Layar Ballot of Office 2010 henteu resep ODF Alliance

Sutradara éksékutip "ODF Alliance" parantos ngritik layar pikeun milih format dokumén anu parantos dilaksanakeun ku Microsoft dina Calon Kaluaran Kantor 2010. Marino Marcich ngritik yén OOXML naék daptar sareng pedaran bias anu ditawarkeun ku Microsoft ODF. Naha Microsoft bakal maén adil?

Sapertos sistem operasi Microsoft salajengna bakal nyandak layar pilihan peramban, Office 2010 ogé bakal ngagaduhan "layar suara" pikeun milih jinis file standar: format Open Office XML atanapi OpenDocuments.

Layar ieu, sapertos peramban wéb, ngan bakal muncul dina édisi Éropa tina suite éta, sareng numutkeun Microsoft, éta ditawarkeun "pikeun minuhan komitmen urang ku interoperabilitas sareng pilihan klien tina format standar na dina Word, Excel atanapi PowerPoint" .

Anjeun parantos terang persis format OOXML (ditumpukeun ku Microsoft sanaos ayana standar ODF diperpanjang) anu disahkeun ku Organisasi Standardisasi Internasional ISO saatos prosés skandal sareng seueur pendapat anu sabalikna, khususna di komunitas perangkat lunak gratis, pamaréntah sareng téknologi ageung sareng IBM di payun.

Marino Marcich, Diréktur Eksekutif tina ODF Alliance parantos parantos ngritik layar pilihan ieu sareng anjeunna parantos ngabandingkeun éta sareng panyungsi "anu nawiskeun aranjeunna dina urutan acak sareng kalebet tautan kalayan inpormasi anu disayogikeun ku masing-masing panyadia." "Di kantor suite, anu OOXML langsung dina posisi kahiji sareng Microsoft nawiskeun inpormasi bias tina ODF", ​​mastikeun Marcich.

Ditempo dina | Pemberontakan


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.