Linux Mint 16 sareng réfléksi leutik

linux-mint

Halo sadayana!

Sakumaha judul tulisan nyatakeun, kuring bakal nyobian ngalakukeun sakedik ulasan Linux Mint 16 "Petra", Kusabab éta parantos teu diperhatoskeun dina blog (atanapi sahenteuna anu nunjukkeun éta seeker). Sakumaha panginten sababaraha urang terang, upami anjeun parantos maca anu kuring kantos ti Manjaro, Abdi henteu resep nyetak distribusi pikeun kanyataan saderhana ieu ngahasilkeun daya saing, anu kuring henteu resep pisan saprak kuring mikir yén unggal PC langkung saé distribusi tibatan anu sanés. Di sisi anu sanésna, kuring ogé bakal ninggalkeun pikiran anu akhir-akhir ieu ngahalangan sirah kuring salaku hasil tina tilu tulisan hébat ku tilu pangarang hébat ti dunya blog Lisénsi / Linux Ubuntu: Henry Bravo, Yoyo Fernandez y Victor hck. Tiluan maca anu disarankeun pisan upami anjeun ngalaman krisis panyimpenan atanapi panyawat.

Pamasangan sareng motivasi

Saatos tulisan ku Henry Bravo, dimana kuring ngabongkar nyalira ku nyéépkeun téks téks salaku koméntar, kuring sadar yén ti saprak Séptémber kuring parantos nyobian seueur hal: Manjaro, linux mint 13 Kayu manis sareng Mate, LMDE Kayu manis, Linux Mint 15 Kayu manis, Kubuntu 13.10, Debian Nguji XFCE. Teras kuring sadar yén kuring parantos janten jalma anu ngalaksanakeun olahraga anu picilakaeun: di ngacapruk. Kuring henteu resep nanaon malahan distribusi kuring salami sataun satengah, debian-xfce, Abdi mendakan henteu raoseun. Salian ti sababaraha bug anu kuring henteu hoyong naéskeun.

Éta nalika tulisan ieu némpél kuring sareng kuring pikir parantos waktos kanggo ngalih tina masalah ieu sareng tetep tetep. Janten, henteu pondok ogé teu puguh, kuring mutuskeun masang Linux Ubuntu mint 16 jeung kayu manis, ti saprak, waktos kuring lebet LMDE Abdi tumaros pisan sareng vérsi anu anyar, marios ku elav dina blog, éta dicét kalayan saé pisan; pikeun kawas Ubuntu, masang sareng panggunaan distribusi; sareng, sasarengan sareng dosis munafik sabab kuring henteu resep skor-skorna, pikeun janten distribusi 10, dina kriteria La Sombra del Helicopter.

Pamasangan, sapertos dina praktis sadaya distribusi ayeuna, henteu aya kasusah. Sareng nuturkeun prosés anu sami sareng biasana:

  • basa
  • Pamisahan
  • Pilihan keyboard
  • Data Pamaké

Peryogi diperhatoskeun, yén kuring ngadamel konpigurasi instalasi LVMNya, kuring resep gaduh pilihan pikeun ngarobah ukuran partisi sakumaha anu diperyogikeun ku momen. Sareng kumargi kuring badé masang sababaraha perangkat lunak anu rada beurat, langkung saé tinggaleun LVM da éta banténg henteu néwak urang. Pikiran anjeun, ngantepkeun installer mint ngatur sagala rupa. Kasalahan! Nya, kuring kedah ngarobah ukuran partisi root. Tapi kuring ngantepkeun ieu kanggo tulisan kahareup.

Pangalaman sareng Kayu manis 2.0

Sakali dipasang, sareng saatos reboot anu diperyogikeun, kuring nyanghareupan waktos ngamimitian anu saé pisan sareng layar MDM ningkat kalayan latar animasi. Hal anu lengkep deet tapi éta ngabantosan kanggo gaduh perasaan anu saé anu detil na diurus sareng beres mikir ngeunaan ngahontal jumlah maksimum kamungkinan pangguna.

Layar utama Linux Mint 16 standar anyar

Layar utama Linux Mint 16 standar anyar

Saatos sora anu rada anéh, produk tina sora anyar tina Linux Ubuntu mint 16 (Nalika lebet kana méja, nyambungkeun / ngaleungitkeun USB, sareng sajabana) anu sumping sacara standar sareng éta mangrupikeun hal-hal anu ngabantosan ningkatkeun parasaan gawé saé masarakat mint, Kuring mendakan desktop Kayu Manis anu sacara standar asalna saé pisan sareng fungsional. Sanaos leres ieu leres-leres pribadi, pikeun kuring, éta pertama kalina kuring ninggalkeun desktop sabab sacara standar (ngarobah bilah menu di luhur janten langkung épisién ku cara mindahkeun mouse kirang).

Desktop standar dina Linux Mint 16 "Petra"

Desktop standar dina Linux Mint 16 «Petra»

Pikeun anu henteu terang, Linux Ubuntu mint 16 mawa teh kernel 3.11 anu nambihan paningkatan pikeun pangguna tina Intel y ATI / AMD sareng ngagaduhan perangkat lunak na dumasar kana Ubuntu 13.10, anu pastikeun kami basa perangkat lunak anu saé. Sakali dipasang, kuring mariksa kumaha sadayana jalan anu mimiti. Saé pisan! Perbaikan di kayu manis kasohor sareng kuring ningali tulisan anu numbu di luhur elav. Kinerja anu langkung luhur diperhatoskeun: waktos ngamimitian sistem grafis, waktos ngamimitian aplikasi, réspon épék desktop, jst.

Énggal dipasang manajer ngatur pangaturan, mintTpdate, ngabéjaan yén aya pembaruan anu ngantosan. Saatos pembaruan gancang urang parantos gaduh desktop pikeun dianggo. Parangkat lunak anu kalebet sacara standar sami sareng dina vérsi anu sanés. Anu sanésna kalebet:

  • Firefox
  • Thunderbird
  • Banshee
  • Libreoffice
  • Gimp
  • Pidgin
  • pangiriman
  • VLC
  • Pamuter Totem
  • Brasero
  • Aplikasi tina mint sapertos: mintUpdater, mintUpload (Abdi masih henteu yakin pikeun naon ieu), mintBackUp sareng pusat perangkat lunak Mint.

Sakumaha anjeun tiasa tingali, henteu aya anu énggal. Pilihan parangkat lunak anu saé pisan anu ngamungkinkeun urang pikeun ngalakukeun sagalana unggal dinten tanpa seueur kasusah. «Edge-tiling» sareng «edge-snap» énggal ngamungkinkeun anjeun damel sacara paling nyaman sareng sababaraha windows dina waktos anu sami

Edge-Tiling, ngamungkinkeun nepi ka 4 jandéla dina unggal juru layar

Edge-Tiling, ngamungkinkeun nepi ka 4 jandéla dina unggal juru layar

kinerja

Dina hal kinerja, perlu disorot turunna konsumsi mémori Ram di awal kayu manis, bisi kuring kurang ti 10%. Kuring curiga yén kamerdekaan tina Gnome aya hubunganana sareng éta. Saatos lami nganggo na sareng aplikasi dibuka, konsumsi henteu ngahontal a 15% anu data saé pisan. Sacara umum, sebaranana gancang sareng hampang. Ogé, henteu aya kasalahan aplikasi / kacilakaan sapertos anu kajantenan di Ubuntu.

 conclusions

Tungtungna, éta kedah nyarios yén tim ti linux mint anjeunna parantos ngalakukeun padamelan anu saé. Mangrupikeun sebaran anu saé anu bakal janten pamuka pikeun vérsi 17, anu bakal ngagaduhan pangrojong dugi ka 2019 (5 taun), sareng upami sapertos 16, éta bakal janten LTS anu hébat. Pribadi, saur kuring kuring parantos mendakan sebaran anu kuring pikaresepeun. Sebaran anu ngamungkinkeun anjeun damel sareng mopohokeun konfigurasi, kasalahan sareng hal-hal anu henteu dianggo pertama kalina. Urang kedah lirén ningali sebaran salaku ékspérimén sareng urang kedah ngamimitian ningali éta naon: sistem operasi pikeun padamelan / luang. Abdi henteu nyarioskeun ékspérimén / tés anu lepat, tapi saur kuring langkung seueur anu kedah dilakukeun pikeun ngalaporkeun bug atanapi pitulung. Sanaos sapertos biasa, masing-masing jalma bébas ngalakukeun waktos luang sakumaha anu dipikahoyong.

Disarankan maca, sumber sareng halaman wéb rujukan:


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

44 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Dcoy cenahna

    LM16 cocog pisan sareng kuring sareng layar rampa dianggo anu munggaran 😀 Kuring henteu kedah ngonpigurasikeun naon-naon pikeun ngamimitian éta, sareng éta mikawanoh 8 RAM, kuring miharep éta LTS tetep waktos anu saé sareng LMint 😀

    1.    ucing cenahna

      Kusabab ku Cinnamon 2.0 masang Mint sareng Kayu Manis henteu hartosna deui gaduh desktop anu overload, kuring aya dina versi ieu nalika LTS sumping, kuring ogé mikir yén kuring bakal tetep di distro ieu, kusabab kuring henteu hoyong deui ngalereskeun kasalahan atanapi ngarobih DE.

      1.    Dcoy cenahna

        Abdi sono nyebatkeun yén kuring henteu nganggo kayu manis sareng ramuan éta, kuring dipasang nganggo XFCE sareng sajabi ti éta kuring masang PEKWM, dua WM éta kandel 😀

  2.   Franco cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Abdi nembé hijrah ti LM14 ka LM16 sareng anjeun tiasa ningali bédana kinerja, fungsionalitas, penampilan, sareng sajabna. Kaleresan, distro anu saé pikeun kabutuhan kuring sareng sakumaha Dcoy nyarios, kuring ogé ngarepkeun LTS salajengna ...

  3.   pandev92 cenahna

    Hiji-hijina hal anu goréng anu kuring tingali dina distro ieu, nyaéta menu aplikasi kayu manis, éta henteu ngagaduhan kaanggunan, upami urang ngabandingkeun kana menu mint anu lami !!. Pikeun sésana, panginten font na, kuring mendakanana ipis teuing.

    1.    Tesla cenahna

      Nya, perhatikeun yén éta mangrupikeun salah sahiji hal anu kuring paling resep, éta ménu pikeun lansia kalayan paningali anu rada goréng anu nempatan satengah layar XDDD

  4.   blitzkrieg cenahna

    Anu goréng nyaéta kayu manis nyaéta gnome-shell nyamar, pagelaranana pikasieuneun dina buku catetan kuring, win7 tanpa di sisi sanésna éta énténg, anéh sabab linux kedahna langkung enteng

    1.    Tesla cenahna

      Dina vérsi 16 tina Mint anjeunna henteu deui kulit cangkang anu nyamar, atanapi sahenteuna anjeunna mimiti henteu ningalieun éta. Kuring perhatoskeun pamutahiran kinerja. Sanaos upami Windows 7 cocog sareng anjeun, wilujeng sumping.

  5.   jamin-samuél cenahna

    Mint 16 saé, hal anu goréng nyaéta karya seni anu henteu ningkatkeun lemesna fon anu pikareueuseun anu didamel ... Dina waktos ayeuna kuring ngaraos betah kusabab betah Elementary sacara visual sareng kumaha gancangna ngamimitian hal-hal, tapi, MInt 16 mangrupikeun pilihan sanés anu saé 🙂

    1.    ucing cenahna

      Tapi upami ngalancarkeun nyaéta tina Ubuntu, maka, éta sami sareng SD.

  6.   poékkeun cenahna

    postingan anu saé, teu aya deui anu tiasa dicarioskeun tapi kuring resep pisan kana ngeunah kuring 😀

  7.   kalangkang cenahna

    Nuhun kana sesebutan Tesla, mugia anjeun parantos lami mendakan distro. Kuring resep yén tulisan éta ngajantenkeun anjeun ngeunteung, sabagian éta anu kuring pilari ku terbitanana, yén sababaraha urang lirén mikirkeun naon anu mindahkeun aranjeunna tina hiji distro ka anu sanésna sareng upami gerakan éta leres-leres sukarela atanapi éta paripolah anu nyurung .

    salam

    1.    Tesla cenahna

      Sawangsulna! Anjeun kedah nyebarkeun blog sareng tulisan pikeun kasenangan anjeun!
      Perkawis distribusi, sigana mah kitu. Abdi mendakan anu tetep Dina jangka pondok kuring mendakan parobihan anu paling ageung anu bakal dilakukeun nyaéta ngalih ka LTS sateuacan dukungan kanggo vérsi ieu réngsé.

      Anu anéh ngeunaan ieu nyaéta kuring nyobian teu janten dorongan dina hal-hal anu penting dina kahirupan, sareng hasilna kirang langkung éta tiasa dihontal. Tapi sakumaha anjeun nyebatkeun dina blog anjeun, kanyataan yén bébas pikeun parobihan ngagaduhan peranan anu mendasar dina sadaya ieu. Salain tina naon anu urang nyarios, urang dibom ku ideu konsumsi dina sagala bidang kahirupan urang.

      Kuring miharep anjeun ogé hasil kalayan LTS terasrasakeun naon anu anjeun gaduh!

  8.   Angel_Le_Blanc cenahna

    Masalah anu kuring tingali nalika distrohopping nyobian kabur tina masalah sareng kabawa ku panganteur, Fedora atanapi OpenSUSE sigana alus pikeun kuring pikeun nguji seueur antarbeungeut grafis.
    Tapi anu pangsaéna nyaéta nalika sadayana tiasa dianggo langkung saé tibatan anu kantos parantos dikuasai, hapus distro éta sareng buka XD anu sanés

    1.    Tesla cenahna

      Leres, anjeun kedah lirén janten dorongan sareng carita.

      Bisi kuring, kecuali pikeun waktos sareng Arch kuring sok nganggo distro anu diturunkeun tina Debian atanapi Ubuntu. Kuring kedah ngaku yén kuring terang kumaha kaayaan dina distribusi ieu sareng ku sabab éta kuring henteu kedah robih, kusabab kuring betah.

      Dina ahir poé pikeun pangguna normal, aranjeunna sadayana sami.

    2.    eliotime3000 cenahna

      Sareng éta pisan sabab éta kuring henteu ngalih ti Debian pikeun dunya. Kuring nembé ngaganti desktop GNOME 3.4 Fallback kuring anu nguciwakeun ka KDE 4.8.4 anu spektakuler.

  9.   Gallux cenahna

    Henteu, dina versi 2.0 kayu manis teu aya deui cangkang gnome 3 janten desktop lengkep, nganggo komponén Gnome. Jelas mangrupikeun vérsi munggaran anu nyandak jalur ieu, kusabab éta héjo. Ngan dina dua atanapi dua taun Kayu manis bakal nunjukkeun potensina. Salam.

    1.    itachi cenahna

      Kayu manis 2.0 desktop anu lengkep tapi anu nganggo komponén gnome, kumaha anjeun tuang éta?

      1.    Tesla cenahna

        Éta nganggo GTK 3 sareng sababaraha perangkat lunak gnome, tapi ngeunaan gnome-shell sareng anu sanésna: gnome-wallpaper, gnome-session,… parantos mandiri sareng aranjeunna parantos nyiptakeun hal anu bakal dijaga ku tim Mint.

        Upami anjeun nyobaan vérsi 15 sareng Kayu manis 1.8 sareng versi 16 sareng Kayu Manis 2.0, cukup ku kaluar tina prosés na: ps -A anjeun tiasa ningali aya hal-hal anu gnome anu henteu dimuat dina versi anyar.

        Jelas anjeunna masih ngagaduhan sababaraha rute deui, tapi anjeunna dina jalur anu leres.

        1.    itachi cenahna

          Am hatur nuhun parantos méréskeun keraguan. Hayu urang tingali naha aranjeunna ngadamel lingkungan anu saé sareng pangguna kedah langkung seueur milih.

        2.    ucing cenahna

          Kayu manis 2 ngagunakeun GTK +, sanés GTK3.

  10.   Matthias cenahna

    Kuring parantos parantos masihan koméntar yén Linux Mint mangrupikeun distribusi anu pangsaéna, sanés ti panon pangguna Linux anu némpél sagala rupa sareng ngarobih distro sakalian sareng yén upami anjeunna henteu resep kana serat atanapi warna alitna, éta distro install sareng voila, anjeun teu kedah nanaon .. Bisi kuring nganggo LMDE, tapi kuring sok masang jalma anu asalna ti Win, mint mint sareng aranjeunna senang .. Cinnamon saé pisan .. Aranjeunna henteu resep distros anu sanés sapertos OpenSuse atanapi Fedora. Abdi gaduh buku conto mini sareng mesin virtual kanggo anjeun anu tiasa ditingali sareng dicobian .. Nalika kuring masihan koméntar, aranjeunna mimiti nyarios ka kuring "naon ari lm anu teu ngagaduhan lengkungan", sareng hal-hal sapertos éta ... Éta ngagaduhan éta, anu tiasa dianggo pisan ... Pangguna Linux kritis pisan .. Sigana kuring mah aranjeunna kedah ngadamel langkung seueur tulisan ngeunaan LM, sabab éta anu mimiti jalma anu asalna ti Win kedah némpél, maka upami aranjeunna hoyong nyobian anu sanés sebaran .. Éta bakal narik seueur jalmi, tibatan berjuang ningali naon anu pangsaéna ..

  11.   Diego Garcia cenahna

    Sareng kumaha kuring tiasa ngapdet linux mint 15 kana vérsi ieu?
    cocog pisan sareng kuring?

    1.    Tesla cenahna

      Aya tutorial dina blog Linux Mint: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/2

      Naha éta cocog sareng anjeun atanapi henteu, anjeun kedah nangtoskeun. Salah sahiji hal anu mimitina saur tutorial nyaéta nyaéta lamun anjeun wareg kana vérsi anu anjeun anggo sareng éta tiasa dianggo pikeun anjeun, naha anjeun kedah ngapdet?

      Versi 15, upami teu aya anu robih, nampi pembaruan kaamanan dugi ka 18 bulan saatos dirilis. Janten anjeun masih gaduh dugi usum panas / gugur 2014. (Sumber: "Unggal pelepasan nampi perbaikan bug sareng pembaruan kaamanan sakitar 18 bulan" dina tautan di luhur)

      Salam!

    2.    heribertocha cenahna

      Kaleresan nya éta merenah pisan pikeun anjeun kusabab vérsi anjeun bakal énggal-énggal leungit pangrojong janten penting pikeun anjeun ngalaksanakeunana upami anjeun badé teras-terasan nampi pembaruan, janten kuring henteu terang metode na pikeun ngapdet bebeneran

    3.    Pablo cenahna

      Émut, Linux Mint 16 nganggo Cinnamon 2.0, éta janten mandiri ti Gnome, janten, éta pasti tiasa dianggo langkung gancang. Entong ningkatkeun, pasang Mint 16. 🙂

  12.   od_air cenahna

    Kuring sok ngalaman masalah sareng menu kayu manis, éta lambat pisan. Naha aranjeunna parantos ngalereskeunana?

    1.    Tesla cenahna

      Kuring anggap yén unggal PC mangrupakeun dunya anu béda. Pikeun ayeuna kuring tiasa mastikeun yén milik kuring henteu lambat pisan. Kuring malah bakal nyarios yén éta langkung enteng dibanding versi sateuacanna anu kuring parantos nyobian.

  13.   ferchmetal cenahna

    Kuring bakal ngawartosan anjeun persis, yén vérsi anu pangsaéna pikeun Linux Mint nyaéta Linux Mint Debian Edition (sanaos) dina uji coba, kuring ngalaksanakeun pisan, saé pisan sareng LMDE sareng éta leres-leres mangrupikeun hal anu mantap, mantep, kuring parantos masang kana 2 urang Dina komputer anu nganggo Windows 7, sareng éta gancang pisan, kalayan Mate Desktop kuring hilap nyebatkeunana sareng kuring sajabi ti windows vista anu kuring anggo pikeun Desain Grafis (pikeun program Adobe) Kuring gaduh LMDE sareng Canaima GNU / Linux, ogé pisan stabil, ogé pikeun nyimpulkeun, kuring resep langkung seueur distro dumasarkeun kana debian, tibatan ubuntu (sareng kuring henteu aya anu ngalawan ubuntu) tapi kuring langkung resep debian langkung. salam sareng tulisan anu saé!

    1.    Jonathan cenahna

      Selamat pikeun pos Tesla. Linux Mint mangrupikeun salah sahiji distribusi anu pangsaéna anu kuring anggo babarengan sareng Debian sareng kuring resep pisan komunitasna, salian ti sumbangan anu aranjeunna hasilkeun sareng Kayu manis sareng Mate. Saatos Debian éta distro karesep kuring sareng ti saprak Linux Mint 13, kuring parantos dipasang pikeun sababaraha jalma nalika kuring henteu gaduh kasempetan pikeun ngantunkeun Debian kanggo waktos éta sareng éta saé pisan. Sanaos nganggo Repository Ubuntu, hal anu Mint anu jaga pisan nyaéta stabilitas sareng karyana katingali dina ngembangkeun téknis sareng éstétis ogé ngahindarkeun kasalahan Ubuntu ku ngahalangan bagian-bagian anu tangtu tina repositori anu terakhir. Hébat distro, kuring nyarankeun pisan. Salam.

      1.    ferchmetal cenahna

        sakumaha anu ku kuring dipikir-pikir ... debian mangrupakeun batu!

  14.   Pablo cenahna

    Distro DEB pangsaéna, tapi upami dipisahkeun ti Ubuntu éta bakal langkung saé, Clem parantos nyiptakeun Linux pikeun brutes, ramah, distribusi gancang sareng kayu manis 2.0 anu saé

  15.   Béladiri del Valle cenahna

    Sudut pandang anu hadé, éta ngagoda kuring pikeun nyobaan mint.

    1.    Tesla cenahna

      Upami anjeun bahagia sareng Debian sareng éta tiasa dianggo pikeun anjeun, moal aya anu énggal pikeun nyandak anjeun Linux Mint. Éta ideu anu kuring badé dugikeun sareng postingan (sareng postingan anu sanés anu kuring kaitkeun).

      Dina kasus kuring, Debian, anu sok masihan kuring hasil anu saé, ngalakukeun hal anu anéh ka kuring. Omong kosong anu ngaganggu kuring tina padamelan sadidinten sabab meryogikeun perhatosan. Entong salah sangka, kuring bakal nginjeumkeun ka anjeunna sakali, tapi henteu ayeuna. Waktos abdi langkung mahal. Debian mangrupikeun sebaran anu saé pisan, tapi dina résiko kontropérsi, rata-rata pangguna sanés prioritas na. Sareng kuring sapertos pangguna biasa.

      Upami anjeun henteu kajantenan ieu, kuring ajak anjeun henteu némpél naon waé sareng teras-terasan mikaresep distribusi anu saé nyaéta Debian. Mantap, aman sareng filsafat anu leres pisan dina paningali kuring.

      Salam sareng hatur nuhun parantos maca!

  16.   eightbitsunbyte cenahna

    Hello!

    Kuring parantos masang Linux Mint 16 dina sababaraha komputer nalika damel anu ngagaduhan masalah sareng kartu grafikna, biasana ATI. Sareng voilà, kalayan distribusi éta henteu aya hiji masalah.

    Abdi resep Debian damel, tapi kuring kedah ngaku dina tingkat kasaluyuan sareng kaseueuran perangkat keras Linux Mint 16 ngagaduhan 10.

    Wilujeng dina wéb.

  17.   david_mza cenahna

    Sababaraha waktos kapengker kuring janten pangguna mint linux, kuring gaduh pangalaman anu sami sareng anjeun ... Abdi bosen nyobian desktop sareng distro sareng akhirna kuring cicing sareng pilihan ieu anu kuring pikirkeun anu dirancang kalayan kriteria anu paling hébat sareng akal sehat ... saolah-olah éta henteu cekap sadayana jalan saé sareng mimitina. Kuring satuju pisan sareng pamikiran akhir anjeun ngeunaan panggunaan sistem operasi. Catetan anu saé pisan, Slds!

  18.   Mariano cenahna

    Kuring kaserang panyakit versiitis sareng distronitis akut sababaraha waktos ka pengker, ayeuna kuring tiasa nyebatkeun yén 12 bulan ka pengker kuring henteu ngarobih, ogé henteu aya dina rencana kuring pikeun ngalakukeunana, OS kuring ayeuna: linux mint. Kuring ngaraos raoseun pisan kana distro ieu, kalayan kayu manis (kuring nganggo téma Numix, éta saé). Kuring pikir éta babarengan sareng rasa anu sanés tina Ubuntu (sareng Ubuntu) éta mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun anu badé ngamimitian dina Linux (oh, sareng SD!). Abdi émut nalika kuring kaleungitan akhir minggu kuring ngantepkeun pc abdi di 0, masang distro sareng mimitian deui, ngaunduh aplikasi, ngonpigurasikeun ieu, anu sanésna sareng saatos 3 bulan, carita anu sami. Cekap cekap, mangrupikeun prosés kematangan. Sakumaha parantos anjeun carioskeun, «anjeun kedah ngamimitian ningali éta naon: sistem operasi pikeun padamelan / luang urang. «. Unggal-unggal rerencangan sumping ka bumi sareng ningali sistem énggal anjeunna nganggap yén Linux ieu mangrupikeun hal pikeun ilmuwan komputer, anjeunna henteu pernah nyaman sareng kuring, ayeuna karaosna sapertos di bumi, atanapi langkung saé.

    1.    Tesla cenahna

      Sareng sanés ngan ukur pikeun anu ngamimitian dina GNU / Linux. Seueur pangguna anu maju henteu hoyong ngalaksanakeun konfigurasi tina sadayana ti 0 sareng nganggo sebaran ieu (kaliru anjeun nyauran "pikeun pemula") kumargi aranjeunna ngahémat waktos sareng, tungtungna anu urang peryogi nyaéta nyiptakeun lingkungan damel urang dina tempat anu merenah sareng gancang.

    2.    joakoej cenahna

      Nya, tapi anjeun masalah, kuring teu satuju kana kalimat anu tungtungna. Kuring ngaraos pikaresepeun sareng rewarding pikeun dipasang sareng diuji, ayeuna kuring nyobian ngawangun distribusi sareng LFS (Linux From Scratch) ngan ukur pikeun ngalakukeun éta, tapi kuring nyéépkeun waktos sakedik unggal dinten, kuring henteu sadayana akhir minggu.
      Sanaos, sakedap kuring ogé sapertos kieu, milari distro kanggo kuring, kuring nyéépkeun seueur waktos sareng éta rada pikasieuneun, sabab, sanaos sababaraha kali kuring janten kacindekan, saatos sababaraha bulan kuring janten nyobian deui sabab kuring henteu yakin. Pokokna, sanaos kuring henteu ngahontal kacindekan anu leres pisan, kuring sumping kana garis besar, saatos nyobian "anu paling penting", diantarana:
      -Bleeding Edge: Arch Linux sareng Fedora
      -Teu masalah upami éta Bleeding Edge: Ubuntu sareng Fedora (Leres, Fedora deui)
      -Server: CentOS
      Pokokna, kuring resep ujung pendarahan, janten kuring cicing sareng Arch Linux atanapi, gagal éta, kuring bakal nganggo Fedora.
      Ubuntu, sanaos kuring henteu yakin dina waktos ayeuna, kuring ngantosan kanggo ningali sisi mana anu aranjeunna nunjukkeun dina pamekaranana, aranjeunna nyarios yén éta bakal janten rilis anu ngagulung pikeun taun payun.
      Sareng CemtOS, kuring nempatkeun éta sabab éta saé pisan pikeun sérver, kalayan dukungan sapertos 10 taun sareng seueur stabilitas, ogé, sanajan kuring henteu ngagaduhan sérver.

      Janten, sanaos kuring nyimpulkeun kasimpulan, kuring tetep nguji, sareng nyayogikeun sababaraha waktos ka éta unggal dinten ku cara anu séhat, maksadna henteu kedah ngalih-mundur, kaleresan éta ngahibur, kuring kedah nyobian Gentoo, tapi mimitina kuring hoyong ningali kumaha hubunganana sareng LFS.

    3.    joakoej cenahna

      Nya, sareng kusabab éta tulisan Linux Mint, kuring nyaritakeun kunaon kuring henteu nempatkeunana, kusabab kuring langkung resep kana Ubuntu, éta, sanaos kuring ningali Mint padet pisan sareng kuring ningali yén aranjeunna ngalakukeun hal anu saé, kuring masih resep Ubuntu kusabab Kuring ningkatkeun unggal 6 bulan, teu sapertos Linux Mint, di Ubuntu kuring sok leres. Di sisi anu sanésna, kuring hoyong skrip Kayu Manis sareng Mate langkung didukung dina Ubuntu, tapi ogé, kuring henteu nganggo Mate sareng Kayu manis, sahenteuna versi wengi na tiasa disayogikeun ku ppa.

  19.   urang Kristen cenahna

    Hatur nuhun pikeun tulisan.
    Patarosan neophyte:
    Kabiasaan ieu éditan sareng éditan vérsi ku pengembang sareng masang sareng masang ku pangguna ... Naha éta ngaréspon filosofi inti alam semesta Linux tina medarkeun unggal sateuacanna atanapi paningkatan nalika ngantosan kontribusi sareng kolaborasi?

    Salam!

    1.    Tesla cenahna

      Sigana mah pelepasan vérsi aya hubunganana sareng ngantosan kolaborasi. Éta ngan saukur siklus anu dijaga ku kontinuitas sajarah. Atanapi ogé kana visi anu dijaga ku anu gaduh distribusi. Salaku conto, KaOS ngan ukur gaduh versi 64-bit sareng sakedik software pikeun nawiskeun distribusi kualitas. Kuring henteu terang naha ieu ngajawab patarosan anjeun, tapi kuring ngarepkeun éta ngajawab.

      Upami anu anjeun henteu resep kedah nga-instal deui unggal 6 bulan, anjeun tiasa teras-terasan mendakan distro anu ngagaduhan modél rilis rolling sapertos Arch Linux. Atanapi anjeun tiasa teras kana versi anu stabil atanapi LTS. Jiga contona Debian 7 atanapi Ubuntu LTS, jsb. Anu ngagaduhan siklus pelepasan 2 taun sareng dukungan 5.

      Hal anu saé ngeunaan dunya Linux nyaéta aya seueur modél pelepasan dumasar kana kabutuhan anjeun. Kuring pribadi teu resep ideu dipasang deui unggal 6 bulan ogé.

      Fokus kana poko tulisan, dina Linux Mint versi 17, 18, 19 bakal dumasar kana basa anu sami sareng Ubuntu 14.04 LTS. Sareng jalan antara versi moal aya deui ukur pembaruan saderhana transparan pikeun pangguna.

      Sambutan! Upami anjeun gaduh patarosan deui atanapi kuring henteu acan ngajawab naon anu anjeun naroskeun, asa bébas naroskeun!

  20.   Monica cenahna

    Kuring asalna ti W7, kamari kuring masang Linux Mint 17 sareng, saatos sababaraha masalah sareng kartu grafik sareng mupus partisi anu henteu keuna, kuring masang deui Linux tapi tanpa Windows. Saatos pembaruan pasca-instalasi wajib, PC tiasa lancar.

    Pendapat kuring salaku pemula nyaéta lamun kaluar tina Windows, Linux Mint mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun asup ka dunya Linux. Gampang dianggo sareng dipasang, kalayan kinerja anu optimal pikeun dilakukeun… naon waé anu anjeun pikahoyong, kuring henteu terang. Abdi nyarankeun éta.

  21.   Roberto cenahna

    Kuring salawasna resep sistem paket deb, tapi anu henteu resep kuring sareng komunitas Debian, ngajantenkeun kuring milarian sistem anu sanés, mangtaun-taun, ti pertengahan taun sembilan puluhan, kuring mangrupikeun bek anu mantep pikeun KDE dugi ka KDE 4, sacara umum GNOME henteu pernah karesep abdi Dugi ka kuring masang LM 17 pikeun ngaktipkeun deui notebook anu lami sareng voila kuring mendakan distro anu kuring sering pilari: éfisién, anggun, stabil sareng komunitas anu umumna hormat. Pikeun LM 17 abdi sareng Mate éta di dieu tetep, sanaos kuring ragu naha nyobian LMDE 🙂