Kumaha Cast Audio sareng Video ti Linux ka Chromecast

Chromecasts Éta janten alat anu panglobana dianggo pikeun ngirimkeun kana TV urang naon anu diréproduksi dina komputer urang, sélulér atanapi bahkan dina peramban. Pangguna Linux henteu ngagaduhan pungsi asli anu ngamungkinkeun urang matak audio Linux sareng pidéo kana Chromecast, janten urang kedah milih pikeun aplikasi sapertos mkchromecast, anu ngamungkinkeun urang pikeun gampang ngirimkeun eusi anu urang hoyong tingali dina tipi urang nganggo alat ieu.

Naon ari Chromecast?

Alat HDMI sapertos anu sami sareng USB drive anu disambungkeun kana TV pikeun moto sinyalna tina alat multimédia anu nyambung dina jaringan Wi-Fi. Kalayan alat ieu urang tiasa ningali eusi multimédia anu dikirim tina komputer urang, telepon sélulér komo browser wéb.

Naon mkchromecast?

Mangrupikeun alat sumber terbuka, ditulis dina Python sareng naon anu anjeun anggo  node.js, ffmpego avconv pikeun kéngingkeun pamaén audio sareng pidéo ti Linux dugi ka Chromecast.

mkchromecast éta ngirimkeun multimédia ka Chromecast kami tanpa kaleungitan kualitas audio sareng pidéo, éta ogé cocog sareng sababaraha transmisi, résolusi audio 24-bit / 96kHz kualitas luhur, pangiriman langsung ti YouTube, diantara fitur sanés anu aya dina modél Chromecast modéren. Linux ka Chromecast

Alatna dilengkepan panel panggunaan anu hadé, anu ditingalikeun dina koropak kami. Nya kitu, pamasangan mkchromecast éta langsung dina ampir sadaya distro Linux.

Kumaha cara masang sareng nganggo mkchromecast?

Dina distro Linux naon waé urang tiasa masang mkchromecast langsung tina kode sumber na anu dihosting dina Github, pikeun ieu urang kedah ngalaksanakeun léngkah ieu:

  • Klon Repository resmi alat, atanapi, gagal éta, unduh versi stabil tina aplikasi tina di dieu.
$ git clone https://github.com/muammar/mkchromecast.git
  • Urang buka folder anu anyar dikloning sareng neraskeun ngaéksekusi pip install sareng file requirements.txt anu ngandung sadaya kagumantungan anu diperyogikeun pikeun alat pikeun leres-leres dianggo (dina sababaraha kasus alatna kedah dijalankeun sareng sudo):
$ cd mkchromecast/
$ pip install -r requirements.txt

Debia, Ubuntu sareng pangguna turunan tiasa masang alat langsung tina gudang resmi, ngan ukur ngajalankeun paréntah ieu ti konsol:

sudo apt-get install mkchromecast

Pikeun bagian na, pangguna Arch tur Linux tiasa nganggo bungkus anu sayogi dina repository AUR

yaourt -S mkchromecast-git

Urang tiasa ngabayangkeun paripolah sareng panggunaan aplikasi ieu sacara rinci dina gif ieu anu disebarkeun ku tim pangembang. Urang ogé tiasa ningali tutorial panggunaan resmi ti Ieuh.

mkchromecast

Matak tina Youtube ka Chromecast

Utamana hal anu kuring resep ngeunaan aplikasi ieu nyaéta kami langsung tiasa ngirimkeun pidéo YouTube tina konsol kana chromecast kami, pikeun ieu kami kedah ngajalankeun paréntah ieu:

python mkchromecast.py -y https://www.youtube.com/watch\?v\=NVvAJhZVBT

Tanpa ragu, alat anu ngamungkinkeun kami ngirim multimédia kami ti Linux ka Chromecast dina cara anu gampang, gancang sareng tanpa kaleungitan kualitas.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

14 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Miguel cenahna

    Kuring nganggo alat ieu pisan pikeun chromecast, éta ngamungkinkeun sababaraha paningkatan dina anu ieu. anjeun tiasa ngirim file pidéo naon waé

    https://github.com/xat/castnow

    1.    Muammar cenahna

      Castnow ngan ukur pikeun ngirim file pidéo, tapi sanés kanggo ngirim audio sacara langsung.

  2.   henteu aya namina cenahna

    Hébat @Lagarto, hatur nuhun.

  3.   Carlos Moreno cenahna

    Multimedia tiasa digentoskeun dina jamak. Anjeun kedah pernah nyarios "multimédia."
    https://es.m.wiktionary.org/wiki/multimedia

    1.    kadal cenahna

      Hatur nuhun pisan kana klarifikasi anjeun, kuring parantos ngalereskeun sareng ningkatkeun kecap kuring berkat pertimbangan anjeun

  4.   Kevin cenahna

    Kuring parantos milarian hal anu mirip pikeun sababaraha dinten. Hatur nuhun !!

  5.   Senhor Paquito cenahna

    Pikaresepeun. Kuring bakal nyobian, tanpa ragu.

    Patarosanna kumaha ngonfigurasi Firewall. Pikeun Chrome, salaku conto, kuring henteu acan tiasa ngonpigurasikeunana sareng ngan ukur ngirim kontén (YouTube atanapi naon waé) kalayan firewall ditumpurkeun.

    Naha aya anu terang kumaha ngonpigurasikeunana?

    1.    Muammar cenahna
      1.    Pak Paquito cenahna

        Halo Muanmar.

        Mémang, kuring nganggo Ubuntu (punten, tapi kuring henteu sadar yén bakal nyarios kitu) sareng, ti ayeuna, kuring ogé tiasa nganggo Chromecast tanpa kedah mareuman Firewall.

        Hatur nuhun pisan!!!

      2.    Pak Paquito cenahna

        Halo Muanmar

        Kuring ngajawab deui, pikeun nyaritakeun yén saatos muka port 5000, kuring balikan deui upami sakali, muka Chrome sareng ningali Chromecast, éta sababna kuring pikir palabuhan na sah di tingkat sistem sareng yén aplikasi naon waé tiasa ngirim eusi ka Chromecast sakali muka.

        Tapi dina waktos salajengna basa kuring nyobian éta henteu nyambung deui. Sigana mah pertama kalina firewall langkung lami pikeun ngamimitian, sareng éta sababna damel pertama kalina.

        Janten kuring ngartos yén port 5000 ngan ukur pikeun mkchromecast, leres?

        1.    Muammar cenahna

          Leres, hapunten. Sigana kuring salah maca. Tapi dina tiori, teu kedah aya masalah gaduh firewall sareng nganggo chrome. Abdi henteu acan nyobian, sabab nganggo Debian. Sareng leres, palabuan 5000 diperyogikeun ngan ukur pikeun mkchromecast.

          1.    Pak Paquito cenahna

            Éta kahartos.

            Hatur nuhun, Muammar.

  6.   Pak Paquito cenahna

    Halo sadayana.

    Ngeunaan pamasangan mkchromecast ti Repositories resmi Ubuntu, kedah dicatet yén iketna henteu aya dina Repositories Ubuntu 16.04. Tina naon anu kuring tingali, sigana éta ngan ukur aya dina Ubuntu 16.10.

    Salam.

  7.   Daniela cenahna

    sareng di gentoo distros ??
    Abdi henteu tiasa mendakan solusi pikeun teu ayana dina Sabayon Linux kuring.