Linux Mint 15 "Olivia" sayogi kanggo diunduh

kayu manis_mint_olivia

Sababaraha dinten ka pengker urang nyarioskeun ngeunaan kasadiaan Linux Mint 15 «Olivia» RC, sareng parantos ayeuna nembé kaluar vérsi ahir. Hayu urang marios sababaraha berita anu bakal urang mendakan dina siaran ieu:

Naon Old lalaki anyar?

Nya, sajaba ti paningkatan tina kayu manis 1.8ayeuna Linux Ubuntu mint 15 kalebet alat énggal disebat Sumber Mint o Sumber Parangkat Lunak, anu ngamungkinkeun urang pikeun ngatur gudang kami kalayan gampang:

sumber mints

Sugan salah sahiji fitur anu paling kasohor tina alat ieu nyaéta ngamungkinkeun kami pikeun terang Repository anu langkung caket ka urang atanapi tiasa langkung gancang pikeun kami:

sumber2

Tapi hal éta henteu réngsé di dieu. Alat séjén disebut MintDrivers, anu ngamungkinkeun urang pikeun milih supir anu urang badé anggo sareng pasang sareng versi na.

tukang mint

Fitur sanés anu kuring pikaresepeun asalna tina panangan MDM Sesi Manajer, anu ayeuna dianggo HTML5, sareng éta dina RC nampilkeun masalah. Anu pikaseurieun nyaéta kuring henteu mendakan naon-naon anu nyatakeun upami kasalahan-kasalahan ieu dibenerkeun. Hayu urang anggap éta lamun:

mdm

Masalah sanésna sareng solusi na

Dukungan EFI

Upami sistem anjeun nganggo secureBoot, disarankeun nganonaktifkeun.

Upami anjeun masang Linux Mint dina Virtualbox kalayan modeu EFI diaktipkeun sareng henteu tiasa boot, ketik "exit", pilih "Boot Maintenance Manager", "Boot from file" teras pilih EFI / linuxmint / grubx64.efi.

Saatos dipasang, file boot EFI ayana di /boot/efi/EFI/linuxmint/grubx64.efi.

Kaluaran Sora HDMI

Upami alat sora HDMI anjeun henteu tiasa dianggo, cobian ieu:

Dina terminal ketik paréntah ieu:

  • sudo add-apt-repository ppa: ubuntu-audio-dev / alsa-daily
  • update apt
  • apt masang oem-audio-hda-daily-dkms

Upami anjeun hoyong terang masalah anu dipikaterang pikeun pelepasan ieu, anjeun tiasa baca didieu. Upami anjeun hoyong terang sadayana énggal anu bakal datang, Ieuh.

Pengumuman resmi sareng tautan Unduhan

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

26 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Maitel cenahna

    Aranjeunna kedah nyiptakeun téma anu sami pikeun vérsi KDE anu henteu saluyu sareng skéma warna sareng tema plasma atanapi ikon.

  2.   Blazek cenahna

    Kuring hiji-hijina anu mikir yén Mint kedah ngabaru saeutik dina penampilan sistemna, aranjeunna parantos lami sareng tren desktop anu sami. Abdi henteu nyarios éta awon, tapi aranjeunna kedah ngarobih sareng ngarobih sakedik.

    1.    xan cenahna

      Kuring pikir yén kalayan desktop Kayu Manis aranjeunna ningkat saeutik demi saeutik, tapi kuring ti sakola lawas, kalayan "Mate" kuring gaduh seueur, kuring nyobian seueur desktop (virtualisasi) sareng distribusi sareng tungtungna kuring tetep sareng LM.
      Ayeuna kuring masang LM15 dina laptop.

  3.   manuelperez cenahna

    Hiji kakurangan anu kuring teras mendakan ku vérsi LM anu berturut-turut, henteu tiasa dipasang dina disk LVM anu énkripsi ... Abdi badé parios naha aranjeunna parantos ngalereskeun ieu.

    1.    xan cenahna

      Nalika masang kuring parantos ningali yén kuring ngagaduhan pilihan éta

      1.    manuelperez cenahna

        Upami kitu, kuring bakal masihan kasempetan ka LM15

    2.    kodekes cenahna

      Sadaya distribusi berbasis debian ngagaduhan dukungan pikeun lvm sareng énkripsi. Naon anu janten nyaéta installer lm henteu ngadukungana. Dina hal ieu, anjeun kudu muka volume énkripsi sareng aktipkeun sateuacan ngaluncurkeun installer

  4.   st0rmt4il cenahna

    Ngundeur versi MATE pikeun nguji ...

  5.   likewho cenahna

    Kuring henteu kantos nyobian LM sareng henteu kantos resep ngalakukeun éta, tapi akhir-akhir ieu kuring maca yén éta seueur anu muji, janten kuring maca tulisan ieu pikeun ningali naon anu "panas" dina distro ieu.
    Kanggo terakhir kalina kuring ningali potret layar, éta katingalina lumayan sami sareng sateuacanna. Aduh kana kahoyong alit kuring kanggo masihan kasempetan.

  6.   Fernanda cenahna

    «Http://blog.linuxmint.com/?p=2366» label = »Pengumuman resmi sareng tautan ka
    Mitra. / S..Gambar Linux Mint anu diunduh tina tautan ieu rusak.
    Ieu anu ceuk pc nalika boot sareng DVD sareng nyobian ngajalankeun sistemna.
    Salam ti Spanyol

  7.   Fernanda cenahna

    Diunduh Linuxmint-15-mate-dvd-32bit.iso
    Iso dibakar dina dvd, nalika ngamimitian ti dinya, layar awal henteu némbongan
    pikeun milih.) cobian tina dvd.) pasang dina hard disk.) Mimitian Windows
    Dimimitian langsung sareng layar ageung sareng tilu ikon nembongan.
    Layar wilujeng sumping pikeun nuliskeun kecap akses ogé henteu némbongan
    (Manajer sési henteu némbongan)
    Kuring naros: Upami anjeun ngagaduhan aksés ka sadaya gudang anu anjeun peryogikeun -lamun éta henteu aya dina anu muncul- sareng sabaraha lami urang tiasa ngamutahirkeun
    sorangan ..? ..Timana..?
    Salam .... hatur nuhun pisan kana usaha. Langkung ningkat ..

  8.   Carlos Martinez cenahna

    Kuring nyobian linux mint 15 sareng kuring gaduh sababaraha masalah sareng boot, abdi pangguna linux mint 14, kuring bakal ngantosan sababaraha hal bakal disaring sateuacan ngagentos. sigana kuring mah éta ngagaduhan cacat

  9.   Sergio cenahna

    Kuring parantos ningali yén saatos masang vérsi ieu, upami kuring ngaksés ngalangkungan LiveCD, kuring henteu tiasa ngaksés kontén folder bumi sapertos biasana kuring lakukeun dugi ka ayeuna, ngan ukur nembongan ieu:

    http://fotos.subefotos.com/e0c14ffd7870d3b48fd80b646733f814o.png

    Naha éta tiasa dilakukeun ku cara naon waé?

    hatur nuhun

    1.    xan cenahna

      Kuring parantos ngalaksanakeun tés sareng aksés kana hard drive kaluar tanpa aya masalah, anjeun ngan ukur kedah mencétan éta sareng masang éta pikeun ningali naon waé anu aya di jero.

      https://lh6.googleusercontent.com/–rr_CbW2H_0/UaxtjaL3BQI/AAAAAAAAAAw/ZKU_s-OLGog/w1200-h685-no/pantalla-live-1.jpg
      Kabeneran

      1.    Sergio cenahna

        Upami éta henteu seueur teuing repot, angkat ka disk anjeun, teras angkat ka bumi sareng buka diréktori bumi anjeun.

        Aya masalah, file anu kuring gaduh dina disk henteu némbongan. Saolah-olah éta diréktori énkripsi, tapi kuring henteu acan nyirian pilihan éta nalika masangna.

        Naha langkung kahartos ayeuna?

        hatur nuhun

        1.    xan cenahna

          Halo Sergio, kuring parantos ngalaksanakeun tés sareng LM15, pasangan, kayu manis sareng LM13 sareng sadayana éta kuring parantos tiasa ngaaksés file (laptop sareng desktop), kuring bakal masihan anjeun screenshot.
          https://lh6.googleusercontent.com/-2tJnlX_I27c/Ua29vJaVD4I/AAAAAAAAABc/QGfHOyBrvbs/w953-h1187-no/Screenshot+from+2013-06-04+09%253A15%253A16.png
          Iso gambarna rusak?
          Hapunten kuring henteu tiasa ngabantosan anjeun, tingkat kuring nyaéta pangguna

          1.    Sergio cenahna

            Kuring ngahargaan, kuring badé masang deui éta sanés kusabab versi Linux Mint, tapi kusabab halaman utama énkripsi.

            salam

          2.    ucing cenahna

            Upami / home énkripsi sareng nalika masang deui anjeun henteu hoyong kaleungitan nanaon, anjeun kedah nempatkeun nami pangguna sareng kecap akses anu sami anu anjeun anggo sateuacanna.

            1.    Sergio cenahna

              Kuring parantos kitu. Kuring mendakan operasi diréktori énkripsi panasaran.

              Hatur nuhun pikeun sadayana


  10.   Jorge cenahna

    LinuxMint 15, ngageneralisasi sapertos sadayana linux, saé pisan ngalakukeun 4 hal, tapi ... nalika urang ngamimitian nungtut tim kami, urang salah. Conto: Laptop ASUS x55c, linux mint 15 dipasang sareng diénggalan, kedah nganggo sambungan HDMI sareng tv, hasilna, warna anu dirobih, resolusi anu lepat. Kami nyobian ngarobih konfigurasi ku cara anu saderhana, henteu henteu henteu, ieu moal mungkin dina sistem ieu, anjeun kedah janten ahli dina Linux tiasa nyambungkeun alat-alat anjeun kana TV ... XD, ngarobih Gusti terang garis naon dina sababaraha file anu leungit dina sistem anjeun. Éta bakal gratis tapi… anjeun parantos tiasa nebak pendapat kuring.

    1.    Ricardo cenahna

      Pikeun kuring éta panipuan hoyong nganggo linux, windows xp kuring jalan langkung saé langkung saé. Sareng aya hubunganana sareng Mint 15 kuring henteu tiasa nganggo éta ogé, éta ngagantung saatos 5 menit kakuatan hurung.

      Naha aya anu kantos ngawartosan programmer linux yén jalma moal ngalih kana sistem ieu anu saé pisan? Masalah sareng supir (hal anu henteu kantos aranjeunna tiasa direngsekeun), kedah diajar paréntah (saolah-olah sadayana resep program sareng nyerat dina basa Mandarin Cina), gagal dina sadaya vérsi anu anyar, bahkan saatos ninggali salaku "stabil" ... sapertos kieu hal anu pangguna windows normal moal ngalih kana linux.

      1.    Manual Sumber cenahna

        Punten kanggo naon anu kuring badé carioskeun, tapi koméntar anjeun parantos atos, kuring parantos atos ningali ratusan kali, dugi ka kuring tiasa nunjukkeun opat poin klasik anu sok didamel sareng ngabantah sadayana:

        1. Anjeun sacara umum nyatakeun ngeunaan kumaha goréngna Linux, tapi sabaraha distro anu anjeun nyobian? Ngan Mint? Nya, kuring netelakeun yén sakumna jagad Linux henteu diréduksi jadi Mint, éta ngan ukur hiji distro diantara rébuan, aya seueur pilihan pikeun sadaya panggunaan sareng cita rasa sareng, dina pangalaman kuring, anu dumasar kana Ubuntu sapertos Mint sanés persis paling stabil.

        2. Naha anjeun kantos mikir yén masalah anjeun panginten henteu umum tapi terasing? Naha saur anjeun upami sadayana jalma nabrak Mint saatos 5 menit kakuatan-aranjeunna bakal teras nganggo? Tangtosna henteu, sareng kanggo éta aya forum pangrojong anu tiasa masihan naséhat ka anjeun. Anjeun sahenteuna kedah nguji éta sateuacan nyalahkeun sistem pikeun bug anu nyababkeun anjeun henteu terang sareng mana anu tiasa aya dina hardware anjeun nyalira.

        3. Kami ngagaduhan masalah sareng supir anu tangtu, enya, tapi éta sabab, henteu sapertos Windows, pabrik hardware jarang ngembangkeun driver pikeun Linux, janten komunitas Linux (pangguna biasa sapertos anjeun atanapi kuring anu damel tanpa gaji sareng dina waktos luang) anu kedah nyandak tugas nyiptakeun sareng ngarawat supir-supir éta supados pangguna Linux anu sanés tiasa ngagunakeunana, sareng kumargi dina seueur kasus pabrik henteu kedah repot-repot ngaleupaskeun spésifikasi hardware, supirna sanés aranjeunna sok jalan sakumaha mistina, tapi éta mangrupikeun harga anu urang kedah mayar pikeun henteu ngagaduhan dukungan ti multinasional ageung sareng nyobian nyalira nyalira.

        4. Upami anjeun yakin yén mitos urban yén Linux mangrupikeun "Windows gratis tanpa virus", anjeun bakal katipu. Linux sanés sarimbag sareng Windows. Kami damel sareng konsol, kami ngédit file téks ku panangan, urang nyalira masalah nyalira ... sareng kami resep. Ngagunakeun Linux nyaéta anggap yén éta ngagaduhan bénten anu aya kaitannana ka Windows sareng nampi aranjeunna salaku tukeran kabébasan, kaamanan sareng kontrol total anu ditawarkeun ka kami sareng Windows moal tiasa nawiskeun. Upami anjeun henteu kersa nampi bédana éta, atanapi upami prioritas anjeun béda, maka Linux sanés kanggo anjeun.

        Ku jalan kitu, kuring miharep anjeun untung ku Windows XP anjeun, yén taun payun dukungan bakal béak sareng éta bakal ngeusian langkung seueur liang tibatan kéju Roquefort. Salam.

  11.   yerzon cenahna

    Kuring gaduh seueur masalah masang virtualbox dina linux mint 15

    1.    elav cenahna

      Tempat anu pangsaéna pikeun milarian bantosan nyaéta forum kami.

  12.   David cenahna

    Wilujeng énjing, kuring parantos nyobian masang linux mint Olivia Xfce, dina mesin AMD kalayan nvidia, kuring parantos ngalaksanakeun pamasangan driver nvidia, kuring parantos boot komputer, tapi kuring henteu acan tiasa masang mint. Anjeunna nyarios yén pamasangan éta dipotong sareng ngantepkeun laporan bug sareng yén aranjeunna bakal ngabéréskeun, tapi kuring henteu gaduh waktos kanggo éta. Kumaha kuring tiasa ngaunduh tambalan atanapi cara naon waé pikeun neraskeun pamasangan. Upami teu kitu kuring kedah deui ka Windows sareng kuring henteu hoyong.

    Hatur nuhun pitulung ka

  13.   Francisco cenahna

    x55u asus pikeun boot tina USB. hatur nuhun

bool (leres)