LXQt 0.16 parantos dileupaskeun sareng ieu mangrupikeun parobihan anu paling penting

Pamekar Lingkungan Desktop LXQt (dikembangkeun ku sadaya tim pangembangan LXDE sareng proyek Razor-Qt) ngumumkeun sékrési vérsi anyar LXQt 0.16, dimana perbaikan parantos dilakukeun pikeun aplikasi lingkungan, ogé ditambahan 3 téma énggal.

LXQt diposisikan salaku kontinyu anu ringan, modular, gancang sareng merenah tina kamekaran méja Razor-qt sareng LXDE, anu nyerep fitur anu hadé pikeun duanana.

Pikeun aranjeunna anu henteu sadar kana LXQt, anjeun kedah terang yén ieu mangrupikeun lingkungan desktop sumber anu gratis sareng terbuka pikeun Linux, hasil tina ngahijina antara LXDE sareng Razor-qt proyék sareng anu diposisikan salaku pilihan anu saé pikeun tim sumberdaya rendah atanapi anu langkung resep ngahémat sumberdayas, salaku pamutahiran pangbadagna pikeun LXQt nyaéta éta nyayogikeun desktop enteng sareng langkung seueur kontrol tibatan LXDE.

Naon anu énggal dina LXQt 0.16

Dina LXQt 0.16 ngadamel sababaraha paningkatan ka pangatur file PCManFM-Qt sareng perpustakaan LibFM-Qt anu janten dasarna, ti saprak pilihan parantos ditambihan kanggo ngalih ka tab énggal sareng tab kabuka tina jandela terakhir. Klasifikasi file parantos dijantenkeun langkung lumrah ku ngarawat titik salaku pembatas, anu cocog sareng kabiasaan GTK.

Parantos ditambihan pilihan anyar pikeun file dialog muka sareng parobihan konfigurasi disimpen. Ditambahkeun pilihan pikeun muka diréktori anu aya dina desktop dina file manager standar, henteu ngan ukur PCManFM-Qt sareng nambihan dialog "Default Applications" kana configurator lxqt-config-file-associate, anu ngamungkinkeun anjeun milih browser wéb standar, file manager, sareng client mail (akibatna, konfigurasi asosiasi file dihapus tina sési LXQt).

Ogé, dina versi anyar ieu LXQt 0.16 ayeuna panel LXQt ngagaduhan kamampuan pikeun ngatur panyumput otomatis tina indikator status (status notifier). Ditambahkeun pilihan pikeun tombol tugas pikeun mindahkeun jandéla ka layar salajengna.

Menu utama nyaéta amkontékstual enú ditampilkeun nalika anjeun pencét-katuhu. Modeu pikeun nempatkeun tombol anu teu dikumpulan parantos dilaksanakeun tina hiji aplikasi berdampingan.

Hiji bagian parantos ditambihan kana Manajemén LXQt Power pikeun ngatur tindakan anu kedah dilakukeun nalika pareum, tombol bobo sareng sayaga dipencét.

Émulator terminal QTerminal ngalaksanakeun pilihan pikeun muka tab anu anyar pikeun katuhu anu ayeuna sareng mareuman nutup tab nalika tombol mouse tengah dipencet.

Anu ningali gambar LXImage-Qt parantos ngalegaan jumlah jinis gambar cocog. Ditambahkeun kamampuan pikeun ngarobah ukuran gambar. Tombol nambihan pikeun nyalin jalur file kana gambar.

Tina parobihan sanés anu menonjol ti LXQt 0.16:

  • Ditambahkeun kamampuan pikeun milih sareng ngarobih palet warna kana lxqt-config penampilan configurator.
  • Ningkat panganteur kontrol kacaangan layar.
  • Pangatur file LXQt Archiver parantos ngonpigurasi pikeun muka eusi bungkus RPM.
  • Perpustakaan libQtXdg nambihan telepon pikeun ngonpigurasikeun sareng ngahartikeun standar wéb browser, file manager, sareng mail client.
  • Dina sistem pikeun nembongkeun bewara, pilihan parantos ditambihan kanggo nunjukkeun beja dina layar di gigireun kursor beurit.
  • Widget PulseAudio Volume Control ngajawab masalah nalika nyambungkeun alat audio sareng antarbeungeut Bluetooth.
  • Tilu kulit anyar nambihan: Clearlooks, Leech, sareng Kvantum.
  • Dina waktos anu sasarengan, padamelan neraskeun ngaleupaskeun LXQt 1.0.0, anu bakal masihan dukungan lengkep pikeun berpungsi dina Wayland.

Kanggo terang langkung rinci ngeunaan sékrési vérsi anyar ieu, anjeun tiasa parios aranjeunna Dina tautan ieu. 

Akhirna se ngaharepkeun kompilasi pikeun Ubuntu (LXQt ditawarkeun sacara standar dina Lubuntu), Arch Linux, Fedora, openSUSE, Mageia, FreeBSD, ROSA sareng ALT Linux, siap dina hitungan jam atanapi sababaraha dinten (gumantung kana distribusi).


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)