Lingkungan Desktop Alternatip anu henteu dirojong ku DEBIAN 10

Lingkungan Desktop Alternatip anu henteu dirojong ku DEBIAN 10

Lingkungan Desktop Alternatip anu henteu sacara resmi didukung ku DEBIAN 10

Sakumaha urang parantos terang, éta DEBIAN 10 meta-sebaran, mangrupikeun salah sahiji anu pangkolotna, padet sareng stabil tina susunan total sareng ayeuna tina Sistem operasi gratis sareng terbuka aya, sareng éta asli ngadukung anu paling populér sareng rumit Lingkungan Desktop (DE) dipikanyaho.

Hayu urang émut yén a Lingkungan Desktop, teu aya sanés ngan ukur saperangkat perangkat lunak anu diperyogikeun pikeun nawiskeun unggal pangguna anu pasti sistem operasi, bentuk interaksi, visual sareng ramah anu nyaman. Nyaéta, éta mangrupikeun palaksanaan Antarmuka Pamaké Grafis (GUI) daék nyayogikeun aksés gampang sareng konfigurasi, sapertos tulbar sareng integrasi antawis aplikasi, kalayan fungsionalitas sapertos drag and drop, sareng sajabana.

Lingkungan Desktop Alternatip: Perkenalan

Dina kasus ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster, éta sacara resmi ngadukung pamasangan sareng panggunaan ieu Lingkungan Desktop: GNOME, KDE Plasma, XFCE, kayu manis, mate, LXDE y LXQT.

Sakumaha anu jelas ditembongkeun, dina gambar langsung di luhur ayat ieu, ku ngagunakeun aplikasi Petugas (Pemilih Tugas atanapi Pamilih Tugas). Anu henteu sanés mangrupikeun paket anu nyayogikeun antar muka saderhana pikeun pangguna anu hoyong ngonpigurasikeun sistemna ku ngalaksanakeun hiji atanapi sababaraha tugas khusus. Program ieu tiasa dianggo nalika prosés instalasi atanapi iraha waé, nganggo atanapi henteu, parameter inisialisasi tangtu.

Lingkungan Desktop Alternatip: Eusi

Lingkungan Desktop Alternatipna

diantara nu Lingkungan Desktop Alternatipna henteu sacara resmi didukung ku Debian 10, Nyaéta henteu dikelola sacara standar ku Tasksel, urang tiasa nyebatkeun hal ieu:

Deepin Desktop

Lingkungan Desktop Deepin atanapi DDE mangrupakeun Lingkungan Desktop didamel janten asli atanapi standar tina Distro Cina anu éndah, inovatif sareng fungsional disebat, Deepin. Ieu mimitina dikembangkeun sareng perpustakaan GTK, anu diidinan nawiskeun fungsionalitas Cangkang gnome tentang éta. Teras kuring ngalebetkeun perpustakaan Qt5 tibatan rendering HTML5.

Sareng ayeuna, ditulis deui ku DTK (Alat Pakakas Deepin) pikeun desain antar muka sareng interaksi sareng Sistem, sacara umum. Salajengna, DDE kalebet pusat konfigurasi anu ngahijikeun setélan sistem, penampilan, pembaruan, sareng pilihan pikeun gana sistem ngahususkeun. Dipiharep éta tiasa dipasang dina Debian 10, nalika vérsi dileupaskeun Deepin 20, anu bakal dumasar kana ieu. Kanggo terang langkung seueur perkawis cenah Lingkungan Desktop anjeun tiasa didatangan website resmi na di: DDE.

Pantheon

Pantheon mangrupakeun Lingkungan Desktop diciptakeun janten asli atanapi standar Amérika Kalér anu gancang, gratis sareng aman anu disebat Distro, OS dasar. Ieu dicirikeun ku enteng sareng modular, salian ti ditulis ti mimiti utamina dina basa Vala sareng sareng toolkit GTK3.

Éta dumasar kana GNOME tapi ngagunakeun cangkangna nyalira. Anu ngajantenkeun langkung énggal sareng langkung minimalis tibatan anu ieu sareng langkung gampang ngahijikeun sareng aplikasi sanésna OS dasar Como Plank (darmaga), Epiphany (panyungsi wéb), ngagaro (éditor téks saderhana) atanapi Birdie (Klién Twitter). Ogé, gunakeun salaku manajer jandela Gala, anu dumasar kana Mutter.

Dipiharep éta bakal dipasang dina Debian 10, dina cara anu stabil, tina versi ayeuna 5.X (Juno), cocog sareng Debian 10, ti saprak vérsi sateuacana 4.X (Loki) éta stabil dipasang dina Debian 9. Kanggo terang langkung seueur perkawis cenah Lingkungan Desktop anjeun tiasa didatangan website resmi na di: Pantheon.

Budgie

Desktop Budgie mangrupakeun Lingkungan Desktop diciptakeun janten asli atanapi standar saderhana, mandiri sareng gampang dianggo, Distro Irlandia nelepon, Solus. Salaku tambahan, éta dicirikeun ku mahluk modéren, mantep, gancang, cairan sareng tiasa disesuaikan.

Mimitina, penampilanana mirip pisan GNOME 2 jeung / atawa mate, sanaos tiasa ngahijikeun unsur Kumis y kayu manis. Ieu kusabab, éta diwangun dina Gnome 3 tapi ngagunakeun sababaraha paréntah ti Gnome 2. Dinten ayeuna, éta dipak ku detil sareng ngagaduhan dukungan pikeun téknologi pang anyarna.

Ayeuna, tampilan na dina vérsi pangénggalna Solus ngingetkeun antarbeungeut Windows 10. Luhureun sadaya, tina segi garis handap sapertos di daérah béja. Nunjukkeun yén sababaraha pangguna tina Windows yén aranjeunna mimiti nyetir Lisénsi / Linux Ubuntu, aranjeunna panginten tiasa ngahargaan pisan.

Tina 3 éta, Lingkungan Desktop mairan, ieu anu paling gampang dipasang Debian 10, saprak maranéhna bungkusan (budgie-desktop, budgie- *) aranjeunna dina Repository standar sami. Kanggo terang langkung seueur perkawis cenah Lingkungan Desktop anjeun tiasa didatangan website resmi na di: Budgie.

 

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan «Entornos de Escritorios» alternatif henteu sacara resmi didukung ku «DEBIAN 10», sababaraha diantarana tiasa diterapkeun ayeuna sareng anu sanés henteu, tapi anu pastina bakal gancang pisan, dipikaresep sareng manpaat pisan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Gambar placeholder Alejandro Garcia cenahna

    Sobat, anjeun kedah nyebatkeun Trinity versi anu dirobih tina kde3 kalayan qt3 anu parantos nyandak léngkah-léngkah pikeun janten Lingkungan Desktop anu mandiri ti kde kalayan program libs na nyalira.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam Alejandro! Abdi henteu terang anjeunna, moal lami kuring ngarepkeun nyerat tulisan anu nyebut anjeunna. Nuhun kana koméntar sareng inpo na.