MagpieOS: sebaran Bangladeshi dumasar kana Arch Linux

OS Magpie

Dinten ayeuna Kami bakal nyandak kasempetan pikeun ningali distro Linux ieu anu praktisna énggal. MagpieOS mangrupikeun sebaran Linux diciptakeun ku Bangladés ngora, ieu diciptakeun ku tujuan saderhana pikeun nyiptakeun distribusi Linux anjeun nyalira.

Rizwan mangrupikeun panyipta MagpieOS sareng anjeunna mimiti nganggo Linux sababaraha taun ka pengker sabab éta anjeunna kagum sareng ngadorong anjeunna pikeun nyiptakeun distribusi Linux sorangan.

Bakal aya anu mikir

"Sebaran sampah sanésna, anu teu aya gunana, ngan hiji deui kana tihang.

Éta tiasa atanapi henteu leres, sanés kuring anu, pikeun nangtoskeun bagian ieu, tapi hayu atuh nyarios éta ieu ngan saukur tujuan sumber terbuka, ngabebaskeun anjeunna tina nyandak kode sareng ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong ku éta salami anjeun lakonan hal anu sami "sadi kode".

Sareng bagian ieu tiasa didebat kusabab seueur aplikasi sareng distribusi anu ngan saukur ngalanggar aturan saderhana ieu.

murai

Tapi balik deui ka titik sabaraha anjeun henteu hoyong tiasa nyiptakeun distribusi Linux anjeun nyalira, naha kusabab anjeun hoyong nyumbangkeun naon-naon pikeun masarakat, fokus kana sababaraha kabutuhan atanapi ngan saukur kusabab anjeun gaduh elmuna.

MagpieOS dimaksudkeun pikeun janten distribusi anu saderhana, ukur ku anu diperyogikeun tanpa nambihan atanapi ngaleungitkeun, naon anu leres.

Naon MagpieOS?

MagpieOS dasarna nyaéta sebaran Linux dumasar kana Arch Linux éta ngagaduhan GNOME 3 salaku lingkungan desktop utami sanaos kami ogé ngagaduhan pilihan pikeun milih vérsi nganggo XFCE.

Fitur MagpieOS

Dina program anu ditawarkeun ku MagpieOS sacara asli urang mendakan: Firefox salaku peramban wéb, LibreOffice sapertos suite kantor, manajer unduhan Uget, alat beberesih Bleachbit, Notepadqq, SUSE Studio Image Writer, Manajer Paket Pamac, Gparted, Gimp, Pamuter musik Rhythmbox, Simple Screen Recorder salaku aplikasi rékaman desktop.

Kami ogé mendakan sababaraha kalebet ekstensi kanggo Gnome ogé alat pikeun tweak Gnome.

Jantung sistem nyaéta kernel 4.15 anu parantos ngagaduhan perbaikan anu ngajawab masalah Spékter sareng Meltdown.

oge panyipta MagpieOS masihan kami gudang khusus kalayan ikon sareng téma anu numutkeun ka Rizwan ieu henteu sayogi dina distribusi Arch atanapi AUR anu sanés.

MagpieOS parantos ngagaduhan sababaraha pembaruan dugi ka ayeuna taun ieu, kusabab ayeuna aya dina vérsi 2.2 na ngan dina Januari aya dina vérsi 1.0, janten distribusi anu teras-terasan diénggalan.

Dumasar kana Arch Linux ngagaduhan sadayana manpaat sareng manpaatna, kalebet anu utami sareng saur kuring hal anu pangsaéna ngeunaan Arc nyaéta Rolling Release.

Nalika Rizwan ngamimitian sareng Linux, anjeunna mimiti nganggo Ubuntu sareng upami kuring satuju kana anjeunna, ieu di handap, naon anu aranjeunna nyerat ku kami:

Mimitina, anjeunna senang ku éta. Nanging, kadang-kadang parangkat lunak anu anjeun badé pasangkeun henteu sayogi dina Repository sareng anjeun kedah Google kana PPA anu leres. Anjeun mutuskeun pikeun ngalih ka Arch sabab Arch ngagaduhan seueur bungkus anu henteu sayogi di Ubuntu. Rizwan ogé resep kanyataan yén Arch mangrupikeun vérsi sélulér sareng bakal teras-terasan up to date.

Sanaos salah sahiji masalah ageung Arch Linux nyaéta pamasanganana henteu ramah sareng pangguna énggal ogé sareng énggal. Éta anu nyababkeun Rizwan nyederhanakeun prosés ieu.

Sareng sapertos kumaha lahir MagpieOS, pikeun mempermudah pamasangan sareng hijrah Ubuntu kana sistem anu langkung ramah.

Unduh MagpieOS

Upami anjeun panasaran nyobian distribusi Linux ieu pikeun masang atanapi ngan saukur nguji éta dina mesin virtual, anjeun tiasa ngaunduh ISO tina sistem ti halaman wéb resmi na atanapi dina halaman anjeun di sumber.

Dina cara anu sami, upami anjeun hoyong ngadukung pamekar, anjeun tiasa ngalaksanakeun éta tina pilihan anu ngantunkeun kami dina halaman wéb resmi na.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   netcelo cenahna

    Halo, kumargi kuring mendakan distro ieu kuring resep pisan, sabab éta hibrida kudu nungkulan kasulitan lengkungan, sareng ngalih ka bagian anu dicontoan, kuring henteu nyarios yén anjeun kedah teras-terasan ngalawan arus, tapi kadang anjeun kedah masihan kasempetan. MagpieOS ngajarkeun kuring yén aya hal anu tiasa dilakukeun kalayan hadé sareng ningkatkeun, pituduh instalasi anu saderhana dugi ka teu kaéléh, saatos pupusna Antergos, kuring ngagaduhan pangalaman Arch anu pangsaéna sareng MagieOS kumargi teu aya anu sanés anu ngeureunkeun padamel kuring dugi ka ayeuna. Kritik anu mihak, seueur, tapi ngalawan, Repo na, janten luntur, pamekar, tinggaleun proyek ditingalkeun, karunya pisan yén hiji hal anu saderhana sahingga kuring tiasa nyandak seueur jalmi ngalih ka Linux, katinggaleun, karunya pisan Pikeun saha waé anu hoyong nyobian sareng gaduh pilihan sajaba ti klasik ubuntu, anu kalangkungan teuing dipeunteun, debia, centos, jsb…. Nilik kana pandanganana, sahenteuna langkung ti 18 taun panggunaan linux murni, kuring miharep proyék Solus henteu janten sami, kuring miharep éta ngalegaan repo na, sareng mimiti ngaleupaskeun langkung lemes sapertos distro sanés anu seueur anu resep Arch khususna mangrupikeun hal anu peryogi sakedap waktos pikeun dipanggihan sareng éta pikaresepeun, tapi dinten éta tiasa masihan dorongan pikeun proyek anu lalaunan muncul salaku Solus, sareng upami didukung éta bakal ageung sareng seueur deui. Kuring terang yén MagpieOS bakal maot geuwat, éra, kuring miharep pamekar na nimbangkeun deui sareng bet langkung seueur sareng masihan jalan ka kaayaan éta. Hasil pamilarian
    Hasil Wéb

    Namaste