Log instalasi: Archlinux

Tutorial ieu parantos dibereskeun saatos Arch Linux Ubuntu bakal ngarobah metode pamasanganana dina Juli 2012. Kanggo ayeuna, sareng dugi ka urang ngadamel tutorial anu diperbarui nyalira, kami nyarankeun konsultasi tutorial ieu disiapkeun ku blog sobat urang Gespades.

Saatos KZKG ^ Gaara éta bakal nyiptakeun mémori kanggo kuring USB bootable jeung panungtungan .iso disusun ku pamekar ti ArchLinux, Kuring ngamimitian masang distribusi ieu dina PC kuring.

Prosés pamasangan.

Prosés pamasangan anu kuring ngajelaskeun di handap dilakukeun engké dina mesin virtual, hal kuring nyarankeun yén anjeun ngalakukeun upami ieu pertama kalina anjeun masang ArchLinux. Sagala errata punten wartosan kuring pikeun menerkeun éta.

Layar mimiti anu bakal urang tingali nyaéta ieu:

Layar utama

Sapertos anu logis, urang milih pilihan anu ditingalikeun dina gambar: Boot Arch Linux Ubuntu (i686). Saatos ngamimitian, upami sadayana saé lancar, urang kéngingkeun layar ieu:

Sakumaha anjeun tiasa maca, pikeun ngamimitian prosés pamasangan urang kedah ngajalankeun paréntah:

# /arch/setup

Tapi ke heula, disarankeun pikeun ngonpigurasikeun keyboard urang, janten urang nyerat:

# km

Kalayan paréntah ieu ArchLinux ngamungkinkeun urang milih tata ruang keyboard anu bakal kami anggo. Dina hal kuring, kuring gaduh keyboard Inggris, janten kuring milih pilihan ieu:

Engké urang kéngingkeun layar ieu:

Dimana éta naroskeun ka kami pikeun milih font pikeun konsol. Kuring tinggaleun sacara standar .. Teras ayeuna upami urang nempatkeun paréntah pikeun ngamimitian pamasangan:

# /arch/setup

Nalika urang masihan asup urang bakal kéngingkeun ménu anu saé ieu (anu ngajak urang aib sorangan hahahaha)..

Henteu perlu disebatkeun yén ménu nuturkeun urutan logis, janten henteu disarankan pikeun ngalangkungan sababaraha léngkah, sanaos sigana kuring yén installer sorangan henteu ngijinkeun anjeun. Pilihan kahiji ieu bakal ngamungkinkeun urang milih ti mana urang badé masangkeun bungkusan awal sareng nalika masihan asup layar ieu henteu némbongan.

Kami tinggalkeun sacara standar dina pilihan kahiji, sahingga éta masang bungkus anu diperyogikeun tina CD-ROM, atanapi dina hal ieu tina mémori. Sakali urang masihan Ok, urang balik deui ka menu dina gambar 5. Urang teras ngaléngkah ka léngkah kadua, dimana kami milih pangédit téks anu hoyong kami anggo:

Kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi sahenteuna pikeun kuring VI Éta pikeun pangguna anu kompléks gurita, janten kuring anggo Nano NGABARAKATAK. Sakali urang masihan Ok, urang balik deui ka menu dina gambar 5. Urang angkat ka léngkah katilu dimana urang ngonpigurasikeun jam sistem:

Bisi kuring mah milih Amérika »Havana.

Teras we ngonpigurasikeun jam sareng pilihan na Atur waktos sareng kaping. Kuring nganggo pilihan: waktos lokal.

Sareng kuring milih opsi na padoman:

Nalika urang bérés sareng jam mangrupikeun bagian anu paling penting tina pamasangan: Partisi disk. Pikeun ngagambarkeun conto ieu kuring saacanna parantos 3 partisi didamel:

  • sdaxnumx : Kanggo akar [/].
  • sdaxnumx : Kanggo bumi [/ bumi].
  • sdaxnumx : Kanggo gentos [gentos]
ArchLinux Sacara standar upami anjeun nganggo disk kosong, éta bakal nyiptakeun 4 partisi. Anu mimiti sadayana bakal di Ext2 sareng ditugaskeun pikeun /sapatu bot. Dina kasus khusus kuring kuring henteu misahkeun éta /sapatu bot. Pikeun ngahindaran léngkah ieu urang bakal ningali engké gambar anu ngajelaskeun prosés ieu.

Naon anu urang peryogi kauninga nalika ngabagi?

Sakali kami ngalebetkeun pilihan partisi sareng anu sanésna, urang bakal ningali layar ieu:

Urang dasarna gaduh 4 pilihan:

  1. Nyiapkeun otomatis : Éta mangrupikeun partisi anu dipandu. Pamakéanna saé upami urang gaduh disk kosong atanapi urang paduli kirang kaleungitan data, tapi sanés anu bakal kami anggo.
  2. Sacara manual Partisi Hard Drive : Di dieu urang kedah lebet upami urang badé ngadamel partisi énggal atanapi ngahapus dina hard disk, kami henteu resep ayeuna.
  3. Sacara manual Konpigurasikeun alat-alat blok, filesystems sareng mountpoint : Ieu mangrupikeun pilihan anu dipikaresep ku urang sabab éta bakal ngamungkinkeun urang milih partisi mana anu bakal urang pasang akar, bumi sareng swap.
  4. Rollback parobihan filesystem terakhir : Pilihan ieu pikeun balik kana kaayaan awal disk. Atanapi saur urang peryogi éta.
Nya, urang milih pilihan # 3 sareng urang kedah kéngingkeun sapertos kieu:

Dina kasus anu khusus kuring, ku hard drive, kuring milih pilihan kahiji sacara standar. Milih sababaraha pilihan sanés anu kuring henteu terang naha éta bakal disarankan, janten henteu noél aranjeunna kecuali anjeun dina mesin virtual. Urang pasihkeun asup sareng urang kéngingkeun layar ieu:

Di dieu urang tiasa ningali 3 partisi anu kuring béjakeun ngeunaan tadi. Entong ningali ukuran na. Éta ngan ukur kedah terang éta sda1 kanggo akar, sda2 kanggo bumi y sda5 pikeun swap. Kami milih anu munggaran sareng masihan asup. Kami kéngingkeun layar ieu:

Perhatian ku pesen ieu. Naon anu anjeunna naroskeun ka kami di dieu nyaéta yén urang milih upami urang hoyong bersih, format atanapi naon waé anu anjeun badé nyauran partisi anu dimaksud. Kanggo sda1 teu aya masalah, tapi urang kedah ati-ati upami urang hoyong nyimpen data urang dina partisi / bumi.

Dina hal ieu kami nyaritakeun yén Leres <Leres> sareng urang kéngingkeun jandéla ieu:

Kami milih Ext4 kalayan panah tina Nepi / turun sareng urang pasihkeun asup. Maka layar dimana urang milih naon anu urang badé pasang dina partisi éta henteu némbongan:

Bisi kami kami pilih / akar. Urang pasihkeun asup sareng urang angkat ka layar salajengna:

Di dieu urang tiasa nempatkeun a Labél atanapi Label kana disk. Léngkah ieu opsional, janten kuring ngantepkeun sakumaha standar. Urang pasihkeun asup sareng urang angkat ka layar ieu:

Sarua sareng léngkah sateuacanna, éta ditingal sacara standar kecuali urang terang kumaha ngalirkeun parameter anu khusus mkfs.xt4.

Urang malikan léngkah anu sami ieu pikeun sdaxnumx, sok émut yén urang henteu kedah masihan Sumuhun kana pilihan gambar #16 upami urang hoyong ngajaga urang / bumi. Upami kitu sdaxnumx hiji-hijina hal anu robih sareng sda1 nyaéta tibatan milih Ext4, urang milih pilihan kahiji dina gambar # 17, atanapi Tukeuran.

Upami urang ngalakukeun sadayana leres, partisi kedah sapertos kieu:

Kami milih Réngsé, urang pasihkeun asup sareng urang nampi pesen kieu:

Naon anu dicarioskeun ka kami nyaéta kami henteu nyiptakeun partisi anu misah pikeun /sapatu bot. Sacara standar éta naroskeun kami pikeun ngabenerkeun ieu sareng pilihan: balik deui, tapi kami milih opsi na: ngantepSakali we masihan Ok urang balik deui ka menu dina gambar 5 sareng buka pilihan 5: Pilih Paket.

Pilihan ieu diantara hal-hal séjén ngamungkinkeun urang masang gubrak:

Sareng sakali réngsé kami buka pilihan ménu salajengna: Masang bungkus.

Sacara standar ukur pilihan kahiji anu dipilih. Kuring nyirian duanana pikeun masang aplikasi tambahan anu kuring peryogikeun engké pikeun nyusun sareng sajabina. Upami urang nyirian kadua, layar ieu bakal muncul:

Dimana urang kedah nyirian (sareng rohangan luar angkasa) bungkusan naon anu urang hoyong pasang. Nalika urang bérés kami pencét OK sareng sistem mimiti dipasang:

Nalika réngsé, kami masihan asup sareng urang nampi ieu:

Upami urang hoyong urang tiasa ngalangkungan léngkah ieu, salami urang terang engké yén urang kedah ngarobih sahingga bengkokan dianggo sakumaha kuduna. Naon file anu kuring ngarobih?

  • /etc/rc.conf : Payil kritis saprak daemon anu ngamimitian sareng sistem, jaringan, modul sareng pilihan sanésna ngonpigurasi di dinya.
  • /etc/resolv.conf : Pikeun nyetél milarian DNS pikeun jaringan.
  • /etc/pacman.conf : Dimana kuring ngan ngarobih pilihan pikeun nganggo proxy di Pacman.
  • /etc/pacman.d/mirrorlist : Dimana Repositori Arch ditambihan atanapi dipiceun.
  • Akar-Sandi : Upami kuring nyarankeun yén anjeun milih pilihan ieu pikeun masihan Akar kata sandi pikeun kaamanan, upami henteu, éta moal naroskeun kecap akses pikeun pangguna ieu.
Urang bakal ningali sadaya pilihan ieu dina angsuran kadua tulisan ieu. Nalika urang masihan asup en Puguh Éditor kedahna kaluar sareng konfigurasi tina gana. Kuring sacara standar nutup ku Ctrl + X pikeun henteu ngarobih nanaon dina file ieu sareng kami nampi jandéla ieu:
Urang pasihkeun asup pikeun éta dipasang gana di / dev / sda sareng nalika éta réngsé kami tiasa ngabalikan PC ku paréntah:

# reboot

Pangiriman salajengna.

Dina tulisan salajengna urang bakal ningali kumaha ngonpigurasikeun file-na:

  • /etc/rc.conf.
  • /etc/resolv.conf.
  • /etc/pacman.conf.
  • /etc/pacman.d/mirrorlist.
Kami ogé bakal ningali kumaha nyieun pangguna kami sareng nempatkeun kana grup anu diperyogikeun, salian ti pamasangan Xfce.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ren cenahna

    pos elav unggulan pisan ngaapresiasi.
    Léngkah pamilihan tambahan pikeun mkfs.ext4 urang tiasa nambihan sababaraha pilihan anu cukup pikaresepeun sapertos noatime nodiratetime dina arch wiki aya inpormasi anu saé pisan ngeunaan ieu.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Leres, tapi kuring henteu sadayana terang naon ari noatime hahaha. Janten langkung saé tibatan éta diajar di ditu maca 😛

  2.   Ren cenahna
  3.   rasa cenahna

    Dugi ka kuring disarankeun pikeun masihan koméntar xD ... tapi aranjeunna ngaganggu ...

    Kuring kantos janten salah sahiji anu ngalangkungan sadaya distro anu dipendakan, tapi Arch mangrupikeun kasus anu misah dina sajarah kuring, kuring masih hoyong nyobian gentoo sareng kuring masih nyobian unggal sering x distro, tapi anu parantos pangpanjangna dina komputer kuring sareng anu sanésna kuring resep Arch, boh desktop boh laptop ...

    Kuring rada lieur: P, tapi kuring ogé hoyong ngawartosan anjeun 2 hal:
    1) Sacara pribadi kuring leuwih resep boloskeun grub, sareng dina akhir pamasangan, sateuacan ngamimitian deui tangtu, lakukeun pacman -S grub2 && update-grub 😉

    Kuring resep ku cara ieu pikeun nyingkahan masalah nalika ngamutahirkeun grub pikeun ngalakukeun hal-hal sapertos masang burg.

    2) Rékoméndasi ... dina pendapat kuring anu hina sareng ngémutan yén kuring ogé hijrah ti debian ... kade ulah bungah teuing ngeunaan énggal dina bungkusan (tangtosna nalika kuring ngalakukeun éta aya di jaman kde4.algo), pacman nyaéta adiktif khususna upami anjeun nambihan AUR, sareng anjeun tiasa dipungkas ku distro paket "over-inflated" anu anjeun moal kantos anggo saatos percobaan anu munggaran.

    hehehehe sigana mah ngalegaan langkung ti peryogi tapi saé kanggo sésana hatur nuhun pisan kana postingan sareng ucapan salamet: D.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng sumping Guso:
      Hatur nuhun pisan kana tip Grub, upami KZKG ^ Gaara parantos terang perkawis éta sateuacan sistem moal dimuat sakali hahaha. Hanjakal pikeun urang kami henteu tiasa ngaraosan pangalaman lengkep, sabab kami henteu ngagaduhan aksés pinuh kana internét sahingga teu tiasa nganggo AUR.

      Wasalam

  4.   Miguelinux cenahna

    Tulisan anu saé, kuring ngémutan masang Arch (Repositories na ngajentul kuring) sareng nalika kuring nyebarkeun tulisan salajengna kuring bakal luncat 🙂

  5.   Holmes cenahna

    Bener pisan postingan anu saé, kuring henteu acan nyobian lengkungan, tapi kuring bakal nyobaan engké.
    Surak….
    vlwfwi, Holmes

    1.    elav <° Linux cenahna

      Hatur nuhun Holmes

  6.   ngagoreng cenahna

    Hatur nuhun pituduh anu saé pisan, upami kuring tiasa nga-pasang kuring bakal nyaritakeun kumaha jalanna.
    salam.

  7.   kawani cenahna

    Iso terakhir kuring henteu terang kunaon aya anu salah kuring masihan masalah sareng pacman sareng internét.

    Kuring badé nyimpen postingan pikeun masalah khusus anu ku albeum kuring ti taun kamari éta henteu kajantenan kuring

    1.    kawani cenahna

      Ku jalan kitu, resolv.conf? Sigana mah file éta henteu kedah disentuh

      1.    elav <° Linux cenahna

        Wani, émut yén kami nganggo IP statik sareng kaluar ngalangkungan server nalika damel. Janten urang kedah sacara manual nyatakeun yén data, sérver DNS sareng sajabina.

      2.    KZKG ^ Gaara <"Linux cenahna

        Leres, di dinya anjeun nangtoskeun domain LAN anjeun (tina conto linux.net) sareng sérver DNS anu kedah anjeun anggo.

  8.   Lucas Matthias cenahna

    Sae pisan, éta ngingetan kuring pisan kana pamasangan Vector Linux, kuring badé nyobian.

  9.   Alf cenahna

    Kuring nuturkeun instalasi step by step sareng éta henteu tiasa dianggo pikeun kuring, grub henteu dipasang, henteu aya pesen kasalahan, éta ngan ukur henteu dipasang.

    2 gambar anu diunduh, md5 dipariksa teu nanaon, 3 usaha pikeun unggal gambar.

    Sadayana dina viirtualbox.

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      Anjeun ngawartosanna pikeun masang Grub on / dev / sda sareng HENTEU masangna?

  10.   Alf cenahna

    Éta henteu dipasang, sareng éta henteu masihan pesen kasalahan, éta ngan ukur henteu dipasang.

    Dinten-dinten ...

  11.   ezcamb cenahna

    yeuh jodo, sadayana jelas pisan dina blog ieu, tapi pikaresepeun pikeun anjeun nyebarkeun bagian sanésna, konfigurasi file-na!… ..

  12.   Gurren–Lagan cenahna

    Kirimkeun eksklusi sanajan bakal langkung saé upami anjeun ngalakukeun tutorial nyalira pikeun masang vérsi anu anyar

  13.   Peupeuriheun cenahna

    Uuuu, alus pisan, ka karesep teras ngalakukeunana, kuring parantos lami hoyong nganggo Arch salami, sanaos kuring rada horny nalika kaayaan henteu hasil, atanapi kuring parantos lami nyangkut kana sesuatu, ADA Teu aya anu langkung saé tibatan kapuasan anu diala ku ngabéréskeun masalah sareng diajar tina pangalaman éta haha, janten kuring bakal masang Arch pikeun terjun ka cai sareng mimitian nganggo distro sapertos kitu (kuring ogé ngagaduhan komplek anu kuring resep minimalis, sareng pamikir Arch panginten sami xD!)

    Hatur nuhun !!