Linus Torvalds, ngadukung hiji alat ngan ukur ku hiji pangguna

Linus Torvalds, «diktator benevolent» balik deui ngahasilkeun sababaraha kontropérsi ku koméntarna, sanaos waktos ieu (sareng henteu sapertos anu sateuacanna, sapertos sareng Nvidia) mangrupikeun hal anu positip

Linus

Éta kajadian éta salaku hasil tina peluncuran Kernel Linux 3.19 pangguna dina daptar pangembangan muragkeun ideu ngan, lirén ngadukung supir LAN EISA FDDI, ngémutan yén alat pakakas ieu luntur 20 taun ka pengker.

EISA FDDI ngan ukur digunakeun antawis taun 1988 sareng 1995, maka éta dilanjutkeun nalika PCI Bus némbongan, éta mangrupikeun pangendali LAN 10Mbit

Pangguna tina daptar (Maciej W. Rozycki) ngajawab yén anjeunna ngagaduhan kartu LAN éta, sareng anjeunna hoyong neraskeun ngagunakeunana:

Nya, kuring hoyong tetep x86 tetep sareng online (…) naha pangropéa ieu leres-leres rumit? Jumlah kode anu bakal dihapus saéstuna bakal miniskule atanapi diabaikan

Janten linus ngajawab:

Salami urang gaduh pangguna sareng éta tiasa dianggo (kode atanapi dukungan pikeun hardware éta) maka henteu, kami moal ngaleungitkeun dukungan pikeun EISA. Éta henteu saéstuna mangaruhan urang, atanapi yén éta rusak (hartosna éta bermasalah pikeun ngajaga operasional) sakumaha i386 lami éta (...)

Sareng ieu parantos 🙂

Linus ngagaduhan sikep anu kadang ngaganggu teu saeutik, nanging sabab anjeunna kantos nyatakeun, anjeunna henteu aya sigana jalma anu alus atanapi kedah marahmay ka sadayana, anjeunna kedah program, sareng ieu, réréncangan ... program, mingpin pamekaran Kernel Linux, éta leres pisan.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

28 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Charlie-coklat cenahna

    Éta katingalina saé pisan pikeun kuring; Nyatana, masih seueur komputer industri anu dikawasa ku kartu beus EISA sareng ISA sareng teu acan kagungan gaganti kartu PCI atanapi PCI-e, janten ngajaga dukungan pikeun supir anu "ditilar" bakal janten kakuatan Linux (tambah sanés)…

  2.   dbillyx cenahna

    Saatos marios sumberna kuring heran ... naon anu lumangsung ... kurangna waktos pikeun marios daptar ... atanapi surat anu pinuh ku daptar anu henteu masihan waktos pikeun marios sadayana ... Kuring nyebatkeun éta dugi ka tanggal 20 Januari.
    Sareng ujug-ujug ti tanggal 20 dugi ka ayeuna, 10 Pébruari, linus freaking sareng mutuskeun "sumuhun" kanggo miceun xD

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Kuring terharu ku prihatin anjeun ngeunaan dukungan atanapi sanés alat ieu, upami Linus saatos minggu-minggu ieu mutuskeun pikeun malédogkeun naon anu anjeun nyarioskeun sareng dina pangaruh, lirén masihan dukungan. Tong hariwang, anjeunna henteu acan, anjeun tiasa bobo gampang 😀

  3.   mario cenahna

    Beus ISA Terpanjang masih dipendakan dina motherboard industri énggal (sakumaha anu dituduhkeun ku inisial ISA). Aya ogé kartu CPU ISA, komputer lengkep sareng konsumsi kakuatan minimal (20 taun sateuacan Rasperri Pi). Distribusi dina nyalira nganonaktifkeun dukungan ISA sareng kartu IDE / Audio / Jaringan anu lami pisan (sacara pribadi aranjeunna nyeri sirah), éta henteu mangaruhan pangguna desktop ayeuna.

  4.   Adolfo Rojas cenahna

    Upami kitu, urang kedah ngayakinkeun anjeunna pikeun ngadukung PS / 2 deui

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      HAHAHAHAHA tapi teu gaduh dukungan port PS / 2 ???

  5.   zetaka01 cenahna

    Diasumsikeun yén Linux sanés ngan ukur desktop, tapi aya distribusi industri. Ieu palsu atanapi omong kosong. Seuseueurna konyol.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Palsu? Naha anjeun pencét kana tautan dina pos? . Maksadna, pikeun anjeun maca paguneman dina milis nyalira.

      Sanaos, muhun meureun aya anu nipu idéntitas Linus, rengat sandi emailna sareng dianggo pikeun ngabobodo urang sadayana ku dukungan EISA ... HILANG!

      1.    joaco cenahna

        Janten naha bodo?

      2.    KZKG ^ Gaara cenahna

        hehe muhun maka saha anu disebatna bodo, Linus atanapi Maciej?

      3.    joaco cenahna

        Kuring ngan ukur nyarios yén lalaki éta nyarios éta palsu atanapi omong kosong sareng anjeun ngan ukur nyarios éta henteu palsu, janten sacara logis éta omong kosong xD

  6.   eliotime3000 cenahna

    Sareng naha éta bahkan langkung saé nganggo Nanolinux (kanggo masihan kasempetan kadua yén Windows moal pernah masihan dina ayana).

    1.    zetaka01 cenahna

      Linus mangrupikeun cabé sareng kurang ajar, sareng anjeunna henteu ngembangkeun kernel, anjeunna tetep ngajaga hak-hak parobihan atanapi anu sapertos kitu.
      Leres, anjeunna penjual anu saé.
      Anjeun parantos lami henteu terang perkawis kernel, kecuali tina laporan.
      Kuring miharep éta terus sapertos kieu.
      Saatos naon anu ngamimitian. anjeun gaduh hak pikeun hirup dina éta.
      salam

      1.    PT The Earthman cenahna

        OMG hahahahahaha.

      2.    zetaka01 cenahna

        Kusabab guyonan, Linus mangrupikeun "bos spiritual" sareng panyipta kernel, salami mangtaun-taun bos teu ngembangkeun siga anu séjén berkembang. Hal "diktator anu marahmay" katingali ngabahayakeun.
        Sareng leres, anjeunna kurang ajar sareng provokator.
        Upami dibandingkeun, Stallman mangrupikeun Epicurean radikal "anu dengki", sareng ngajaga pendidikan. Sareng ngeusi biaya per konperénsi.

        1.    KZKG ^ Gaara cenahna

          Naha Stallman tetep atikan? Saur kuring henteu sopan pisan nganggo calana pondok sareng sendal jepit kana konperénsi atanapi acara, tapi hé, masing-masing gaduh selera nyalira.

          Pokokna kuring malikan deui, Linus TEU bakal pikaresepeun, populér sacara sosial, atanapi bintang pop ... éta sanés padamelan na.

    2.    zetaka01 cenahna

      Kuring henteu terang naha nanolinux ngadukungna, éta pasti henteu.

  7.   Andrés cenahna

    Jalma éta mésér kartu jaringan énggal sareng ngeureunkeun bangsat.

    1.    Giskard cenahna

      +1
      (ERROR: Koméntar anjeun pondok teuing. Punten cobian sebutkeun anu saé.)
      Hayu urang tingali naha aranjeunna ningkatkeun ukuranana kusabab kumargi didieu anjeun moal tiasa nempatkeun +1 atanapi -1, aranjeunna ogé tiasa kéngingkeun koméntar anu ngandung info éta. Tapi kusabab éta masihan kasalahan kirang ti kuring henteu terang sabaraha karakter éta moal ngantep kuring upami kuring henteu nyerat omong kosong tambahan. Saatos nyarios yén:
      Lorem ipsum ad his scripta blandit departing, eum fastidii accumsan euripidis in, eum liber hendrerit an. Qui ut wisi vocibus suscipiantur, quo dicit ridens inciderint id. Quo mundi lobortis reformidans eu, legimus senserit ditetepkeun mangtaun-taun. Eu sit tincidunt lepat definisi, vis mutat affert percipit cu, eirmod consectetuer signiferumque eu per. Dina Usu Latino equidem nyeri. Teu aya falli viris intellegam, ut fugit veritus placerat per.

      Ius id vidit volumus mandamus, vide veritus democratum teu kedah, nyaéta eos debet libris consulatu. Teu aya ferri graeco dicunt, iklan cum veri accommodare. Sed at malis omnesque delicata, usu et iusto zzril meliore. Dicunt maiorum eloquentiam cum cu, sit summo dolor essent te. Ne quodsi nusquam legendos has, ea dicit voluptua eloquentiam pro, ad sit quas qualisque. Eos vocibus deserunt quaestio ei.

  8.   Tarégon cenahna

    Saur kuring ngagaduhan cimata: ') Cukup kana drama anu lalaki henteu ceurik. Éta pikeun ngapuji kaputusan anu anjeunna nyandak sareng kumaha anjeunna ngadukungna, éta mangrupikeun kamampuan. Hébat Pak Linus

    1.    joaco cenahna

      Linus mangrupikeun kadatangan kadua ku Allah dina wujud manusa, anjeunna nyaéta Al Masih anu sumping ngaku agama Linuxera. Linus cinta, Linus saé. Puji linus… ok henteu.

    2.    zetaka01 cenahna

      Pamekar, pamekar.

  9.   zetaka01 cenahna

    Saur anjeun henteu kéngingkeun hal "epikur" ngeunaan Stallman, anjeunna jalan tapi henteu ngahina. Sareng leres, anjeun leres, padamelan Linus, sakumaha anu kuring parantos nyarioskeun sateuacanna, sanés program. Abdi ogé henteu ogé, tapi salian ti ngangsonan pikeun ngaharepkeun, pendidikan sakedik moal ngaraheutkeun. Éta tiasa disebat naon waé anu anjeun pikahoyong kalayan sopan, sapertos Stallman, atanapi tiasa digoda sapertos Linus. Ku jalan kitu, kuring henteu satuju sareng ekstrim Stallman, kuring ngan ukur ngagunakeun anjeunna salaku conto.

  10.   zetaka01 cenahna

    Ogé, kuring henteu dugi ka Linux kusabab Linus atanapi Stallman. Jalma-jalma bahkan henteu terang aranjeunna.
    Jalma-jalma sok datang ka Win, aranjeunna nempatkeun kana komputer anu aranjeunna mésér tanpa naroskeun sareng éta pantes.
    Nalika mérek ngaleupaskeun modél sareng duanana OS, kabeneran waé! Tétéla éta anu Linux parantos ngarusak hardware. Panasaran.
    Kuring nyarioskeun mérek mantep, IntelMS.

  11.   zetaka01 cenahna

    Kuring ngagaduhan linux ngalangkungan Debian dina diskét. Oh, ogé Windows 3.0-1, dina floppy disk sareng OS / 2 Merlin. Kacuali Debian, kuring ngagaleuh distro. Abdi ogé ngagaleuh distro Suse sareng manual na.
    Abdi henteu peryogi konfigurasi Suse, dina LMDE, otomatis ayeuna. Sateuacan éta gelut anu pikaresepeun pikeun supir.
    Ayeuna ku masang program, henteu kunanaon. Sareng ogé firewall sareng kaamanan. Diantara sadayana, minimal 6 jam. Éta adat, sacara standar 15 menit.

  12.   dilapis! cenahna

    Sigana kuring alus pisan yén Linus ngahargaan pangguna sapertos kieu, anu sanés anu aya di Redmon atanapi Cupertino tiasa diajar.
    NO Pikeun Jadwal OBSOLESSI!

  13.   archlinux cenahna

    Cenah éta ogé, anjeunna programmer; sanés pecandu improvisasi kana lingkungan pamekaran parangkat lunak anu nyumputkeun kode sumber (abstrak, encapsulate, sareng sajabana), pikeun ngajantenkeun pangguna PC langkung gumantung kana anu disebut diktator, upami urang henteu ngalakukeun usaha dina program sorangan, Urang ngalakukeun anu salah pikeun ngawadul ngeunaan saha anu urang sebutkeun nyaéta diktator.
    Sumber terbuka sareng parangkat lunak gratis mangrupikeun warisan manusa anu berharga, pikeun anu henteu ngan ukur badé ngagunakeun program sacara buta-buta sareng dina kagumantungan abadi.

bool (leres)