Linux Distros 100% bébas tina komponén "proprietary"

Ieu mangrupikeun distribusi GNU / Linux anu numutkeun ka Free Software Foundation (FSF) ngagaduhan kabijakan dimana aranjeunna satuju ngalebetkeun sareng ngan nawiskeun parangkat lunak gratis. Distribusi ieu nolak aplikasi anu teu gratis, platform program, driver, sareng firmware. Upami aranjeunna salah kalebet, aranjeunna ngahapus.


Upami anjeun héran naha sebaran tangtu henteu aya dina daptar di handap, anjeun panginten hoyong ningali alesanna FSF henteu ngadukung sababaraha sebaran populér. Éta ngajentrekeun alesan kunaon sababaraha sebaran terkenal henteu minuhan standar anu ditetepkeun ku FSF.

Sadaya distribusi anu didaptarkeun di handap ieu tiasa dipasang dina hard drive anjeun, sareng seueur padamelan tanpa pamasangan. Éta disusun dumasar abjad.

  • BLAG, BLAG Linux sareng GNU, sebaran GNU / Linux anu aya di Fedora.
  • Dragora (Arg.), Sebaran bebas GNU / Linux dumasar kana konsép kesederhanaan.
  • Dinébolic, sebaran GNU / Linux anu nempatkeun tekenan khusus kana éditan audio sareng pidéo.
  • gNewSense (USA), sebaran GNU / Linux dumasar kana Debian sareng Ubuntu.
  • Kongoni mangrupikeun sistem operasi GNU / Linux gratis kalayan nami asal Afrika. Ngaranna asalna tina kecap Shona pikeun "gnu" (ogé katelah konochaetes).
  • Musix GNU + Linux (Arg.), Sebaran GNU + Linux dumasar kana Knoppix, kalayan nekenkeun khusus kana produksi audio.
  • Trisquel (Spanyol), sebaran GNU / Linux kanggo usaha alit, pangguna bumi sareng pusat pendidikan.
  • UTUTO-e (Arg.), Sebaran GNU / Linux dumasar kana Gentoo. Éta mangrupikeun sebaran GNU / Linux gratis anu munggaran anu diakui ku GNU Project.
  • Venenux, sebaran gratis anu diwangun di sakitar desktop KDE.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

12 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Teu aya anu leungit !!
    Perhatoskeun! : S
    Surak! Paul.

  2.   Parakelas cenahna

    Leungit Trisquel!

  3.   guzman6001 (reprasol) cenahna

    Kuring nganggo Venenux ... Sigana mah distro anu luar biasa pikeun kuring.

  4.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Venenux saé saé pisan ... salah sahiji ti saeutik 100% Gratis anu disertakeun sareng KDE.

  5.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Henteu. Tétéla éta henteu, sahenteuna pikeun FSF. Nanging, kontén propérsial na kedah minimal.
    Surak! Paul.

  6.   Mordraug cenahna

    Aya sababaraha anu kuring henteu terang, hatur nuhun kanggo inpormasi

  7.   Victor hernandez cenahna

    Hapunten anu kabodoan, tapi kuring ngartos yén Debian ogé murag dina judul ieu 😀

  8.   daulat cenahna

    Pikeun kuring anu pangsaéna nyaéta LINUX CANAIMA diwangun dina pamaréntahan Bolivarian Vénézuéla Ku présidén kami Hugo Rafael Chavez pray

  9.   Yatim cenahna

    Debian aya dina distro gratis, tapi éta henteu kalebetkeun kana distro kategori éta kusabab éta ngajaga sareng ngagaduhan Repository anu gratis sareng kontrib dina sérver na.

    Garis handap upami aranjeunna ngan ukur nganggo Repository utami anjeun ngagaduhan distro gratis 100%.

  10.   Maty cenahna

    Q HEBAT UTOTO

  11.   Jorgicio cenahna

    Parabola GNU / Linux teu aya, distro Chili, dumasar kana Arch Linux, tapi sacara gratis, tanpa komponén proprietariat.

    1.    Keiller cenahna

      Abdi henteu terang anjeunna. Abdi badé nyobian.