Kumaha cara nyetél wéb sareng janten wéb dina GNU / Linux

URL Wéb

Upami anjeun kantos naros kumaha sababaraha jasa hosting anu aya dina jaringan tiasa janten host halaman wéb atanapi naon anu wéb sareng kumaha jalanna, kalebet bar mana anu muncul dina URL sababaraha halaman wéb, kumaha klien tiasa nyambung ka halaman wéb jarak jauh, sareng sajabana, dina Tulisan ieu badé ngajelaskeun anjeun. Kuring bakal ngajarkeun anjeun henteu ngan ukur konsép naon anu disebat ku server, anjeun ogé bakal terang kumaha ngadamel server wéb anjeun nyalira ku hambalan berkat tutorial saderhana kami.

Dinten ayeuna urang sadayana nganggo jasa jarak jauh tina sagala rupa, ogé komputasi awan anu ngembang, tapi upami aya jasa anu menonjol di luhur sésana, mungkin éta anu disayogikeun server wéb, kumargi aya ton halaman wéb anu urang kadatangan unggal dinten kanggo maca berita karesep urang, parios email tina panganteur wéb anu nyayogikeun sababaraha layanan sapertos GMail, ngadamel transaksi, damel, mésér online, jst. Teu aya anu luput tina jasa ieu, leres? Nanging, pikeun seueur pangguna na tetep henteu terang naon anu aya di tukangeun aranjeunna ...

Naon ari sérver?

Ladang sérver

Sababaraha pangguna mikir yén server mangrupikeun hal anu istimewa, hal anu bénten pisan sareng aslina. Tapi ceuk dina basa saderhana, server henteu sanés mangrupikeun komputer sapertos anu tiasa dipibanda di bumi urang, ngan ukur sanés bertindak salaku klién, éta ngalakukeun éta salaku sérver, nyaéta nyayogikeun jasa. Anjeun panginten panginten, dina kasus éta, naha gambar-gambar anu urang tingali dina TV atanapi dina média sanés nalika sérver kaluar jarang pisan ...

Nya, gambar-gambar éta sapertos anu kuring kalebet di dieu mangrupikeun gambar tina kebon server. Ieu nami anu dipasihkeun kana sababaraha klompok komputer anu tiasa dianggo sasarengan salaku sérver. Perhatoskeun yén layanan anu biasana ditawarkeun ku server ieu ditujukeun pikeun ratusan, rébuan atanapi jutaan pangguna anu bertindak salaku klien dina komputerna, smartphone, tablet, TV pinter, jsb. Maka, kapasitas anu kedah aranjeunna cekelkeun langkung luhur tibatan komputer komputer di bumi.

Anjeun kedah mikirkeun jasa sapertos Twitter, sabaraha jutaan pangguna jaringan sosial ieu, sabaraha file sareng pesen anu ditransfer unggal detik. Upami anjeun mikirkeun hal éta, éta a jumlahna ageung dataKituna, éta henteu valid ku sambungan sapertos anu urang gaduh di bumi sareng komputer normal. Sambungan anu gancang pisan diperyogikeun supados teu aya tunda dina aksés sadaya pangguna éta, sareng pasihkeun kapasitas anu diperyogikeun supados aranjeunna tiasa nampi sadaya inpormasi éta.

Kalayan ieu anu kuring hartosna nyaéta pikeun jasa ieu puluhan atanapi ratusan "komputer" anu dianggo sapertos anu urang tiasa anggo di bumi anu disimpen dina lomari sareng raka. Tapi dina intina, masing-masingna henteu jauh tina komputer desktop sapertos komputer anu urang gaduh di bumi urang. Mungkin sababaraha gaduh mikroprosesor khusus sapertos AMD EPYC, Intel Xeon, sareng sajabana, panginten aranjeunna ogé ngagaduhan sababaraha hard drive dikonfigurasi salaku RAID pikeun nyingkahan éta upami salah sahiji diantarana gagal inpormasi leungit, tapi sakumaha anu kuring carioskeun, tetep yén éta komputer sapertos anu anjeun atur ayeuna, sareng kuring bakal nyaritakeun ieu kusabab ayeuna kuring bakal ngajelaskeun ka anjeun kumaha carana ngarobah PC anjeun janten sérver saderhana ...

Tangtosna ieu server seueur jinisna, aya anu nyayogikeun jasa cloud, sapertos panyimpenan, aya anu nyayogikeun jasa email, server wéb, ogé sababaraha anu ngan saukur jasa sapertos DNS, NTP, DHCP, LDAP, sareng sajabana, nyaéta sadayana anu terakhir pisan perlu sareng pastina anjeun nganggo éta sadidinten bahkan henteu disadarikeun, sabab éta jasa anu disayogikeun ku sababaraha ISP (Panyedia Layanan Internét) atanapi panyadia layanan Internét pikeun kami.

Naon halaman wéb?

Situs wéb dina alat anu béda

Kami sateuacanna parantos nyebatkeun yén sababaraha sérver wéb, aranjeunna nyayogikeun hosting atanapi hosting pikeun jaba. Halaman wéb mangrupikeun sakumpulan inpormasi éléktronik atanapi digital (HTML, PHP, CSS, ...) anu ngan ukur tiasa ngandung téks, atanapi ogé kontén anu sanés sapertos aplikasi wéb anu ditulis dina basa pamrograman khusus atanapi skrip (Perl, JavaScript , Ruby sareng kerangka RoR atanapi Ruby on Rails, PHP, sareng sajabana), eusi multimédia (gambar, pidéo, sora, sareng sajabana), sareng ogé tautan anu biasana ngarahkeun anjeun ka tempat anu sanés dina halaman wéb anu sami ieu atanapi ka anu sanés .

Sareng ieu pikeun dimungkinkeun urang gaduh server wéb anu janten host aranjeunna, nyaéta nyimpen sadaya data ieu dina hard drive na, sareng ogé séri protokol jaringan sapertos HTTP (HyperText Transfer Protocol) sareng HTTPS (HTTP kalayan kaamanan sertipikat SSL / TLS). Parangkat lunak bakal ngurus ieu sabab kami bakal ngajarkeun anjeun engké, nyaéta pikeun nerapkeun sambungan dua arah pikeun klien sareng anjeunna tiasa napigasi ngalangkungan kontén hipertést, nyaéta cara ngabagi, ngaitkeun sareng interaksi sareng inpormasi anu diadaptasi. WWW (World Wide Wéb).

Kumaha carana sangkan eta dianggo?

Sambungan Klién-Server

Nya, urang parantos terang naon wéb sareng sérver wéb, dijelaskeun ku cara kuring nyalira sareng ku basa saderhana supados kirang langkung sadayana tiasa ngartos, bahkan anu henteu ngagaduhan élmu ngeunaan téknologi ieu. Sareng ayeuna kuring teraskeun sareng bagian ieu anu kuring bakal nyobian ngajelaskeun operasi sistem klien-server ieu. Tapi pikeun ieu, mimitina kuring bakal ngabédakeun antara dua:

  • Klién: klien nyaéta pangguna anu ngaksés halaman wéb tina alatna, naha éta laptop, desktop, tablet, smartphone, jst. Pikeun aksés, anjeun ngan ukur peryogi konéksi Internét sareng pangotéktak wéb, parangkat lunak anu penting pisan dina sisi klien anu tanggel waler pikeun mikeun sadaya kontén wéb éta ku cara ramah-pangguna sareng ngamungkinkeun pangguna berinteraksi sareng éta. Sareng pikeun ieu kami ngan ukur peryogi alamat halaman wéb atanapi IP ..., sanaos anjeun panginten yén ieu henteu diperyogikeun pikeun diaksés, kumargi aya mesin pencari (misal: Google) anu, ngalangkungan kecap konci, ngamungkinkeun urang nunjukkeun situs wéb ieu anu ngagaduhan diindéks, tur anjeun leres.
  • Server: Sakumaha kami parantos ngajelaskeun, éta bakal ngandung sadaya data sareng parangkat lunak anu bertindak salaku sérver, nyaéta ngamungkinkeun klien nyambung pikeun ngalakukeun naon anu kedah dilakukeun. Dina kasus pangladén wéb éta bakal, contona, Apache, Lighttpd, jsb.

Abdi hoyong nunjukkeun anu sanés, sareng éta sakumaha anjeun terang, alamat IP Éta anu ngaidentipikasi mesin anu nyambung kana jaringan, dina hal ieu éta bakal janten IP tina wéb wéb. Aya sababaraha jasa sapertos kieu anu nunjukkeun anjeun IP tina halaman karesep anjeun, contona, upami anjeun milarian google.es éta bakal nunjukkeun IP anu saluyu sareng sérver tempat jasa ieu dijalankeun. Upami anjeun nyobian ngalebetkeun nomer ieu dina palang alamat peramban wéb anjeun, anjeun bakal ningali éta duanana ku ngetik www.google.es sareng nyatakeun IP, dina dua kasus éta bakal nunjukkeun Google.

Naha kuring nyarios kieu? Nya kusabab éta ngabantuan kuring pikeun ngaitkeun Server DNS. Server ieu mangrupikeun jasa sanés anu ngagaduhan tabel kalayan nami halaman wéb sareng IP anu saluyu, sahingga nalika batur milarian alamat dumasar nami na henteu nganggo IP, server ngajantenkeun peramban nunjukkeun eusi halaman wéb na. Hal ieu dilakukeun pikeun ngajantenkeun langkung intuitif pikeun manusa. Kami henteu tiasa émut sadayana nomer éta kalayan gampang, tapi urang tiasa émut nami halaman wéb anu dipikaresep kami, leres?

Sareng kuring dipungkas ku nangtoskeun naon URL (Locator Sumberdaya Seragam) atanapi locator sumberdaya seragam, anu urang tingali dina bagian luhur palang peramban nalika aksés kana halaman wéb. Salaku conto, bayangkeun yén anjeun ngadaptar domain myweb.es. Dina hal ieu, domain éta bakal janten milik anjeun sareng anjeun tiasa ngagunakeunana pikeun nembongkeun halaman wéb anjeun. Bayangkeun yén aya anu ngaksés alamatna http://www.miweb.es/info/inicio.html#web:

  • http://: Nunjukkeun yén kami ngaksés nganggo protokol HTTP, sanaos tiasa ogé HTTPS, FTP, jst. Tapi dina hal ieu éta anu munggaran, ku sabab éta mangrupikeun kontén wéb.
  • WWW: anjeun terang éta tina World Wide Wéb.
  • miweb.es: ieu mangrupikeun domain anu parantos didaptarkeun, nyaéta nami anu ngaganti IP tina server atanapi host anu aya halaman wéb anjeun. Maka, éta bakal janten nami anu ngaidentipikasi sérver atanapi mesin, saurna ... Salaku tambahan, éta ngandung TLD (Top Level Domain) anu dina hal ieu nyaéta .es, pikeun ngaidentipikasi yén éta mangrupikeun halaman wéb ti Spanyol, sanaos éta tiasa .se ti Swédia,. com ti perusahaan, .org Organisasi, jsb.
  • /info/inicio.html#web: ieu ngan saukur ngahartikeun yén kontén ieu parantos diaksés, nyaéta, diréktori inpormasi sareng di jerona mangrupikeun file home.html kalayan hypertext sareng khususna bagian na web. Éta ogé tiasa mangrupikeun gambar, PDF, video, jsb. Sakumaha kajadian di pangatur file anjeun nalika anjeun ngalangkungan jalur dina hard drive lokal anjeun, leres?

Kuring pikir yén ku ieu aya cukup operasi jelas dipedar ku cara saderhana.

Tutorial: ngawangun sérver wéb anjeun nyalira

Wéb tés Apache

Upami anjeun gaduh Sebaran GNU / Linux, anjeun kedah terang yén lamun anjeun parantos ngonpigurasikeun jaringan anjeun leres, kumargi anjeun henteu tiasa gaduh IP dinamis, éta kedah statis atanapi sanés éta bakal ngarobah nilaina sareng bakal langkung sesah pikeun aksés wéb. Salaku tambahan, anjeun ogé kedah merhatoskeun upami anjeun gaduh firewall anu ngonpigurasi sareng iptables atanapi perangkat lunak sanés anu henteu aya aturan anu ngawatesan transfer ngalangkungan port 80 atanapi 8080, sareng sajabana, saolah-olah anjeun ngagaduhan AppArmor atanapi SELinux, éta kedahna ngamungkinkeun pangguna pikeun meta. wéb server daemon, dina hal ieu Apache.

Léngkah salajengna nyaéta masang parangkat lunak pikeun nerapkeun web server kami, dina hal ieu Apache sareng bungkusan tambahan sanés kanggo ngalengkepan LAMPU, tapi éta tiasa anu sanés. Bisi kuring, ti Debian:

sudo apt-get update

sudo apt-get install apache2
sudo service apache2 restart
sudo apt-get install mysql-server php5-mysql
mysql -u root
mysql -u root -p (sin no introdujiste el password durante la instalación)
sudo apt-get install php libapache2-mod-php5 php5-mycrypt
sudo apt-get install php5-sqlite

Teras anjeun tiasa ngonpigurasikeun sababaraha parameter ti sérver upami anjeun meryogikeunna, atanapi panginten upami éta henteu tiasa dianggo sareng anjeun kéngingkeun halaman anu kuring nunjukkeun ka anjeun dina gambar sateuacana, tingali kana log kusabab aya anu lepat ... Ku jalan kitu, anjeun tiasa ningali éta halaman ku ngaksés wéb anjeun sareng netepkeun localhost 127.0.0.1 .2 dina palang alamat atanapi IP statis anu parantos anjeun atur pikeun sérver anjeun. Palabuhan standar bakal aya dina /etc/apacheXNUMX/ports.conf upami anjeun badé ngarobih éta.

Upami anjeun hoyong anjeun ogé tiasa masang anu sanés bungkusan tambahan, upami anjeun ogé ngarencanakeun gaduh sérver mail, atanapi sababaraha panel konfigurasi sapertos phpAdmin, jsb.

Host halaman wéb anjeun dina server

Pangwangunan halaman wéb

Sakali kami parantos siapkeun sérver kami, émut yén PC anu parantos anjeun pasihkeun pikeun sérver kedah teras-teras dihurungkeun sareng nyambung kana jaringan sahingga wéb tiasa diakses tina alat sanés, upami sanésna server bakal "turun". Ayeuna urang ngan ukur gaduh host halaman wéb kami, yén urang tiasa nyiptakeun nyalira nganggo HTML atanapi kode sanés, atanapi bahkan nganggo CMS sapertos WordPress anu ngajantenkeun langkung gampang pikeun urang sareng urang tiasa nampi tempat anu sami ...

Sareng ieu urang bakal ngalakukeun éta di diréktori / var / www / html / éta kacuali kami parantos ngarobih konfigurasi Apache, éta bakal aya dimana wéb anu host. Salaku conto, anjeun tiasa ngalakukeun sakedik uji nganggo PHP ku nyiptakeun file nganggo éditor téks karesep anjeun kalayan eusina:

<?php phpinfo() ?>

Sebut waé tés.php sareng ayeuna, saatos ngabalikan daemon apache2, anjeun bakal tiasa ningali naha éta tiasa diaksés tina pangotéktak: 127.0.0.1/test.php.

Kuring miharep tutorial ieu parantos ngabantosan anjeun sareng anjeun sahenteuna ngartos sakedik langkung saé kumaha cara dianggo sérver, sahingga ayeuna unggal anjeun aksés kana blog urang pikeun maca barang berita, anjeun terang sadayana anu aya di tukangeunana. Entong hilap ninggalkeun anjeun komentar, mamang, atanapi saran, ...


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Pedro cenahna

    Hai Naha anjeun henteu ngémutan nganggo PHP 5 dina 2018 henteu raoseun seueur?

  2.   Noe Taipe cenahna

    Hello.
    Kami pamula nalika ngeunaan server.
    Naon anu dipiboga ku router?
    Naon ip anu kedah di PC anu tiasa dianggo salaku sérver
    Apache naon ip anu gaduh na?
    Naha ip tetep publik?

  3.   jucapopo cenahna

    Satuju pisan satuju Noe Taipe
    Kuring parantos milarian inpormasi salami sababaraha minggu pikeun nyetél sérver wéb Linux sareng dina sadaya forum aranjeunna nempatkeun «trik» anu ngan ukur tiasa dianggo dina jaringan internal atanapi lokal sareng sigana tujuan anjeun nyaéta pikeun nyetél wéb sareng yén batur tiasa ningali anjeun iraha waé dina komputer sanés di luar jaringan anjeun di kota, nagara, ...
    Kuring parantos tiasa ngadamel sérver wéb ningali éta dina jaringan éksternal, yén upami ngan ukur nempatkeun IP umum kuring sareng muka port dina router modem kuring, kuring dipasang Bind9, supados tiasa nunjuk domain anu diciptakeun dina jaringan internal kuring sareng éta jalan leres dina jaringan kuring, tapi kuring henteu tiasa mendakan inpormasi ngeunaan cara ngalakukeun anu sami ngalangkungan Internet sareng jalma-jalma henteu nempatkeun IP kuring tapi domain anu diciptakeun sapertos anu dilakukeun, google, nagara, dunya, pengadilan Inggris,… .
    Salam sareng kuring miharep anjeun mendakan inpormasi ngeunaan éta.

  4.   Logiteckno1 cenahna

    Kuring ogé nyobian diajar kumaha nyetél sérver, tapi anu dipikaresep ku kuring kumaha nyetél sérver pikeun produksi sareng kuring masih henteu mendakan inpormasi anu saé.
    Upami anjeun teu acan méréskeun masalah anu anjeun gaduh, kuring mamatahan anjeun pikeun nyieun akun di noip.com. Anjeun ngadamel domain gratis, nempatkeun IP umum sareng atur DDNS dina modem anjeun. Kuring ngantunkeun anjeun tautan: https://www.youtube.com/watch?v=6ijBQhn06CA
    Salam.

  5.   GustavoIP cenahna

    Hatur nuhun kana kontribusina, kuring nembé masang sérver LEMP sareng hatur nuhun kana blog anjeun kuring parantos ngagaduhan ideu kumaha nerapkeun halaman WEB kuring, ayeuna diajar sakedik PHP atanapi HTML, mana waé anu langkung gampang sareng payun.
    Salam.

  6.   Fabian Ariel Ajag cenahna

    Dibikeun kecap panganteur anjeun, bayangkeun yén anjeun bakal ngalaksanakeun tutorial step-by-step pikeun jalma anu teu ngalaman sapertos kuring ... Abdi lepat.

  7.   Diego ramos cenahna

    Éta cekap ngalayanan kuring, hatur nuhun pisan.

  8.   Miguel Angel Silva cenahna

    Alus goréng tutorial ieu ...