Tinjauan sareng pamasangan LMDE 201108 RC

Sababaraha dinten ka pengker peluncuran LMDE 201108 RC dina blog tina linux mint duanana tina Gnomesiga Xfce Sareng sanaos henteu seueur berita anu saleresna, kuring bakal nunjukkeun ka anjeun saléngkah-léngkah prosés instalasi sareng sababaraha fitur anu kalebetna.

Pamasangan.

Hayu urang mimitian ku pamasangan. Cara anu kuring pilih nyaéta nyiptakeun CD instalasi tina mémori Flash kalayan alatna Unetbootin. Sakali urang ngamuat sistem ngalangkungan alat USB, aya anu mirip sareng gambar anu ngamimitian tulisan ieu kedah kaluar. Kuring moal ngajelaskeun léngkah ieu sabab urang parantos ningali sateuacanna.

Nalika urang pencét dina ikon Install Linux Ubuntu mint Kami ngagaduhan salah sahiji fitur anyar anu RC ieu Gnome: Pasang installer anu rada visual.

Léngkah munggaran tangtosna henteu sanés nyaéta milih basa urang, anu sami sareng sistem anu bakal dianggo. Kuring ninggalkeun milik kuring sacara standar (dina basa Inggris) sabab éta cara kuring ngagunakeun sistem kuring.

Engké urang kedah milih tempat dimana urang cicing. Ieu bakal ngabantosan kami pikeun lokasi, jadwal sareng asal usul gudang dina sababaraha distribusi.

Urang kedah milih tata ruang kibor. Milik abdi dina basa Inggris (Abdi terang tina nami tombol the) janten éta anu kuring anggo kalayan varian na Internasional ku konci paéh tiasa ngagunakeun ñ (AltGr + n) sareng aksen.

Léngkah salajengna anu kuring henteu kantos tingali sateuacanna, janten kuring nganggap éta mangrupikeun panambah installer. Nalika kuring masang tina mémori flash, installer naroskeun ka kuring kana piringan mana anu kuring badé dipasang.

Tangtosna kuring parantos milih hard drive, anu nyandak kami kana lengkah saterusna: Ngatur partisi.

Kuring parantos gaduh partisi kuring didamel janten kuring kedah nyetél deui. Pikeun anu henteu terang, cukup pilih partisi anu bakal kami pasihkeun sareng pencét katuhu, urang tiasa milih opsi tina / o / bumi.

Teras urang teraskeun pikeun ngonfigurasi nami pangguna, kecap akses sareng nami tim. Henteu aya anu rumit, leres?

Sakali léngkah ieu réngsé, éta bakal nyungkeun kami masang Grub. Éta salawasna disarankeun pikeun masang gana, sabab éta bakal ngamungkinkeun urang milih henteu ngan ukur kernel anu tiasa dianggo, tapi ogé lebetkeun mode gagal.

Ayeuna éta bakal naros kami pikeun mastikeun data anu kami tulis tadi pikeun ngamimitian pamasangan.

Kami pencét tombol masang sareng prosés instalasi dimimitian anu henteu langkung ti 5 menit.

Sareng pamustunganana upami sadayana saé, urang tiasa ngabalikan PC sareng ngaksés ngalangkungan sistem anu nembé dipasang.

Review.

Ngeunaan ieu RC teu aya seueur sumbangan. LMDE éta masihan urang langkung sami sareng anu diadaptasi pikeun urang. Distro sareng filsafat (atanapi maksud) tina Ngaleupaskeun Rolling, dumasarkeun kana Debian, anu méré éta cahaya anu luar biasa dibandingkeun adina dumasar kana Ubuntu.

Dina hal ieu sakumaha pikeun software hiji-hijina perobihan anu relevan nyaéta ngagantian tina Rhythmbox ku Banshee hal anu kuring henteu resep atanapi henteu resep. Ogé ayeuna kalebet gudang tina mint tibatan pamadegan Debian, anu kuring henteu pati ngarti. Kumaha aranjeunna bakal nyimpen seueur bungkus? Upami aya anu kedah nganggo gudang ieu, anu sakuduna langkung aman, kuring ngantepkeun garis-garisna pikeun dilebetkeun kana file /etc/apt/sources.list.

# Mint repositories deb http://debian.linuxmint.com/latest testing main contrib non-free deb http://security.debian.org/ testing / updates main main non-free deb http: //www.debian- multimedia.org nguji utamina gratis

Pokokna, di luar ieu sadayana tetep normal: Mint-X nyaéta téma Gtk jeung Ikon, aplikasi anu sami sareng sadaya manpaat anu urang terang ngeunaan distro ieu.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

18 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   kawani cenahna

    Abdi gaduh patarosan perkawis distro ieu. Naha di luar kotak atanapi henteu?

    1.    elav <° Linux cenahna

      Naon maksad anjeun? 😕 Istilah Kaluar tina kotak henteu jelas pikeun kuring.

      1.    kawani cenahna

        The Out Of The Box mangrupikeun anu masihan sagala rupa, sistem sapertos Apple, Mandriva, Linux Mint normal….

        Abdi henteu acan kantos maca éta ...

        1.    elav <° Linux cenahna

          Abdi ngartos naon anu anjeun hartosna. Nalika kuring nyarios, éta henteu jelas pikeun kuring konsépnaKusabab kitu kuring naros ka anjeun, ningali naha urang nyarioskeun hal anu sami. Atoh, ningali éta tina sudut pandang Sistem anu masihan anjeun sadayana parantos, ogé, leres, LMDE Out of the Box.

  2.   Carlos cenahna

    Hatur nuhun kana tulisan éta, kuring hoyong ningali bédana kalebet dina pamasangan. Perhatoskeun yén salah sahiji manpaat LMDE nyaéta rilis anu ngagulung, tapi gambar anu diperbarui lasut pikeun pamasangan énggal kusabab upami éta pembaruan janten matak pikaboseneun pisan.

    Kadua, ngeunaan Repository Mint, kuring ngartos yén éta mangrupikeun parobihan anu diperyogikeun sateuacanna, sabab Repository uji Debian kadang-kadang nyababkeun masalah, ieu ditambihan kana parobihan mint-update. Sahenteuna kuring, parantos ngajantenkeun parobihan Repository tiheula sareng sadayana bakal saé. (Ieu rujukan http://blog.linuxmint.com/?p=1781 )

    Salam sareng hatur nuhun kana Blog, éta jalan pisan sareng parantos kapaké pisan.

    1.    kawani cenahna

      ngamutahirkeun janten pikareueuseun pisan.

      Kuring henteu nganggo distro ieu tapi henteu gampang sapertos ngalakukeun apt-get update atanapi aptitude update? Abdi naroskeun

      Kuring nganggo mesin rolling sareng pembaruan henteu aya anu nyerat ngeunaan bumi

      1.    elav <° Linux cenahna

        Masalah Wani nyaéta, éta ku iso samemehna nalika anjeun masang sareng waktosna pikeun ngapdet, anjeun kedah ngaunduh seueur bungkus, 1GB atanapi langkung. Pikeun anu gaduh bandwidth anu saé éta sanés masalah, tapi kabeneran pikeun sésana, ayeuna pembaruan na kirang.

    2.    elav <° Linux cenahna

      Nuhun Carlos sakali deui atos mampir.
      Leres naon anu anjeun carioskeun, peryogi gambar anu langkung mutakhir kusabab anu munggaran anu aranjeunna bawa, kedah nga-update langkung ti 1 Gb paket. Ayeuna kuring ngarepkeun aranjeunna masihan kami update ngeunaan .iso sakedik langkung sering. Ngeunaan Repositori, kuring ngartos naon anu anjeun carioskeun, sareng kuring ngartos kana kaputusan Mint, tapi masalahna nyaéta, dina padamelan kuring kusabab gaduh sambungan anu lambat, kami henteu tiasa ngamutahirkeun langsung ngalawan internét. Kami ngadamel debmirror tina Debian Testing sareng Squeeze anu cekap, pikeun ngadamel anu "ampir identik" ngan ukur pikeun LMDE sigana mah teu tiasa dilakukeun 🙁

  3.   Javier cenahna

    Halo, abdi hoyong terang kumaha cara masang distro ieu dina pc anu nganggo windows xp? Nyaéta, gaduh dua sistem dina hard disk anu sami, kusabab kuring resep kana LMDE tapi kuring henteu tiasa hijrah pisan, kusabab kuring nganggo seueur éditor pidéo (cair, vegas, sareng sajabana) sareng kuring henteu tiasa ngajantenkeun aranjeunna dianggo dina gnu / linux .

    1.    elav <° Linux cenahna

      Kuring pikir anu mimiti anu anjeun kedah lakukeun (tina Windows) nyaéta nyiptakeun partisi pikeun masang LMDE. Upami anjeun gaduh, maka anjeun teraskeun masang partisi éta. Tangtosna, naha anjeun ngagaduhan élmu ngeunaan partisi dina GNU / Linux?

      1.    Javier cenahna

        Kuring ngartos naon-naon ngeunaan partisi dina GNU / Linux sareng naon anu kuring henteu ngartos parantos dipedar pisan ka kuring dina situs anu béda, forum, jsb. Janten, upami aya anu rumit pikeun kuring, kuring bakal naroskeun ka anjeun pasti. Ah, hatur nuhun parantos ngajawab patarosan kuring sakedap!

        1.    elav <° Linux cenahna

          Anjeun wilujeng sumping sobat. Mudah-mudahan sadayana janten saé sareng instalasi

  4.   Roberto cenahna

    Abdi hoyong install distro ieu dina komputer kuring tapi kuring gaduh keraguan ngeunaan GRUB sabab éta kajadian kuring gaduh Linux anu sanés dina mesin kuring sareng aranjeunna nganggo GRU2. Naha anjeun tiasa netelakeun hal ieu punten. Upami kuring tiasa méréskeun atanapi anjeun tiasa nyarios ka kuring kumaha carana, kuring nekad masangna. Hatur nuhun.

    1.    elav <° Linux cenahna

      Salam Roberto:
      Nya, LMDE nganggo Grub2 janten kuring henteu ningali naon masalahna. Nyatana, distro terakhir anu anjeun pasang kedah tiasa ngadeteksi sadayana anu dipasang dina Grub. Éta patarosan anjeun?

  5.   Roberto cenahna

    Hatur nuhun kana waleran anjeun elav. Sakali mamang abdi parantos diberesihan, kuring bakal neraskeun sabtu minggu ieu ka pamasangan distribusi ieu kumargi kuring bakal langkung seueur waktos pikeun ngalakukeun éta sabab kuring parantos maca yén éta mangrupikeun sistem operasi anu megah. Kuring parantos gaduh DVD instalasi siap dipasang. Ku jalan kitu sareng ngan ukur panasaran: Nguji DVD instalasi sareng muka daptar sumber Kuring mastikeun yén daptar gudang henteu sami sareng anu anjeun nunjukkeun dina tulisan ieu. Aya opat sareng ieu di handap:
    -deb http: // packages.linuxmint.com/debian impor hulu utama
    -deb http://debian.linuxmint.com/lates uji coba kontrib utama gratis
    -deb http://security.debian.org/testing/update kontrib utama henteu gratis
    -deb http://www.debian-multimedia.orgtesting utama non-gratis

    Éta kajantenan kuring upami nambihan printer kuring kedah masang Repository énggal.

    Salam na hatur nuhun.

  6.   David cenahna

    Kuring nganggo LMDE, éta henteu rumit sakumaha Arch tapi ngagaduhan hal-hal sakedik na, henteu sadayana pink, hayu urang tingali
    -Openshot, blénder, sareng sababaraha aplikasi sanés masihan masalah paket rusak, nyaéta, kagumantungan anu teu tiasa direngsekeun ku nyalira.
    -Vérsi ardor, hidrogén sareng anu sanésna mangrupikeun versi téés, nyaéta anu aranjeunna hoyong langkung saé tibatan anu dipikahoyong (dina hartos éta kuring ngartos éta kusabab éta vérsi pikeun programer), tapi éta kedah masihan anjeun pilihan pikeun masang vérsi anu stabil pikeun éta .
    Kernel RT 3 masihan seueur masalah, utamina sareng plymouth + hibernate, sadayana parantos nempatkeun kernel defaullt sareng masalah pamitan, sareng HD éksternal 1TB kuring turun panik kernel, kuring bahkan formatna ka ex4 tapi hal-hal tetep sami
    Pokokna, saatos seueur pamasangan deui, pikeun campuran sababaraha repos, sareng sababaraha gaffe anu sanésna, dina tungtungna sadaya usaha kuring parantos lunas, ayeuna kuring resep ngagunakeun LMDE kalayan Jackd na anu parantos dikonpigurasi tanpa Xruns, dialihkeun ka pulseaudio, kalayan OpenShot sareng anu sanésna dipasang, tapi Appmenu-indikator sigana henteu aya dina Repositories (ubuntu globalmenu), sareng upami anjeun masangkeunana tina Repositori na, GDM gagal, singgetna kuring parantos masang Globalmenu klasik anu sanaos henteu ngahiji sareng sadayana APPS, tapi jalanna stabil, dugi ka kuring tiasa nga-instal Appmenu-indikator dina kaayaan xD
    Tapi distribusi nyalira saé sanaos kuring henteu nyarankeun pikeun anu énggal kusabab paket rusak, éta tiasa janten gélo, tapi sakumaha ceuk kuring sateuacanna langkung gampang tibatan Arch Linux.
    Wasalam

    1.    elav <° Linux cenahna

      Wilujeng Daud:

      Kuring henteu kantos nyobian masang Blénder sareng bungkusan anu sami janten kuring henteu tiasa nyarios seueur ngeunaan éta. Kusabab kuring gaduh LightDM dina Repository Debian, abdi henteu nganggo GDM pisan sareng indikator aplikasi-menu di LMDE sareng Debian henteu sakumaha digosok sapertos anu di Ubuntu, éta sababna henteu nembongkeun sadaya aplikasi.

      Wasalam

  7.   fixu cenahna

    Hai, kuring gaduh 2 hard drive 80 2GB sareng kuring parantos masang LMDE. Abdi hoyong LMDE sareng anu sanés, tapi installer moal ngantep kuring nganggo 4 hard drive, kuring kedah milih anu hiji. Sareng ayeuna kuring gaduh LMDE dina hiji disk sareng anu sanésna kuring henteu tiasa nganggo, kuring pormat ku etx2 tapi nalika kuring hoyong nyalin file kana disk, kuring henteu ngagaduhan pilihan pikeun némpelkeun. Éta ogé naros ka kuring pikeun kecap akses unggal-unggal waktos dipasang. Sareng anu kuring hoyongkeun nyaéta lebetkeun kana sistem operasi, anu ngakuan XNUMX disk sacara gembleng. hatur nuhun pisan