LibreFox, proyék pikeun ningkatkeun privasi di Firefox

freefox

Salaku bagian tina proyék Libreoks, usaha parantos diciptakeun ngawangun Firefox dimaksudkeun pikeun ningkatkeun privasi sareng ningkatkeun kaamanan.

Proyék ieu tujuanana pikeun nerapkeun privasi sareng kaamanan Firefox tanpa maksa proyék. Libreasal nganggo langkung ti 500 setélan privasi / kaamanan / kinerja, tambalan, Libreoks-Addons (opsional) sareng paket Firefox anu bersih, laporan kacilakaan sareng add-on Firefox bawaan anu henteu ngahargaan privasi).

Ngeunaan Libreoks

Peryogi diperhatoskeun éta Libreasal sanés garpu Firefox, tapi ngan saukur ngagunakeun panyungsi ieu salaku basa, diwangun ngagunakeun kode tina vérsi biasa, ngamungkinkeun anjeun tetep perbarui browser anjeun tanpa reureuh.

Proyék ogé aub Ghacks user.js sareng pamekaran pihak katilu sanés pikeun nerapkeun fitur kaamanan.

Tugas panulis nyaéta nyieun panyungsi anu nawiskeun fitur kaamanan anu pangsaéna tina kotak.

Libreox mangrupikeun proyek open source anu dirancang pikeun nyayogikeun saha waé salinan browser Firefox anu disertakeun sareng paningkatan privasi sareng kaamanan.

Libreoks Éta dicirikeun ku ngarobah konfigurasi sareng nganonaktipkeun pungsionalitas anu teu perlu.

Parobihanana kulub ngaganti mozilla.cfg, local-setting.js sareng file policy.json, ngaleupaskeun file anu tiasa dieksekusi tina updater sareng crasherporter, ogé file konfigurasi anu pakait.

Plugins ditinjau sareng disahkeun ku pangembang

Salian ti éta aya daptar plugins anu disarankeun ku developer anu parantos ngalaman tinjauan kode tambahan, anu kalebet uBlock Origin, Browser Plugs Privacy Firewall, User Agent Platform Spoofer, First Party Isolation, Cookie Master.

Fitur utama LibreFox

Dina panyungsi ieu sadaya tambahan anu mangaruhan privasi pangguna dileungitkeun, ogé pembaruan kode verifikasi sareng komponenana pikeun ngirim inpormasi ngeunaan kacilakaan.

freefox parantos dipasang firewall pikeun plug-in anu ngawatesan aksés jaringan.

Konfigurasi dibersihkeun tina tautan internal kana sérver Mozilla sareng tina fungsi panggero anu ngalaksanakeun aksés jauh kana jasa (contona, unggah daptar hideung Google ditumpurkeun).

Standar, Libreasal henteu ngamimitian sambungan éksternal.

Layar Libreoks

freefox Éta ngagaduhan langkung ti 500 parobihan dina sét panyungsi sdimaksudkeun pikeun ningkatkeun kaamanan, privasi sareng kinerja.

Kumpulan ghacks-user.js sareng pyllyukko user.js dianggo salaku témplat pikeun ngarobih setélan.

Setélan anu paling penting dijaga tina parobahan teu dihaja, kalebet tambihan, ku cara mindahkeun kana mozilla.cfg sareng file policy.json.

Pangguna Firefox anu hoyong terang béda-béda antara Firefox sareng Libreox panginten hoyong marios file mozilla.cfg sareng Policies.json salaku ngamimitian.

Daptar na ogé parantos didokumentasikeun, tapi tiasa lami-lami pikeun marios sacara manual.

Punten perhatoskeun yén anjeun kedah ngédit file ieu sacara langsung, sabab sababaraha setélan dikonci sareng teu tiasa dirobih tina Libreoks; éditan panginten diperyogikeun upami anjeun ngagaduhan masalah kasaluyuan dina sababaraha halaman wéb anu dipilih.

Unduh LibreFox

Pikeun pamasangan, sakumpulan pilihan plug-in ditawarkeun (Libreoks-addons), anu kalebet Téma Gelap Libreoks, anu Libreoks HTTP Watcher (pikeun HTTP tanpa enkripsi, robih warna palang alamat) sareng Tombol Beban Libreoks (pindahkeun tombol muatkeun deui halaman kana bilah alamat).

Ngawangun pikeun Linux, Windows sareng macOS sayogi pikeun diunduh, dumasar kana Firefox 64 (opsional Libreoks ngawangun dumasar kana Firefox 60.4 ESR sareng Tor Browser 8.0.4 sayogi).

Pitunjuk pamasangan tiasa dipendakan dina tautan ieu, ogé kode sumberna.

Pangwangunan LibreFox anyar, janten urang kedah ngantosan sakedik ningali kumaha proyék anyar ieu dibuka, ogé panggunaan sareng panarimaan ku pangguna.

Dina waktos ayeuna urang tiasa nyebatkeun yén éta mangrupikeun setting anu saé, nunjukkeun yén ayeuna, kaseueuran pangguna henteu deui naroskeun panyungsi anu dimuat ku ratusan fungsi anu bahkan henteu dianggo pikeun seuseueurna.

Upami henteu, aranjeunna milari peramban anu stabil anu ngahargaan sareng ngurus privasi pangguna, tapi tanpa ngalalaworakeun kinerja.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   filter-akuarium-éksternal cenahna

    Pos anu saé! Dibagéakeun!