CiviCRM: lemes. gratis pikeun manajemén organisasi nirlaba

La FSF parantos disorot dina butuh leyuran parangkat lunak gratis di daérah ieu salaku bagian tina kampanye maranéhna proyék prioritas tinggi. Kalayan pengumuman ieu, anu FSF ogé parantos mutuskeun pikeun ngadopsi CiviCRM pikeun kaperluan anjeun sorangan, aktip ngadorong organisasi nirlaba anu sanés pikeun ngalakukeun hal anu sami.


Organisasi nirlaba sacara historis ngandelkeun pisan kana parangkat lunak propriétari atanapi jasa wéb (propriétari) anu katelah "parangkat lunak salaku jasa," sapertos Raiser Blackbaud's Edge atanapi eTapestry, pikeun pengumpulan dana sareng kagiatan anu aya hubunganana. Hubunganana sareng jalma anu arahna kagiatanana berorientasi (CRM). Ku ngalakukeun éta, aranjeunna aya dina ampun perusahaan anu gaduh program ieu, kusabab éta kaleungitan kendali kana fungsionalitas parangkat lunak, sareng gumantung kana kahoyong hiji perusahaan. Nirlaba ogé tiasa nyanghareupan biaya hijrah anu luhur upami aranjeunna hoyong ngalih kana sistem propriétari anu sanés, henteu kantos ngahontal kamerdékaan. Faktor ieu hartosna yén alat anu tadina dimaksudkeun pikeun ningkatkeun épéktipitas organisasi parantos tungtungna ngawatesan kamampuanna pikeun minuhan misi sosialna.

CiviCRM, Nanging, ngabagi kode sumber na supados sadayana organisasi tiasa ningali kumaha jalanna, ngagaduhan pilihan pikeun batur ngalaksanakeun pangaluyuan sareng kustomisasi kanggo éta, sareng tiasa janten host kana server anu dipercaya sorangan. Kusabab kode sumber sareng format data parantos sayogi, nganggo sistem sanés hartosna kajebak di jerona. Sumawona, kusabab éta ngajalankeun sistem operasi GNU / Linux gratis, éta ngaleungitkeun perluna kagumantungan anu sanés dina parangkat lunak nirlaba proprietari: Microsoft Windows.

nu fitur ditawarkeun ku CiviCRM Aranjeunna bakal nyugemakeun organisasi nirlaba anu hoyong ngatur hubunganana sareng donatur, sponsor sareng média. Salaku tambahan pikeun nyimpen inpormasi kontak, éta ngatur pengumpulan dana online, pendaptaran acara, manajemén kaanggotaan, laporan anu dipersonalisasi, sareng email. Pangalusna sadaya, éta mangrupikeun perangkat lunak gratis anu disebarkeun dina Lisénsi Publik GNU Affero Umum, anu hartosna yén organisasi nirlaba anu nganggo éta tiasa nyimpen nyalira sareng ngajaga kabébasan anu diperyogikeun pikeun mayunan misi kalayan henteu aya larangan.

Lisénsi dipaké

CiviCRM ngagunakeun GNU AGPL versi 3, anu méré copyleft anu kuat, kasaluyuan anu lega sareng lisénsi "gratis" anu sanés, sareng mastikeun yén jalma anu berinteraksi sareng parangkat lunak dina jaringan - anu mangrupikeun cara utama CiviCRM dianggo - ngagaduhan aksés kana kode sumber na. Ogé, sapertos seueur proyek ageung, CiviCRM ngandelkeun sababaraha perpustakaan perangkat lunak gratis, sareng ngagaduhan kawijakan lisénsi anu ngatur proyék sacara gembleng.

Supados lisénsi parangkat lunak gratis janten langkung kuat, inpormasi kedah gampang sayogi pikeun pangguna. Kusabab kitu, FSF parantos damel babarengan sareng pamekar CiviCRM pikeun marios parangkat lunak sareng dokuméntasi, mastikeun yén proyék parantos nuturkeun prakték anu pangsaéna pikeun nyayogikeun inpormasi lisénsi pikeun ngahindaran masalah sareng kasulitan anu bakal datang.

Para inpo leuwih ngeunaan kumaha cara ngaunduh, nganggona sareng nyumbang kana CiviCRM, aranjeunna tiasa angkat ka http://civicrm.org.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Compuklases cenahna

    Tulisan na saé, hatur nuhun.

  2.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Hatur nuhun! Rangkulan! Paul.