Linux Mint badé maksakeun apdet pikeun pangguna

Saatos sékrési Linux Mint 20 Ulyana di tengah taun saméméhna, urang ayeuna at LinuxMint 20.1 Ulyssadimana sayogi ti mimiti taun(sababaraha minggu ka pengker) sareng tim pangembangan parantos nyarioskeun perkawis berita tina vérsi salajengna tina sistem operasi dimana aranjeunna nyebatkeun sababaraha parobihan anu aya hubunganana sareng pembaruan.

Pokokna, Clem lefebvre (pamimpin utama proyék) ngangkat kamungkinan maksa salah sahiji cara atanapi sanésna pamasangan pembaruan pangguna, sanaos anjeunna nyebatkeun yén aranjeunna parantos ngusahakeun milari formula anu bakal maéhan dua manuk ku hiji batu: pasang pembaruan sareng di luhur sadayana, tong nyinggung pangguna, kumargi kaayaan henteu béda dina naon anu lumangsung contona sareng Windows.

Nyandak conto transisi ngawangun 10240 Windows 10, Microsoft ngadopsi kabijakan anyar pembaruan sareng parobihan dina sistem operasi: pas fungsi anyar diuji sareng disaring, palaksanaanna dilakukeun dina alat-alat pangguna ngalangkungan Windows Apdet saatos nyobian fitur anyar.

Upami bisnis atanapi pangguna propésional (dugi ka terbatas) tiasa ngendalikeun panyebaran, éta wajib pikeun alat dina Windows 10 Home.

Dina tulisan blog, bagikeun ieu

"Kami parantos ngamimitian ngerjakeun paningkatan pikeun manajer pembaruan. Dina siaran salajengna, éta sanés ngan ukur bakal mariksa apdet anu sayogi, tapi ogé bakal ngalacak métrik khusus sareng tiasa ngadeteksi kasus dimana pembaruan lasut. Sababaraha parameter ieu nyaéta tanggal pembaruan terakhir, tanggal pembaruan terakhir tina bungkus dina sistem, jumlah dinten nalika pembaruan khusus diterbitkeun ...

Dina sababaraha kasus, manajer pembaruan tiasa ngingetan anjeun pikeun nerapkeun apdet. Dina sababaraha kasus, anjeun bahkan tiasa keukeuh. Tapi kami henteu hoyong éta ngahalangan anjeun. Anjeunna aya pikeun ngabantosan anjeun. Upami anjeun ngatasi hal-hal ku jalan, anjeun bakal ningali pola sareng panggunaan anu cerdas. Éta ogé bakal ngonpigurasi sareng bakal ngamungkinkeun anjeun ngarobih cara ngonpigurasi.

Kami ngagaduhan prinsip konci dina Linux Mint. Salah sahijina nyaéta komputer anjeun, sanés komputer urang. Kami ogé gaduh seueur kasus panggunaan dina pikiran sareng kami henteu hoyong Linux Mint langkung sesah dianggo pikeun salah sahiji waé.

Kami masih nyusun strategi sareng mutuskeun iraha sareng kumaha manajer kedah langkung katingali, janten teuing dini kanggo nyarioskeun aspek-aspek ieu sareng wincikan anu sigana dipikaresep ku anjeun didieu. Sajauh ieu, kami parantos ngalakukeun upaya pikeun ngajantenkeun manajer langkung palinter sareng masihan langkung seueur inpormasi sareng métrik pikeun ditinjau. «

Inti tina terbitan nyaéta sajumlah alat Linux Mint anu lumayan ngajalankeun aplikasi kadaluarsa, rangkep, atanapi bahkan versi anu kadaluarsa tina sistem operasi sareng ieu parantos ngareuwaskeun pikeun pangembang Linux Mint, kumargi sajumlah alat parangkat dijalankeun dina Linux Mint 17.x, (versi Linux Mint anu réngsé pangrojong dina April 2019.) numutkeun publikasi Blog.

Ieu ngalaporkeun kumaha timna ngarencanakeun pikeun ngirangan karépotan pangguna Linux Mint pikeun ngapdet, sareng tim Linux Mint tetep nyimpen panginget pikeun pangguna pikeun ngajaga sistem operasi na up to date:

"Pembaruan kaamanan ngalereskeun kerentanan dina komputer anjeun. Aranjeunna ngajagaan anjeun tina serangan lokal (jalma anu aksés fisik kana komputer anjeun sareng jalma anu ngagaduhan akun) tapi ogé ngalawan serangan jauh (panyerang anu nargétkeun komputer anjeun ngalangkungan sambungan Internet anjeun).

Salian ti serangan anu ditujukeun, pembaruan kaamanan ogé ngajagi anjeun tina malware. Nalika anjeun naros ka komputer pikeun ngajalankeun eusi luar (parangkat lunak anu diunduh, lampiran email, tautan anu anjeun pencét, atanapi bahkan ngan ukur halaman wéb anu anjeun buka dina panyungsi wéb anjeun), anjeun ogé ngagaduhan résiko muka panto. Dina komputer anjeun sareng ngundang panyerang di.

Nalika kerentanan dipanggihan, pamekar ngalereskeun éta gancang-gancang sareng sebaran ngirimkeun salaku pembaruan sahingga anjeun tiasa nerapkeunana dina waktos anu tepat. Kerentanan ieu teras didamel umum sareng dipikaterang ku panyerang poténsial. Ieu ngandung harti yén sistem anu luntur henteu ngan ukur rentan, tapi dipikaterang ogé rentan. »


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Arazal cenahna

    Dina tulisan anu kuring nembé maca (buletin) aranjeunna ngajelaskeun yén éta bakal tiasa disesuaikan, janten kakuatanana mangrupakeun judul anu salah.

  2.   ArcanHell cenahna

    Kuring kapaksa teras-terasan nganggo Mint 18.3 kumargi éta mangrupikeun hiji-hijina vérsi anu ngamungkinkeun kuring nganggo GNU / Linux dina mesin anu langkung lami kuring sabab nganggo kartu vidéo Nvidia sareng distro anu dirilis saatos Linux Mint 19 henteu tiasa dianggo kusabab kuring gaduh motherboard éta. pidéo, sanajan upami kuring hoyong, kuring henteu tiasa ngamutahirkeun sistemna, kuring ngan ukur ngadoa yén nalika maksakeun update, éta henteu hasil sakumaha dina Windows, kuring parantos nyobian sababaraha sareng hiji-hijina sistem anu tiasa dianggo pikeun kuring dina mesin kuring nyaéta Linux. Mint 18.3, kuring ngarepkeun aranjeunna henteu ngaleungitkeun solusi anu ogé pikeun kuring.

    1.    yo cenahna

      Nya, Mint 18.3 ngagaduhan dukungan dugi ka akhir April, maka henteu disarankeun deui pikeun nganggo éta sabab anjeun moal ngagaduhan langkung seueur dukungan pikeun pembaruan sareng saterasna ...
      Sugan upami anjeun lebetkeun forum resmi sareng nyarioskeun kasus anjeun, aranjeunna tiasa ngabantosan anjeun masang vérsi anu langkung anyar…

  3.   Janus cenahna

    Aranjeunna henteu kantos nyarioskeun maksa !!!! anu goréng niat ka anu bogana. Punten pasang naon anu saleresna diajak ngobrol dina buletin bulanan.

  4.   VineL cenahna

    Uporabljam več OS, win7, win10, Linux Mint 20.1, Manjaro Linux. Napake so me naučile, da pred posodobitvami v Linuxu vedno napravim Timeshift, trenutno mi Mint dela brez problemov, zadnja posodobitev Manjara mi je prinesla zamrzovanje pri uporabi system Printfriendly v brskalniku Brave. Sedaj je Manjaro na čakanju na nove posodobitve, ki bodo upam, to popravile, če ne, bom naložil sistem pred posodobitvami in bom tam.