LXQT: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

LXQT: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

LXQT: Naon éta sareng kumaha cara dipasang dina DEBIAN 10 sareng MX-Linux 19?

LXQT nyaéta lampu anu sanés sareng gancang Lingkungan Desktop, lanceuk ti LXDE. Sareng sapertos anu terakhir, biasana teu aya seueur inpormasi ngeunaan éta dina wéb dibandingkeun sareng anu sanés anu langkung populér sareng anu biasa. Salaku conto, urang pos panungtungan tangtukeun ngeunaan LXQT, éta langkung ti 5 taun ka pengker, dina vérsi nomer 0.9.0.

Ogé, sakumaha kalayan LXDE, biasana aya sakedik Distribusi GNU / Linux anu kalebetna sapertos Lingkungan Desktop Default. Maka, dina ieu publikasi urang bakal fokus khususna Naon eta? y Kumaha cara masangna?. Nekenkeun, tangtosna, ayeuna DEBIAN GNU / Linux metadistribusi, dina pang anyarna versi, la jumlah 10, nami kode Buster. Anu ogé ayeuna dijantenkeun dadasar pikeun sebaran MX-Linux 19 (Duckling Goréng).

LXQT: Bubuka

Nyutat inpormasi resmi, ieu tiasa dikedalkeun:

"LXQt mangrupakeun lingkungan desktop Qt anu enteng. Éta moal ngaganggu jalan anjeun. Éta moal ngadat atanapi ngalambatkeun sistem anjeun. Éta difokuskeun janten méja klasik kalayan tampilan modéren. LXQt parantos kalebetkeun kana sebaran Linux sareng BSD, janten anjeun tiasa nyobian dina sistem normal anjeun atanapi dina VM. Langkung seueur inpormasi ngeunaan pamasangan tiasa dipendakan dina LXQt Wiki dina GitHub. Dina sajarahna, LXQt mangrupikeun produk tina ngahijina antara LXDE-Qt, mangrupikeun rasa awal tina LXDE's Qt, sareng Razor-Qt, hiji proyek anu ngagaduhan tujuan pikeun ngembangkeun Lingkungan Desktop berbasis Qt kalayan tujuan anu sami sareng LXQt ayeuna. LXQt sakuduna dituju janten panerus LXDE hiji dinten, tapi dugi ka 09/2016 duanana lingkungan desktop bakal tetep hirup babarengan ayeuna. " Bagéan "Ngeunaan" halaman wéb resmi LXDE

LXQT: Eusi

Sadayana ngeunaan LXQT

Descripción

Diantara anu paling penting anu tiasa disorot tina ieu Lingkungan Desktop urang tiasa nyebatkeun hal-hal ieu:

  • LXDE dileupaskeun sawaréh dina sataun 2013 ku élmuwan komputer Taiwan Hong Jen Yee Nalika réngsé PCManFM-Qt, modul desktop munggaran QT. Kana waktosna, méja lengkep tina LXQT, kalayan tujuan pikeun nyayogikeun a anyar, modéren sareng enteng Lingkungan Desktop keur distribusi énergi sareng sumber daya rendah, Tanpa lengkep abandon ngembangkeun tina LXDE.
  • LXQT éta didamel utamina di QT5 sareng komponenana sanés dina KDE Rangka Kerja 5. Sareng ayeuna lumaku Vérsi 0.14.1 (mantep). Versi munggaran sareng lengkep na nyaéta 0.7.0, dirilis dina 7 Méi 2014, salaku produk munggaran tina ngahijina proyék Cukur-Qt y LXDE.
  • LXQT geus sadia ngaliwatan gudang resmi dina seueur GNU / Distros Linux, sapertos: DEBIAN, Ubuntu sareng Fedora. Sareng sababaraha ngabawa sacara standar nalika aranjeunna fokus kana tim konsumsi sumberdaya rendah.
  • El ékosistem aplikasi pituin LXQT Éta diwangun ku sababaraha program, ieu mangrupikeun anu paling lambang atanapi terkenal: PCManFM-Qt (Pangatur file), Leafpad-Qt (Éditor téks), LXImage-Qt (Image Viewer), sareng anu sanésna sanés.

Catetan: LXQT teh Lingkungan Desktop ayeuna dilaksanakeun ku Hong Jen Yee sareng komunitasna Pamekar, tapi henteu ninggali kamekaran LXDEsabab aranjeunna nyobian port ka GTK + 3 pikeun kasaluyuan sareng Lingkungan Gnome3. Kukituna, kumaha cara ngalaksanakeunana LXQT sareng QT5 sareng KDE Frameworks 5 pikeun ngahontal kasaluyuan sareng Lingkungan Plasma KDE.

Kauntungan sareng karugian

kauntungan

  • Nyayogikeun ringan, lingkungan desktop terpadu, gunana dina komputer kalayan sumber CPU sareng RAM terbatas atanapi kinerja rendah. Salaku tambahan, éta gampang dianggo pikeun seueur, hatur nuhun ka panganteur panon-catching tapi ku fitur tradisional.
  • Éta ogé dijaga ku a komunitas pangembang internasional, seueur anu damel sareng LXDE.
  • Komponénna nahan filsafat modular tina dasar LXDE na, nyaéta, aranjeunna tiasa dianggo mandiri nyalira Lingkungan Desktop LXQT.

kalemahan

  • Éta henteu ngagaduhan manajer jandela nyalira, tapi biasana dianggo lolobana nganggo Openbox. Sanaos integrasi na sareng XFWM y Muffin.
  • Éta gaduh a Antarbeungeut pamaké Palasik sanaos potensina dumasarkeun kana QT5 sareng KDE Framework 5.
  • Éta dina kamajuan pinuh sareng teu acan dugi ka anjeun vérsi asak munggaran (1.0) tapi komunitasna teras-terasan berkembang kumargi markasna seueur kamungkinan ditawarkeun.

Para diajar deui anjeun tiasa didatangan na ramatloka resmi sareng anu nyiptakeun Distro:

  1. Halaman wéb resmi Proyék LXQT

Dimana anjeun tiasa aksés bagian resmi praktis, sapertos a Blog, wiki sareng Forum, diantara batur. Tautan ieu ogé sayogi pikeun nambihan inpormasi ngeunaan LXDE:

  1. Arch Wiki ngeunaan MATE
  2. Wikipedia wiki dina LXDE

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Bisi hiji ayeuna ngagaduhan Sebaran GNU / Linux DEBIAN 10 (Buster) atanapi anu sanésna dumasarkeun ka dinya, sapertos MX-Linux 19 (Duckling Goréng), pilihan pamasangan anu paling disarankeun nyaéta:

Ngagunakeun paréntah Tasksel via Graphical User Interface (GUI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel install lxqt-desktop --new-install
  • Teruskeun dugi ka akhir dina Prosedur Dipandu Tugas (Pamilih Tugas).

Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal ngagunakeun éta Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pamaké.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install tasksel
tasksel
  • Pilih anu Lingkungan Desktop LXQT sareng utiliti sanés atanapi sét paket tambahan.
  • Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur dipandu de Tugas tugas (Pamilih Tugas).

Masang paket minimum anu diperyogikeun langsung ngalangkungan CLI

  • Ngajalankeun a Konsol atanapi Terminal tina Lingkungan Desktop atanapi nganggo Tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési pangguna super akar.
  • Ngajalankeun teh paréntah paréntah kieu:
apt update
apt install lxqt
  • Teruskeun dugi ka akhir dina ngolah dipandu ku Apt Paket Pasang.

Catetan: Anjeun tiasa ogé masang Lingkungan Desktop dumasar kana LXQT gampang ku ngaganti bungkusan lxqt ku lxqt-core.

Peta tambahan atanapi pelengkap

  • Ngajalankeun tindakan optimasi sareng perawatan Sistem Operasi ngaji teh paréntah paréntah kieu:
apt update; apt full-upgrade; apt install -f; dpkg --configure -a; apt-get autoremove; apt --fix-broken install; update-apt-xapian-index
localepurge; update-grub; update-grub2; aptitude clean; aptitude autoclean; apt-get autoremove; apt autoremove; apt purge; apt remove; apt --fix-broken install
  • Reboot sareng lebet ku milih éta Lingkungan Desktop LXQT, bisi gaduh langkung ti hiji Lingkungan Desktop dipasang sareng henteu acan dipilih Login Manajer lxqt-session.

Kanggo inpormasi tambihan tambihan halaman resmi di DEBIAN y MX-Linux, O el Manual Administrator DEBIAN online dina versi stabil na.

Sareng émut, ieu anu terakhir na pos kagenep tina séri ngeunaan Lingkungan Desktop GNU / Linux. Anu samemehna perkawis GNOME, KDE Plasma, XFCE, kayu manis, mate y LXDE. Aya seueur anu sanés Lingkungan Desktop leuwih ti dipikaresep urang bakal ngajalajah dina kiriman anu salajengna.

Gambar umum pikeun kasimpulan artikel

kacindekan

Kami arepkeun ieu "gunana tulisan saeutik" ngeunaan anjeunna «Entorno de Escritorio» dipikanyaho ku nami «LXQT», lanceuk ti «LXDE», tapi ku bédana éta, éta ditulis dina Téhnologi «QT», sabalikna «GTK+2», éta ngagaduhan méja klasik kalayan tampilan modéren sareng sakedik dianggo / dikenal di jero dunya «Distribuciones GNU/Linux», janten minat pisan sareng kagunaan, pikeun sadayana «Comunidad de Software Libre y Código Abierto» sareng kontribusi hébat kana difusi ékosistem aplikasi éndah, gigantic sareng ngembang tina «GNU/Linux».

Sareng kanggo langkung seueur inpormasi, tong teras-terasan ngadatangan naon waé Perpustakaan online Como OpenLibra y JedIT maca buku (PDF) ngeunaan topik ieu atanapi anu sanés daérah pangetahuan. Kanggo ayeuna, upami anjeun resep ieu «publicación», tong lirén ngabagi na sareng batur, di anjeun Situs wéb paporit, saluran, grup, atanapi komunitas tina jaringan sosial, langkung saé gratis sareng kabuka salaku Mastodon, atanapi aman sareng pribadi sapertos telegram.

Atanapi kantun didatangan halaman bumi kami di TiLinux atanapi lebet kana Saluran resmi Telegram ti DesdeLinux maca sareng milih ieu atanapi publikasi menarik anu sanés dina «Software Libre», «Código Abierto», «GNU/Linux» sareng topik-topik sanés anu aya hubunganana sareng «Informática y la Computación»jeung «Actualidad tecnológica».


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

5 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Autopilot cenahna

    Terakhir waktos kuring nyobian LXQt dina Debian 10 éta ngagaduhan sababaraha aplikasi Xfce sareng komposer Xfwm sareng windows manager na. Sigana kuring henteu terintegrasi kalayan saé. Apper henteu ngamuat ikon sareng béja pembaruan leungit.
    Di sisi anu sanésna, distro anu sami sareng Plasma meakeun anu sami atanapi kirang. LXQt parantos kaleungitan eling.

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Salam, Autopilot. Dugi ka ayeuna yén kuring parantos sareng LXQT langkung ti 15 dinten, kuring henteu ningali masalah atanapi kalem. Sareng éta geulis pisan sareng fungsina. Coba deui tingali naon anu anjeun pikirkeun ayeuna.

  2.   argemiro cenahna

    Vérsi naon anu dipasang dina debian?
    0.14.1 atanapi 0.12

    1.    Pasang Masang Linux cenahna

      Surak! Argemiro. Anggo 0.14.1. Hatur nuhun kana koméntar anjeun.

  3.   abd cenahna

    Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Graphical User Interface (GUI)

    Ngajalankeun konsol atanapi Terminal ti Lingkungan Desktop
    Ngajalankeun paréntah paréntah salajengna:
    update apt
    apt masang tasksel
    tasksel masang lxqt-desktop –new-install
    Teruskeun dugi ka akhir dina Tugas Dipandu Prosedur (Tugas Pamilih).

    Ngagunakeun paréntah Tasksel ngalangkungan Command Line Interface (CLI)

    Ngajalankeun konsol atanapi Terminal nganggo tombol Ctrl + F1 sareng mimitian sési root super pangguna.
    Ngajalankeun paréntah paréntah salajengna:
    update apt
    apt masang tasksel
    tugas
    Pilih Lingkungan Desktop LXQT sareng utiliti sanés atanapi set paket tambahan.
    Teruskeun dugi ka akhir dina prosedur anu dipandu tina Tasksel (Task Selector).

    Éta dibalikkeun teu?