LibreOffice 4.0 bakal ningkatkeun penampilan sareng fungsina

Suite kantor paporit dina dunya perangkat lunak gratis badé ngaluarkeun versi 4.0, anu ngahijikeun perobihan anu pikaresepeun, kalebet kamungkinan nganggo téma Firefox Persona, pungsionalitas pituin pikeun ngendalikeun presentasi tina telepon Android sareng paningkatan kinerja anu penting sareng dukungan kanggo sababaraha format.

Fungsionalitas utama

Di dieu kuring masihan anjeun ringkesan fitur anyarna, di catetan pelepasan(masih dina prosés) tina wiki Dokumén Yayasan anjeun bakal mendakan daptar lengkep sareng penjelasan salajengna.

  • Fungsi ditambih Ngadalikeun Jauh Jauh pikeun telepon Android. Kalayan ieu, bakal langkung gampil nganggo mobile Android pikeun ngendalikeun presentasi.

  • Pilihanna ditambihan Komprési Grafik pikeun Impress, Calc, and Draw, éta henteu acan sumping ka Panulis. Fungsi ieu ngamungkinkeun anjeun ngédit grafik, ngamungkinkeun anjeun ngarobih ukuranana (dina piksel sareng DPI), résolusi, kualitas gambarna (0 dugi ka 100) dina JPEGs, atanapi tingkat komprési (1 dugi ka 9) dina PNG.
  • Ningkatkeun kualitas gambar impor dina dokumén
  • Integrasi anu langkung saé sareng menu global Unity sareng dina waktos anu sami sareng HUD.
  • Dialog pikeun milih gaya ngamungkinkeun anjeun ningali a sawangan gaya

Sateuacan:

Saatos:

Pikeun ieu urang kedah angkat Alat -> Pilihan -> Personalisasi -> Pilih Jalma . Dialog bakal ditingalikeun anu ngamungkinkeun urang ngalebetkeun URL tina téma anu urang hoyong anggo.

  • Dukungan nambahan pikeun file Microsoft Visio, ayeuna ngadukung sadaya vérsi Visio ti Visio 1.0 1992 dugi ka Visio 2013.
  • Dioptimalkeun pikeun nembongkeun sawangan sareng playback file multimédia ti Linux dina presentasi Impress. Pangrojong pikeun Gstreamer 1.0 ogé sumping.
  • Kualitas anu ditampilkeun grafik sareng ékspor kana PDF ningkat.
  • Optimisasi dina kode sumber sareng ngaleungitkeun dukungan pikeun ngekspor kana format anu luntur, sapertos Office 95 sareng StartOffice 1 dugi ka 5 dokumén.
  • Buku alamat Thunderbird tiasa diaksés tina Base tina ditres sapertos Debian, Ubuntu sareng turunanana.
  • 4 kulawarga énggal font gratis dilebetkeun: Buka Sans (Naék), PT Serif (ParaTipe), Kodeu Sumber Pro jeung Sumber Sans Pro (Adobe)
  • Ayeuna tiasa nganggo gaya header sareng footer anu béda dina halaman kahiji dina Panulis tanpa kedah nganggo gaya halaman anu sanés, kanggo langkung seueur inpormasi anu dibaca pos ieu.
  • Dukungan pikeun ngimpor sareng ngekspor ungkapan matématika RTF asli ti Panulis.
  • Dukungan pikeun ngimpor anotasi tinta tina dokumén RTF sareng DOCX (sayogi nalika nganggo Word tina tablet)

LibreOffice 4.0 masih dina tahap pamekaran, kuring ngartos yén éta parantos aya dina Repository Ubuntu 13.04, janten sigana bakal siap dugi April payun. Hayu urang antosan versi anyar, anu janji pisan.

Panulis tulisan: Jacobo Hidalgo Urbino (aka Jako) ti masarakat manusa.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

25 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Leo cenahna

    Parobihan anu saé.

    Abdi resep perobihan fungsi tibatan penampilan.

    Pas éta sayogi, kuring ngadamel nyalira «pacman -S libreoffice» 😀

  2.   Ivan Barra cenahna

    Kaleresan kuring hoyong ménu sapertos kantor microsoft, sacara pribadi kuring ngaraos fungsina pisan, praktis sareng intuitif, tapi panginten éta henteu tiasa sabab pasti rarancangna dipaténkeun.

    Salam.

    1.    Blaire pascal cenahna

      Pita? Leres, desain éta saé pisan.

      1.    Ivan Barra cenahna

        Nyaéta, Pita, sadaya alesan di dunya. Abdi resep pisan desain éta sareng réréncangan di handap ieu leres, AutoDesk, Winzip sareng anu sanés anu kuring henteu émut nganggo éta, janten saur kuring henteu dipaténkeun.

        Salam.

    2.    Jose Miguel cenahna

      Kuring henteu terang naha éta dipaténkeun, tapi ogé dianggo ku autodesk, tapi sacara pribadi, kuring hoyong langkung seueur parobahan ikon.

    3.    Scorponox cenahna

      Dinten aranjeunna nempatkeun éta pita njijikeun di kantor gratis, kuring badé ngamimitian milarian suite anu sanés ...

      1.    Azazel cenahna

        Sacara pribadi, kuring resep panganteur anu ayeuna ditangani ku LibreOffice, éta retro, éndah sareng nostalgia komo deui ayeuna urang tiasa nempatkeun téma (jalma) sapertos anu urang lakukeun di Firefox, tapi naon anu bakal masihan langkung béda deui, hal anu bakal masihan yén sumanget Perangkat Lunak Gratis kabébasan nyaéta yén urang tiasa ngarobih téma ikon.

        Alat -> Pilihan -> Personalisasi -> Ikon

      2.    pandev92 cenahna

        Ngagunakeun osx, anjeun tiasa nganggo iwork kalayan saé pisan.

    4.    Miguel cenahna

      Abdi henteu resep pita, kuring langkung resep kana ménu anu tiasa disesuaikan

      1.    luis cenahna

        Masalah panganteur kontropérsial pisan, seueur anu naroskeun parobihanna sareng aya anu sanés resep sapertos kieu.

        Sacara pribadi, kuring henteu mihak ka Ribon, mimitina kuring henteu resep yén aranjeunna "nyalin" Microsoft sareng anu kadua ku MS-Office sareng Ribon na kuring masih teu mendakan diri sareng tungtungna ngajalankeun Libre-Office.

        Langkung saé ditinggali sapertos ayeuna sareng nambihan fitur énggal, kalebet kustomisasi ikon sareng ménu.

  3.   Root87 cenahna

    Abdi hoyong ningali ... tapi kuring hoyong integrasi file .docx anu langkung saé (kuring henteu paduli ngeunaan anu disimpen) kumargi seueur hal anu distorsi atanapi ngarobih posisi dina format-format éta

    1.    Yuriy Istochnikov cenahna

      Sapuk sapuk. Bahkan kedahna sapertos kieu diantara suite "gratis" (contona: antara Calligra sareng LibreOffice). Dokumén ODT anu sami katingalina béda pisan dina Panulis sareng Kecap.

      Ngeunaan DOCX, éta ogé perlu pisan. Transisi anu lancar antara "sadayana tilu" (Abdi nyarios perkawis Kantor Mikro & Lemes, LibreOffice sareng Calligra Suite) bakal langkung pikaresepeun.

  4.   b1tblu3 cenahna

    Kasaluyuan format file pasti penting pisan, sareng hal anu bakal ngajurung jalma pikeun nyobaan anu béda sareng gratis.

  5.   Absalom cenahna

    Éta ngan ukur peryogi parobahan ikon, ikon éta sacara pribadi henteu narik perhatian kuring, tapi tetep tampilan klasik tanpa pita.

  6.   elendilnarsil cenahna

    Jigana hal anu paling penting pikeun kuring nyaéta ningkatkeun kasaluyuan sareng file MS, khususna di lingkungan tempat kuring damel. Nanging, kuring henteu nolak yén angkat wajah perlu. Pikeun ngamimitian, tiasa ngarobih ikon (sakumaha anu ceuk sababaraha) bakal langkung saé.

  7.   LucasMatias cenahna

    Kuring resep pisan, kuring ogé bakal resep parobihan anu hadé tina ikon Ribon atanapi henteu Ribon iraha kuring butuh suite ieu kuring henteu pernah gagal sareng padamelanana sok kaluar tina 10

  8.   LucasMatias cenahna

    Henteu aya anu kajadian di tungtungna sareng jeruk sanaos éta bakal sami sareng naon google docs.

  9.   Mariano gaudix cenahna

    Maca berita ieu.

    Naha leres?

    Apache OpenOffice 4.0 nyandak luncatan anu ageung, taruhan ageung ku dilebetkeun bilah alat sisi anyar anu bakal ngajantenkeun langkung gampil, langkung pikaresepeun, intuitif sareng langkung gancang nalika ngahartikeun sipat unsur-unsur dokumén kami (karakter, alinea, halaman, gambar, tabel , jeung sajabana), sareng anu ngagentoskeun tulbar ayeuna.

    http://blog.open-office.es/index.php/inicio/2013/01/18/la-nueva-version-de-apache-openoffice-cada-vez-mas-cerca

    1.    elav cenahna

      Upami éta, dina tungtungna beneficiaries bakal janten kami pangguna. LibreOffice sareng OpenOffice ngabagi ciri, janten upami aranjeunna nerapkeunana di Apache OpenOffice 4.0, aranjeunna bakal langsung nyandak kana rakana.

      1.    Mariano gaudix cenahna

        Hijina bédana anu LibreOffice sareng OpenOffice gaduh. Éta lisénsi.

        Lisénsi Apache sareng BSD ngamungkinkeun panggunaan kode. Pangguna anu ngagunakeun atanapi ngarobih kode tina sababaraha program anu dilisensikeun Apache atanapi BSD. Anjeun tiasa ngarobih kana kode anu dicandak dina sumber anu katutup. Anjeun ngan ukur kedah masihan laporan ngeunaan parobihan anu anjeun laksanakeun tapi anjeun henteu wajib nyayogikeun kode anu anjeun lebetkeun atanapi dirobih.
        Émut yén APPLE nyandak kode BSD pikeun nyiptakeun ios sareng Mac OS.

        1.    elav cenahna

          Nya, kuring sanés ahli kana hal éta, tapi kuring anggap yén dina tingkat kode sababaraha bédana kedahna aya, maka naon pangertianna pikeun nyandak duanana proyék sajajar ... Kuring henteu nyatakeun yén salah sahiji nyandak tina anu sanésna ogé sabalikna, tapi ti dinya éta idéntik kusabab Sigana mah .. Pokokna sapertos anu kuring carioskeun, kuring henteu ahli kana masalah ieu 😀

          1.    Mariano gaudix cenahna

            Bédana badé diperhatoskeun ayeuna, sabab Apache OpenOffice anu katingalina bakal ngamangpaatkeun kode sumbangan IBM tina lotus.

            Di sisi séjén, antarbeungeut grafis OpenOffice sareng LibreOffice ditulis nganggo perpustakaan VCL, perpustakaan anu ditulis dina C ++ anu henteu cocog sareng Gtk 3.6 sareng Qt 4.9 …… .. Kusabab kitu widget LibreOffice henteu ngagaduhan éstétika KDE 4.9 (Qt 4.9) atanapi GNOME 3.6 (Gtk 3.6).

            Kuring ngobrol sareng Michael Meeks ti LibreOffice (libreoffice@lists.freedesktop.org) ………. Kuring naros ka anjeunna naha aranjeunna ngagaduhan API pikeun perpustakaan VCL anu dianggo LibreOffice ……. Aranjeunna ngajawab kuring henteu .... Éta ngan ukur gaduh inpormasi pikeun programer énggal ... aranjeunna masihan kuring …… ..

            https://wiki.documentfoundation.org/Development/WidgetLayout …… .. tautan ieu nunjukkeun kumaha perpustakaan VCL didamel sareng dianggo…. http://docs.libreoffice.org/vcl/html/classes.html ……….

            Kuring satuju sareng anjeun. Elav OpenOffice sareng LibreOffice mangrupikeun hal konci pikeun GNU / LINUX pikeun kéngingkeun monopoli MICROSOFT.
            Upami urang ngagaduhan suite kantor, fungsional, stabil, anu narik pangguna (éstétika).

            Kuring yakin yén kasempetan bakal kabuka pikeun GNU / LINUX sareng masarakat pikeun tumuh.
            Kengingkeun langkung seueur pangguna dina pasar sistem operasi. Éta anu paling kuring impikeun

            1.    elav cenahna

              Kuring henteu terang naha éta mangrupikeun gagasan anu gélo tapi henteu nguntungkeun pikeun sadayana pikeun ngarobih perpustakaan VCL sareng nyerat ulang antarbeungeut nganggo Qt?


          2.    Mariano gaudix cenahna

            Upami Elav alesan anjeun leres sareng éta bakal ngabéréskeun sadayana.

            Anjeun kedah nyerat deui sadaya perpustakaan VCL supados cocog sareng Gtk 3.6 atanapi Qt 4.9, éta mangrupikeun tugas anu ageung …………… Salaku conto, PYTHON, RUBY, WxWidgets, VALA, sareng sajabana contona ngajantenkeun perpustakaanna cocog sareng Gtk 3.6 atanapi Qt 4.9 mangrupikeun padamelan anu saé tapi éta leres.

            Éta mangrupikeun tugas anu ageung pisan pikeun adaptasi VCL ka Gtk 3.6 atanapi Qt 4.9 .... .tapi kuring pikir éta bakal pantes.

            Misalna dina halaman Gtk aranjeunna ngawartosan basa pamrograman mana anu ngagaduhan dukungan pikeun Gtk.
            Kalayan kecap séjén, basa atanapi perpustakaan adaptasi sareng Gtk (GNOME) sareng cocog sareng éta.

            http://www.gtk.org/language-bindings.php

            Ieu sababna sababaraha program GNU / LINUX gaduh antarmuka grafis anu pikareueuseun. Kusabab antarmuka grafis tina program henteu cocog sareng Gtk (GNOME) atanapi Qt (KDE).

            Picasa atanapi widget Google katingali pikareueuseun dina GNU / LINUX kusabab alesan éta.

  10.   Phytoschido cenahna

    LibreOffice 4.0 henteu aya dina Repositories Ubuntu (sabab éta henteu di Debian ogé; Rene / Björn aya di dinya). Saha anu ngawartosan anjeun anu sanés? Salam.