Librewolf sareng Libreoks: Alternatipna gratis pikeun Firefox saluareun Wateropio

Librewolf sareng Libreoks: Alternatipna gratis pikeun Firefox saluareun Wateropio

Librewolf sareng Libreoks: Alternatipna gratis pikeun Firefox saluareun Wateropio

Sababaraha dinten ka pengker, urang ngobrolkeun Waterfox ngamangpaatkeun peluncuran na anu pang anyarna Vérsi 2020.08. Nanging, sanaos fitur sareng fungsina anu saé, nya union atanapi mésér ku perusahaan iklan «System1» dina awal taun 2020, perusahaan anu ogé boga ayeuna pikeun mesin pencari «Startpage» pasihan kami titik négatip pikeun total atanapi rekomendasi buta anjeun.

Kituna, dinten ieu kami bakal nyarankeun ajag bébas, sareng ogé ka Libreoks, pikeun ngagentos atanapi ngalengkepan panggunaan Firefox, upami anjeun teu hoyong pasti nyobian atanapi nganggo Waterfox.

Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé

Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé

Pikeun anu teu acan maca pos kami sateuacanna dina Waterhio, di handap anjeun tiasa nganjang sareng maca éta. Nanging, perhatoskeun di dieu sakedap, nyaéta:

"Browser 64-bit dumasar kana platform sumber bébas sareng open Mozilla. Sareng salah sahiji panyungsi 64-Bit munggaran disebarkeun dina wéb, anu gancang ngagaduhan seueur pengikut (pangguna). Luhureun sadaya, ti saprak éta mimiti ngutamakeun masalah kagancangan, tapi ayeuna ogé nyobian janten panyungsi anu étis sareng berorientasi ku pangguna". Ngeunaan Waterhio".

Tulisan anu aya hubunganana:
Wateropio: Paramban wéb bébas, bébas sareng mandiri anu hadé

Librewolf sareng Libreoks: Eusi 1

Alternatif gratis pikeun Firefox

ajag bébas

Nyutat kana Halaman wéb resmi Librewolf, éta diwanohkeun salaku:

"Garpu tina Firefox, fokus kana privasi, kaamanan sareng kabébasan ".

jeung fitur sareng pungsionalitasna kieu:

  • Teu aya telemetriNyayogikeun pangalaman pangguna anu saé tanpa adware, gangguan anu teu perlu atanapi gangguan sapertos hariwang tina ngalacak atanapi nyukcruk nganggo telemetri.
  • Kalayan milarian pribadi: Ngalangkungan panyadia anu dikenal di daérah éta, sapertos DuckDuckGo, Startpage, Qwant sareng seueur deui.
  • Pameungpeuk iklan kalebet: Ngawengku uBlock Origin sacara standar.
  • Ningkatkeun kaamanan: Éta ngalebetkeun éksténsif Firewall sareng paningkatan kaamanan anu kalebet, tanpa ngorbankeun kagunaan pangotéktak.
  • Apdet gancang: Nawarkeun yayasan anu padet sareng modéren dumasar kana sumber stabil Firefox pangénggalna, pikeun ngajaga kaamanan sareng stabilitas browser anu mutakhir.
  • Sumber Terbuka: Sumber kabuka na dina GitLab sareng Gitter nawiskeun kapercayaan sareng partisipasi sadayana stakeholder pikeun ngajaga aplikasi anu saé sareng transparan.

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan Librewolf, anjeun ogé tiasa ngakses ieu link.

Librewolf sareng Libreoks: Eusi 2

Libreoks

Nyutat kana Halaman wéb resmi, éta diwanohkeun salaku:

"Garpu tina Firefox kalayan perbaikan privasi ".

Alesan kunaon: Libreoks nawarkeun kakuatan pikeun pangguna na Kotektak sacara bébas.

Ayeuna, proyék tina Libreoks tujuanana pikeun ngalakukeun minuhan privasi sareng kaamanan Firefox tanpa milari proyék. Kituna, tibatan janten garpu, Libreoks anu ditawarkeunana nyaéta panggunaan langkung ti 500 setélan privasi / kaamanan / kinerja, tambalan, Libreox-Addons (opsional) sareng pakét anu bersih Firefoxnyaéta anu henteu nganggo updater Firefox, crash notifier, sareng built-in addons anu henteu ngahargaan privasi.

Paneuri tapi sanés panutup, Libreopio TEU pakait sareng Mozilla atanapi produkna.

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan Libreoks, anjeun ogé tiasa ngakses postingan kami sateuacanna ngeunaan éta:

Tulisan anu aya hubunganana:
LibreFox, proyék pikeun ningkatkeun privasi di Firefox

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" on «Librewolf y Librefox», anu 2 unggulan alternatif bébas tur kabuka keur ngaganti atanapi ningkatkeun pamakean Firefox, Tanpa kedah ngalangkungan Waterfox, Kusabab titik négatip anu disebatkeun di awal; dipikaresep pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y jedit maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

11 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gerson cenahna

    Tapi duanana «Librewolf sareng Libreoks» ogé nyandak Startpage salaku mesin pencari sareng karunya pikeun masang sareng nguji éta; teu ngagaduhan file .DEB anu kami henteu terang kumaha nyusunna atanapi dianggo Kodeu Sumber.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Gerson. Titik pikaresepeun ngeunaan Startpage. Nanging, aranjeunna ngagaduhan éta salaku search engine standar tapi sanés salaku pasangan atanapi sekutu proyék, saur kuring. Sareng leres, seueur alternatif pikeun Firefox henteu sumping dina format pamasangan anu merenah.

    2.    L1ch cenahna

      1. Cadangkeun folder Firefox sareng profil pangguna anjeun.
      2. Unduh sareng gentos dina folder Firefox:
      https://gitlab.com/librewolf-community/settings
      3. Rengse.

      Upami anjeun henteu yakin, langkung hadé buang IceCat.

  2.   4c656f cenahna

    Matak kuring henteu terang yén aya alternatif pikeun firefox.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, 4c656f. Hatur nuhun kana koméntar anjeun. Leres, aya seueur, contona IceCat lami sareng Basilisk ayeuna.

  3.   Oscar Reyes cenahna

    Tulisan anu saé
    Abdi badé nyobian

  4.   Manuel Molina cenahna

    Hapunten tapi Telegram henteu aman ogé swasta. Éta ngagaduhan kode anu ditutup dina sérver, sareng teu aya anu nyebatkeun naon anu lumangsung. Sinyal bakal janten alternatif anu saleresna aman sareng swasta, atanapi upami henteu, matrix atanapi klien XMPP, sapertos element.io atanapi paguneman.im masing-masing

    1.    S.I.G cenahna

      Sinyal teu ngamutahirkeun kode sérverna dina GitHub salami ampir sataun, teu dipikaresep yén aranjeunna bakal ngajalankeun vérsi anu sami dina sérverna salaku anu diterbitkeun.

      Kanyataan yén kode pikeun _a_ server diterbitkeun henteu hartosna yén éta mangrupikeun kode anu dianggo dina sérver nyalira.

  5.   Hans meier cenahna

    waterScript ngadukung XUL sareng nawiskeun aplikasi kanggo panggunaan anu gampang

    librewolf sareng libreoks nawiskeun nanaon anu kuring teu tiasa gaduh sareng waterox atanapi bahkan firefox sorangan

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Hans Meier! Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng masukan anu berharga.