Kumaha surfing aman dina jaringan Wi-Fi kabuka

Urang hirup di dunya anu seueur tempatna dimana Wi-Fi gratis sareng konéksi internét gratis ditawarkeun. Di unggal hotél, bar atanapi kafé anjeun kedah mastikeun yén konéksi ieu aman, sabab biasana muka wifis, tanpa aya perlindunganDina kaayaan sapertos kitu, sambungan na henteu aman, tapi tangtosna, anjeun masih kedah nyambung sareng maca surélék anjeun atanapi ngabagi sababaraha dokumén anjeun. ¿Obyek: Naha anjeun ngungkabkeun diri kana kamungkinan maling inpormasi atanapi anjeun henteu nyambung langsung? Naha aya alternatif anu sanés? Leres, nyieun torowongan SSH.


Aya sababaraha alat dasar sapertos SSH sareng Firefox (atanapi ampir browser Internet anu sanés) anu tiasa ngabantosan anjeun ngawangun konéksi anu aman ka komputer anu anjeun percanten dina Internét (contona, root server anjeun nyalira).

Janten jelas: hayu urang sebutkeun anjeun nyambung ka jaringan umum atanapi hotspot Wi-Fi. Aya seueur jalma di sakuriling anjeun anu gaduh sambungan anu sami sareng anjeun henteu terang nanaon tentang saha panyadia jaringan éta. Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun kéngingkeun konéksi anu aman? Buka naon anu disebut torowongan SSH kana mesin anu dipikaterang (umumna mesin jauh anu anjeun gaduh) sareng kirimkeun sadaya patalimarga anu anjeun hasilkeun nganggo panyungsi wéb anjeun ngalangkungan torowongan ieu.

Tiasa ngalakukeun ieu ku paréntah ssh ieu:

ssh -N -f -D 8080 ngaran pamaké @ remote_ssh_server

Dimana nami pangguna mangrupikeun nami pangguna anu biasana anjeun sambungkeun ngalangkungan SSH kana mesin éta sareng remote_ssh_server mangrupikeun IP atanapi nami mesin jarak jauh. Abdi nyarankeun anjeun ngalakukeun lalaki ssh pikeun milari inpormasi lengkep ngeunaan paréntah ieu.

Naon paréntah sateuacanna nyaéta muka port 8080 dina mesin lokal kami (127.0.0.1) dimana éta bakal ngupingkeun sadaya pamundut pikeun milarian halaman wéb sareng ngirim kana mesin jauh. Maka mesin jarak jauh bakal neraskeun sadayana bungkus kana Internét siga anu asalna ti ditu. Kituna IP publik peramban kami nyaéta sérpér jauh sanés mesin anu urang navigasi.

Ieu anu disada sapertos Cina hartosna anjeun nembé ngaktipkeun port dina mesin anjeun (dina conto, 8080) pikeun ngirim sareng nampi patalimarga wéb anjeun kalayan aman.

Anu tetep nyaéta pikeun ngonpigurasikeun Firefox atanapi pangotéktak wéb anu anjeun pikaresep pikeun nganggo palabuhan éta sareng mastikeun yén sadaya syarat DNS ogé dialihkeun ku sambungan anu aman ieu. Kami badé Edit> Preferensi> Canggih> Jaringan> Sambungan> Konfigurasi. Sakali aya, atur proxy SOCKS énggal.

ssh-browsing-4

Pikeun ngonpigurasikeun sarat DNS, kuring ngetik ngeunaan: config dina bilah alamat Firefox sareng milari variabel ieu. Klik dua kali pikeun ngarobih kana bener.

network.proxy.socks_remote_dns; standar boolean leres

Pikeun gampang ngaktipkeun / nganonaktifkeun panggunaan proxy ieu anjeun tiasa ngaunduh ekstensi pikeun Firefox sapertos QuickProxy o FoxyProxy.

Pikeun nutup palabuan, anjeun kedah maéhan prosés ssh dimimitian ku paréntah anu dituduhkeun dina awal tulisan ieu. Unggal-unggal anjeun hoyong ngamimitian koneksi anu aman, anjeun kedah ngajalankeun paréntah ssh éta, ngenalkeun varian anu cocog sareng selera sareng kabutuhan anjeun (port tiasa anu sanés, anjeun tiasa ngalirkeun parameter -C ka éta supados ngomprés sadaya inpormasi , sareng sajabana)

Cara ieu henteu énkripsi MSN, Skype, atanapi jasa anu sami upami urang sateuacanna henteu ngonpigurasi panggunaan server proxy dina program ieu. Pikeun énkripsi leres-leres SAGALA, kalebet jasa ieu, anjeun kedah ngadamel jaringan pribadi virtual ngagunakeun mukaVPN.

sumber: Linuxaria & Sun Wiki


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

15 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Moskosov cenahna

    naon anu bakan linux 🙂

  2.   Wali Komputer cenahna

    Pelengkap idéal (sareng paningkatan tulisan asli anu dirujuk) nyaéta nunjukkeun server anu ngamungkinkeun urang ngadegkeun konéksi SSH anu aman tanpa ngantepkeun komputer di imah anjeun 😉

  3.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Teu aya cara pikeun ngalakukeun éta, kacuali halaman na HTTPS.

    Upami waé, sareng pikeun nyingkahan kekeliruan, kuring hoyong netelakeun yén ieu teu aya hubunganana sareng kamungkinan nyambungkeun via SSH ka mesin anu sanés (dina jaringan anjeun atanapi éksternal). Naon anu diusulkeun ku postingan ieu mangrupikeun hal anu rada béda (sanaos ngamangpaatkeun hal di luhur): kamungkinan ngawangun cara anu aman pikeun nganapigasi sepi dina jaringan Wi-Fi anu henteu dijagaan.

    Surak! Paul.

    Tanggal 9 Agustus 2011 03:31, Disqus
    <> nyerat:

  4.   Guido Ignatius Ignatius cenahna

    Sareng kedah disebatkeun yén ngadamel torowongan ssh mangrupikeun sababaraha hal anu tiasa urang laksanakeun pikeun nyegah serangan mitm

  5.   Guido Ignatius Ignatius cenahna

    Eärendil naha anjeun tiasa nambihan kumaha ngalaksanakeunana nalika urang kana cyber anu ngagaduhan mesin windows. Hal anu sami tiasa dilakukeun sareng dempul teuing, écésna urang ogé kedah gaduh ssh sérpé kami nyalira atanapi dikenal pikeun nyambung.

    Anjeun kedah ngonpigurasikeunana sapertos dina layar cetak sareng pasihan ADD, maka éta sami sareng réncang anu ngajelaskeun dina postingan: http://www.subeimagenes.net/images/286Dibujo.jpg

  6.   daas88 cenahna

    Naha anjeun tiasa ngalaksanakeun éta tina smartphone (contona android)? Sareng upami, contona, kuring muka msn tina firefox anu sami anu kuring laksanakeun kalayan léngkah sapertos meebo atanapi halaman hotmail, naha éta aman di ditu?

  7.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Leres. Anjeun ogé tiasa langsung ngonpigurasikeun klien MSN kanggo ngagunakeun proksi énggal.
    Surak! Paul.

  8.   cthemudo cenahna

    alus
    Kanggo perhatosan, anjeun tiasa ngadamel konéksi ieu semi-otomatis tanpa nyungkeun kecap aksesna. Abdi nyarankeun maca http://rm-rf.es/login-ssh-sin-password-de-forma-rapida-y-sencilla/
    Wasalam

  9.   groh cenahna

    Sareng dimana kuring kéngingkeun sérpér SSH kalayan IP umum?

  10.   SGoic cenahna

    Kuring biasana nganggo PC desktop kuring sorangan

  11.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta kedah janten mesin sanés anjeun. Salaku conto, upami anjeun dina starbucks, éta kedah janten bumi atanapi mesin damel anjeun. Cara ieu (hiji-hijina anu kuring terang pikeun nyambungkeun ku cara "aman" dina jaringan Wi-Fi anu kabuka) ngarugikeun anjeun kedah ngajalankeun komputer anu sanés (sareng anu tiasa dipercaya) pikeun jalan.

    Surak! Paul.

    Tanggal 9 Agustus 2011 04:37, Disqus
    <> nyerat:

  12.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Éta cara anu valid ... sanaos saur kuring éta jalan anu paling aman. Abdi langkung resep ngalebetkeun konci unggal waktos (sapertos anu nganggo sudo).

    Surak! Paul.

    Tanggal 9 Agustus 2011 03:47, Disqus
    <> nyerat:

  13.   Asfda cenahna

    Ieu ogé fungsina pikeun ngaleungitkeun pameungpeuk halaman, salaku wali sanés leres?

  14.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Ieu babaturan kuring ...

    Tanggal 10 Agustus 2011 17:57, Disqus
    <> nyerat:

  15.   pandev92 cenahna

    Candak nyaéta tina firefox dina osx ee xD