Kumaha ngonpigurasikeun setelan multibasa di Ubuntu

Keyboard: konci SUPER + RUANG

Hal normal nyaéta gaduh Konpigurasikeun Ubuntu anjeun sareng basa asli anjeun. Hiji basa kanggo sadaya sistem, tapi panginten dina sababaraha kaayaan perlu aya sababaraha basa anu tiasa dipilih. Salaku conto, upami anjeun hoyong diajar basa Inggris sareng anjeun badé tiasa ngalih tina basa Inggris kana basa Spanyol atanapi sabalikna ku cara anu saderhana, atanapi upami tim anjeun nganggo éta ku sababaraha jalma anu nganggo basa asli anu sanés, jst. Dina kaayaan sapertos kitu, langkung saé pikeun ngatur konfigurasi multibasa.

Léngkah pikeun ngalakukeun éta saderhana. Sakali ngonpigurasi, anjeun tiasa ngagem basa anu anjeun pikahoyong anggo sepanjang waktos nganggo pintasan keyboard saderhana. Ku cara kieu, duanana sistem operasi éta sorangan sareng sadaya parangkat lunak anu dipasang di dinya bakal nganggo basa anu dipilih sepanjang waktos (salami iketna parantos tarjamah kana basa éta). Upami anjeun hoyong terang kumaha ngalakukeun ieu, anjeun kedah nuturkeun léngkah ieu ...

Para atur sistem multibasa anjeun anjeun tiasa ngalakukeun ieu:

  1. Pasang bungkus ibus-m17n sareng manajer paket Ubuntu. Ngan nganggo "sudo apt-get install ibus-m17n" tanpa tanda petik.
  2. Mindahkeun kursor anjeun kana ikon shutdown sistem katuhu luhur. Dina ménu anjeun kedah milih Sistem pangaturan.
  3. Nuju Daérah sareng basa
  4. Pencét dina + ikon
  5. ayeuna pilih basa anu anjeun hoyong tambahkeun tina daptar atanapi pencét dina tilu titik-titik nangtung upami henteu muncul dina awalna.
  6. Pencét dina tambihan tombol sareng ayeuna éta kedahna némbongan gigireun anu parantos anjeun atur sacara standar dina layar konfigurasi basa utama.
  7. Ayeuna pencét dina Ngatur basa anu dipasang anu nembongan di handapeun basa anu kapilih.
  8. Dina layar anyar anu nembongan, anjeun tiasa milih Ngingetkeun kuring engké.
  9. Ayeuna, dina jandéla anu anyar, pencét dina IPasang / Cabut Bahasa.
  10. Pencét kana basa anyar anu anjeun tambih sareng Terapkeun.
  11. Ayeuna anjeun tiasa kaluar, engké kaluar tina sési anjeun kanggo lebet deui.
  12. Ayeuna anjeun tiasa ngarobih tina hiji basa kana basa anu sanésna kalayan basajan Bumi + Konci rohangan. Menu bakal muncul sareng basa anu parantos anjeun atur sareng anjeun tiasa milih anu anjeun badé dianggo dina waktos ayeuna.

Upami anjeun nganggo vérsi Ubuntu sateuacan anu pangénggalna, léngkahna tiasa bénten-bénten sakedik kanggo Unity ...

Kuring miharep kuring parantos ngabantosan anjeun sareng gaduh dinten anu saé!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Anu PM cenahna

    Halo! Kuring ngagaduhan Lubuntu 20.04 LTS sareng kuring henteu mendakan (atanapi henteu gaduh) bagian basa sareng kuring hoyong pisan ngarobih basa (khususna Jepang sareng Cina anu gaduh abjad anu béda) pikeun tiasa maca program anu kuring make nempatkeun. Kuring nampi sadayana kuadrat sareng simbul, teu kakantun yén kuring henteu tiasa nganggo keyboard sareng aksara éta (sanaos henteu ngagaduhan bagian pikeun keyboard, tapi bahkan dina basa Jepang henteu nyerat dina basa Jepang). Abdi peryogi bantosan mendesak, saran naon waé wilujeng sumping! Hatur nuhun!