang dina garis anu sanés.

rekonstruksi-screenshot6

optimasi

Optimisasi maju pikeun pangguna anu terang pisan. 🙂 Upami ieu pertama kalina nganggo program, langkau bagian ieu.

rekonstruksi-screenshot7

Livecd

Tab ieu ngamungkinkeun urang ngarobih sababaraha patarosan anu aya hubunganana sareng panggunaan ISO salaku LiveCD. Upami anjeun nganggo aplikasi anu meryogikeun aksés jauh, disarankeun kéngingkeun sadayana pilihan (nami pangguna sareng kecap akses) kosong.

rekonstruksi-screenshot8

modul

Ieu panginten mangrupikeun bagian anu paling penting tina sadayana. Dina tab ieu anjeun tiasa mutuskeun paket mana anu anjeun badé kalebet dina Ubuntu khusus anjeun. Nalika anjeun milih modul, anjeun tiasa ngonpigurasikeun salaku: a) Ngaéksekusi, pasang bungkus nalika Ubuntu anjeun dipasang; b) "Run on boot", ngajalankeun modul saatos pangguna lebet nganggo LiveCD.

Aya sajumlah modul anu teu kaétang anu tiasa anjeun unduh situs ngawangun deui. Sakali anjeun ngaunduh modul ti pihak katilu, pencét dina "Tambihkeun" kanggo kalebet kana bagian "Modul".

Pikeun ngalebetkeun atanapi ngahapus aplikasi naon waé anu henteu kapendak dina modul, anjeun tiasa ngalebetkeun nami aplikasi dina kolom "sudo apt-get install" atanapi "sudo apt-get delete".

Pencét Larapkeun pikeun mastikeun parobihan anu dilakukeun. Program bakal ngonpigurasikeun sareng masang parangkat lunak pilihan anjeun sareng ngapdet ISO sacara langsung.

rekonstruksi-screenshot9

Sakali anjeun parantos beres sareng ngarobih, klik Teras. Layar terakhir pikeun ngawangun Live CD bakal nembongan.

Ngawangun distribusi

Sateuacan éta, pastikeun sadaya pilihan dipilih. Sadayana diperyogikeun pikeun nyiptakeun sistem file administrator sareng dikompréskeun kana ISO tina Live CD. Akhirna, lebetkeun jalur anu anjeun hoyong simpen ISO anu dirobih.

ngawangun deui10

Nganggo kopi teras linggih pikeun menikmati sihir.

Pikeun ngaduruk ISO, pencét dina "Burn ISO"

rekonstruksi-screenshot11

Ngalangkungan | maketecheasier


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Diana cenahna

    Esra cool, hatur nuhun pisan, anjeun ngabantosan kuring dina proyek kuring 😉

  2.   Chavelomen cenahna

    Sobat anu saé, sapertos anu énggal sapertos kuring, hatur nuhun

  3.   wlfdark cenahna

    Halo sobat, naha anjeun tiasa ngajelaskeun ka kuring langkung saé dimana anjeun ngaunduh modul tina wéb teras nambihan?

  4.   nechus cenahna

    WOOOOOOOOOW ???? Tautanana nyatakeun "Halaman henteu kapendak" !!!!! : S

  5.   nechus cenahna

    Aya Rekonstruksi online di https://build.reconstructor.org/
    Naha bakal sami?

  6.   nechus cenahna

    WOOOOOOOW !!!! Hayu urang coba.

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta mangrupikeun inpormasi anu saé pisan ... Abdi henteu ngagaduhan. Sigana kuring mah éta sami, ngan ukur anu anjeun sebatkeun janten vérsi online tina program.
    Kuring ngulang, data anu saé pisan ... hatur nuhun parantos ngabagi !! Rangkulan! Paul.

  8.   robih cenahna

    Tautan unduhan proframa rusak

  9.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Siap. Dipereskeun. Hatur nuhun peringatan!

  10.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kuring nyarankeun anjeun maca Buku Pamaké: https://www.reconstructor.org/projects/reconstructor/wiki/UserGuide
    Nyatana modul-modulna, anu teu langkung sanés skrip, parantos dilebetkeun sareng program nalika anjeun masangkeunana. Anjeun tiasa ngaunduh modul "tambahan" tina internét.

  11.   Joedelpiane cenahna

    manual anu langkung lengkep?