Linux 5.10.1 sumping 24 jam saatos pelepasan sateuacanna

Linus Torvalds ngumumkeun kasadiaan Linux 5.10 sababaraha dinten ka pengker (dugi ka 13 Désémber 2020), versi anu nyayogikeun seueur fitur énggal, paningkatan, supir énggal sareng supir anu diperbarui pikeun pangrojong hardware anu langkung saé. Sareng éta saatos tujuh minggu pamekaran, Linux 5.10 tungtungna di dieu salaku versi panganyarna tina kernel pikeun distribusi GNU / Linux anu hoyong dukungan hardware tingkat munggaran. Ogé, éta mangrupikeun cabang anu didukung jangka panjang (LTS), anu hartosna sigana bakal nampi dukungan salami 5 taun ka payun.

Saatos pelepasan ieu Butuh waktu ngan 24 jam pikeun pembaruan koréksi pikeun "Linux 5.10.1" dileupaskeun. Salaku pelepasan poin kahiji éta henteu normal bakal dugi dugi sababaraha dinten atanapi minggu saatos pelepasan Linux 5.10. Nanging, waktos ieu kajadian sapoé engké.

Linux Ubuntu 5.10.1 ngan ukur gaduh dua koréksi, anu duanana mangaruhan kode panyimpenan. Aya gulung balik kana solusi anu sateuacanna sakitar DISCARD RAID watesan pikeun RAID1 sareng RAID10 dina kode mapper alat.

Komitmen ngan saukur nyarios

"Ieu nyababkeun masalah sedih."

Anu sanésna ngalereskeun variabel sektor blok kode MD tina int anu teu ditandatanganan janten int anu sederhana, ogé ku alesan yén "ieu nyababkeun masalah." Parobihan kode MD pangénggalna réngsé ngaganggu pamasangan sahenteuna konfigurasi RAID6 dina Linux 5.10 sareng gancang diperhatoskeun ku pamekar samemehna nalika ngalih kana vérsi kernel pamungkas.

Masalahna cukup serius (utamina nalika bug mangaruhan kode kernel anu patali sareng panyimpenan) sahingga ngarah ka ngaleupaskeun langsung Linux 5.10.1.

Ku alatan éta, Linux 5.10.1 sayogi sareng pangguna disarankeun pikeun ningkatkeun upami éta henteu acan aya dina séri LTS pangénggalna.

Ngeunaan ka Sorotan tina cabang LTS énggal kalebet pangrojong pikeun ekstensi méré mémori ARMv8.5, dukungan pikeun algoritma tandatangan digital SM2, dukungan pikeun CAN ISO 15765 2: 2016 protokol transportasi, dukungan pikeun protokol multicast IGMPv3 / MLDv2, sareng dukungan pikeun enclave Amazon Nitro. Sistem file EXT4 ayeuna hadir sareng modeu "gancang ngalakukeun" anu sacara dramatis ngirangan latency sababaraha operasi file, sistem file ZoneFS ngagaduhan pilihan mount anyar anu disebut eksplisit kabuka, sareng sistem file OverlayFS ayeuna tiasa henteu ngémutan sadaya bentuk defsync.

Éta ogé nampilkeun kamampuan pikeun arsitéktur MIPS ngamimitian kernel dikomprés Zstd (ZStandard), kamampuan pikeun ngirimkeun data ngalangkungan sababaraha aliran sakaligus, sareng dukungan pikeun hypervisor KVM tingal prosés LTS 'ruang pangguna pikeun ngatur aksés kana MSR anu teu dikenal (modél rékaman khusus).

Ogé, sistem file Btrfs nampi pamutahiran kinerja pikeun fsync () operasi, sareng aya fitur SEV-ES énggal anu ngalegaan AMD's Secure Encrypted Virtualization (SEV) ogé énkripsi daptar prosésor tamu janten aranjeunna henteu tiasa diaksés ku host kajabi tamu jelas-jelas ngabagi aranjeunna.

Diantara parobihan anu penting, subsistem_uring nampi dukungan pikeun nyiptakeun cingcin anu diwatesan, panggero sistem pidfd_open () ngagaduhan pangrojong pikeun nyiptakeun deskripsi file anu henteu ngahalangan. Arsitektur RISC-V ogé parantos ditingkatkeun sareng ayeuna dimungkinkeun pikeun boot kana sistem EFI.

Ogé, urang henteu kedah hilap netepkeun timestamp XFS manjangan waktos sistem UNIX pikeun sababaraha abad.

Tim masih diajar alternatif pikeun méréskeun masalah taun 2038, anu sakuduna nyandak sistem Unix ka taun 1901. Kanggo ngalakukeun éta, Darrick J. Wong, anu ngajaga sistem file XFS, parantos nampilkeun perbaikan pikeun XFS pikeun Linux. 5.10 anu diarepkeun nyangsang masalah 2038 pikeun XFS ku 448 taun langkung. Ieu kedah cekap milarian solusi jangka panjang anu nyata.

Éta tina versi kernel 5.6, dirilis Maret kamari, yén tim mimitian ngusulkeun ngalereskeun pikeun ngarengsekeun masalah taun 2038. Ieu mangrupikeun kasalahan anu lami dina coding dina waktosna dina sistem anu sami sareng Unix, kalebet Linux, macOS, sareng sistem operasi anu cocog sareng POSIX anu sanés. Dina sistem ieu, waktos komputasi dumasar kana detik anu kalangkungan ti saprak 1 Januari 1970 tabuh 00:00:00 UTC (ogé disebut jaman). Sapoé bakal masihan, contona, 86.400 detik sareng sataun 31.536.000 detik.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   ekaitz cenahna

    Urang bérés. ayeuna kuring bakal ngajelaskeun masalah anu kuring gaduh dina sistem sareng Manjaro, ti mana Grub ogé ngamimitian partisi sareng LMDE-4. Sakali dimimitian, duanana sistem beku sareng kedah direset ku anu gagah. Mimiti éta kajantenan kuring di LMDE tanpa diénggalan Manjaro, sareng saatos nganyarkeun ieu ogé kajantenan di anjeunna.

    Kuring parantos nganggap éta kernel, tapi ngalaman seueur kasusah pikeun sistem utama damel saatos ngainstall deui tanpa ngapdet. Malah ngarontokeun pamasangan aslina (?).

    Dina waktos ieu kuring parantos ngaganti sistem utama ku versi Sylvia tina Linux Mint anu nganggap yén kuring bakal masang kernel anu langkung lami. Kuring bakal nguji deui Manjaro kuring anu terhormat anu parantos ngalakukeun performa kalayan mulya dina sistem anu kuring pasang.

    Hatur nuhun pisan kana inpormasi na.