Linux Mint henteu mikawanoh alat USB

Kadang-kadang (éta ngan ukur kajantenan kuring sakali), Linux Mint henteu mikawanoh alat USB, sanaos urang nyambung dina cara anu béda atanapi dina port anu sanés. Masalah ieu ogé kadang mangaruhan kaméra wéb urang tapi solusina lumayan saderhana. Alat USB henteu mikawanoh kuring

Sateuacan ngadamel solusi anu ku kuring badé dipasihkeun, kuring nyarankeun anjeun ngalangkungan tulisan 5 cara pikeun nyambungkeun sareng nyambungkeun alat USB tanpa nganggo panangan tina keyboard dimana sobat urang gasparfm Éta ngajelaskeun sacara rinci pisan paripolah alat USB sareng cara ngatur éta.

Bisi kuring alat USB dieureunkeun hurung saatos pormat sareng masang sagala rupa distro di dinya.

Pariksa USB

Hal munggaran anu kuring lakukeun nalika alat USB kuring lirén damel nyaéta pikeun mastikeun yén éta diakui ku fdisk with sudo fdisk -l sareng kuring ogé nyobian gparted, tapi teu aya anu 2 anu mikawanoh USB kuring.

Teras nganggo lsusb anu mangrupikeun utiliti pikeun nunjukkeun inpormasi ngeunaan beus USB dina sistem sareng alat-alat anu nyambung ka éta, kuring berhasil mastikeun yén leres-leres USB kuring nyambung, janten éta henteu masalah ku pin atanapi mémori na.

Ngalakukeun Linux Mint pikeun mikawanoh alat USB kuring

Prosés pikeun méréskeun masalah anu Linux Mint henteu mikawanoh pendrive kuring, lumayan saderhana sareng gampang. Pikeun ngalakukeun ieu, turutan léngkah ieu:

  • Buka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu

sudo modprobe usb-storage

  • Pareuman komputer.
  • Pariksa ku sudo fdisk -l yén mémori USB anjeun parantos dipasang sareng tiasa leres.

Naon paréntah saderhana ieu nyaéta ngamuat modul "usb_storage" kana kernel, anu kadang-kadang lirén dimuat.

Kuring miharep yén ku solusi saderhana ieu ngamungkinkeun anjeun méréskeun masalah anu ngaganggu ieu sareng anjeun tiasa masihan alat USB anjeun panggunaan anu diperyogikeun, émut yén éta ogé tiasa dianggo pikeun sababaraha alat sapertos kaméra digital, mp3 sareng anu sanésna.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

19 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Francisco cenahna

    Kuring gaduh seueur mesin dina Linux MInt mangtaun-taun sareng ayeuna kalayan 18 sareng 18.1 sareng henteu ngenalkeun usb pisan, parios pakakas anjeun.

    1.    Luigys toro cenahna

      Kuring ogé gaduh sababaraha, dina artikel éta kuring mairan yén éta ngan ukur kajadian ka kuring sakali-kali solusina

      1.    Francisco cenahna

        Luigys, punten upami koméntar kuring ngaganggu anjeun, éta sanés niat kuring, sanaos anéh kuring henteu kantos ningali atanapi nguping nanaon ngeunaan kagagalan ieu, ucapan salamet kana padamelan anjeun, ti jero haté. Hatur nuhun.

    2.    Carlos cenahna

      Koméntar anu saé pisan sareng sopan. Éta pisan ngaapresiasi.
      Jalma sapertos anjeun ngahirupkeun forum pisan.
      Sanaos kuring tetep ragu, kuring henteu terang upami IQ anjeun bakal masihan anjeun pikeun mikawanoh ironisna….
      …. Naha anjeun langkung ngartos deui upami kuring nyaritakeun yén jinis koméntar anu henteu perlu éta mangrupikeun hal anu sesah?

      1.    Francisco cenahna

        Naha maling henteu percanten yén aranjeunna sadayana aya dina kaayaan dirina? Meureun bajingan éta anjeun sareng anjeun pikir aranjeunna sadayana. Kuring henteu masihan komentar naon-naon dina tempat anu hadé, pangpangna kuring bakal ngaleungitkeun "indit", janten henteu nangtoskeun anu sanés upami anjeun henteu ngagaduhan NPI. Hatur nuhun. Ku jalan kitu, saatos 55 percanten ka kuring budak, anjeun sanggup janten sakumaha anjeun resep. Nalika anjeun badé anjeun bakal ngartos.

  2.   Cijulang cenahna

    Hai, saleresna mah kadang kuring ngagaduhan masalah éta sareng kuring gaduh komputer anyar anu kuring parantos pasang Linux Mint. Hatur nuhun pisan kana anu parantos ngabagi.

  3.   Daniel cenahna

    Pasti anjeun ngamutahirkeun kernel sareng éta sababna éta henteu mikawanoh USB, balikan deui sareng kernel énggal sareng akhir masalah.

  4.   Federico cenahna

    Nya, tingali sababaraha kolega anu nganggo Ubuntu dina méja na. Hal anu sami kajadian ka anjeunna - kadang-kadang aranjeunna henteu terang mémori usb - sareng nalika aranjeunna naros ka kuring, kuring ngajawab aranjeunna pikeun ngahurungkeun deui komputer sareng éta waé. Dina 99% aranjeunna ngumbar. Éta langkung elegan pikeun ngalakukeunana sakumaha tulisan anu saé ku Luigys nunjukkeun. Upami sateuacan urang laksanakeun lsmod | grep usb urang nampi daptar modul usb anu dimuat dina kernel. Upami urang henteu ningali usb_storage, maka upami urang dimuat sapertos anu dicarioskeun ku Luigys sudo modprobe usb-gudang

  5.   Rubén cenahna

    Sareng pikeun kartu mémori? Kuring sesah ngajantenkeun pamaca kartu laptop tiasa dianggo. Nalika restart éta tiasa dianggo sakali tapi upami kuring nyabut kartu sareng nempatkeun éta deui henteu tiasa dianggo.

  6.   napsix cenahna

    Kabeneran kuring henteu nganggo Linux Mint, kuring nganggo Debian 8 sareng ngantosan Debian 9, sareng solusi sanés tibatan nganggo paréntah di terminal nyaéta nganggo gnome-disk-utility, kuring kantos ngalaman masalah éta di Ubuntu sareng utiliti grafis ieu direngsekeun masalahna pikeun kuring. masalah. Merry Christmas jojojojojojoooo 🙂

  7.   parios catu daya cenahna

    Ieu henteu kajantenan ka kuring, pikeun ningali naha anjeun ngagaduhan masalah kurang kakuatan dina komputer anjeun.

  8.   paling alus cenahna

    Nalika kuring maca éta biasana kuring henteu ngagaduhan masalah éta, tapi pikeun sababaraha dinten nalika kuring ngamimitian éta ku pendrive disambungkeun éta ngakuan éta, teras kuring sambungkeun deui sareng nalika kuring sambungkeun deui éta henteu kéngingkeun deui sareng kuring kedah ngabalikan deui.

  9.   Miguel cenahna

    Malah ku paréntah éta kuring henteu tiasa ngarengsekeun masalah

  10.   Miguel cenahna

    Bantosan kuring masang linux mint, sareng ayeuna teu aya sora, ogé henteu mikawanoh usb. Naon anu kuring tiasa lakukeun

  11.   Atahualpa cenahna

    Salam, kuring ngalakukeun naon anu disarankeun dina tulisan sareng éta masih henteu mikawanoh alatna, éta ngakuan pendrive tapi henteu mikawanoh telepon low-end.

  12.   Atahualpa cenahna

    Upami anjeun terang, punten. Éta nembongan dina konsol langkung atanapi anjeun tiasa mukakeunana atanapi aktipkeun salaku modem, éta henteu némbongan dina pangatur file kuring

  13.   EethKee cenahna

    Éta kajantenan kuring sering, ngan ku pendrive SanDisk 3.1 Cruzer Extreme Pro sareng ngan ukur dina port USB 3.1. Nalika ngalirkeun ka USB 2.0 éta pasti ngakuan éta, sareng upami kuring nempatkeun flash drive di 3.1 éta ogé jalan. Kalayan modprobe usb-storage tiasa dianggo deui, tapi akhirna nabrak deui. Éta salah sahiji misteri anu teras-terasan dina laptop kuring.

  14.   Sandra cenahna

    pantun,
    Kuring parantos nyobian sababaraha hal sareng henteu aya hasilna. Ieu mimitina parantos damel sampurna. Nuhun kana inpo na!

  15.   Manuel Marques Robles cenahna

    Mémang, Linux Mint kuring ujug-ujug lirén mikawanoh hard drive éksternal kuring sareng USB kuring dina sadaya palabuhan, sareng nerapkeun paréntah ieu teras ngahirupkeun deui éta sapertos biasa deui, henteu aya tindakan anu diperyogikeun. Hatur nuhun pisan kana anu parantos ngabagi solusi anu épéktip!