Léngkah-léngkah nyiptakeun LiveCD - DVD - USB ti mimiti di Debian sareng turunanana.

Dimimitian tina kabutuhan pikeun nyiptakeun LiveCD kuring sorangan anu kuring tiasa nganyarkeun périodik sareng ngarobih sesuai karesep kuring, sareng terang kamajuan téknologi komputer dina bidang GNU / Linux, kuring sadar yén kedah langka masang program grafis tambahan.

Hatur nuhun kana portabel kuring henteu kedah masang program anu dianggo sadidinten pikeun kuring sapertos Gimp, Inskape, Blender, bahkan Libreoffice kanggo sababaraha waktos. Tanpa program ieu dipasang dina sistem kuring, kuring ngahémat sababaraha mega-bit dina perangkat lunak sareng perpustakaan.

Portabel pikeun Linux tiasa didownload tina situs ieu:

http://sourceforge.net/projects/portable/files

Aranjeunna bahkan tiasa ngadamel portabel sorangan sareng program ieu tina situs anu sami:
- AppDirAssistant: Kagunaan pikeun program port, perlu ngaji AppDirAssistant sateuacan masang parangkat lunak pikeun dialihkeun; software sapertos kitu teu tiasa dipasang sateuacan ngajalankeun AppDirAssistant.
- AppImageAssistant: Utiliti pikeun neken struktur kana file anu tiasa dieksekusi ku nyalira folder anu didamel ku

Pikeun nyiptakeun portabel tina sababaraha parangkat lunak anu parantos dipasang anjeun tiasa nganggo program ieu:

Pikeun 32 bit
https://github.com/downloads/pgbovine/CDE/cde_2011-08-15_32bit

Pikeun 64 bit
https://github.com/downloads/pgbovine/CDE/cde_2011-08-15_64bit

Nyiptakeun portabel ku metoda ieu moal milari kagumantungan anu dipasang dina sistem operasi anjeun, ogé moal ngahemat konfigurasi dina folder pangguna anjeun kecuali tautan simbolis didamel dina cde-root atanapi file cde.options dituduhkeun kalayan garis anu sami sareng ieu :

cuek_prefix = / bumi

Ningali ieu kami bakal sadar yén kami tiasa ngaunduh atanapi ngadamel portabel anu dipikahoyong, ngaleungitkeun kabutuhan pikeun masang aplikasi tambahan di luar sistem dasar kami, sahingga ngirangan rohangan anjeun nalika nyiptakeun LiveCD urang sorangan.

pangwangunan
Sakumaha judulna nyatakeun, urang bakal ningali kumaha nyiptakeun LiveCD urang sorangan ti mimiti anu bakal ngamungkinkeun urang masang aplikasi anu dipikahoyong dimimitian ku masang sistem dasar urang, aya sababaraha cara pikeun ngahontal ieu, hiji-hiji ku cara masang modeu téks tanpa saleresna masang sistem grafis sareng anu sanés nganggo debootstrap, kasus anu terakhir ieu mangrupikeun anu bakal kami alamat dina manual ieu kusabab éta ngamungkinkeun urang pikeun nyiptakeun sistem kami ti mimiti tanpa program tambahan pikeun sistem dasar.

Ngagaduhan sistem GNU / Linux, parantos dipasang kami bakal nyiptakeun partisi kalayan ukuran anu dipikahoyong pikeun masang sistem dasar dina partisi anu nyarios, hayu urang tingali saléngkah-saléngkah kumaha cara nyieun sistem dasar urang ku debootstrap:

Léngkah 1
Pasang debootstrap

 # apt-meunang install debootstrap

Léngkah 2
Pasang partisi énggal dina / mnt

 # dipasang / dev / sdax / mnt

Léngkah 3
Pasang sistem dasar dina partisi éta:

Pikeun 32 bit

 # debootstrap --arch i386 distribusi / mnt

Pikeun 64 bit

 # debootstrap --arch amd64 distribusi / mnt

Sebaran kedahna dirobih kana nami vérsi GNU / Linux anu hoyong dipasang, file-file ieu aya di / usr / share / debootstrap / skripUpami file anu nganggo nami sebaran anu bakal aranjeunna anggo teu aya, kantun salin salah sahiji vérsi pang anyarna kalayan nami vérsi énggal sareng buka ku éditor téks sareng dimana alamat wéb anu dituduhkeun, robih kanggo anu énggal, contona:

Éta dumasarkeun ka kuring yén kuring ngaunduh Repository ti alamat sanés sanés ti halaman resmi, kuring bakal / usr / share / debootstrap / skrip Kuring nyalin vérsi pangénggalna ieu, dina hal ieu kuring nganggo Repository Ubuntu (Oneiric) anu aya dina folder ieu tapi alamat unduhna bénten-bénten kusabab éta aya dina hard drive pc kuring, kami muka file sareng ngarobih

default_mirror http://archive.ubuntu.com/ubuntu

ku

file default_mirror: /// path / to / repo / ubuntu

Upami aranjeunna mendakan langkung ti hiji garis sareng bentuk ieu, aranjeunna ogé kedah ngarobihna.

Penting pikeun file anu aya dina / usr / share / debootstrap / scripts ngagaduhan nami konci sebaran, upami éta versi Debian memeres, éta kedah ngagaduhan nami éta, kalayan tautan anu leres kana wéb
Henteu disarankeun pikeun ngalaksanakeun prosedur ieu langsung dina mémori USB, atanapi disk éksternal, kumargi nyalin file kana port USB langkung laun, salian ti éta tiasa ngarusak pendrive kusabab nyalin teuing sareng ékstraksi bungkus anu dilaksanakeun dina partisi cenah.

Léngkah 4
Kami ngarobih root damel ti terminal nganggo chroot sareng neraskeun masang parangkat lunak penting numutkeun kabutuhan urang.
- Ngarobih Kandang

# mount -t proc none / mnt / proc # mount -o bind / dev / mnt / dev

- Pasang disk luar anu ngandung Repository

# mkdir / mnt / media / Disk-Name # mount / dev / sdax / mnt / media / Disk-Name # chroot / mnt

- Dina kandang anu sami nunjukkeun anu mana gudang kanggo dianggo dina /etc/apt/source.list
nano /etc/apt/source.list
bisi kuring tina disk pc kuring

file deb: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / ubuntu / oneiric main multiverse diwatesan jagat deb file: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / ubuntu / oneiric-backports main multiverse file deb semesta diwatesan: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / ubuntu / oneiric-proposal utama multiverse diwatesan file deb universe: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / ubuntu / oneiric -security main multiverse diwatesan file deb semesta: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / ubuntu / oneiric-updates utama multiverse diwatesan semesta file deb: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / medibuntu / oneiric file debén gratis gratis: /// media / Disk-Name / Oniric-Ocelot / mirror / canonical / oneiric partner

Upami urang nganggo metode tradisional tina halaman wéb sareng kami nganggo alamat proksi, urang kedah ngawartosanna nganggo proxy ieu tina kandang anu sami kalayan paréntah ieu:

# export http_proxy = "http: // user: password@proxy.name.org: 3128" # export ftp_proxy = "http: // user: password@proxy.name.org: 3128"

Léngkah 5

# apt-get update # apt-get upgrade # apt-get upgrade # apt-get dist-upgrade

Léngkah 6
Pasang lokal (bahasa)

# aptitude install lokal # dpkg-reconfigure locales # aptitude install localepurge # localepurge

Léngkah 7
Pasang versi kernel anu bade kami anggo, contona:

# apt-get install GNU / Linux-image-3.0.0-14-generik depmod 3.0.0-14-generik pangguna-atur

Léngkah 8
Lumangsungna masang parangkat lunak penting pikeun boot anu leres tina sistem sareng nyiptakeun LiveCD salajengna.

 # apt-get install aptitude grub2 sysGNU / Linux squashfs-tools casper archdetect-deb mkisofs genisoimage xorriso console-tools console-keymaps mc blkid parted

Léngkah 9
Nyiptakeun sababaraha file konfigurasi anu penting

 # mcedit / jsb / network / interfaces

sareng nambihan ieu:

otomatis lo iface lo inet loopback otomatis eth0 iface eth0 inet dhcp

Edit file:

 # mcedit / jsb / hostname

sareng nambihan ieu:
Host-ngaran

 # mcedit / jsb / host

sareng nambihan ieu:
127.0.0.1 localhost Host-Name

Léngkah 10
Ngadamel file mtab sareng fstab.

# grep -v rootfs / proc / mount> / etc / mtab # grep / etc / mtab -e "/"> / etc / fstab

Catetan: Pikeun ngahindarkeun konflik disarankeun masihan alamat kana root disk ku uuid, kalayan paréntah blkid anjeun tiasa kéngingkeun uuid sareng ngagentos / dev / sdax di / jsb / fstab di jero kandang ieu nganggo uuid, contona upami ieu

 / dev / sda1 diganti ku UUID = uuid sahingga: UUID = 476efe22-73ec-4276-915d-c4gga65f668b / ext3 error = remount-ro 0 0

Léngkah # 11
Pasang lingkungan grafis -Optional upami anjeun henteu kedah masang lingkungan grafis.

 # apt-meunang install xserver-xorg-video-sadayana xorg xserver-xorg

Léngkah 12
Pasang grub, upami urang henteu ngagaduhan grub anu dipasang di séktor boot urang tiasa ngalaksanakeunana ku cara ieu:

Upami henteu ngagaduhan sistem GNU / Linux parantos dipasang, urang bakal neraskeun sapertos kieu:
Kami ninggalkeun kandang:

# exit # sudo grub-install --root-Directory = / mnt / dev / sda

Kami balik kana kandang:

# chroot / mnt # update-grub

- Upami file grub parantos dipasang, urang ngan saukur ngédit file na
Kami ninggalkeun kandang:

# kaluar # update-grub

Léngkah 13

Kami masang lingkungan desktop anu dipikaresep sareng ogé sési manajer anu kami pikahoyong. Dina hal kuring, kuring masang lingkungan desktop e17 (pencerahan) sasarengan sareng panjelajah file spacefm sahingga nyiptakeun LiveCD kuring nyalira pikeun nyalin salinan cadangan, ogé kuring nyertakeun program debootstrap pikeun masang sistem operasi anyar kuring langsung ti gudang tanpa kedah ngagunakeun LiveCDs atanapi pamasangan modeu téks anu sanés.

 # apt-get install e17 e17-data gparted mtools testdisk secure-Delete partimage gzip zip unzip tar pkill xterm

Anjeun tiasa milih lingkungan desktop anu anjeun pikaresep, ogé sakumpulan aplikasi pikeun dianggo.

Gerentes sési.

- Dina hal ieu kuring henteu kedah manajer sési anu naros ka kuring pikeun nami pangguna sareng kecap akses kusabab tujuanana nyaéta pikeun ngamimitian langsung sési, pikeun ieu urang ngadamel file téks dina / jsb / startX

# touch /etc/init.d/startX # chmod + x /etc/init.d/startX

Salin hal ieu kana file ieu

#! / bin / sh. / lib / lsb / init -fungsi PATH = / sbin: / bin: / usr / sbin: / usr / bin case $ 1 dina ngamimitian) gema "Mimitian sistem grafis" gema "Anjeun tiasa mariksa LOG dina / var / log / boot_x. log "X: 0 1 >> / var / log / boot_x.log 2 >> / var / log / boot_x.log & DISPLAY =: 0 su root -c pencerahan_mimitian 1> / dev / nol 2> / dev / batal & ;; liren) gema "Ngeureunkeun sadayana prosés X" pkill X ;; *) gema "Pilihan henteu valid" ;; kaluar esac 0

Pikeun ngawartosan sistem pikeun ngamimitian file ieu sareng sistem kami ngajalankeun ieu ti konsol.

 # update-rc.d startX standar 99

Ieu pikeun nyingkahan henteu kedah nganggo jandela mana waé sapertos lxdm, gdm sareng anu sanésna.

Urang balikan deui PC ku pamasangan anyar.

Sakumaha kuring parantos nunjukkeun masang spacefm pikeun ieu kuring unduh kode sumber tina halaman ieu.

http://spacefm.sourceforge.net/ (el fichero .tar.gz o .tar.xz) al disco de la maquina.

Kuring masang kagumantungan parangkat lunak ieu:

# apt-get install autotools-dev bash desktop-file-utils build-vital libc6 libcairo2 libglib2.0-0 libgtk2.0-0 libgtk2.0-bin libpango1.0-0 libx11-6 shared-mime-info intltool pkg- config libgtk2.0-dev libglib2.0-dev fakeroot libudev0 libudev-dev

Urang henteu kompak nyarios file

 tar -xf /path/file/spacefm.tar.xz cd / path / file / spacefm ./configure # make -s # make install # update-mime-database / usr / local / share / mime> / dev / null # update-desktop-database -q # gtk-update-icon-cache -q -t -f / usr / local / share / ikon / hicolor # gtk-update-icon-cache -q -t -f / usr / local / ngabagi / ikon / Faenza

Kalayan ieu, upami teu aya masalah urang bakal dipasang spacefm.

Léngkah 14

Masang remastersys.

Remastersys tiasa mendakannana dina halaman wéb na http://remastersys.sourceforge.net/, tapi kuring nyarankeun anjeun nganggo anu anjeun napel pikeun ngajaga kasaluyuan, sabab éta henteu masang atanapi mupus aplikasi naon waé salami prosés nyiptakeun LiveCD, ogé nyésakeun sababaraha skrip pikeun masang LiveCD dina mémori USB

Unduh remastersys sareng pasang.

 # dpkg -i /path/a/remastersys.deb
Catetan: Ubiquity mangrupikeun installer grafis pikeun ubuntu, tapi henteu perlu dipasang pikeun pamasangan LiveCD salajengna dina PC.

Léngkah 15

Nyiptakeun LiveCD kalayan remastersys.

Remastersys gaduh 2 modeu nyiptakeun LiveCD, anu nyimpen konfigurasi sadaya pangguna sareng anu sanés ngaleungitkeun sadayana konfigurasi sareng pendaptaran pangguna anu sanés, anu biasa urang tingali dina Ubuntu LiveCD tradisional.

Pikeun nyiptakeun LiveCD ngahemat setélan anjeun.

 # remastersys cadangan

- Pikeun nyiptakeun LiveCD tanpa pangguna atanapi konfigurasi (Disarankeun).

# remastersys dist cdfs # remastersys dist iso custom.iso
Catetan: file ieu bakal dihasilkeun dina / home / remastersys, pikeun ngarobih nami pangguna sareng anu sanés tiasa ngédit file /etc/remastersys.conf. Kusabab pangguna root henteu ngahapus kecap akses na, disarankeun henteu ngagaduhan kecap konci anu kompromi salaku kata sandi root.

Léngkah 16

Pamasangan naon waé Debian LiveCD atanapi turunan anu didamel ku remastersys.
Mimiti verifikasi yén partisi anjeun ditandaan salaku boatable kalayan gparted atanapi parted sapertos kieu:

# parted / dev / sdb set 1 boot on - Pikeun ngaktipkeunana # parted / dev / sdb set 1 boot off - To deactivate it
Catetan: Angka saatos disetél pakait sareng jumlah partisi mémori éta.

- Kami masang iso dina cd dvd, atanapi upami anjeun hoyong dina alat usb ku cara ieu (Sadaya ieu salaku root):

mkdir -p / mnt / cdrom mkdir -p / mnt / usb mount -o loop / path / file.iso / mnt / cdrom mount / dev / sdbx / mnt / usb cp -r / mnt / cdrom / * / mnt / usb cp -r / mnt / cdrom / isoGNU / Linux / * / mnt / usb mv /mnt/usb/isoGNU/Linux.cfg /mnt/usb/sysGNU/Linux.cfg umount / mnt / usb umount / mnt / cdrom

# PERHATOSAN tingali kana partisi alat usb anjeun upami partisi anu dipasang nyaéta / dev / sdb1, sektor boot kedah dipasang dina / dev / sdb

# cat /usr/lib/sysGNU/Linux/mbr.bin> / dev / sdb # sysGNU / Linux --install / dev / sdb1

Léngkah # 16.1.

Mimiti urang mimitian ti LiveCD atanapi usb upami urang émut.

Upami partisi anu diperyogikeun sapertos swap (swap area) henteu didamel, ogé partisi langkung ti 1 GB atanapi langkung gumantung kana ukuran livecd.

Catetan-Penting: / dev / sdax ngarujuk naha éta / dev / sda1 atanapi nomer sanés, urang tiasa parios ieu ku ngetik blkid dina konsol.

Léngkah # 16.2.

Pasang partisi anu didamel dina / mnt

# fsck -a / dev / sdax # mount / dev / sdax / mnt

Léngkah 16.3.

Salin sadayana file dina / rofs folder ka / mnt

 # cp -r / rofs / * / mnt

Catetan: sadayana ieu salaku pangguna root.

Léngkah # 16.4.

Pasang grub

 # grub-install --root-diréktori = / mnt / dev / sda

Léngkah # 16.5.

Nyiapkeun sistem pikeun boot grub anu leres.

mount -t proc none / mnt / proc mount -o bind / dev / mnt / dev chroot / mnt update-grub

Léngkah # 16.6.

Tanpa ninggalkeun kandang chroot kami nyiapkeun file penting / etc / fstab sareng / etc / mtab

grep -v rootfs / proc / mount> / etc / mtab grep / etc / mtab -e "/"> / etc / fstab
Catetan: Upami diperyogikeun ngadamel pangguna énggal sanés root upami anjeun kersa ngalangkungan konsol ku paréntah ieu:
useradd -m -c "Pamaké Administratif" -G adm, admin, sudo, dialout, cdrom, plugdev, lpadmin, sambashare -d / home / user -s / bin / bash user

conclusions

Kalayan ieu, pedoman anu jembar tapi saderhana ieu parantos réngsé, anu anjeun tiasa laksanakeun upami anjeun hoyong sareng bagikeun livecd anjeun nyalira sareng réréncangan anjeun, kualitas sadaya livecd / dvd gumantung kana pamahaman pangguna sorangan, palaksanaan téknologi anyar anu ngahémat rohangan hard disk.

Sakumaha anjeun ningali teu perlu nganggo unetbootin pikeun ngarobih LiveCD kana usb live, upami anjeun nganggo spacefm anjeun bakal ngagaduhan sadayana anu diperyogikeun pikeun aplikasi grafis, naha pikeun ngarobih pidéo, file audio diantarana, anjeun ngan ukur butuh program anu ngalaksanakeun ieu tina garis paréntah sareng nyiptakeun atanapi ngaunduh plugin pikeun ngalaksanakeun tugas-tugas ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Keopety cenahna

    sadaya sora anu nyieun cd? '? Sigana mah éta kajantenan tina cd

  2.   pandev92 cenahna

    Teu aya halaman wéb anu ngajantenkeun anjeun cd debian langsung? oO

    1.    eliotime3000 cenahna

      Kumaha prustasi prosedur ieu pikeun jalma bosen anu gampang angkat ka live.debian.org sareng port kana USB.

  3.   Pepe cenahna

    Rumit teuing, dina PC anu sanés kuring nganggo Remastersys dina Xubuntu 13.04 sareng kuring ngahasilkeun cd live iso kuring kalayan sampurna sareng dina 13 mnt, tina sistem anu parantos dipasang sareng disesuaikan sareng program anu dipikaresep ku kuring. Kiwari, yén ngan ukur aya remasters pikeun ngahontal ieu leres-leres nistana, aya anu sanés sareng cara anu sanés, tapi aranjeunna masih kénéh matak pikaboseneun sapertos anu dijelaskeun dina tulisan ieu.

    1.    eliotime3000 cenahna

      Atanapi sahenteuna, aranjeunna bakal ngadamel skrip alit dina .sh sareng masalahna direngsekeun (bahkan tiasa ditulungan).

  4.   manolox cenahna

    Nya, sigana kuring manual anu saé pisan upami kuring gaduh waktos kuring bakal nyobian.
    Meureun aya cara anu langkung gancang pikeun ngalakukeun hal anu sami, tapi naon anu anjeun pelajari di sapanjang jalan (sigana moal datang pertama kali) teu aya hargana.

  5.   dijodokeun cenahna

    Kajadian kuring yén jalma anu henteu masang kabiasaan disarankan pikeun masang katergantungan ieu.

    accountsservice apt-clone btrfs-tools console-setup cryptsetup dmidecode dmraid dpkg-repack ecryptfs-utils gconf2 gconf2-common gir1.2-atk-1.0 gir1.2-freedesktop gir1.2-gdkpixbuf-2.0 gir1.2-gstreamer-0.10 gir1.2 .3.0-gtk-1.2 gir1.0-pango-1.2 gir2.4-sop-1.2 gir1.0-timezonemap-1.2 gir2.90-vte-1.2 gir3.0-webkit-0 indikator-aplikasi kbd keyutils bahasa-pamilih- laptop umum-ngadeteksi libaccountservice1 libappindicator3 libappindicator1-0 libbsd0 libcap-ng2 libcap4-bin libdbusmenu-glib3 libdbusmenu-gtk4-4 libdbusmenu-gtk0 libdebconfclient1.0.0 libdmraid16.rc0g libcrypt 3 libcrypt 0 libcrypt 1 libcrypt 0 libcrypt 2 libcrypt 4 libcrypt 3 libcrypt 1 libcrypt 3 libcrypt 0 libcrypt -3 libgtk-3-bin libgtk-2-libgtop7-2 libgtop44-common libicu3 libindicator6-6 libindicator30 libiw3 libnss1-11d libp0-kit0 libpam-gnome-keyring libstartup-notification1 libtimezonemap2.90-9vtevte-3.0 -common libwebkitg libwebkitgtk-0-umum libxklavier3.0 lsof psmisc python-appindicator python-argparse python-libxml16 python-pyicu python-xklavier rd ate reiserfsprogs rsync

    Kuring terang pituduh ieu tiasa matak pikaboseneun, tapi upami kuring tiasa kéngingkeun cd live nyalira kalayan henteu langkung ti 215 MB langkung resep maca deui pituduh ieu deui.

  6.   Miguel cenahna

    Saé pisan hatur nuhun pisan

  7.   Catetan cenahna

    Prosedurna pikaresepeun tapi anjeun hoyong ngahesekeun hirup anjeun.

    # apt-get install live-magic
    $ live-sihir

    Sareng sababaraha klik anjeun ngagaduhan CD langsung atanapi USB.

  8.   Frank Davila cenahna

    Hatur nuhun kana inpo na, naha ieu dianggo pikeun distro linux naon? Naha portabel tiasa dilebetkeun kana kahirupan anu dipersonalisasi? Hatur nuhun.

  9.   Ricardo cenahna

    Inpormasi anu saé, kuring parantos nganggo remastersys sateuacanna, dina cara anu sami kuring mendakan tulisan éta saé pisan sareng dipedar.

    CATETAN: tautan unduhan remastersys anu anjeun parantos terbitkeun leres-leres ngaitkeun, éta kedahna https://blog.desdelinux.net/wp-content/uploads/2013/05/remastersys.zip

    1.    elav cenahna

      Nuhun kana inpormasi .. Kami langsung menerkeun tautan.