Kumaha carana nyiptakeun userbar animasi anjeun sareng Gimp

Pamakéna tavo tinggaleun ayeuna tutorial ngeunaan forum urang, tutorial anu kuring terbitkeun di dieu kusabab éta pantes 😀

-------------------------------

Sakumaha jangji nyaéta hutang, kamari dina IRC kuring janji KZKG ^ Gaara lakukeun tutorial ieu ngeunaan kumaha nyieun userbar animasi kami di Gimp.
Abdi nyungkeun hapunten pikeun screenshot dina basa Inggris, sabab kuring nganggo dina basa éta kusabab éta praktis pikeun kuring nalika nuturkeun tutorial
Hal kahiji anu bakal kami laksanakeun nyaéta buka Gimp sareng pilih warna payun sareng nilai ieu:

Sakumaha ditingali dina tangkepan layar, nilaina kedahna fcfdfe Ku cara kieu, latar bakal saluyu sareng éstétika forum.

Teras we angkat ka tab File> Anyar  sareng dina jandéla anu némbongan kami milih diménsi ieu:

Nilai horizontal kedahna 450 sareng 60 pikeun nangtung (anjeun atoh tiasa numutkeun kahoyong anjeun). Ogé di Pilihan Advanced aranjeunna kedah milih warna payun salaku latar.

Léngkah salajengna nyaéta ngagunakeun alat téks pikeun nyerat eusi anu bakal dipiboga ku userbar, upami kuring mah ngagunakeun kalimat: <° Ti Pamaké Linux . Nalika aranjeunna nyerat téks dina lapisan anu sami aranjeunna masihan klik katuhu> alpha kana pilihan. Kalayan téks anu dipilih kami nyandak alat campuran (gradién), upami kuring nganggo cahaya biru, Tapi aranjeunna tiasa nganggo anu aranjeunna resep. Aranjeunna ngeusian seleksi ku gradién, ngantepkeun sapertos kieu:

Salajengna urang bakal duplikat lapisan téks 14 kali pikeun ngahontal 15 lapisan anu sami:

Pananda nunjukkeun dimana anjeun kedah pencét pikeun duplikat lapisan anu dipilih

Ti ayeuna urang bakal tiasa dianggo sareng lapisan-lapisan éta, nambihan saringan sareng transparansi 

* Léngkah munggaran nyaéta damel ti lapisan 1 dugi ka 4 kalebet Saringan> Blur> Gaussian Blur sareng nilai-nilai anu dianggo sapertos kieu pikeun masing-masing lapisan:

Dina saringan lapisan 1 saringan:
Horisontal: 12 px
Nangtung: 12 px
Dina saringan lapisan 2 saringan:
Horisontal: 9 px
Nangtung: 9 px
Dina saringan lapisan 3:
Horisontal: 6 px
Nangtung: 6 px
Pikeun saringan lapisan 4:
Horisontal: 3 px
Nangtung: 3 px

* Salaku léngkah kadua urang bakal dianggo tina lapisan 11 dugi ka 15 (inklusif), nyaéta kalayan lima lapisan terakhir. Mimiti urang kedah nyaluyukeun 5 lapisan terakhir ieu ka diménsi gambar, ieu penting pikeun ngahontal pangaruh anu dipikahoyong, modeu ieu: tab Lapisan> Align kana Ukuran Gambar. Teras we ngaganti nami lapisan ku nomer hiji-hiji ku dobel diklik dina lapisan, aranjeunna ngarobih namina janten angka.

Filter anu bakal kami anggo dina lapisan nyaéta Nyaring> Blur> Motion Blur sareng kami bakal nerapkeunana sapertos kieu pikeun masing-masing lapisan sareng duplikat anu bakal kami jieun pikeun masing-masing:

Lapisan duplikat 11.
Setélan saringan, pikeun duplikat sareng lapisan aslina masing-masing:
Copia
Panjangna: 10
Angle: 0

Lapisan aslina
Panjangna: 10
Angle: 180
Lapisan 11 sareng salinan na digabungkeun (pencét katuhu dina salinan lapisan 11 sareng pilih ngagabungkeun ka handap)
Lapisan duplikat 12.
Setélan saringan:
Lapisan aslina
Panjangna: 20
Angle: 0
Duplikat
Panjangna: 20
Sudut pandang: 180
Lapisan 12 sareng salinan na digabungkeun.
Lapisan duplikat 13.
Setélan saringan:
Lapisan aslina
Panjangna: 30
Angle: 0
Duplikat
Panjangna: 30
Sudut pandang: 180
Lapisan 13 sareng salinan na digabungkeun.
Lapisan duplikat 14
Setélan saringan:

Lapisan aslina
Panjangna: 40
Angle: 0
Duplikat
Panjangna: 40
Sudut pandang: 180
Lapisan 14 sareng salinan na digabungkeun.
Lapisan duplikat 15
Setélan saringan:

Lapisan aslina
Panjangna: 50
Angle: 0
Duplikat
Panjangna: 50
Sudut pandang: 180
Lapisan 15 salinan dihijikeun.

Naon anu bakal kami laksanakeun ayeuna nyaéta ngarobih opacity lapisan kalayan setélan ieu:

1 dugi ka 60%
2 dugi ka 70%
3 dugi ka 80%
4 dugi ka 90%
11 dugi ka 90%
12 dugi ka 80%
13 dugi ka 70%
14 dugi ka 60%
15 dugi ka 50%

Urang badé milih lapisan latar urang pikeun nyalin deui opat kali, nyésakeun lima lapisan anu sami. Kami ngangkat tukang duplikat tukang di luhur lapisan kami 1 (kalayan panah anu ditunjuk dina lapisan navigator gigireun pananda A).

Urang duplikat deui sareng angkat di luhur lapisan 2 sareng saterasna, ngantepkeun latar-tukang diantawis antara lapisan téks sapertos kieu:

Ayeuna hayu file> simpen salaku  sareng namina file nganggo extension .gif dina tungtung contona:userbar.gif .

Dina jandéla anu nembongan penting anjeun nyirian pilihan:

Simpen salaku Animasi

Teras kami pencét ékspor teras nampi.

Kami napigasi kana file kami sareng éta kedahna sapertos kieu:

Mudah-mudahan anjeun mendakan éta manpaat sareng éta dipikaharti pisan, aya patarosan waé ulah ragu-ragu konsultasi ka kuring, kuring nyéépkeun conto hasil anu tiasa dihontal:

Upami anjeun perhatoskeun dina spanduk kadua kuring ngédit waktos tinggal dina pigura .... Kuring bakal nambihan engké, éta henteu rumit éta.

Salam!

-------------------------------

Hatur nuhun pisan ka tavo Kanggo tutorial anu saé ieu, hasilna hébat pisan haha ​​... sareng, nyanggakeun anjeun terang yén upami anjeun hoyong nempatkeun tutorial di dieu tina Gimp, tulisan atanapi naon waé anu anjeun anggap pikaresepeun, éta bakal ngahargaan kami 😀


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

21 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Yoyo Fernandez cenahna

    Gantar !!!!

    Kuring kedah ngalakukeun éta ngeunaan Gimp !!!

    Hayu urang tingali naha minggu ieu kuring tiasa 😉

    1.    Carlos-Xfce cenahna

      Naon hartosna "kutub" sareng di nagara mana anjeun nganggo éta?

    2.    Carlos-Xfce cenahna

      Oh, sareng kumaha cara aranjeunna ngucapkeunana?

      1.    hypersayan_x cenahna

        kutub = soyez le premier = anu pangheulana mairan

        Kutub asalna tina posisi kutub.

        https://es.wikipedia.org/wiki/Pole_position

        1.    taragon cenahna

          Anu pikaresepeun OO anjeun diajar hal-hal énggal di dieu 🙂

        2.    v3 asup cenahna

          pikaresepeun! Abdi henteu terang data éta

        3.    Carlos-Xfce cenahna

          Sareng lafalna? »Kutub», «poul», «pol»?

  2.   tavo cenahna

    Hatur nuhun pisan @ KZKG ^ Gaara pikeun ngeposkeunana, ngahargaan kuring kagungan kasempetan pikeun nyebarkeun berita ngeunaan Gimp, alat anu saé anu sering diremehkeun.

    Kuring bakal nyobian nyumbangkeun tutorial anu ganjil dina akhir minggu, éta anu sahenteuna anu tiasa kuring lakukeun pikeun syukur pikeun program anu hébat ieu. Kuring asalna ti Photoshop sareng mimitina éta sesah adaptasi sareng parobihan tapi éta patut.
    Kuring ogé ngalakukeun sababaraha hal di Blénder tapi kuring masih héjo saeutik… .Kurangna prakték hehe

    Kuring negeskeun deui ucapan salamet kuring pikeun damel anjeun dina halaman ieu.

    1.    Carlos-Xfce cenahna

      Nuhun Tavo, tutorial anu saé. Sanaos kuring henteu terang nanaon tentang desain grafis, GIMP mangrupikeun alat anu praktis pisan anu parantos ngabantosan kuring dina seueur kaayaan. Hatur nuhun ka anjeunna, kuring diajar ngadamel logo saderhana tapi geulis pisan; ngagaduhan seueur témplat sareng épék pikeun logo. Abdi hoyong terang langkung seueur perkawis alat ieu. Mudah-mudahan anjeun tiasa neraskeun ngabagi langkung seueur élmu dina blog ieu. Salam.

      1.    tavo cenahna

        Hatur nuhun ka anjeun parantos masihan koméntar Carlos… .dengan latihan anjeun janten akrab sareng program éta. Sigana titik anu ngalawan Gimp nyaéta henteu aya pisan panyebaran ngeunaan program sareng sababaraha tutorial. Anjeun gaduh kamungkinan pikeun nambihan seueur plugin anu ngajadikeun otomatis aranjeunna. tugas, anu dina Photoshop ogé tiasa tapi ekstensi anu leres-leres saé mahal
        .

        1.    Carlos-Xfce cenahna

          Aduh, kuring bahkan henteu terang yén aya ekstensi pikeun Photoshop, ogé kuring henteu ngabayangkeun yén ekstensi sapertos kitu tiasa mahal. Kuring miharep kami tiasa ngaraosan tutorial anjeun anu sanés, hatur nuhun pisan.

  3.   Anon cenahna

    wah kuring bakal ngalaksanakeunana ayeuna salam

  4.   Jibril cenahna

    Éta ngaapresiasi, éta saé pikeun kuring pikeun latihan kalayan bijil.

  5.   elip89 cenahna

    Hatur nuhun kana pituduh na tavo sakedik diajar kumaha ngadamel hal GIMP

    Wasalam

  6.   auroszx cenahna

    Hébat 😀 Nalika kuring gaduh waktos kuring nyobian.

  7.   Merlin The Debianite cenahna

    Hébat nalika kuring resep kana desain grafis kuring nyobian XD

  8.   Aranjeunna Link cenahna

    Tuto anu saé, tapi aya tapi:
    Userbar (sahenteuna sahenteuna) nyaéta 350 × 19, janten ieu ngaleuwihan ukuranana. Ati-ati, kuring henteu ngalawan dimensi pikeun userbar dina tutorial ieu, kuring ngan ukur hoyong netelakeun titik ieu (yén kuring ogé ngajantenkeun userbar).

    1.    tavo cenahna

      Pantes dijelaskeun, leres yén userbar umumna langkung alit. Animasi tiasa dilakukeun kalayan ukuran témplat naon waé, anu henteu mangaruhan hasil akhir. Ukuranana langkung pas pikeun spanduk atanapi tanda tangan

      1.    Windousian cenahna

        Tanda tangan animasi pikeun forum, kenangan naon anu saé ...

  9.   Maxwell cenahna

    Manual anu saé, kuring resep pangaruh anu dihontal. Kuring wartosan Ren pikeun ngajantenkeun kuring salah sahiji Trisquel xD

    Nya, meureun sareng kuring bakal ngalakukeun nyalira yén kuring moal kaleungitan nanaon ku nyobian 😉

    Salam.

  10.   truko22 cenahna

    Ieu hébat +1