Linux hits jalan berkat Automotive Grade Linux

Éta tiasa disebatkeun yén Linux aya dina roda sareng pastina bakal ngahontal kecepatan anu saé pisan, kumargi ayeuna éta kernel linux bakal aya dina seueur peluncuran kendaraan sababaraha merek anu bakal datang. Sadaya ieu berkat usaha sajumlah ageung jalma sareng perusahaan anu mutuskeun pikeun nyiptakeun proyék sumber terbuka anu disebat Otomotif Kelas Linux (AGL) anu dumasar kana Linux sareng anu ngamungkinkeun industri otomotif ngembangkeun fitur téknologi pikeun kendaraanna sareng kabébasan sareng kaamanan anu ditawarkeun ku sistem tux.

Toyota Camry 2018 bakal dilengkepan ku Linux

Pelopor dina nyieun impian pikeun mawa Linux kana kendaraan jadi kanyataan nyaéta 2018 Toyota Camry anu bakal sumping dilengkepan Otomotif Kelas Linux anu bakal tanggung jawab ngatur sadaya sistem infotainment kendaraan.

Pengumuman ieu dilakukeun ku Keiji yamamoto wawakil ti Toyota sareng saha anu mastikeun yén nuhun ka AGL Pangguna Camry 2018 bakal tiasa ngaraosan "pilihan konéktipitas anu hébat sareng pungsionalitas inovatif dina waktos-waktos anu langkung pas sareng téknologi konsumsi ayeuna." toyota camry 2018

Ieu pastina perdana anu hadé pikeun platform infotainment berbasis Linux, sabab éta bakal debut dina kendaraan anu diklasifikasikeun salaku salah sahiji anu pang populerna ayeuna. Ti saprak ayeuna teh Sakabéh 3.0 Ngaran anu ku alat infotainment ieu bakal dipikaterang sareng yén éta dumasar kana LGA 3.0 Éta bakal janten tenaga kerja pikeun ngabaru dina daérah téknologi kandaraan, anu pastina bakal nyandak fitur hiburan anyar anu bakal ngarobah konsép nyetir sakedik.

Ayeuna AGL bakal tiasa nyayogikeun Toyota Camry 2018 pikeun mikaresep pamuter multimedia anu inovatif, radio, aplikasi navigasi sareng inpormasi kendaraan anu lengkep.

The Totota Camry 2018 diperkirakeun bakal dijual dina telat usum panas di Amérika Serikat, sareng téknologi infotainment anu basisna Linux direncanakeun badé ditambihan pas ka kaseueuran mobil Toyota sareng Lexux.

Naon Kelas Otomotif Linux?

Otomotif Kelas Linux (AGL) mangrupikeun proyék sumber terbuka anu ngahijikeun sumbangan programer, pabrik mobil, panyayogi jasa, perusahaan téknologi sareng sukarelawan dina ngembangkeun gancang alat-alat kabuka, perangkat lunak sareng utiliti anu kalebet kana kendaraan. Otomotif Kelas Linux

Proyék kolaborasi ieu ngagaduhan Linux salaku inti na, dimana fungsionalitas sareng ciri-ciri anyar bakal dikembangkeun, proyék ieu diwanohkeun ku Yayasan Linux sareng tujuan pikeun dijantenkeun standar pikeun industri otomotif sareng ngamungkinkeun ngagancangkeun prosés pangembangan sareng gabung ngeunaan fitur sareng téknologi anyar.

AGL mimitina fokus kana konsép Dina-Kandaraan-Infotainment (IVI), tapi teras éta ningali ngaliput sadayana parangkat lunak anu aya hubunganana sareng kendaraan, éta sababna tiasa langsung patali sareng kontrol, layar, telematika, sistem bantosan supir canggih (ADAS) sareng nyetir otonom.

Taun Linux dina mobil?

Hayu atuh wartoskeun ka anjeun yén taun Linux dina desktop pasti bakal datang, tapi kusabab Linux ayeuna aya di seueur tempat bahkan mendominasi sababaraha séktor, masih kénéh mimiti pikeun nyarios yén éta bakal janten taun Linux dina mobil tapi upami parantos waktuna nyarios yén AGL éta bakal jadi hiji deui senjata pikeun kernel Linux pikeun terus netepkeun nyalira. Kitu ogé, muka ka dunya kendaraan ku téknologi ieu pastina bakal muka jalan pikeun pangguna anyar pikeun ningali deui kana Linux dina desktop.

Taun Linux dina mobil tiasa waé ieu, tapi samentawis éta urang kedah ngabeungkeut sabab hasilna langkung pikaresepeun sareng langkung seueur perusahaan mimiti ngasupkeun kernel Linux dina kendaraanna.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Kasus langka cenahna

    Bungah terang yén aya deui proyek anu kuring terang dumasarkeun kana kernel Linux. Sareng tetep kernel Linux Ubuntu jalan sanaos henteu nganggo sakedik dina desktop.

    Sareng éta mangrupikeun pidéo anu ngahariwangkeun kuring sakedik. Di mana aranjeunna nyebatkeun yén panggunaan sérver bakal dikirangan kusabab téknologi sapertos blok.
    Naha aya anu terang sakumaha seueur kamungkinan ieu?

  2.   HO2Gi cenahna

    Éta ngan ukur penanganan data.
    https://es.wikipedia.org/wiki/Cadena_de_bloques