Linux Mint bakal ngahalangan pamasangan snapd anu disumputkeun

Pamekar ngeunaan sebaran populér "Linux Mint" dijantenkeun terang nembé naon anu bakal dilebetkeun dina siaran salajengna anjeun ngeunaan Linux Mint 20 sareng parantos nyarios yén édisi anu anyar dina distribusi moal dikirimkeun kalayan dukungan standar pikeun bungkus snapd sareng snapd.

Sajaba ti éta pamasangan otomatis snapd dibarengan pakét sanés anu dipasang ngalangkungan APT bakal dilarang. Ieu henteu hartosna yén distribusi ngagaduhan konci total pikeun snap, tapi dasarna upami anjeun hoyong, pangguna tiasa masang Snapd sacara manual, tapi naon anu distribusi anu bakal dilarang nyaéta tiasa nambihkeun sareng bungkus anu sanés tanpa pangetahuan pangguna.

Intina masalahna nyaéta browser Chromium disebarkeun dina Ubuntu 20.04 ngan ukur dina pormat Snap sareng aya potongan dina Repository DEB, anu nalika anjeun nyobian masangkeunana tanpa masang Snapd dina sistem, éta nyambung kana diréktori Snap Store sareng paket Chromium diunduh dina format snap sareng skrip diluncurkeun pikeun mindahkeun konfigurasi anu ayeuna tina diréktori $ HOME / .config / chromium.

Paket Deb dina Linux Mint ieu bakal diganti ku paket kosong anu henteu ngalakukeun léngkah pamasangan naon waé, tapi nunjukkeun pitulung dimana pangguna tiasa kéngingkeun paket Chromium.

Sadaya gerakan ieu asalna tina Canonical Kuring nyandak kaputusan pikeun pindah ka Chromium ngan ukur dina format snap sareng lirén ngahasilkeun rangkep deb kusabab kompleksitas ngajaga Chromium pikeun sadaya cabang Ubuntu anu didukung.

Pembaruan peramban nembongan sering cekap sareng bungkusan deb énggal kedah leres-leres diuji unggal waktos kanggo régrési pikeun tiap vérsi Ubuntu.

Kumargi ieu, panggunaan snap ngajantenkeun saderhana prosés ieu sareng dimungkinkeun pikeun ngawatesan persiapan sareng tés paket snap umum pikeun sadaya varian Ubuntu. Salaku tambahan, pangiriman browser instan ngamungkinkeun anjeun ngaluncurkeunna dina lingkungan anu terasing anu didamel nganggo mékanisme AppArmor sareng ngajagi sésana sistem anjeun tina ngamangpaatkeun kerentanan browser.

Teu sugema pangembang Linux Mint disababkeun ku imposisi jasa Snap Store sareng kaleungitan kendali paket upami dipasang tina Snap.

Pamekar henteu tiasa ngadamel koréksi kana paket sapertos kitu, ngatur pangirimanana, sareng inok perobihanana.

Sadaya kagiatan anu aya hubunganana sareng bungkus Snap lumangsung di tukangeun panto anu ditutup sareng henteu dikawasa ku masarakat. Kamampuh ngalih kana diréktori Snap anu sanés teu disayogikeun.

Snapd ngajalankeun sistem akar sareng ngagambarkeun bahaya anu hébat upami infrastruktur janten kompromi.

[…] Nalika anjeun masang apdet APT, Snap janten syarat pikeun anjeun teras-terasan nganggo Chromium sareng masang di tukangeun anjeun. Ieu ngarecah salah sahiji masalah utama anu ngagaduhan jalma nalika Snap diumumkeun sareng janji ti pengembang na yén éta moal pernah ngaganti APT.

Toko Snap anu masang nyalira anu nimpa bagian tina pakét APT kami mangrupikeun NO NO anu lengkep. Éta hal anu urang kedah lirén sareng éta tiasa hartosna akhir pembaruan Chromium sareng aksés ka toko snapshot di Linux Mint.

Dina Linux Mint 20, Chromium moal janten pakét kosong anu néwak di tukangeun anjeun. Éta bakal janten bungkus kosong anu nétélakeun naha éta kosong sareng dimana milari pikeun kéngingkeun Chromium nyalira.
Dina Linux Mint 20, APT bakal ngalarang pamasangan snapd.

Pamekar Linux Mint yakin yén modél kitu henteu jauh béda tina pangiriman parangkat lunak propriétari sareng kasieunan ngalakukeun parobihan anu teu kakontrol. Masang snapd tanpa kanyaho pangguna nalika nyobaan masang bungkus ngalangkungan APT paket manager dibandingkeun sareng komputer anu nyambungkeun backdoor ka Ubuntu Store.

Akhirna, upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis éta, anjeun tiasa mariksa catetan dina blog Linux Mint.

Link na ieu.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.