6 Desktop Debian - Jaringan Komputer pikeun UKM

Indéks umum séri: Jaringan Komputer pikeun UKM: Perkenalan

Di posting kami nyarankeun salah sahiji cara pikeun asup ka jagad raya Debian: masang sareng ngonpigurasi Desktop.

Éta ditujukeun di luhur sadayana, di Ngawitan o Uskenario anyar, ngantosan panjelasan anu langkung rinci ngeunaan kumaha kéngingkeun Debian ku desktop ramping sareng lampu, mimitian ti mimiti masang CD-ROM + repositories.

Dina akhir maca tulisan ieu, urang bakal gaduh ideu anu jelas ngeunaan cara masang Lingkungan Desktop anu béda dina Debian sapertos:

  • KDE
  • GNOME
  • kayu manis
  • mate
  • XFCE
  • LXDE

Kami terang yén kami aya di tengah jaman Debian 8 "Jessie". Nanging, kuring mairan yén sawatara waktos ka pengker, urang diterbitkeun dina TiLinux, Sarta dina manusa, mangrupikeun serangkaian tulisan anu didédikasikeun kana desktop anu, sanaos aranjeunna ditulis dina jaman Debian 6 "Squeeze" sareng awal Wheezy, masih valid ayeuna dina cara ngadeukeutan kumaha ngadamel desktop sareng Debian. Tulisan ieu nyaéta:

  • Éta tangkal henteu nyegah urang ningali leuweung
  • Éta tangkal henteu nyegah urang ningali leuweung II
  • Éta tangkal henteu nyegah urang ningali leuweung III
  • Masang Debian sareng Xfce desktop
  • Squeeze kalayan Xfce dina leungeun
  • The KDE gancang sareng elegan

Dina sadaya tulisan khusus pikeun topik Desktop atanapi Desktop ngeunaan Debian, anu urang pikahoyong - sareng masih hoyong - jelaskeun nyaéta, ti instalasi munggaran CD-ROM + Repositories, naha lokal atanapi diterbitkeun di urang Perusahaan LAN atanapi dina Internét, urang tiasa meunang méja tapi hampang, gaya pisan, atanapi duanana dina waktos anu sami gumantung kana diajar, pangetahuan sareng katerampilan urang.

Kami henteu kedah ngaunduh sababaraha CD atanapi DVD gumantung kana distribusi anu dimaksud, pikeun kéngingkeun desktop sareng Debian. Ngan anu munggaran sareng aksés kana Repository.

Kami boga pamadegan yén Debian, Sistem Operasi Universal, mangrupikeun sebaran anu paling enteng sapertosna Server - Workstation anu urang tiasa mendakan di jagad raya Linux.

Lingkungan Desktop di Debian

Kami nyarios dina tulisan saméméhna anu salajengna:

  • Upami dina léngkah "Pamilihan program" urang ngantepkeun pilihan [X] lingkungan desktop Debian dipariksa, program bakal masang GNOME 3.14 atanapi lingkungan grafis anu langkung luhur, gumantung kana repositori anu urang gaduh..

Khususna, urang tingal prosés pamasangan tina CD-ROM ka 1 nalika ngeunaan léngkah "Milih program".

Upami distribusi Linux anu sanés nawiskeun urang sahanteuna hiji DVD pikeun masang sistem operasi na sareng lingkungan desktop, wajar pikeun mikir yén pamasangan GNOME 3, tina hiji CD, TIDAK bakal kumplit, jauh ti éta..

Kusabab kitu urang resep ngalakukeun pamasangan bersih tina Debian, teras pasang meja tina pilihan urang ti gudang.

Setélan awal sareng umum minimal

Kalayan tujuan anu jelas pikeun mempermudah tindak lanjut tina prosedur anu diusulkeun, urang kalebet didieu Konfigurasi Mimiti Minimum kanggo dituturkeun, ATAWA pikeun masang Desktop naon waé dina Debian.

Parameter Mimiti

Ngaran Domain: fromlinux.fan
Nami tim: sysadmin
FQDN: sysadmin.fromlinux.fan
Alamat IP: 192.168.10.3
SubNet: 192.168.10.0 / 24
Pamaké normal: sora ngahiung
Ngaran lengkep pangguna: Debian OS Pertama Buzz

Tina konsol sérver sareng salaku pangguna akar, kami nyatakeun repositori anu diperyogikeun, anu dina kasus kami lokal:

root @ sysadmin: ~ # nano /etc/apt/source.list
file deb: / tera / repos / jessie / debian / jessie main contrib non-free deb file: / tera / repos / jessie / debian-security / jessie / update main main non-free deb file: / tera / repos / jessie / debian-multimedia / jessie main non-gratis

Kami ngawangun deui gudang pakét sareng ngarobih sistem:

root @ sysadmin: ~ # aptitude update
root @ sysadmin: ~ # tingkatkeun aptitude

Upami seueur bungkus anu diénggalan, utamina kernel atanapi kernel, disarankeun pikeun ngabalikan:

root @ sysadmin: ~ # balikan deui

Kami masang sababaraha utiliti

root @ sysadmin: ~ # aptitude masang ramo ssh ccze htop mc deborphan

nu Ngawitan Urang kedah terang naon anu aranjeunna lakukeun sareng naon ciri utama bungkus anu dipasang:

root @ sysadmin: ~ # ramo lalaki
root @ sysadmin: ~ # ramo buzz
Login: buzz Name: Debian First OS Buzz Directory: / home / buzz Shell: / bin / bash Hurungkeun saprak Wed Nov 16 07:08 (EST) dina pts / 0 ti 192.168.10.1 3 detik dianggurkeun Henteu aya mail. Teu aya Rencana.

root @ sysadmin: ~ # htop
root @ sysadmin: ~ # buntut -f -n 25 / var / log / syslog | ccze
root @ sysadmin: ~ # mc
root @ sysadmin: ~ # lalaki yatim
root @ sysadmin: ~ # yatim

Kami ngédit sababaraha file konfigurasi

root @ sysadmin: ~ # nano / etc / network / interfaces
# File ieu ngajelaskeun interfaces jaringan anu sayogi dina sistem anjeun # sareng kumaha ngaktipkeunana. Kanggo inpormasi lengkep, tingali interfaces (5). sumber /etc/network/interfaces.d/* # Antarbeurat jaringan loopback otomatis lo iface lo inet loopback # Antarbeungeut jaringan primér ngamungkinkeun-hotplug eth0 iface eth0 inet static address 192.168.10.3 netmask 255.255.255.0 jaringan 192.168.10.0 siaran 192.168.10.255. 192.168.10.1 gateway 127.0.0.1 # dns- * pilihan dilaksanakeun ku pakét resolvconf, upami dipasang dns-nameservers XNUMX dns-search ti linux.fan
# Tungtung file / jsb / network / interfaces

root @ sysadmin: ~ # nano / etc / host 127.0.0.1 localhost 192.168.10.3 sysadmin.fromlinux.fan sysadmin
# Garis handap ieu dipikahoyong pikeun host IPv6 anu sanggup :: 1 localhost ip6-localhost ip6-loopback ff02 :: 1 ip6-allnodes ff02 :: 2 ip6-allrouters
# Tungtung / jsb / host file

root @ sysadmin: ~ # nano / etc / hostname
sysadmin

root @ sysadmin: ~ # nano / jsb / ngaran surat
sysadmin.fromlinux.fan

root @ sysadmin: ~ # nano /etc/resolv.conf
milarian ti linux.fan nameserver 127.0.0.1

root @ sysadmin: ~ # balikan deui
    
Debian GNU / Linux 8 sysadmin tty1
login sysadmin: root Sandi:
    Login terakhir: Rabu Nov 16 07:08:54 2016 ti 192.168.10.1 Linux sysadmin 3.16.0-4-amd64 # 1 SMP Debian 3.16.7-ckt11-1 + deb8u2 (2015-07-17) x86_64 
    Program anu kalebetkeun sareng sistem Debian GNU / Linux mangrupikeun parangkat lunak gratis; istilah sebaran anu pasti pikeun tiap program dijelaskeun dina file masing-masing dina / usr / share / doc / * / hak cipta. Debian GNU / Linux hadir kalayan TANPA JAMINAN, saacan diijinkeun ku hukum anu berlaku.

akar @sysadmin: ~ # hostname
sysadmin

root @ sysadmin: ~ # hostname -fqdn
sysadmin.fromlinux.fan

root @ sysadmin: ~ # ifconfig
eth0 Link encap: Ethernet HWaddr 70: 54: d2: 19: ad: 65 inet addr: 192.168.10.3 Bcast: 192.168.10.255 Mask: 255.255.255.0 ....

Kami ngabersihan kagumantungan anu teu perlu sareng bungkusan yatim -lamun éta aya- sacara umum

root @ sysadmin: ~ # aptitude install -f
root @ sysadmin: ~ # purity aptitude ~ c
root @ sysadmin: ~ # yatim
root @ sysadmin: ~ # aptitude bersih
root @ sysadmin: ~ # aplikasi autoclean

Goréng: Kami ngarobih MTA «Exim4» kanggo «Postfix»

root @ sysadmin: ~ # aptitude masang postfix

postfix-konfigurasi-1

 

postfix-konfigurasi-2

Urang parios Postfix

root @ sysadmin: ~ # telnet localhost 25
Nyobian :: 1 ... Nyambung ka localhost. Karakter kabur nyaéta '^]'. 220 sysadmin.desdelinux.fan ESMTP Postfix (Debian / GNU) ehlo sysadmin.desdelinux.fan 250-sysadmin.desdelinux.fan 250-PIPELINING 250-SIZE 10240000 250-VRFY 250-ETRN 250-StarttLS 250-ENHANCEDSTATUSCODES 250 ENHANCEDSTATUSCODES 8 kaluar 250 221 Aduh
Sambungan ditutup ku host asing.

Kami masihan idin administrasi pangguna "buzz" normal

kadal @ gandalf: ~ $ ssh buzz@192.168.10.3
kecap akses buzz@192.168.10.3 urang: Program anu kalebet dina sistem Debian GNU / Linux nyaéta parangkat lunak gratis; istilah sebaran anu pasti pikeun tiap program dijelaskeun dina file masing-masing dina / usr / share / doc / * / hak cipta. Debian GNU / Linux hadir kalayan TANPA JAMINAN, saacan diijinkeun ku hukum anu berlaku. Login terakhir: Rebo Nov 16 07:49:25 2016 ti 192.168.10.1

buzz @ sysadmin: ~ $ kecap akses anjeun: 

root @ sysadmin: / home / buzz # adduser buzz sudo
Nambihan pangguna `buzz 'kana group` sudo' ... Nambihan buzz pangguna kana grup sudo Rengse.

root @ sysadmin: / home / buzz # aptitude install sudo root @ sysadmin: / home / buzz # visudo
.... # Spesifikasi hak istimewa pangguna root ALL = (ALL: ALL) ALL buzz ALL = (ALL: ALL) ALL ....

root @ sysadmin: / home / buzz # exit

Kami mariksa operasi anu leres tina sudo:

buzz @ sysadmin: ~ $ ls -la / root /
ls: teu tiasa muka / root / diréktori: Idin ditolak

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo ls -la / root /
[sudo] kecap akses pikeun buzz: total 44 drwx ------ 6 root root 4096 Nov 16 07:40. drwxr-xr-x 22 root root 4096 Nov 12 11:17 .. drwx ------ 2 root root 4096 Nov 16 09:09 .aptitude -rw ------- 1 root root 2038 Nov 16 08 : 00 .bash_history -rw-r - r-- 1 root root 570 Jan 31 2010 .bashrc .....

Pikeun komputer kalayan jumlah RAM anu hadé (4 gigs atanapi langkung)

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo nano /etc/sysctl.conf
# Tambihkeun vm.swappiness = 10 dugi ka akhir

Urang langsung nerapkeun perobihan:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo sysctl -p
vm. kabeulit = 10

Kami nyarankeun baca taliti paragraf ahir file /etc/sysctl.conf, anu ngandung sababaraha saran pikeun ningkatkeun kaamanan sambungan jaringan workstation.

########### ---------------- # Setelan tambahan - setelan ieu tiasa ningkatkeun jaringan # kaamanan host sareng nyegah ngalawan sababaraha serangan jaringan # kalebet serangan spoofing sareng lalaki di serangan tengah ngalangkungan # pangalihan. Sababaraha lingkungan jaringan, Nanging, ngabutuhkeun yén # setélan ieu ditumpurkeun janten marios sareng aktipkeun upami diperyogikeun. # # Entong nampi alihan ICMP (nyegah serangan MITM) # net.ipv4.conf.all.accept_alihan = 0 # net.ipv6.conf.all.accept_alihan = 0 # _atawa # # Nampi alihan ICMP ngan ukur pikeun gateway anu didaptarkeun dina daptar standar # gateway kami (diaktipkeun sacara standar) # net.ipv4.conf.all.secure_alihan = 1 # # Entong ngirimkeun alihan ICMP (kami sanés router) # net.ipv4.conf.all.send_alihan = 0 # # Entong nampi paket rute sumber IP (kami sanés router) # net.ipv4.conf.all.accept_source_route = 0 # net.ipv6.conf.all.accept_source_route = 0 # # Log Martian Packets # net.ipv4.conf.all.log_martians = 1 # 

Sajauh kami gaduh ngadamel setélan awal anu minimum tiasa milih sareng masang salah sahiji lingkungan desktop anu ditawarkeun ku Debian lami urang. 😉

KDE, gancang sareng anggun

Repository anu urang gaduh, Debian 8.1, ngagaduhan KDE Versi desktop 4.14.2-5, numutkeun versi perpustakaan utama na. Pikeun masang éta kami ngajalankeun dina konsol:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude milarian kde-desktop | tugas grep
........ p task-kde-desktop - KDE p task-spanyol-kde-desktop - desktop Spanish KDE ........

Saliwat, hayu urang tingali dina seueur seueur basa anu tiasa urang anggo ku KDE. Kanggo terang bédana antara dua bungkus anu dipilih tina daptar panjang, urang ngaéksekusi:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude show task-kde-desktop
Paket: task-kde-desktop Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadaya ukuran Henteu dikomprés: 21.5 k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, kde-standard, kdm Saran: kdeaccessibility, libqtgui4-perl, libqtcore4-perl, k3b, k3b-i18n, plasma-widget - networkmanagement, kdesudo, libreoffice-kde, apper, gimp, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, system-config-printer Deskripsi: KDE Paket tugas ieu dianggo pikeun masang desktop Debian, nampilkeun lingkungan desktop KDE, sareng paket sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian pikeun aya dina desktop.

Paragraf terakhir nyarios ka kami, dina tarjamahan gratis:

  • Paket tugas ieu dianggo pikeun masang Debian Desktop, dicirikeun ku lingkungan desktop GNOME, sareng paket sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian pikeun aya dina desktopna..
buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun task-spanyol-kde-desktop
Paket: task-spanyol-kde-desktop Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadayana Ukuran henteu dikomprés: 21.5 k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1) Nyarankeun: kde-l10n-en Pedaran: Spanyol KDE desktop Tugas ieu lokasina di desktop KDE dina basa Spanyol.

Garis terakhir maos sakitar:

  • Tugas ieu milarian Desktop KDE dina basa Spanyol.

Pikeun masang Fast and Elegant KDE, urang ngajalankeun:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude masang task-kde-desktop task-spanyol-kde-desktop
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket BARU ieu bakal dipasang: adwaita-icon-theme {a} akonadi-backend-mysql {a} akonadi-server {a} ........ 0 bungkus anu diénggalan, 1079 anyar dipasang, 0 pikeun miceun sareng 0 henteu diénggalan. Abdi peryogi ngaunduh 782 MB file. Saatos ngabongkar, 2,275 MB bakal dianggo. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

Kami ngajawab yén "Y". Leres kamampuan éta mulih pesen anu sapertos kieu:

CATETAN: Versi anu teu ditandatanganan tina bungkus ieu bakal dipasang! Paket anu teu ditandatanganan tiasa kompromi kaamanan sistem. Anjeun ngan ukur kedah neraskeun pamasangan upami anjeun leres-leres yakin kana naon anu anjeun pikahoyong ............ (Daptar Paket) ............... malire bewara ieu sareng teraskeun kitu? Pikeun neraskeun, lebetkeun "Leres"; pikeun ngagugurkeun, lebetkeun "Henteu":

Kami ngaréspon ku nyerat "Leres" tanpa sieun.

Saatos réngsé prosés instalasi sadayana bungkus, upami urang hoyong gaduh "sawangan" atanapi "tampilan" dina desktop anu anyar, urang ngaéksekusi:

buzz @ sysadmin: ~ $ startx

Sareng urang ngantosan desktop KDE pikeun dimuat. Nalika urang bérés jalan awal urang balikeun deui pakakas ngalangkungan antarmuka grafis éta nyalira.

KDE pasang bungkusan sacara standar KDM «Manajer Tampilan KDE pikeun X11". KDM éta ngatur séri sérver server X atanapi "Xservers", dijalankeun dina mesin lokal atanapi dina mesin jarak jauh. Ngidinan pangguna anu béda pikeun gampang log in ka Lingkungan Desktop anu dipikahoyong, sambungkeun kana sérver jauh XDMCP «X Témbongkeun Manajer Control Protocol«, Atawa mareuman sistem.

KDM ngadukung téma atanapi "téma" khusus sareng tiasa ningalikeun daptar pangguna sareng ikonna. Kanggo inpormasi lengkep dijalankeun dina konsol aptitude nunjukkeun KDM o lalaki KDM saatos dipasang.

KDE Pinuh

Dugi ka titik ieu urang gaduh fasilitas standar, nyauranana ku sababaraha cara, ti Desktop KDE. Nanging, pikeun anu mikaresep KDE, urang nyarankeun anjeun nalungtik salajengna, sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude show kde-full
Paket: kde-full Anyar: enya Status: teu dipasang Vérsi: 5:84 Prioritas: bagian opsional: metapackages Pamekar: Debian Qt / KDE Maintainers Arsitéktur: sadayana Ukuran henteu dikomprés: 36.9k Gumantung kana: kde-plasma-desktop (> = 5:84), kde-plasma-netbook (> = 5:84), kdeadmin (> = 4: 4.11.3), kdeartwork ( > = 4: 4.11.3), kdegraphics (> = 4: 4.11.3), kdeedu (> = 4: 4.11.3), kdegames (> = 4: 4.11.3), kdemultimedia (> = 4: 4.11.3. 4), kdenetwork (> = 4.11.3: 4), kdeutils (> = 4.11.3: 4), kdepim (> = 4.11.3: 4), kdeplasma-addons (> = 4.11.3: 5) Nyarankeun: kde-standard (> = 84:4), kdeaccessibility (> = 4.11.3: 4), kdesdk (> = 4.11.3: 4), kdetoys (> = 4.11.3: 4), kdewebdev (> = 4.11.3: 10) Saran: kde-l4n (> = 4.11.3: 1), calligra (> = 2.6.4: 5), xorg Break: kde-minimal (<57:XNUMX) Nyayogikeun: kde-software-compilation Deskripsi : kumplit Kompilasi Perangkat Lunak KDE pikeun pangguna tungtung KDE mangrupikeun platform desktop Software Rangkat Free anu kuat, terintegrasi, sareng gampang digunakeun. Metapackage ieu kalebet sadaya modul resmi anu dileupaskeun sareng Kompilasi KDE Sotware anu henteu khusus pikeun pamekaran sareng ogé aplikasi KDE anu sanés anu kapaké pikeun pangguna desktop. Ieu kalebet multimedia, jejaring, grafik, pendidikan, kaulinan, alat administrasi sistem, sareng karya seni sareng utiliti sanés. Halaman utama: http://www.kde.org Merek: role :: metapackage, suite :: kde

Sareng upami anjeun hoyong gaduh lingkungan desktop anu lengkep:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install kde-full
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket BARU ieu bakal dipasang: sateuacanna {a} akonadiconsole {a} amor {a} analitza-common {a} autopoint {a} ........ 0 packages updated, 333 anu énggal dipasang, 0 kanggo miceun sareng 0 henteu dianyarkeun. Abdi peryogi ngaunduh 466 MB file. Saatos ngabongkar, 1,238 MB bakal dianggo. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

Sareng saatos réngsé dipasang, kami ngabalikan komputer sareng ngotéktak sadaya pilihan anu ngagaduhan Desktop Besar KDE ieu ... sanaos nyatana nyéépkeun langkung seueur sumberdaya dibandingkeun sareng lingkungan desktop anu sanés, sareng sanaos kanyataanna kuring sacara pribadi nganggona lumayan sakedik sakedik.

Saran: ULAH eureun konsultasi teh Pusat Pitulung KDE

Sakapeung kuring nganggo nami Inggris, sabab éta langkung saé namina nami aslina paket atanapi program éta. Narjamahkeun aranjeunna henteu gampang pikeun kuring. kdm dimana kde-help

GNOME, klasik

Repository anu urang gaduh, Debian 8.1, gaduh versi GNOME Desktop 3.14.1-1, numutkeun versi perpustakaan utama na. Pikeun masang éta kami ngajalankeun dina konsol:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude milarian gnome-desktop | tugas grep
p task-gnome-desktop - GNOME ........

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude show task-gnome-desktop
Paket: task-gnome-desktop Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadaya ukuran Henteu dikomprés: 21.5 k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, gnome-core Saran: gnome, libreoffice-gnome, evoloffice-evolution, gimp, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help - en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, network-manager-gnome Deskripsi: GNOME Paket tugas ieu dianggo pikeun masang desktop Debian, anu nampilkeun lingkungan desktop GNOME, sareng anu sanésna bungkusan anu diarepkeun ku pangguna Debian dina desktop.

Paragraf terakhir nyarios ka kami, dina tarjamahan gratis:

  • Paket tugas ieu dianggo pikeun masang Debian Desktop, dicirikeun ku lingkungan desktop GNOME, sareng paket sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian pikeun aya dina desktopna..

Janten upami urang ngupingkeun Debian sapertos urang sok nyobian, urang ngajalankeun:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude masang task-gnome-desktop
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket BARU ieu bakal dipasang: accountsservice {a} adwaita-icon-theme {a} aisleriot {a} alacarte {a} ..........
0 paket anu diénggalan, 1210 anu énggal dipasang, 0 kanggo dipiceun sareng 0 anu henteu diénggalan.
Abdi peryogi ngaunduh 877 MB file. Saatos ngabongkar 2,689 MB bakal dianggo. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

Kami ngajawab yén "Y". Leres kamampuan éta mulih pesen anu sapertos kieu:

CATETAN: Versi anu teu ditandatanganan tina bungkus ieu bakal dipasang! Paket anu teu ditandatanganan tiasa kompromi kaamanan sistem. Anjeun ngan ukur kedah neraskeun pamasangan upami anjeun leres-leres yakin kana naon anu anjeun pikahoyong ............ (Daptar Paket) ............... malire bewara ieu sareng teraskeun kitu? Pikeun neraskeun, lebetkeun "Leres"; pikeun ngagugurkeun, lebetkeun "Henteu":

Tangtosna urang ngajawab "Leres."

Saatos réngsé prosés instalasi sadayana bungkus, upami urang hoyong gaduh "sawangan" atanapi "tampilan" dina desktop anu anyar, urang ngaéksekusi:

buzz @ sysadmin: ~ $ startx

Sareng kami ngantosan GNOME-Desktop pikeun dimuat. Dina akhir tinjauan awal sareng ngalangkungan antarmuka grafis éta nyalira, urang hirupkeun deui komputer.

GNOME masang iket sacara standar gdm3 «Manajer Tampilan GNOME«. Nyayogikeun anu sami sareng ajakan konsol "login:" kanggo "Sistem X Windows«. Di sagigireun nyungkeun kredéntikasi auténtikasi - ngaran pamaké sareng kecap akses - éta ngamimitian sési grafis. Kanggo inpormasi lengkep, cobian paréntah konsol «aptitude nunjukkeun gdm3«, Sareng saatos dipasang «lalaki gdm3«.

Kami netelakeun yén nalika masang bungkusan tugas-gnome-desktop, iketna dipasang gnome, sareng upami urang ngaéksekusi aptitude nunjukkeun gnome Dina konsol, urang bakal sadar yén éta mangrupikeun pakét-meta anu gumantung kana distribusi standar lingkungan Desktop GNOME, ditambah rupa-rupa plugins sareng aplikasi anu ngagabung sareng GNOME sareng Debian sareng nyayogikeun lingkungan anu pangsaéna dugi ka ayeuna… Panganyarna miring sareng kandel, sanés kuring. Éta nyebatkeun kitu GNOME. 😉

Sakapeung kuring nganggo nami dina basa Inggris, sabab langkung saé namina nami aslina paket atanapi program éta. Narjamahkeun aranjeunna henteu gampang pikeun kuring.

gdm3

Catet yén gdm3 ngaidéntifikasi pangguna ku nami lengkepna.
Saatos ngalebetkeun kecap akses sareng mencét Enter atanapi klik mouse pointer dina tombol "Login", kami dugi ka GNOME Desktop.

gnome3

Éta tetep pikeun urang pikeun ngaropea Desktop GNOME numutkeun kabutuhan sareng selera urang. Ngarasakeun sareng ngeuyeuban Grande Desktop anu sanés!

Kayu manis, kayu manis

Repository anu urang gaduh, Debian 8.1, ngagaduhan kayu manis vérsi 2.16-5. Pikeun masang éta kami ngajalankeun dina konsol:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude milarian kayu manis-desktop | tugas grep
p task-cinnamon-desktop - Kayu manis                                 

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun task-cinnamon-desktop
Paket: task-cinnamon-desktop Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadaya Ukuran henteu dikomprés: 21.5 k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, cinnamon-desktop-environment Deskripsi: Kayu Manis Paket tugas ieu dianggo pikeun masang desktop Debian, nampilkeun lingkungan desktop Kayu Manis, sareng bungkusan séjén anu diarepkeun ku pangguna Debian dina desktop.

Paragraf terakhir nyarios ka kami, dina tarjamahan gratis:

  • Paket tugas ieu dianggo pikeun masang Debian Desktop, dicirikeun ku lingkungan desktop Kayu Manis, sareng paket sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian pikeun aya dina desktopna..

Upami éta dipasang, urang ngaéksekusi:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude masang task-cinnamon-desktop
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket BARU ieu bakal dipasang: accountsservice {a} adwaita-icon-theme {a} aisleriot {a} alsa-base {a} ..........
0 paket anu diénggalan, 1137 anu énggal dipasang, 0 dipiceun sareng 0 henteu diénggalan. Abdi peryogi ngaunduh 701 MB file. Saatos ngabongkar, 2,328 MB bakal dianggo. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

Kami ngajawab yén "Y". Leres kamampuan éta mulih pesen anu sapertos kieu:

CATETAN: Versi anu teu ditandatanganan tina bungkus ieu bakal dipasang! Paket anu teu ditandatanganan tiasa kompromi kaamanan sistem. Anjeun ngan ukur kedah neraskeun pamasangan upami anjeun leres-leres yakin kana naon anu anjeun pikahoyong ............ (Daptar Paket) ............... malire bewara ieu sareng teraskeun kitu? Pikeun neraskeun, lebetkeun "Leres"; pikeun ngagugurkeun, lebetkeun "Henteu":

Kami ngajawab "Leres", henteu deui.

Saatos réngsé prosés instalasi sadayana bungkus, upami urang hoyong gaduh "sawangan" atanapi "tampilan" dina desktop anu anyar, urang ngaéksekusi:

buzz @ sysadmin: ~ $ startx

Sareng urang ngantosan éta Kayu Desktop. Nalika urang réngsé ulasan munggaran sareng ngalangkungan antarmuka grafis éta nyalira, urang hurungkeun deui komputer.

kayu manis pasang bungkusan sacara standar lightdm  «Pangatur Tampilan Sederhana» dikembangkeun ku grup «Pangropéa Debian Xfce". lightdm nyayogikeun X11 Screen Manager, anu fitur utama nyaéta:

  • Kagungan codebase anu enteng
  • Éta sasuai sareng standar PAM, ConsoleKit, jst.
  • Éta ngagaduhan antarmuka anu ditetepkeun leres pisan antara server Xserver-Xorg sareng antarbeungeut pangguna.
  • Éta tiasa ngonpigurasi lengkep ngalangkungan Téma atanapi "Téma".

Kanggo langkung seueur inpormasi kami ngajalankeun dina konsol aptitude nunjukkeun lightdm o lalaki lampu saatos dipasang.

lightdm

kayu manis meryogikeun operasi anu leres na, di Percepatan Pidéo Hardware. Upami urang ngajalankeunana dina mesin virtual, dina Host atanapi «Host» sareng kartu vidéo anu henteu ngadukung akselerasi perangkat keras, sapertos kasus kami khususna, nalika lebet kana lingkungan desktop éta nyalira, urang tiasa nampi pesen ieu:

kayu manis

Kami pencét kana éta sareng éta bakal ngaleungit. The Menu Kayu Manis Palasik, éta bakal ditingalikeun ka kami dina sagala kaagamaan:

kayu manis-ménu

Naon anu parantos urang pelajari dugi ka ayeuna?

Henteu nganggur urang naroskeun ka diri urang sorangan naon anu urang pelajari dugi ka ayeuna? Tina prosés anu ditingali di luhur pikeun tilu méja anu paling sering dianggo. Dina sadaya kasus, nalika urang ngajalankeun aptitude show task- -desktop, Debian balikkeun kami liwat kamampuan, pesen akhir ieu:

  • Paket tugas ieu dianggo pikeun masang méja Debian, nampilkeun kde, gnome, atanapi kayu manis> Lingkungan desktop, sareng paket sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian anu sayogi dina desktop.

Pesen sateuacanna ngajarkeun urang pisan. Hal anu pangpayunna urang tiasa nyimpulkeun numutkeun akal sehat - sigana anu paling henteu umum tina indera manusa - nyaéta Debian ngamungkinkeun anjeun masang sareng ngonpigurasikeun lingkungan desktop atanapi "Lingkungan Desktop" anu anjeun pikaresep..

Paragraf akhir anu idéntik anu urang peroleh nalika ngajalankeun:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude show task-mate-desktop
ó
buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun task-xfce-desktop
ó
buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun task-lxde-desktop

MATE, anu hejo

Sajauh ieu, ieu méja anu dipikaresep kami pikeun Workstation Sysadmin, pikeun padamelan sadidinten sareng laboratorium bumi anjeun. Kami milih éta kusabab gampangna konfigurasi, lightness, sareng mémori sareng konsumsi prosesor anu cukup rendah. Éta henteu peryogi akselerasi perangkat keras, atanapi kinerja tinggi tina komputer.

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude show task-mate-desktop
Paket: task-mate-desktop Anyar: enya Status: teu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadaya ukuran Henteu dikomprés: 21.5 k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, mate-desktop-environment, lightdm Saran: gimp, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en-us, mythes - en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, network-manager-gnome, gnome-orca, libreoffice-gtk Deskripsi: MATE Paket tugas ieu dianggo pikeun masang desktop Debian, anu nampilkeun lingkungan desktop MATE, sareng sareng paket sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian dina desktop.

Hayu urang titénan yén pamekar paket "task- ..." nyaéta Tim Sistem Pasang Debian, sareng TEU pamekar paket atanapi kelompok paket anu anjeun pasang. Dina akhirna urang maca alinea anu sami anu kami sebatkeun tadi ngeunaan "desktop Debian".

Kalayan kecap séjén, "Tim Sistem Pasang Debian" ngan ukur paduli éta Anjeun ngadamel "Debian desktop" Anjeun, sareng janten dina cara anu pangsaéna pikeun ngamimitian ngagunakeun éta. Engké, anjeun kedah ngaropea na sesuai sareng kabutuhan sareng selera anjeun.

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude masang task-mate-desktop
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket BARU ieu bakal dipasang: adwaita-icon-theme {a} alsa-base {a} alsa-utils {a} anacron {a} aspell {a} ....... .
0 paket anu diénggalan, 731 anu énggal dipasang, 0 kanggo dipiceun sareng 0 anu henteu diénggalan.
Abdi peryogi ngaunduh 537 MB file. Saatos ngabongkar, 1,698 MB bakal dianggo.
Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

Saatos ngajawab patarosan anu anjeun tanyakeun ka kami kamampuan, urang nyobian ningali desktop anu dipasang teras hurungkeun deui komputer sapertos kasus anu sateuacana.

buzz @ sysadmin: ~ $ startx

Urang balikan deui tina lingkungan grafis anu sami ngalangkungan ménu luhur Sistem -> Pareuman… -> Pareuman deui.

Sakumaha anu bakal urang tingali saatos ngamimitian deui, MATE masang paket sacara standar lightdm  "Pangatur Tampilan Sederhana".

Paket tambahan pikeun MATE Desktop

Kami nyarankeun bungkusan ieu dipasang:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install mate-desktop-environment-extras
Paket NEW ieu bakal dipasang: apache2-bin {a} apache2.2-bin box-extensions-common {a} box-gksu {a} box-image-converter {a} box-open-terminal {a} box - kirimkeun ka {a} box-share {a} dconf-editor {a} gksu {a} gnome-user-guide {a} hddtemp {a} imagemagick {a} imagemagick-6.q16 {a} imagemagick-common {a } libapache2-mod-dnssd {a} libapr1 {a} libaprutil1 {a} libaprutil1-dbd-sqlite3 {a} libaprutil1-ldap {a} libfftw3-double3 {a} libgssdp-1.0-3 {a} libgupnp-1.0-4 {a} libiw30 {a} liblqr-1-0 {a} liblua5.1-0 {a} libmagickcore-6.q16-2 {a} libmagickcore-6.q16-2-extra {a} libmagickwand-6.q16 - 2 {a} libmate-sensors-applet-plugin0 {a} libnetpbm10 {a} libopenobex1 {a} libsensors4 {a} libyelp0 {a} mate-desktop-environment-extra-mate-gnome-main-applet-applet {a} mate -netspeed {a} mate-sensors-applet {a} mate-user-share {a} mozo {a} netpbm {a} obex-data-server {a} python-crypto {a} python-ldb {a} python -mate-menu {a} python-ntdb {a} python-samba {a} python-tdb {a} samba-common {a} samba-common-bin {a} yelp {a} yelp-xsl {a} 0 pakét anu diénggalan os, 52 énggal dipasang, 0 kanggo miceun sareng 0 henteu diénggalan. Abdi kedah ngaunduh 23.5 MB file. Saatos ngabongkar, 87.9 MB bakal dianggo. Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install libreoffice-l10n-en libreoffice-help-en buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install icedove icedove-l10n-en-en icedove-l10n-en-ar
buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude masang gparted vlc

Pikeun personalisasi, ngabeungharan terasrasakeun MATE Desktop! mate1 mate2

XFCE, beurit gancang sareng enteng

Debian mawa vérsi 4.10.1 éta XFCE4, dicirikeun ku ayana lingkungan desktop anu hampang, kalayan penampilan anu pikaresepeun, sareng gancang pisan pikeun sistem operasi turunan UNIX®. Diwangun janten produktif, éta beban sareng ngajalankeun aplikasi gancang bari ngalestarikan sumberdaya sistem. XFCE tiasa ngonpigurasi pisan, sareng éta ngagaduhan window manager anu ngadukung transparansi sareng épék sanés.

Jalma anu mutuskeun XFCE4 bakal mendakan kustomisasi na pikaresepeun pisan. Pantes pisan. Hasil anu saé pisan tiasa dicandak!

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun task-xfce-desktop
Paket: task-xfce-desktop Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadaya ukuran Henteu dikomprés: 21.5 k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, xfce4, lightdm Saran: xfce4-goodies, xfce4-power-manager, xfce4-mixer, xfce4-terminal, mousepad, orage, libreoffice-gtk, dbus-x11, xsane, vlc, quodlibet, evince-gtk | evince, tango-icon-theme, network-manager-gnome, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en-us, mythes-en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, system-config- printer, gnome-orca Pedaran: Xfce Paket tugas ieu dianggo pikeun masang desktop Debian, nampilkeun lingkungan desktop Xfce, sareng paket anu sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian dina desktop.

Kami masang kaseueuran anu diperyogikeun:

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude install task-xfce-desktop \
libreoffice-l10n-en libreoffice-help-en iceweasel-l10n-en-en \
iceweasel-l10n-es-us iceweasel-l10n-es-ar icedove icedove-l10n-es-ar \
icedove-l10n-en-es gparted

Kami ngabayangkeun:

buzz @ sysadmin: ~ $ startx

Teras we balikan deui ngaliwat antarmuka grafis éta nyalira. Ngarasakeun sareng ngabeungharan desktop XFCE! xfce

LXDE, anu paling enteng

Upami XFCE hampang sareng gancang, LXDE éta sakedik deui. LXDE singkatan Lingkungan Desktop X11 Ringan. Disarankeun pisan pikeun sérver anu meryogikeun panganteur grafis, atanapi urang ngan saukur kedah nyayogikeun aranjeunna sareng Desktop.

Paket "nyarios" kanggo nyalira, sareng langkung saé tibatan nyeratna ti kami:

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude milarian lxde
p education-desktop-lxde - Aplikasi desktop Debian Edu LXDE p live-image-lxde-desktop - Live System Image Components (LXDE desktop p lxde - Metapackage pikeun LXDE p lxde-umum - Data konfigurasi LXDE p lxde-core - Metapackage kanggo LXDE core p lxde-icon-theme - LXDE standard icon theme v lxde-setting-daemon - p task-lxde-desktop - LXDE

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun lxde
Pakét: lxde Anyar: enya Status: teu dipasang Vérsi: 6 Prioritas: bagian opsional: metapackages Pamekar: Debian LXDE Maintainers Arsitéktur: sadaya ukuran Henteu dikomprés: 27.6k Gumantung kana: galculator, gpicview, leafpad, lxappearance, lxappearance-obconf, lxde-core, lxde-icon-theme, lxinput, lxrandr, lxsession-edit, lxterminal, xarchiver Nyarankeun: alsamixergui, clipit ngabahekeun | transmisi-gtk, evince-gtk | pdf-viewer, gnome-disk-utility, gnome-mplayer, gnome-system-tools, gucharmap, iceweasel | www-browser, lightdm | x-display-manager, lxmusic | gagah, lxpolkit, menu-xdg, usermode, wicd | network-manager-gnome, xserver-xorg Saran: gimp, libreoffice, lxlauncher, lxtask, pidgin, update-notifier, xfce4-power-manager Deskripsi: Metapackage pikeun LXDE The Lightweight X11 Desktop Environment (LXDE) mangrupikeun proyék anu ditujukeun pikeun nyayogikeun lingkungan desktop anu hampang sareng gancang. Paket ieu mangrupikeun metapackage gumantung kana komponén inti sareng komponén anu disarankeun pikeun LXDE. Éta kalebet lxde-core, lxappearance, lxinput, lxsession-edit, gpicview, lxterminal, lxrandr, galculator, leafpad sareng xarchiver. Upami anjeun ngan ukur hoyong milih sareng milih komponén inti maka tong bobo pikeun miceun paket ieu. Halaman utama: http://www.lxde.org/ Merek: interface :: x11, role :: metapackage, lingkup :: suite, suite :: TODO, uitoolkit :: gtk

buzz @ sysadmin: ~ $ aptitude nunjukkeun task-lxde-desktop
Paket: task-lxde-desktop Anyar: enya Status: henteu dipasang Vérsi: 3.31 + deb8u1 Prioritas: bagian opsional: tugas Pamekar: Tim Sistem Pasang Debian Arsitéktur: sadaya ukuran Henteu dikomprés: 21.5k Gumantung kana: tasksel (= 3.31 + deb8u1), task-desktop, lightdm, lxde Saran: lxtask, lxlauncher, xsane, libreoffice-gtk, synaptic, iceweasel, libreoffice, libreoffice-help-en - us, mythes-en-us, hunspell-en-us, hyphen-en-us, system-config-printer, gnome-orca Deskripsi: LXDE Paket tugas ieu dianggo pikeun masang desktop Debian, anu nampilkeun lingkungan desktop LXDE, sareng sareng bungkusan sanés anu diarepkeun ku pangguna Debian dina desktop.

buzz @ sysadmin: ~ $ sudo aptitude masang task-lxde-desktop
[sudo] kecap akses pikeun buzz: Paket NEW ieu bakal dipasang: adwaita-icon-theme {a} alsa-base {a} alsa-utils {a} alsamixergui {a} ........
0 paket anu diénggalan, 774 anu énggal dipasang, 0 kanggo dipiceun sareng 0 anu henteu diénggalan.
Abdi peryogi ngaunduh 499 MB file. Saatos ngabongkar, 1,568 MB bakal dianggo.
Naha anjeun badé teraskeun? [Y / n /?]

Sareng urang teraskeun prosedur anu sami sareng méja anu sateuacanna. Entong isin. Ngaropea lingkungan desktop anu saé pisan ieu teras carioskeun kumaha jalanna. lxde

Resumen

Sakumaha anu parantos urang tingali, kéngingkeun desktop Debian pikaresepeun. Sahenteuna éta pikeun urang. Éta parantos dijelaskeun prosedur na 6 -six- sahijina. Dina sadaya kasus, mesin virtual bersih parantos didamel sareng Lingkungan Desktop teras dipasang.

Gampangna «salajengna - salajengna","Kaamanan pikeun Poék","Sadaya supir dianggo OK«, Sareng detail sanésna«positip»Mana anu biasa dianggo ku sistem operasi anu sanés, mangrupikeun unsur-unsur anu tiasa janten boomerang atanapi« boomerang », anu ngancam kaamanan Workstation urang, utamina upami urang langsung nyambung ka Désa WWW atanapi Internét.

Jigana urang kudu tiasa milih alternatif urang sorangan. Janten pamilik tina kaputusan urang. Aya anu milih. Muga masing-masing bagja Pisan ku Pilihan-Na.

Angsuran salajengna?

Qemu-KVM

Émut yén ieu bakal janten rangkéan tulisan ku Jaringan Komputer pikeun UKM. Kami bakal ngantosan anjeun!


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

20 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Louise. cenahna

    Debian anu pangsaéna!

  2.   Juan cenahna

    Kontribusi anu hadé dilakukeun! hatur nuhun

  3.   Luigys toro cenahna

    Kontribusi anu saé, kuring nganggo kayu manis akhir-akhir ieu, tapi sacara umum, kuring kantos masang KDE pikeun pangguna

  4.   Denis cenahna

    Halo Federico, tulisan anu saé pisan, teraskeun berkat anjeun kuring parantos ngahontal sababaraha hal.

  5.   Federico cenahna

    Hatur nuhun sadayana pikeun masihan koméntar sareng muji tulisan ieu, anu kuring ngarepkeun bakal manpaat pikeun seueur, sabab éta diringkeskeun dina hiji publikasi, 6 kamungkinan pikeun ngahontal Desktop anu saé dina Debian 8 "Jessie". Di sisi anu sanésna, kuring pikir éta jelas pisan, kalenturan alamiah anu dipiboga ku hébat ieu diantara sistem operasi dunya GNU / Linux. Kami bakal neraskeun nyalabarkeun pikeun sadaya pamiarsa anu nganjang ka FromLinux

  6.   dhunter cenahna

    Desktop dina Debian katingali pisan hulu tanpa seueur kustomisasi tapi stabilitas anu ditawarkeunana teu aya hargana. Pitunjuk desktop Fico anu saé pisan. Salam!

  7.   Rodrigo cenahna

    Mimiti, hatur nuhun sajuta pikeun kontribusi anu luar biasa! kadua kuring nyungkeun bongbolongan. Abdi hoyong masang Virtualbox dina "Jessie" tapi kuring hoyong ngatur mesin virtualisasi ngalangkungan desktop. Saha diantara aranjeunna anu anjeun nyarankeun? nyaéta, mana anu langkung saé sareng VirtualBox? (Utamana ngémutan koméntar ngeunaan Kayu manis? Hatur nuhun sateuacana

  8.   Ismael Alvarez Wong cenahna

    Tulisan anu saé pisan kumargi biasa nyaéta masang Desktop tina instalasi .ISO; Pisan gunana pikeun terang HowTo tina naon anu kajadian di tukang nalika Desktop dipasang ku cara tradisional.
    Tip anu hébat yén ultralight LXDE disarankeun pikeun sérver anu panginten peryogi antar muka grafis; Dugi ka ayeuna kuring yakin yén éta ngan ukur mangpaat pikeun alat-alat pangguna kalayan performa anu handap pisan.
    Kuring satuju sareng Federico 100% yén pamasangan manual Desktop nunjukkeun kalenturan hébat OS Linux.

    1.    Federico cenahna

      Hatur nuhun pisan kana komentarna, sobat Wong!.

  9.   Federico cenahna

    Hatur nuhun rerencangan Dhunter kana koméntar anjeun anu katampi kalayan saé.

    Rodrigo: anjeun nempatkeun éta di Cina, sakumaha urang carioskeun di dieu. Paket anu nawarkeun antarmuka grafis VirtualBox nyaéta "virtualbox-qt". Qt mangrupikeun Framewrok pikeun ngembangkeun aplikasi C ++. Éta multiplatform. KDE Desktop dikembangkeun ku Qt. Ogé parios naon anu Synaptic nyarios ngeunaan paket "kdevelop". Upami éta ngan ukur antar muka grafis, Abdi pikir, kuring pikir, yén VirtualBox langkung cocog sareng KDE. Kuring parantos nganggo VirtualBox sakedik sareng bakal nyerat ngeunaan Qemu-KVM salaku pengumuman di akhir tulisan ieu geura-giru.

    Kuring nganggo VirtualBOX dina GNOME sareng MATE, tapi sakedik. Saur anjeun anjeun kedah langkung seueur mikirkeun sumberdaya perangkat keras anu anjeun gaduh tibatan ngeunaan kasaluyuan paket virtualisasi sareng desktop. Tungtungna, anjeun kedah ngajawab patarosan anjeun nyalira numutkeun hasil anu anjeun pikagaduh dina latihan sadidinten. Kriteria kabeneran anu pangsaéna nyaéta latihan.

  10.   elcarter cenahna

    hi, abdi peryogi bantosan Abdi énggal pikeun debian sareng abdi hoyong ngarobih gaya bar anu kuring henteu terang kumaha nyaritakeun naha éta téma atanapi anu sapertos kitu
    ieu mangrupikeun gaya anu kuring badé nempatkeun dina debian kuring
    http://muyseguridad.net/wp-content/uploads/2016/01/GNOME-Classic-en-Tails-2.0.png
    Abdi resep pisan upami anjeun tiasa ngabantosan kuring nempatkeun warna éta dina palang-palang

  11.   elcarter cenahna

    Saé kuring parantos dipasang debian GNOME tapi kuring hoyong nempatkeun warna bodas dina palang sareng kuring hoyong terang naha anjeun tiasa ngabantosan kuring kumaha cara nempatkeunana ku cara kieu:

    http://muyseguridad.net/wp-content/uploads/2016/01/GNOME-Classic-en-Tails-2.0.png

  12.   Federico cenahna

    Hello Elcarter: Waktu kuring damel sareng GNOME3 dina Wheezy. Kuring biasa ngabijilkeun éta nganggo GNOME-Control-Center sareng GNOME-Tweak-tool. Upami kuring hoyong ngalaksanakeun pangaluyuan diluar tina anu ditawarkeunana ka kuring, kuring bakal hilap deui sareng netepkeun naon anu aranjeunna pasihkeun. KDE mangrupikeun raja kustomisasi.

  13.   doc cenahna

    Kuring ngiringan tepuk tangan pikeun profesionalisme paméran ieu tapi… naha kuring parantos maca leres yén ieu mangrupikeun tulisan 'for newbies'…? sabab pamikiran kuring anu munggaran nyaéta upami anu nembé maca ieu ... aranjeunna bakal kaleungitan kahayang pikeun asup ka dunya Debian. Sareng ngahampura kaikhlasan kuring, tangtosna.

    1.    Federico cenahna

      Énggal ka dunya Debian. Pamiarsa anu parantos ngempelkeun méja na kalayan gampang kalayan tata ruang anu sanés. Sareng di luhur sadayana, cobian pikeun ngartos yén perlu maca, diajar sareng latihan sakedik, upami anjeun leres-leres hoyong lebet ka jagad raya Debian. Kuring terang aya distribusi, kalebet Debian nyalira, yén ku DVD, anjeun kéngingkeun Desktop anu pantes, sareng kadang langkung ti menak. Kalayan Debian anjeun kéngingkeun kaamanan, stabilitas, kagancangan, konsumsi sumber daya anu handap anu tiasa anjeun pasihkeun pikeun aplikasi sareng sanés sistem operasi sapertos kitu, sareng sababaraha faktor anu langkung positip. Upami di luhur di luhur, éta ngamungkinkeun kuring pikeun gampang milih sareng masang Desktop karesep kuring ... Hayu sadayana nyandak kasimpulan nyalira.

      Ka Initiates atanapi Newbies, sahenteuna anjeun kedah nyarios langkung seueur tibatan naon anu diterbitkeun dina pos ieu, supados aranjeunna sadar.

  14.   crespo88 cenahna

    Halo kolega, wilujeng enjing sadayana.
    Hayu urang naroskeun sacara rétorika. Saha anu nyayogikeun kawincikan anu lengkep sapertos di dunya anu beuki saing ieu?
    Henteu janten mutlak, hayu urang sebutkeun yén saeutik pisan sareng diantarana waé Fico, hatur nuhun kolega. Saatos maca tulisan MAGNIFICENT ieu kuring parantos sugema pisan.
    Kuring kedah nyetél laboratorium sareng kuring bahkan tiasa milih ku répo tunggal, tanpa ngritik Ubuntu; Abdi henteu peryogi, Xubuntu, atanapi Kubuntu, atanapi… Ubuntu, Debian masih istiméwa.

    1.    Federico cenahna

      Hatur nuhun @ crepo88 pikeun koméntar anu ngagaduhan hartos. Kuring nyobian ngajantenkeun tulisan kuring sakumaha didaktik sabisa-bisa, sok nunjukkeun yén anu maca ngagali langkung jero sareng diajar nyalira. Kuring nyobian nyampekeun kumaha diajar. Hatur nuhun deui sareng tong lirén nuturkeun DesdeLinux.

      1.    crespo88 cenahna

        Kumaha carana lirén nuturkeun ti linux Fico, usulan anjeun saé, teraskeun sanaos kanyataan yén dunya linux praktis gratis sareng didokumentasikeun pisan, aya salawasna hal-hal anu teu pati jelas pikeun urang anu ngatur sareng pikeun pangguna akhir salaku muhun
        Tujuan anjeun nalika éta bakal kajantenan unggal waktos kalayan léngkah anu langkung pageuh. Hatur nuhun.

  15.   Ismael Alvarez Wong cenahna

    Kecap kuring ngalangkungan tulisan ieu ngeunaan tipena béda desktops sareng anu sanésna ngeunaan "Workstation Installation"; hébat sagalana, ogé alesan béda antara aranjeunna sadayana (kuring henteu terang yén Kayu Manis peryogi Perangkat Gancang Video).
    Sacara pribadi, kusabab profil sysadmin kuring, kuring sok masang sérver tanpa lingkungan grafis tina versi CD tina ISO sareng nalika kuring masang workstation sareng / atanapi komputer bumi kuring kuring kedah bunuh diri milari anu gaduh versi DVD (anu saliwatan aya tilu DVD, sanaos jujur ​​sareng DVD1 parantos cekap) tina ISO;
    Abdi leres-leres diajar yén kuring tiasa nyiapkeun workstation abdi TANPA Lingkungan GRAPHIC teras "ngocorkeun" éta sareng méja anu kuring pikaresepeun anu LXDE atanapi Mate.
    Kuring bakal neraskeun séri sabab kuring resep pisan kana virtualisasi KVM.

  16.   fico cenahna

    Hormat kuring Wong, pikeun koméntar anjeun, langkung terang yén éta asalna ti batur sapagawean kalayan seueur server dina administrasi na. Nuhun parantos mairan, réréncangan.