Linux Mint 19.3 sumping sareng sababaraha pembaruan sareng sababaraha berita

Linux Ubuntu mint 19.3

Tim pangembangan distribusi Linux anu paling populér di Ubuntu, Linux Mint parantos ngumumkeun sékrési versi anyar tina "Linux Mint 19.3" anu dumasar kana Ubuntu 18.04 LTS (jadi éta ngadukung dukungan jangka panjang).

Mint Linux anu énggal éta sayogi sareng méja kayu manis, Xfce sareng MATE. Versi kernel Linux 5.0 sayogi sareng Kayu manis parantos ucul kana vérsi 4.4, sanaos sababaraha fitur anyar anu ditambihan waktos ayeuna fokus na nyaéta dina perbaikan bug.

Linux Ubuntu mint 19.3 ngan ukur ngandung parobahan anu sedeng. Aya layar unduh anyar sareng logo anyar, sareng anu sanésna. Aya ogé parobahan dina sisi aplikasi.

Naon anu énggal dina Linux Mint 19.3?

Sakumaha didadarkeun dina édisi ieu Linux Mint 19.3 diteruskeun ku basa Ubuntu 18.04 LTS, babarengan sareng Kernel 5.0Éta ogé ngahijikeun actualizaciones de lingkungan desktop XFCE 4.14, Mate 1.2 sareng Kayu manis 4.4.

Bareng sareng kang XAppStatus applet sareng XApp.StatusIcon API diusulkeun, anu nerapkeun mékanisme alternatip pikeun nempatkeun ikon sareng panji aplikasi dina baki sistem.

XApp.StatusIcon ngajawab masalah anu timbul nalika nganggo Gtk.StatusIcon, dirancang pikeun nganggo 16 piksel ikon, éta ngagaduhan masalah HiDPI sareng dihijikeun sareng téknologi warisan sapertos Gtk.Plug sareng Gtk.Socket, anu henteu dirojong ku GTK4 sareng Wayland.

Gtk.StatusIcon ogé ngalibatkeun rendering sisi aplikasi, henteu dina applet. Pikeun méréskeun masalah-masalah ieu, Ubuntu ngusulkeun sistem AppIndicator, tapi henteu ngadukung sadaya pungsionalitas Gtk.StatusIcon sareng, salaku aturan umum, peryogi ngolah applet.

XApp.StatusIcon, sapertos AppIndicator, nembongkeun perwakilan ikonna, tooltip sareng labél di sisi applet, sareng nganggo DBus pikeun mindahkeun inpormasi ngalangkungan applet.

Rendering di sisi applet nyayogikeun ikon kualitas luhur tina ukuran naon waé sareng ngabéréskeun masalah tampilan. Éta ngadukung transfer kajadian klik tina applet kana aplikasi, anu ogé dilakukeun liwat beus DBus.

Kanggo kasaluyuan sareng desktop anu sanés, lampiran App.StatusIcon parantos disiapkeun, anu nangtoskeun ayana applet sareng, upami diperyogikeun, mulih deui ka Gtk.StatusIcon, anu ngamungkinkeun anjeun mintonkeun ikon tina aplikasi dumasar-Gtk.StatusIcon anu lami.

Urang ogé tiasa mendakan pamutahiran kontinyu tina aplikasi dikembangkeun salaku bagian tina inisiatif X-Apps ditujukeun pikeun ngahijikeun lingkungan parangkat lunak dina édisi Mint Linux dumasar kana méja béda.

X-Apps nganggo téknologi modéren (GTK3 pikeun ngadukung HiDPI, gsettings, sareng sajabana), tapi nahan unsur antar antarmuka tradisional sapertos toolbar sareng menu. Diantara aplikasi ieu nyaéta: Xed text editor, Pix photo manager, Xreader document viewer, Xviewer image viewer.

Dina pangatur poto, anjeun tiasa milih modeu kualitas pikeun nembongkeun poto dina modeu pintonan slaid.

Éditor téks Xed (cabang tina Pluma / Gedit) nambihan pangrojong pikeun muka tautan ku ngaklik katuhu.

Dina paningali dokumen Xreader (cabang tina Atril / Evince), tombol parantos ditambihan kanggo ningali anotasi dina panel.

Xviewer nambihan pintasan keyboard Ctrl + 0 pikeun ngareset skala.

Daripada editor grafis GIMP, pangiriman dasarna parantos dilengkepan aplikasi anu saderhana pisan "Ngagambar".

Xplayer sareng pamuter média VLC parantos digentos ku Celluloid (baheulana GNOME MPV), anu dipikaterang janten de-facto front-end di GTK +.

Versi anyar asistén sambungan Bluetooth, Blueberry, nyaéta ngadeteksi alat langkung gancang sareng ngalaporkeun kasalahan langkung épéktip.

Unduh sareng kéngingkeun Linux Mint 19.3

Pikeun anu resep kéngingkeun vérsi anyar ieu Linux Mint, aranjeunna kedah terang yén anjeunnakompilasi sayogi salaku gambar DVD dumasar kana vérsi anu béda anu ditawarkeunana, MATE 1.22 (2 GB), Kayu manis 4.4 (1.9 GB) sareng Xfce 4.14 (1.9 GB).

Gambar sistem tiasa direkam dina pendrive kalayan bantosan Etcher anu mangrupikeun alat multiplatform.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Joseph Barrera cenahna

    Kuring hoyong damel sareng linux tapi hoyong saran anu mésér latihan anu pangsaéna. Éta anu paling saé sareng kuring parantos ningal sadaya presentasi sareng pembaruan. Pangsaéna. Tapi aya hal-hal anu kuring hoyong dikuasai langkung saé wengi ti Kosta Rika