Kumaha nyambungkeun kana WPA / WPA2 di Ubuntu

Saderhana milarian google Pangalaman pribadi kuring negeskeun: nyambungkeun kana WPA / WPA2 di Ubuntu tiasa janten nyeri sirah anu nyata. Solusina? Nya, dugi ka ayeuna kuring teu ngagaduhan pilihan tapi pikeun ngatur Wi-Fi bumi abdi sareng énkripsi WEP, tibatan WPA atanapi WPA2. Masalahna nyaéta sanaos henteu seueur geeks atanapi "hacker" anu terang kumaha ngalaksanakeunana, jaringan WEP parantos kabuktosan janten rentan pisan. Héy! Bahkan aya video dina Youtube anu ngajelaskeun kumaha carana 'hack' aranjeunna. Solusi éta, sanaos sanés anu hadé, dianggo pikeun kuring ... dugi ka ayeuna. Dinten anu sanés, kuring kedah angkat ka kantor sareng di sana aranjeunna ngagaduhan wifi tapi WPA2. Hébat mangrupikeun kuciwa kuring nalika kuring terang sareng anu langkung ageung amarah kuring panginten yén Ubuntu masih henteu gampang nyambung kana jaringan anu nganggo énkripsi sapertos kitu.

Akhirna, saatos sababaraha bulan ditelitian, kuring tiasa nyambung. Ieu penjelasan ngeunaan kumaha kuring ngalakukeun éta.


Mimiti, kuring kedah netelakeun éta Kuring henteu nganggo supir gratis pikeun wifi (dumasar kana Atheros) laptop kuring (Compaq Presario CQ60-211DX). Hanjakalna, supir gratis, ku alesan kuring masih teu ngarti, ngajantenkeun file média anu kuring maénkeun dipotong sareng pidéo na katingalina langkung parah. Henteu kakantun pidéo flash na. Aranjeunna katingali nyata. Sakali kuring ngaganti supir Wi-Fi, sadayana tiasa direngsekeun (WTF !!).

Pokokna, sakumaha ceuk kuring, ieu léngkah anu kuring nuturkeun. Tilu anu munggaran anu kuring kantos lakukeun lami pisan, bahkan nalika kuring nganggo WEP dina Wi-Fi kuring, kusabab sakedik masalah anu kuring nembé ngajelaskeun.

Instalasi supir wifi Windows.
1) masang ndiswrapper-umum y ndisgtk

sudo apt-get install ndiswrapper-common ndisgtk

2) Buka Sistem> Administrasi> Windows Wireless Drivers. Pasang supir Windows XP kuring, dina kasus 64 bit kuring.

3) dina /etc/modprobe.d/

3.a) Dina file blacklist.conf: tambahkeun blacklist ath5k & blacklist ath9k (dina garis anu misah)

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf

3.b) Dina file blacklist-ath_pci: tambahkeun ath_pci

sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist-ath_pci

Dina 1 sareng 2 anu kami lakukeun nyaéta ngadaptar supir Windows supados tiasa dianggo ku Ubuntu kami nalika ngamimitian. Dina 3, urang tibalik, urang mareuman supir wifi gratis sahingga henteu ngamimitian nalika sapatu Ubuntu.

Sambungan ka WPA / WPA2

1) pasang wpa_supplicant

sudo apt-meunang install wpasupplicant

2) Teras, anu kedah urang lakukeun nyaéta alatan a bug dina ndiswrapper. Tétéla wpa_supplicant henteu ngajalankeun sareng prioritas anu diperyogikeun. Kusabab kitu, unggal-unggal urang hoyong nyambung, urang kedah muka terminal sareng nyerat

sudo renice +19 $ (pidof wpa_supplicant)

Langsung saatos, cobian sambungkeun kana jaringan nganggo enkripsi WPA / WPA2.

3) Anjeun panginten kedah nyobian sababaraha kali (léngkah ulang 2) dugi ka jalan. Upami saatos 6 atanapi 7 kali teu tiasa dianggo, atur file konfigurasi wpa_supplicant supados cocog sareng ciri jaringan anu anjeun nyobian sambungkeun.

sudo gedit /etc/wpa_supplicant.conf

Kuring terang, éta sanés solusi anu idéal tapi éta jalan. Jigana kasusah sareng wpa_supplicant timbul tina bug dina ndiswrapper. Upami teu kitu, kuring ngagaduhan kesan yén sadayana bakal langkung gampil. Di sisi anu sanésna, sambungan kana jaringan WPA / WPA2 kedahna "langkung bersih" atanapi "transparan" kanggo pangguna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   jhona cenahna

    Kuring badé nyobian, éta ngahubungkeun kuring sareng Ubuntu, nalika éta keukeuh, tapi kuring nyobian nganggo jalur mundur sareng nanaon pisan, tingali, kedah aya tambalan pikeun bug éta.