Kumpulan Distribusi Linux kanggo PC Old

Langkung ti sakali kami parantos naroskeun ka diri urang sorangan naon anu kudu dilakukeun sareng komputer lami, anu aya di juru ngumpulkeun lebu sareng kokotor, anu sumberdaya na kirang dibandingkeun sareng pipa super anu urang ayeuna. Nanging, nostalgia sareng sanity alit anu tetep aya di urang, mamatahan urang ulah miceun éta. Dina komputer ieu, Linux mangrupikeun tarohan anu aman, sanés ngan ukur pikeun biaya, tapi ogé pikeun reliabilitas, stabilitas sareng jaminan yén anjeun bakal tiasa " ngahudangkeun deui »Éta komputer anu anjeun resep pisan.


Distros anu disebatkeun dina tulisan ieu henteu pati dipikaterang tapi, dina waktos anu sami, éta idéal pikeun PC lami, kalayan sababaraha sumber; saleresna, aranjeunna utamina difokuskeun kana kompus mimitian ti 486 dugi ka komputer anu ayeuna sareng ampir sadayana tiasa dianggo sampurna ngan ukur 64Mb RAM (sanaos sababaraha diantarana bahkan kirang.)

Sadaya distros kalebet: lingkungan grafis, dukungan jaringan, internét, sareng serangkaian utiliti minimal (otomatisasi kantor, obrolan, surat, desain grafis, pamrograman, sareng sajabana).

MuLinux

http://sourceforge.net/projects/mulinux/

muLinux mangrupikeun vérsi minimalis Linux anu bieu nganggo DUA MEGAS !!!. Anjeun tiasa ngaunduh addon sareng manjangkeun sistem operasi: ekstensi server (Samba, Smail,…), ekstensi Workstation (mutt, ssh, PGP,…), XWindow (VGA-16, fvwm95, Afterstep, wm2), VNC, gcc (ngadamel , nasm, yacc & lex, Fortran, Pascal), TCL / TK, bahasa Perl sareng dukungan libc6, Anggur, DosEMU, mesin virtual Java (Kaffe compiler, sshd), Netscape ... Éta tiasa dijalankeun dina RAM tina CD, atanapi diklon dina HDD. Aya ogé ISO anu tiasa boot tina CD anu kalebet XFCE, Netscape, GTK + sareng Gnome, Gimp, OpenOffice, jst. Jelas, éta peryogi langkung seueur rohangan, memori, sareng sumber daya.

Layar layar:

Damn leutik Linux

http://www.damnsmalllinux.org/l

Distribusi anu luar biasa anu ngan ukur 50MB, sareng anu tiasa dimuat tina CD, pendrive atanapi Flash card. Éta tiasa ngajalankeun gancang pisan bahkan dina komputer 486 nganggo RAM 16MB. Éta ngagaduhan desktop grafis sareng antarbeungeut FluxBox, sareng éta henteu kakurangan nanaon: pamuter multimedia, FTP client, web browser, mail manager, instant message, word processor, spreadsheet, text editor, image viewer, PDF viewer, system monitoring, games , jsb.

Layar layar:

Slax

http://www.slax.org/

Distribusi anu megah anu dumukna sakitar 190MB sareng anu dimimitian ti CD, USB atanapi hard disk, ngamungkinkeun anjeun nyimpen konfigurasi online. Éta dumasarkeun kana Slackware, sareng ngan ukur peryogi komputer 486 (atanapi langkung luhur) kalayan 36MB RAM pikeun boot (96MB pikeun XWindow sareng FluxBox, 144MB kalayan KDE atanapi 328MB pikeun ngajalankeun lengkep tina mémori). Kalebet Kernel 2.6, supir sora ALSA, dukungan kartu WiFi, FluxBox, KDE 3.5, Abiword, Gaim, Firefox, Flash, Anggur, QEmu, MySQL, alat jaringan sareng internét, XVid, Samba, MPlayer, KOffice, kaulinan, jst.

GoblinX mini

http://www.goblinx.com.br/

Distribusi cahaya, anu ngan ukur dina 150MB. Ngawengku XFCE, Abiword, Firefox, Gaim, Gcalctool, Gdhcpd, Gimp, Gnumeric, Hardinfo, Urlgfe, Xmms, GnomeBaker, Xpdf, jsb. Ngaluncurkeun tina CD (CD Live)

Layar layar:

Lamppix

http://lamppix.tinowagner.com/

Distribusi ieu dirancang khusus pikeun pamekar Wéb. Ngawengku MySQL, PostgreSQL, PHP, Apache. Aya dua vérsi: hiji sareng lingkungan XFCE (sakitar 200MB) sareng mini anu sanésna (sakitar 150MB), anu nyéépkeun sakedik sumber nalika ngagunakeun FluxBox sareng Firefox.

Layar layar:

XFLD

http://www.xfld.org/

XFLD mangrupikeun sebaran lengkep anu dianggo pikeun nunjukkeun kualitas lingkungan XFCE, anu mangrupikeun antarmuka grafis anu sami pisan sareng KDE, tapi anu nyéépkeun sababaraha sumber. XFLD kalebet XFCE4.4, OpenOffice, Gimp, Firefox, Thunderbird, Abiword, Wireshark, Gaim, Ruby, Python, Perl, gcc, gnumeric, gXine, vim, jsb.

Layar layar:

Xubuntu

http://www.xubuntu.org/

Versi XFCE4 tina Ubuntu sareng KUbuntu, anu antar muka na mirip pisan sareng KDE, tapi meakeun sumber anu kirang langkung. Éta tiasa dijalankeun dina Live ti CD, atanapi dipasang dina hard disk. Mangrupikeun sistem operasi anu lengkep, cocog pikeun Pentium II atanapi komputer anu langkung luhur, sacara otomatis ngadeteksi alat naon waé, sapertos palabuhan USB, CDROM, PCMCIA, jaringan, jsb. Anjeun tiasa internetan (Firefox), nyerat email (Thunderbird), ngobrol (Gaim), ngotéktak sistem file, nganggo suite kantor lengkep (Abiword sareng gnumeric), kalénder (Orage), ngupingkeun musik (xfmedia), ningali pilem (xfmedia), édit gambar (The Gimp), kaduruk CD (xfburn), jst. Anjeun tiasa ngagunakeunana dina basa Spanyol.

Linux Véktor

http://vectorlinux.com/

Sebaran Linux lengkep nganggo XFCE4, Fluxbox sareng interface Icewnd. Éta ngalebetkeun Firefox, Dillo, Gaim, XChat, MPlayer, Flash, Acrobat Reader, Abiword, XView, GQView, XMMS, jsb. Versi deluxe ngahijikeun deui seueur aplikasi, sapertos OpenOffice, Apache, MySQL, The Gimp, jsb. Éta ogé ngagaduhan versi "Deluxe" anu kalebet sababaraha pilihan tambahan.

Layar layar:

Zenwalk

Sebaran anu kedah diperhatoskeun, kumargi aya opat vérsi anu adaptasi sareng kabutuhan anjeun. Anggo XFCE 4.4, anjeun tiasa internetan, ngatur email, ngupingkeun musik, nonton video, program di C, Perl, Python, Ruby, jst; scan, cetak, otomatisasi kantor, éditan gambar, gim, jst. Anjeun tiasa ngagunakeunana dina basa Spanyol.

Layar layar:




Dreamlinux

http://www.dreamlinux.com.br

Distribusi dumasarkeun kana Debian, anu ngagunakeun antarmuka XFCE 4.4, sareng ngagaduhan dua versi, anu khusus difokuskeun kana desain sareng multimédia, anu kalebet OpenOffice, GimpShop, Inkscape, Blender 3D, Gxine, Mplayer, Kino DV, AviDemux, GnomeBaker, Audacity, jst. . Éta tiasa boot tina CD atanapi dipasang dina hard drive. Ngadukung bahasa Spanyol. Anjeun tiasa ngotéktak internét (Firefox nganggo plugins Java, Flash, audio, video, sareng sajabana), ngatur email, chat (aMSN), maca file PDF (Evince), ngatur tugas sareng agenda anjeun (Orage), otomatisasi kantor (OpenOffice) ), ngupingkeun musik (XMMS sareng Gxine), ngédit audio (Audacity), nimba lagu audio tina CD (Grip), ngaduruk CD audio (Gnomebaker), ngarékam pidéo tina kaméra digital (Kino), éditan pidéo (AviDemux), salin DVD's (XdvdShrink), maénkeun file multimédia (MPlayer), jst.

Unduh DreamLinux

SAM Linux

http://sam.hipsurfer.com/

Distribusi anu lengkep pisan anu nganggo antarbeungeut XFCE4.4 sareng antar muka 3D Beryl + Emerald. Kaasup: OpenOffice, Abiword, Gnumeric, Orage, Firefox, Opera, Gaim, Xchat, gFtp, Skype, VNC, putty, MPlayer, gXine, Xmms, Grip, GnomeBaker, RealPlayer, TV Time, Gimp, eVince, FLPhoto, GQView, XSane , kaulinan, alat kaamanan, Anggur, BlueFish, jst.

Unduh Samlinux

Layar layar:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Nuhun Marcos! Rangkulan! Paul.

  2.   Juniors Calderon cenahna

    Pos anu saé!
    Hébat pikeun pulih pc lami xD

  3.   Juniors Calderon cenahna

    Sareng éta saé pisan!

  4.   hugui cenahna

    Puppy Linux leungit! 😀 éta anu kuring anggo 😀

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Upami tiasa ...

    2012/11/28 Disqus

  6.   urang Kristen cenahna

    Lubuntu leungit

  7.   Daniel Soster cenahna

    Saé pisan! Abdi teras-terasan milah angkat PC anu lami. hiji anu kuring anggo sareng éta masihan kuring seueur hasilna nyaéta TINY CORE http://distro.ibiblio.org/tinycorelinux/welcome.html éta tiasa dianggo tina CD sareng nyambung kana internét nalika diraosan.

  8.   MARCOS_BARRI cenahna

    GILA PISAN PISAN NGASORKEUN KA Anjeun..RE CAPO !!!!!!!

  9.   Claudio cenahna

    Halo, abdi psikolog, sumanget kana parangkat lunak gratis, kuring nembé ngamimitian hiji proyek alit pikeun ngabantosan jalma-jalma anu gaduh sumberdaya terbatas janten anu mutahir komputerna, kuring ti Nikaragua sareng kumaha anjeun terang $ 300 komputer di dieu mangrupikeun méwah anu nyata, Kanyataanna seuseueurna jalma anu kuring ngabantosan gaduh pc kalayan xp lambat pisan ngajalankeun sareng sakitar 250mb ram, patarosan na, kuring peryogi distro lampu anu lumayan gancang sareng éta dina waktos anu sami perambanna maénkeun lancar youtube, kumargi jalma-jalma ieu nganggo komputer ieu kanggo pidéo sareng hal-hal pendidikan, sababaraha aya di perpustakaan sareng hal-hal sapertos kitu, anjeun tiasa nyarankeun kuring, kuring parantos nyobian lubuntu 12.04 tapi éta langkung laun tibatan xp

    1.    hayu urang nganggo linux cenahna

      Jantenkeun siga anu mirip sareng WinXP: Bodhi Linux (Enlightenment) atanapi Crunchbang (Openbox).
      Anjeun ogé tiasa nyobian distro ieu: https://blog.desdelinux.net/las-mejores-mini-distribuciones-linux/
      Peluk! Paul.

    2.    JOSE BEJARANO cenahna

      Salam Claudio, anjeun tiasa nyobian manjaro atanapi asturix lite nganggo sababaraha sumber sareng aranjeunna ngagaduhan naon anu diperyogikeun, aranjeunna saé pisan.

  10.   Claudio cenahna

    ku jalan éta ogé kudu nyababkeun sora

  11.   FSAR cenahna

    Kuring nganggur dina hal ieu, tapi kuring kagum kana pangorbanan sareng waktos anu dianggo ku jalma éta pikeun ngalaan élmuna pikeun ngabantosan jalma sanés ku sakedik pangetahuan, sagala anu ditulis, upami aya anu nyobian, sareng ngalakukeun sakumaha mistina ngalakukeun, seuseueurna teu aya kasalahan

  12.   Alexandra cenahna

    halo kuring ningali tulisan ieu, sareng kuring ngan ukur hoyong terang upami aya anu tiasa ngabantosan abdi .. nembé masang xubuntu 7.10 silih ganti dina pc lami sareng sadayana henteu kunanaon .. hiji-hijina hal éta nyaéta codéka pikeun maénkeun pidéo sareng musik henteu aya deui kusabab aranjeunna henteu deui Éta ngagaduhan dukungan, sareng milarian wéb Kuring mendakan sababaraha tautan pikeun diperbarui, kuring tumaros tapi masalahna tetep .. upami batur tiasa nyarios ka kuring dimana kuring tiasa milarian aranjeunna, kuring bakal ngahargaan pisan.

    1.    ngepung84 cenahna

      Meureun éta bakal ngabantosan anjeun pikeun ngarobih Repository, tibatan arah kana rilis lami parantos aya sababaraha pituduh pikeun éta.
      kabaruntugan

  13.   JuanK cenahna

    Halo, salam kanggo sadayana, hatur nuhun kana sumbangan kumargi kami anu milari terang linux pikeun anu kedah dimimiti sareng ieu 10, abdi hoyong mimitian ti 0 tapi, ogé aya anu langkung saé sareng langkung saé tibatan nanaon.-

  14.   Jose cenahna

    Zenwalk Kuring nyobian masang sistem operasi ieu dina prosesor ibm piv intel 2800 memory ddr400 1.5 gb sareng teu aya anu dipasang dina prosesor intel e3.2 ddr3 8 gb sareng gancang sareng kumaha rumitna pikeun masangna kuring henteu pikir éta pikeun low- sumberdaya pc deui linux janten sapertos windows anu ninggali kelas menengah atanapi handap upami anjeun tiasa nyandak pc anjeun up to date

  15.   mario cenahna

    José henteu sadayana Linux kanggo anu éta. Nyatana aya seueur vérsi pikeun PC méwah sareng kaseueuran anu paling sering dianggo salaku redhat kanggo server bisnis. Aya sababaraha distro pikeun ngahirupkeun deui gadget anu lami tapi dinten éta tiasa dianggo upami urang henteu ngémutan lampu atanapi urang damel di UKM anu pc lami na tiasa dianggo deui kusabab kurangna sumber daya pikeun daérah éta.