Loc-OS sareng Cereus Linux: Pilihan sareng résin anu pikaresepeun antiX sareng MX

Loc-OS sareng Cereus Linux: Pilihan sareng résin anu pikaresepeun antiX sareng MX

Loc-OS sareng Cereus Linux: Pilihan sareng résin anu pikaresepeun antiX sareng MX

Seueur anu maca kami unggal dinten, bakal ngahargaan éta pikeun sababaraha topik anu praktis pisan anu biasana urang anggo a Respin mandiri diciptakeun ku MX Linux Ubuntu 19 disebut Kaajaiban. Anu ngagaduhan diantara seueur tujuan atanapi tujuan, janten idéal pikeun alat-alat modéren (64 Bit), tina sababaraha atanapi seueur sumber daya.

Sareng saprak, "Kaajaiban" Éta henteu sumping sareng moal sumping pikeun tim anu berpenghasilan rendah, dinten ieu kami hoyong nyebarkeun anu sanés 2 respines bebas, éta upami aranjeunna pikeun tim berpenghasilan rendah sareng namina "Loc-OS" y "Cereus Linux".

Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

Ngeunaan Respines antiX sareng MX Linux

Sateuacan kuring luncat langsung dina "Loc-OS" y "Cereus Linux", Pikeun aranjeunna anu panginten henteu jelas, éta mangrupikeun a Réspin sareng naon anjeunna Respin MilagrOS, urang bakal langsung ningalkeun konsép ieu di handap sareng sababaraha tautan kana sababaraha publikasi samemehna anu aya hubunganana sareng aranjeunna:

"Ngartos Respin, gambar ISO anu tiasa dipasang (langsung) sareng tiasa dipasang anu tiasa dianggo salaku titik balikkeun, médium panyimpenan sareng / atanapi Distribusi GNU / Linux anu tiasa disebarkeun deui, diantara kagunaan sanés. Sareng éta diwangun tina ISO atanapi pamasangan GNU / Linux Distro anu aya. Dina kasus MX Linux, aya MX Snapshot, anu mangrupikeun alat anu idéal pikeun tujuan ieu, sareng anu ngagentos modéren sareng épisién pikeun alat lami anu sanés, sapertos "Remastersys and Systemback", tapi anu ngan ukur dianggo dina MX Linux." MX Snapshot: Kumaha cara ngadamel MX Linux Respin pribadi sareng tiasa dipasang?

nyatet: antiX ogé ngagaduhan alat Snapshot nyalira.

"MilagrOS GNU / Linux, mangrupikeun édisi henteu resmi (Respin) tina MX-Linux Distro. Anu disayogikeun sareng kustomisasi ekstrim sareng optimasi, anu ngajantenkeun idéal pikeun komputer 64-bit, boh sumberdaya rendah atanapi lami ogé modern sareng high-end, sareng ogé pikeun pangguna anu henteu ngagaduhan poténsi Internét sareng pangaweruh ngeunaan GNU / Linux. Sakali dicandak (diunduh) sareng dipasang, éta tiasa dianggo sacara épéktip sareng épisiénsi tanpa kedah Internét, kumargi sadaya anu anjeun peryogikeun sareng seueur deui parantos dipasang.". Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?

nyatet: Respin ieu dikembangkeun ku Website Tic Tac Project sareng kanggo langkung seueur inpormasi ngeunaan éta, anjeun tiasa langsung ngajajah hal-hal ieu link.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kaajaiban GNU / Linux: Anyar aya respin! Ngahormat atanapi Distros?
Tulisan anu aya hubunganana:
Distros: Leutik, hampang, saderhana sareng tujuan tunggal atanapi sabalikna?

Loc-OS sareng Cereus Linux: Ngahaturkeun kanggo komputer sumberdaya rendah

Loc-OS sareng Cereus Linux: Ngahaturkeun kanggo komputer sumberdaya rendah

Naha Respin sareng sanés Distro normal?

Diantara seueur alesan urang tiasa nyebatkeun:

  1. Éta biasana diciptakeun ku Linuxeros anu sumanget sareng berpengalaman sacara individual atanapi sacara koléktif, pikeun nyumponan kabutuhan anu khusus, dumasar kana GNU / Linux Distro naon waé anu dipikaterang sareng dianggo ku Komunitas. Dina kasus-kasus anu khusus ieu, GNU / Linux antiX sareng MX Distros.
  2. Aranjeunna nyobian ngaleutikan panggunaan Internét sareng elmu anu jero atanapi canggih pikeun ngalaksanakeun pamasangan anu suksés dina sababaraha jinis komputer, supados ngirangan biaya jam / tenaga kerja dina palaksanaan (prosés instalasi, konfigurasi sareng optimalisasi) sistem operasi , langkung milih kaseragaman pamasangan anu dilaksanakeun.
  3. Aranjeunna masihan raos tangtu kagolong kana komunitas Linux atanapi kelompok anu biasana henteu pati dikenal sacara global.

Naon Loc-OS?

Naon Loc-OS?

dumasar kana halaman wéb resmi «Loc-OS» Respin bebas ieu dijelaskeun sapertos kieu:

"Mangrupikeun distribusi GNU / Linux anu didamel ku Urugayo anu dumuk di Brazil. Sebaran ieu dimaksudkeun pikeun janten distro anu ringan sareng lengkep dina waktos anu sami, sahingga tiasa ngahirupkeun deui pakakas anu lami pisan. Aya vérsi 32-bit, khususna kanggo komputer anu gaduh RAM 1GB sareng aya ogé versi anu langkung saé 64-bit, khususna pikeun mesin anu gaduh 2GB RAM atanapi langkung.

Seueur jalma masih gaduh PC kalayan sumber anu lemah pisan sareng Loc-Os Linux anjeun tiasa masihan kasempetan sanés sateuacan janten limbah éléktronik. Loc-OS sanés distro "Linux from scratch", tapi mangrupikeun modifikasi (putaran ulang) Antix 19.4. Antix dumasarkeun kana Debian, janten Loc-OS mangrupikeun inti na nyaéta Debian 10 Buster anu lengkep sareng fungsional kalayan LXDE tapi tanpa systemd."

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan "Loc-OS"sajaba ti na website resmi, ieu tiasa ditalungtik link kalayan langkung seueur inpormasi anu langsung disayogikeun ku Respin Developer anu mandiri.

Naon ari Cereus Linux?

Naon ari Cereus Linux?

dumasar kana halaman wéb resmi «Cereus Linux» Respin bebas ieu dijelaskeun sapertos kieu:

"Cereus Linux mangrupikeun sistem operasi dumasar kana MX Linux & Debian 10 Buster (respin) Kalayan lingkungan desktop XFCE standar sareng kernel 4.19.0-12-686-pae pikeun mesin 32-bit sareng 4.19.0-12-amd64 pikeun 64- komputer bit. Salaku tambahan, éta nyobian janten sistem operasi anu fungsional pikeun pangguna, kalayan jumlah minimum program anu diperyogikeun ku pangguna pikeun dinten ka dinten, ditambah basa anu kuat kalayan dukungan jangka panjang.

Sareng pamustunganana, éta janten sistem operasi kalayan sarat sedeng / rendah pikeun Hardware. Tujuan kami nyaéta nyayogikeun dukungan sareng vérsi panganyarna tina program / software atanapi vérsi software kalayan dukungan anu dipanjangan (LTS / ESR) pikeun komputer 32-bit kanggo masihan kahirupan anu kadua sareng ngajantenkeun aranjeunna paling énggal-énggal. Dina waktos anu sami, perlu disebatkeun yén Cereus Linux henteu ngandung (kalebet) paket suite kantor anu dipasang sacara standar."

Kanggo inpormasi lengkep ngeunaan "Cereus Linux"sajaba ti na website resmi, ieu tiasa ditalungtik link kalayan langkung seueur inpormasi anu langsung disayogikeun ku Respin Developer anu mandiri.

Ringkesan: Rupa-rupa terbitan

Resumen

Pondokna "Loc-OS" y "Cereus Linux" putera 2 respines bebas diciptakeun supados paling mangpaat pikeun sumberdaya rendah atanapi alat lami pisan. Anu pikeun kelompok jalma atanapi nagara tangtu, tiasa leres-leres manpaat. Pikeun di luhur sadayana, mitigasi akibat tina obsolescence anu direncanakeun tina seueur alat komputer. Disababkeun ku sauyunan sareng Sistem Operasi sareng modern, milik, ditutup sareng komérsial, sareng sababaraha GNU / Linux Distros modéren.

Kami arepkeun yén ieu publikasi bakal kapaké pisan pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi ageung pikeun paningkatan, kamekaran sareng difusi ékosistem aplikasi anu sayogi «GNU/Linux». Sareng tong lirén ngabagi éta ka batur, dina halaman wéb paporit, saluran, grup atanapi komunitas jaringan sosial anjeun atanapi sistem olahtalatah. Akhirna, buka halaman bumi kami di «TiLinux» pikeun neuleuman langkung seueur berita, sareng ngiringan saluran resmi kami Telegram ti DesdeLinux.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Debianuser cenahna

    Abdi langkung resep nganggo bunsenlabs tibatan waktos éta.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Debianuser. Hatur nuhun kana koméntar sareng kontribusina. Kuring pikir yén respines anu disebut di luhur mangrupikeun alternatif anu leutik sareng hina anu ngagaduhan tujuan anu khusus pikeun sakedik pangguna anu khusus pisan. Aranjeunna sanés solusi ngagentos total atanapi pasti pikeun GNU / Linux Distro khusus, sareng bahkan kirang pikeun Distros ageung sapertos Debian, Ubuntu, Mint atanapi Bunsenlabs.

  2.   Paisa cenahna

    Hatur nuhun pikeun ulasan, dugi ka minggu kamari kuring ngalakukeun tés dina tim anu paling saderhana sumberdaya sareng Devuan ditingalkeun Openbox, tapi ningali gambar layar Loc-Os (sareng perhatoskeun yén éta asalna ti Antix -Tanpa Systemd-), kuring bakal nyobian, sareng naon anu langkung saé tibatan datangna ti compadre ti nagara.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Paisa. Hatur nuhun kana koméntar anjeun sareng kuring ngarepkeun éta bakal mangpaat pisan dina komputer anjeun.