Manual instalasi pondok ArchBang

Di dieu urang bakal ningali kumaha urang tiasa instalar sebaran ieu disebut lengkung bangPikeun anu henteu terang, ArchBang mangrupikeun distro anu asalna Arch Linux Ubuntu anu ngagunakeun Openbox salaku manajer jandela.


ArchBang tiasa dianggo dina modeu LiveCD tapi pamasanganana nyaéta modeu téks. Éta langkung gancang dipasang tibatan Arch Linux.

Mimiti urang kedah nyetél tanggal sareng waktos.

Tanggal sareng wanci

Ayeuna urang nyiapkeun hard drive, urang kedah milih pilihan anu paling cocog pikeun kami. Di dieu urang bakal ngonpigurasikeun partisi sareng sistemna.

Persiapan hard drive
Persiapan hard drive

Ayeuna urang masang sistem, anu peryogi waktos.

parabot nu geus dipasang di tempatna sarta sadia dipake

Nalika kami parantos masang sistem kami bakal ngonpigurasikeun Alsa sareng kartu sora kami ku milih pilihan anu saluyu.

Alsa
Kartu sora

Ayeuna urang ngonpigurasikeun sistemna, urang bakal milih kecap akses root sareng nami pangguna urang.

Kecap akses

Urang ngonpigurasikeun file téks, didieu urang bakal ningali kumaha ngonpigurasikeun rc.conf sareng locale.gen

File téks

Konfigurasi rc.conf kedah sapertos ieu pikeun aranjeunna anu ti Spanyol.

LOCALE="es_ES.utf8"
HARDWARECLOCK="UTC"
USEDIRECTISA="no"
TIMEZONE="Europe/Madrid"
KEYMAP="es"
CONSOLEFONT=
CONSOLEMAP=
USECOLOR="yes"

Sareng lokalna.gen sapertos kieu:

#en_US.UTF-8 UTF-8
#de_DE.UTF-8 UTF-8
es_ES.UTF-8 UTF-8
es_ES ISO-8859-1
es_ES@euro ISO-8859-15

Ayeuna urang masang Grub tanpa némpél file téks.

gana

Ayeuna urang balikan deui sistem.

Kami ngonpigurasikeun basa Spanyol dina keyboard kami pikeun ieu kami muka terminal sareng dina modeu root kami nyerat.

nano .config/openbox/autostart.sh

Dina tungtung file kami nyerat hal ieu:

setxkbmap es &

Ayeuna urang régenerasi ku cara kieu, dina terminal kami nyerat:

locale-gen

Siap, urang parantos dipasang ArchBang kami.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Juan Manuel cenahna

    Kuring ngajak anjeun ka komunitas Spanyol ArchLinux dina Google Plus tautan na https://plus.google.com/u/0/communities/116268304449794744914/members

  2.   Camilo González cenahna

    Inpormasi anu kapaké pisan, salam.