LXDE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

LXDE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

LXDE: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

LXDE éta téh lampu sareng gancang Lingkungan Desktop, saloba XFCE y mate. Hurung LXDE henteu biasana seueur inpormasi anu seueur sapertos batur. Salaku conto, urang pos panungtungan tangtukeun ngeunaan LXDE, éta langkung ti 1 taun ka pengker, ngeunaan cara ngadamel salinan cadangan na.

Ieu pastina kusabab kanyataan yén biasana aya sababaraha Distribusi GNU / Linux anu kalebetna sapertos Lingkungan Desktop Default. Maka, dina ieu publikasi urang bakal fokus khususna Naon eta? y Kumaha cara masangna?. Nekenkeun, tangtosna, ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster. Anu ogé ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun sebaran MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

LXDE: perkenalan

Nyutat inpormasi resmi, ieu tiasa dikedalkeun:

"LXDE, naon hartosna Lingkungan Desktop X11 Ringan, éta mangrupikeun lingkungan desktop anu gancang sareng enteng. Éta dirarancang pikeun janten pangguna anu ramah sareng enteng bari ngajaga panggunaan sumberdaya rendah. LXDE nganggo langkung sakedik RAM sareng CPU, bari janten desktop anu beunghar ku fitur. Beda sareng desktops anu terintegrasi anu sanés, LXDE narékahan janten modular, sahingga unggal komponén tiasa dianggo sacara mandiri kalayan sababaraha kagumantungan. Hal ieu ngajadikeun porting LXDE kana sebaran anu béda sareng platform langkung gampil. ”. Wiki LXDE Resmi

LXDE: Eusi

Sadayana ngeunaan LXDE

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • LXDE dileupaskeun sawaréh dina sataun 2006 ku élmuwan komputer Taiwan Hong Jen Yee Nalika réngsé PCManFM, modul desktop munggaran. Teras desktop pinuh tina LXDE, sareng tujuan pikeun ngalaksanakeun pamekaran distribusi énergi sareng sumber daya rendah.
  • Ayeuna nuju kanggo Vérsi 0.8 (mantep).
  • LXDE geus sadia ngaliwatan gudang resmi dina seueur GNU / Distros Linux, sapertos: DEBIAN, Ubuntu sareng Fedora. Sareng sababaraha ngabawa sacara standar nalika aranjeunna fokus kana tim konsumsi sumberdaya rendah.
  • El ékosistem aplikasi pituin LXDE Éta diwangun ku sababaraha program, ieu mangrupikeun anu paling lambang atanapi terkenal: PCManFM (Pangatur file), Leafpad (Éditor téks), GPicView (Image Viewer), sareng anu sanésna sanés.
  • LXDE didamel di GTK + 2. Tapi éta ngagaduhan kamekaran paralel anu disebat LXQT, anu bakal urang bahas dina tulisan anu sanés.

Catetan: LXQT teh Lingkungan Desktop ayeuna dilaksanakeun ku Hong Jen Yee sareng komunitasna Pamekar, tapi henteu ninggali kamekaran LXDEsabab aranjeunna nyobian port ka GTK + 3 pikeun kasaluyuan sareng Lingkungan Gnome3. Kukituna, kumaha cara ngalaksanakeunana LXQT sareng QT5 sareng KDE Frameworks 5 pikeun ngahontal kasaluyuan sareng Lingkungan Plasma KDE.

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • Éta Lingkungan Desktop konsumsi gancang sareng rendah. Kakuatanana aya dina didesain janten lightweight, nganggo kirang CPU sareng RAM tibatan anu sanés, sareng nguntungkeun panggunaanna dina alat-alat performa rendah.
  • Éta dikokolakeun ku a komunitas pamekar internasional ayeuna damel pikeun ngajaga stabilitas sareng validitas Lingkungan bari ngahontal kamungkinan hijrah na ka GTK + 3.
  • Datang sareng a panganteur panon-catching tapi ku fitur tradisional.
  • Éta ngagaduhan aspek anu positip sapertos pangrojong multi-basa, nyiptakeun hotkey standar sareng fungsi tambahan sapertos browsing file tab.
  • ayeuna LXDE dirojong ku Linux. Sanaos éta ogé parantos diuji dina FreeBSD. Janten dasarna didukung ku ampir sadaya sistem dumasar kana Unix.
  • Éta henteu gumantung kana desktop naon waé, nyaéta komponénna tiasa dianggo sacara mandiri ti Lingkungan Desktop éta nyalira LXDE.
  • Desain na nyaéta diluyukeun sareng standar emanating tina freedesktop.org.

kalemahan

  • Éta henteu ngagaduhan manajer jandela nyalira, tapi biasana dianggo lolobana nganggo Openbox.
  • Dasar na masih di GTK2 tapi ngagaduhan versi ékspérimén tina LXDE dumasarkeun kana GTK + 3, Didamel ku dukungan ti grup pangguna tina bengkokan (lxde-gtk3).
  • Éta dina kamajuan pinuh sareng teu acan dugi ka anjeun vérsi asak munggaran (1.0) tapi komunitasna tuwuh unggal dinten kusabab kauntungan utami na anu mantep pisan.
  • Nyaéta disarankeun pikeun pangguna anu tingkat pangalaman langkung luhur tibatan normal, Kusabab sadayana henteu caket pisan, sareng pikeun meres poténsina ngabutuhkeun a paréntah anu saé tina Linux.

Para diajar deui anjeun tiasa didatangan na ramatloka resmi sareng anu nyiptakeun Distro:

  1. Halaman wéb resmi Proyék LXDE

Dimana anjeun tiasa aksés bagian resmi praktis, sapertos a Blog, Wiki sareng Forum, diantara batur. Tautan ieu ogé sayogi pikeun nambihan inpormasi ngeunaan LXDE:

  1. Arch Wiki ngeunaan MATE
  2. Wikipedia wiki dina LXDE

LXDE: Pamasangan

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install lxde-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desktop LXDE sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install lxde
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Catetan: Anjeun tiasa ogé masang Lingkungan Desktop dumasar kana LXDE gampang ku ngaganti bungkusan lxde ku lxde-core.

Peta tambahan atanapi pelengkap

  • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
  • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop LXDE, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih Login Manajer ldxe-session.

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Sareng émut, ieu teh kalima pos tina séri ngeunaan Lingkungan Desktop GNU / Linux. Anu samemehna perkawis GNOME, KDE Plasma, XFCE, kayu manis y mate. Sedengkeun anu terakhir nyaéta ngeunaan LXQT.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «LXDE», anu dianggap salah sahiji anu paling enteng sareng saderhana, sapertosna XFCE, Kalayan gaya tradisional sareng sakedik aplikasi saderhana, dina dunya dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Debianita88 cenahna

    Kuring ngagaduhan Debian 10 kalayan LXDE sareng XFCE dipasang, sareng kajadian kuring yén versi anyar kantor WPS Office 11.1.0.9080 suite kantor henteu dimimitian di LXDE, tapi upami di XFCE, versi sateuacanna tiasa dianggo dina LXDE. Naha aya anu terang ngeunaan masalah ieu sareng kumaha ngungkulanana?