Parangkat lunak jahat nga-scan jasa wéb dina file sareng halaman wéb

Parangkat lunak jahat nga-scan jasa wéb dina file sareng halaman wéb

Parangkat lunak jahat nga-scan jasa wéb dina file sareng halaman wéb

Sadayana tanpa kecuali jalma anu ngotéktak internét, aya atanapi tiasa kakeunaan unduhan sareng / atanapi manipulasi rékaman sareng kunjungan ti jaba anu tiasa janten tuan rumah «Software malicioso (malware)» anu engké mangaruhan urang «Sistema Operativo» atanapi berharga urang data (inpormasi pribadi atanapi damel). Masih malahan teh Pamaké tina «Sistemas Operativos» Gratis sareng Buka (GNU / Linux, antara séjén) Kami henteu kebal dina kaayaan sapertos kitu.

Sareng sanaos, kaseueuran aranjeunna Pamaké tina «Sistemas Operativos» proprietary sareng katutup (Windows sareng MacOS) jalma anu biasana kapangaruhan ku kaayaan ieu, terang naon alat online anu ngamungkinkeun urang, khususna anu Pamaké Linux, ngadeteksi éta «archivos y sitios web» aya atanapi tiasa bahaya pikeun anu henteu Pamaké Linux, mangrupikeun sumber anu berharga, pikeun ngabéjaan batur ngeunaan tingkat kaamanan atanapi kapercayaan ngeunaan naon anu kami kirimkeun pikeun anjeun unduh atanapi didatangan.

Nyeken Layanan Wéb: Perkenalan

Sanaos «Linuxeros» urang biasana henteu nganggo «antivirus o software de escaneo o detección de software maliciosos» ngeunaan urang «Sistemas Operativos», éta henteu pernah lirén janten «buena practica» anu tiasa dipikagaduh ku sadayana ngalangkungan aplikasi sapertos tradisional «ClamAV (ClamTk), Chkrootkit, Rootkit Hunter, BotHunter», Diantarana.

Atanapi anu sanésna gratis tapi henteu gratis sareng sering mayar, sapertos: «Avast Core Security, BitDefender, Dr.Web, Sophos, Comodo, Eset Nod-32, F-Prot, McAfee LinuxShield y VirusScan Command Line Scanner».

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan poko ieu anjeun tiasa ngakses kami tulisan sateuacana patali disebut: Alat anti-malware sareng anti-rootkit gratis.

Wéb

diantara nu «Servicios web de escaneo de software maliciosos» dina file sareng halaman wéb urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

Jasa Scanning Wéb: Dr. Wéb

Dr. Wéb

basa: Multilingual otomatis

Wengkuan: Payil waé

Jasa Scanning Wéb: Dr. Wéb

Panganteur: Basajan sareng langsung

Hasilna: pilihan nu «Scan result» nawarkeun béwara anu saderhana sareng langsung ngeunaan status hasilna, sareng dina pilihan «Full Dr Web scan report» nawarkeun inpormasi lengkep ngeunaan éta. Salaku tambahan, hiji nawiskeun «Suma de comprobación MD5» tina hasilna janten tiasa ngabagi éta sareng kamungkinan panarima tina discan. Éta henteu nunjukkeun inpormasi ngeunaan watesan file atanapi tautan wéb.

Analisis Hybrid

basa: Manual multibasa

Wengkuan: File sareng URL

Panganteur: Lengkep sareng rupa-rupa

Hasilna: Dina bagian «Anti-virus results» nawarkeun bewara anu saderhana sareng langsung kana status hasilna dumasar kana alatna «Virus Total»Sarta pilihan nu «View Details» nawarkeun tautan kalayan inpormasi lengkep ngeunaan éta. Dina bagian éta «Falcon Sandbox Reports» nyayogikeun detil scan scan, upami dipénta, kalebet tautan kana «Suma de comprobación» tina hasilna, anu ditampilkeun sareng dibuka nalika ngaéksekusi salah sahiji tombol pilihan «indicators». Nunjukkeun watesan tina Ukuran pangunggahan maksimum 100 MB per file.

Kang Jotti

basa: Multilingual otomatis

Wengkuan: Payil waé

Panganteur: Basajan sareng langsung

Hasilna: Dina layar hasil na nunjukkeun detail langsung tina file anu dipindai sareng hasil na masing-masing, ditambah masing-masing «Sumas de comprobación MD5 y SHA1»tina éta. Salaku tambahan, éta nunjukkeun hasil analisis anu ditumpes ku masing-masing alat anu dianggo. Éta nunjukkeun hal-hal ieu salaku watesan: Hingga 5 file dina waktos anu sareng wates 250 MB per file.

Kaspersky

basa: Manual multibasa

Wengkuan: File sareng URL

Panganteur: Basajan sareng langsung

Hasilna: Dina hasil na nunjukkeun frasa saderhana tina waspada (situs aman, bahaya atanapi jahat), nawiskeun pilihan pikeun nuliskeun email pikeun ngirim link ka Laboratorium Antivirus na kanggo analisa salajengna. «Kaspersky VirusDesk» mariksa file sareng folder anu dikomprés dugi ka ukuran 50MB, sareng tautan anu dipindai nunjukkeun reputasi anu sami dina «Kaspersky Security Network». Dina bagian FAQ na éta nunjukkeun seueur inpormasi ngeunaan operasi alat.

virus Total

basa: Inggris waé

Wengkuan: File, URL sareng Milarian

Panganteur: Basajan sareng langsung

Hasilna: Dina hasil na nunjukkeun frasa peringatan saderhana ngeunaan file, situs, atanapi anu dipilarian dipilarian aman atanapi henteu. Aranjeunna dibagi kana 3 tab (Kapanggihna, Detil sareng Komunitas) anu ngalaan hasil masing-masing dina unggal alat anu dianggo pikeun nyeken éta, detil tina situs anu dipindai, anu sakapeung kalebet masing-masing «Suma de comprobación» tina hasilna, antara séjén. Antarmuka na henteu nyebatkeun watesan kana file atanapi tautan pikeun nyeken.

Sarupaning anu sejen

Upami sababaraha situs ieu henteu cocog sareng harepan analisis (scanning sareng deteksi malware) diarepkeun, kami nyarankeun ka nyobaan situs-situs séjén ieu anu tiasa dianggo sami:

kacindekan

Kumaha urang parantos ningali urang seueur «Servicios web» anu tiasa urang anggo salaku gaganti atanapi pangrojong aplikasi tina «antivirus o de escaneo y detección de software maliciosos», pikeun duanana file na jaba nganjang.

Kuring pribadi nganggo «Hybrid Analysis» pikeun ngabagi file sareng halaman wéb kuring sareng jalma anu ngagunakeun OS swasta sareng tertutup, kumargi kuring tiasa ngintunkeun anjeun teh ngaitkeun sareng Hash atanapi ngan anu Hash sahingga aranjeunna tiasa nganilai résiko éta sateuacan dibuka atanapi didatangan éta. «Virus Total» saé pisan sareng langkung gancang, tapi sababaraha kali henteu ngaluarkeun Hash hasilna tina laporan.

Salaku conto, ieu bakal janten Hash hasilna tina tulisan ieu dina «Hybrid Analysis»:

2bdaaffe37a015241fb2173035f6bfd67c727fce5988431eca7f44810a0d6ec8

Sareng ieu teh Tautan ka Hash tina hasil analisis tina ieu publikasi: Tingali hasilna. Sareng tiasa dipilarian sacara manual dina halaman ngalangkungan tab anu disebat «Report Search», ngenalkeun teh Hash hungkul.

Akhirna, upami masalah ieu aya hubunganana sareng «Seguridad Informática» anjeun resep éta, kami ngajak anjeun maca kami tulisan sateuacana ngeunaan poko anu disebut: Tip Kaamanan Komputer pikeun Sadayana Iraha waé, Dimana waé. Sareng upami kitu, anjeun gaduh hiji pangalaman tinangtu ngeunaan sababaraha alat anu disebatkeun, ngadamel koméntar anjeun sahingga babarengan urang tiasa nambihan ilmu ngeunaan hal éta.

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   PICCORO Lenz McKAY cenahna

    sadayana anu dianalisis naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta ningali lamun éta henteu mangaruhan windo porqiueria ... kuring henteu ningali jalan mana waé di dieu .. éta henteu ngabantuan pisan .. file mp3 anu katépaan henteu mangaruhan linux kuring .. tangtosna Abdi sanés windoser anu bodo

    malah sadaya analisa ngaitkeun naon anu aranjeunna lakukeun nyaéta mastikeun windosero .. sabab anu aranjeunna lakukeun nyaéta panganteur anu sengsara ngalawan antivirus anu bertugas .. bahkan aya anu ngagunakeun alat batur tapi ku nami anu béda sareng warna anu robih .. pufff

    Sora kuring kurang ajar tapi éta kanyataanna, jalma anu henteu hoyong katépaan nganggo sistem operasi anu leres .. sanés anu gaduh sajarah anu panjang sareng mimitian ku kasalahan (presentasi windo95 ngagantung nalika nyetak)

  2.   Pasang Masang Linux cenahna

    Salam, Pamaca Piccoro! Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina. Mémang, jasa wéb ieu khususna pikeun Pamaké Sistem Swasta, sareng dina kasus kami, Pangguna Linux supados aranjeunna langkung raoseun nalika ngaunduh atanapi muka file sareng halaman wéb anu dikirim atanapi disarankeun. Tapi émut, sanés Linux anu kebal sareng kebal tina sagala hal!