Kahareup kayu manis sareng Linux Mint

Cinnarch sareng Manjaro Cinnamon Community Edition, duanana dumasar kana Arch Linux sareng Cinnamon salaku lingkungan desktop, ngumumkeun sababaraha minggu ka pengker yén aranjeunna ninggalkeun Kayu Manis pikeun pindah ka GNOME Shell.

Alesan utama pikeun parobihan ieu nyaéta henteu mampuh ngajaga desktop pangembangan sakumaha lambat Kayu manis dina distros anu sok sakumaha anu langkung énggal sapertos anu dumasar kana Arch Linux.

Ieu ngandung harti yén hiji-hijina distribusi Kayu manis anu bakal dianggo nyaéta Linux Mint, anu garpu GNOME ieu mimitina dikembangkeun.

Kusabab kitu, teu aya saeutik anu panasaran ngeunaan masa depan Kayu Manis. Naon anu bakal dilakukeun Linux Mint? Naon anu bakal dilakukeun ku Lefevbre, pamimpin kalungguhan anjeun?

Ieu hal sesah kanggo terang. Tapi, anu matak anu matak anu masalah sareng Cinnarch sareng Manjaro Cinnamon Edition parantos timbul dina waktos anu sami. Ieu sanés ngahaja sareng gaduh katerangan anu saderhana pisan: GNOME 3.8.

Palaku gedé: GNOME 3.8

Kayu manis parantos diberhentikan sareng henteu cocog sareng GNOME 3.8. Versi anyar ieu henteu cocog sareng vérsi anu sateuacanna, anu sadayana paket anu nganggo perpustakaan sareng API tina versi lami moal tiasa dianggo. Ieu kasus Cinnamon, anu dina versi na ayeuna 1.7 ngan ukur ngadukung dugi ka GNOME 3.6. Ieu hususna serius pikeun distribusi "perdarahan-ujung" sapertos anu dumasar kana Arch Linux.

Dina pengumuman ngeunaan nilarna Manjaro Cinnamon Edition, aranjeunna nyarios kalayan kecap-kecap ieu: "Kami moal tiasa nyimpen édisi ieu langkung lami kumargi hulu parantos ngantunkeun Kayu manis kusabab teu cocog sareng GNOME 3.8".

Ieu ngandung harti yén kamungkinan pisan yén Kayu manis bakal ngaleungit nalika sebaran mimiti adaptasi GNOME 3.8. Boh éta atanapi Kayu manis kedah adaptasi gancang-gancang pikeun salamet.

Kumaha waé ogé, sigana kuring mah éta mangrupikeun proyék anu ditakdirkeun pikeun punah dina jangka sedeng. Henteu seueur kusabab masalah kasaluyuan anu nembé dijelaskeun, atanapi kusabab Clement Lefevbre parantos robih sareng Linux Mint janten distro sanés sareng antar muka GNOME Shell ... intina nyaéta alesan janten Kayu Manis (ngenalkeun pangguna kalayan antar muka anu mirip sareng GNOME 2) henteu valid deui sareng GNOME 3.8.

"Modeu klasik" dina GNOME 3.8

"Modeu klasik" anyar dikandung ku pangguna anu resep lingkungan anu biasa (sapertos GNOME 2 atanapi WIN XP) tibatan nganggo GNOME Shell. Ayeuna, naha pamekar mutuskeun pikeun ninggalkeun "mode fallback"? Pikeun tilu alesan:

  • Éta diwangun ku modul anu bieu diurus
  • Éta henteu nawiskeun kualitas atanapi pangalaman pangguna tina visi na
  • Pangropéa na ngalambatkeun évolusi di daérah sanés

Modeu klasik anu anyar dianggo ngalangkungan ekstensi sareng sababaraha perbaikan di ditu di dieu, tapi infrastruktur anu dianggo dasarna sami sareng modeu énggal bakal ngaraoskeun sadaya kaunggulan anu dibawa ku Vérsi GNOME kahareup.

Kayu manis, Kesatuan salajengna?

Kusabab di luhur, aya sababaraha patarosan: Naha Kayu Manis bakal ngaleungit atanapi naha éta bakal janten Shell Minc eksklusif Linux Mint?

Jujur, sareng ieu murni subyektif, kuring langkung resep ngaleungit. Sigana kuring henteu aya kaayaan anu nyata anu menerkeun ayana. Di sisi anu sanésna, sanaos Kayu manis muncul salaku cangkang pikeun Linux Mint, sakedik-sakedik éta dianggo ku distro anu sanés ... sanaos dina waktos anu singget aranjeunna kedah ngantunkeunana, sapertos anu parantos urang tingali. Kalayan dina pipikiran ieu, bakal sedih pisan upami ningali Kayu Manusa janten cangkang éksklusif Linux Mint, henteu seueur kusabab alesan kasaluyuan bungkus sareng sajabina (anu terakhir, anjeun tiasa teras nyobian ngalereskeun) tapi pikeun patarosan pamasaran atanapi prinsip, hoyong ngabédakeun dirina tina distro sanés sareng sanés janten salah sahiji kebat.

Kuring pikir yén cara anu kedah dituju Linux Mint nyaéta ngalih ka GNOME 3.8 sareng nampilkeun pangguna sareng GNOME dina modeu klasik sacara standar. Jigana seueur anu bakal satuju sareng ideu ieu. Tapi, pastina, ieu pendapat kuring anu hina. Teu aya anu sanés.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

45 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Ernesto Manriquez Mendoza cenahna

    Salaku pangembang GNOME-Terminal anu dipenta pikeun mulangkeun fitur anu dikaluarkeun tina GNOME anu dianggo ku sadayana-anjing + (terminal transparan) ...

    Henteu (sareng kuring nutupkeun bug sareng nutupan ceuli sareng nyanyi lalalalalalalalala)

  2.   Anuxi Rod cenahna

    Nya, kuring resep Kayu manis tibatan Gnome 3.x dina Linux Mint, kaleresan ... kuring mendakan langkung intuitif sareng gampang dianggo.

  3.   danielcb cenahna

    1.- Aranjeunna henteu akurat, sabab kuring henteu kantos nyarios ngeunaan naha éta parantos dianggo sateuacanna, kuring ngan ukur nyebatkeun keluhan ka Canonical sareng sanés ka KDE sareng Gnome (kuring ngulang deui, gampang dituduhkeun salah)

    2.- Anu sanésna, kuring sanés nyarioskeun naha atanapi henteu Gnome ngarusak kasaluyuan sareng perpustakaan na SORANGAN, kuring nyarios ngeunaan anu ngadu'a yén Gnome "henteu mikirkeun murangkalihna" (sapertos Kayu manis, sareng upami anjeun maca tulisan éta ogé, éta henteu ngahinakeun Gnome naon anu anjeun carioskeun tapi aranjeunna nempatkeun éta salaku sumber masalah yén proyék Lefevbre henteu ngembangkeun ku cara anu langkung saé), anu mangrupikeun hal anu paling henteu penting pikeun anjeunna, ogé kuring nempatkeun conto anu sanés sahiji kelompok padamelan anu anjeunna henteu ngagaduhan naon anu kedah dilakukeun upami aya anu badé ngawangun kana naon anu parantos aranjeunna laksanakeun. Cukup nyaeta aranjeunna gaduh hak pikeun nyandak padamelan Debian, Amarok, Gnome (atanapi parangkat lunak anu anjeun badé disebatkeun ka kuring) sacara bébas dimanipulasi, sahingga aranjeunna masih humandeuar yén aranjeunna anu nyababkeun yén kamajuan anu diturunkeun tina sanés kalakuan anu saé.
    Kalayan kecap séjén, upami kuring ngadamel blog sareng ngaleupaskeun desain kuring, anu sanés sumping sareng hoyong nempatkeunana ka aranjeunna sareng kusabab aranjeunna henteu tiasa ngalaksanakeun sakumaha anu aranjeunna pikahoyong, naha kuring bakal janten palaku? pfff. Sarua sami sareng wirahma, aya anu sumping anu teu tiasa nutupan, naha panulis aslina anu ngalanggar? ha, tangtosna.

  4.   an_trsE5HX cenahna

    kayu manis kedah ningkat kusabab éta masihan pandangan anu sanés pikeun mint linux sareng distros sanésna henteu kedah liren milih, sapertos anu disebatkeun ku lengkungan linux mint kedah ngémutan panolakanana sahingga mimiti langkung sering update. Abdi resep kayu manis sareng warna na anu poék sareng desain anu pikaresepeun ogé cerah.

  5.   Edward Widang cenahna

    Unity ogé tiasa dipasang dina Archlinux, éta henteu éksklusif pikeun Ubuntu, salami kode na gratis, sesah éta ngan ukur tiasa dianggo dina distro khusus.

  6.   fran jsj cenahna

    Leres, éta tiasa dipasang, tapi éta najis pikeun dipasang, diantawis kamungkinan bug sareng hal-hal anu anjeun kedah édit ku anjeun.

  7.   Dah65 cenahna

    Naon anu anjeun nyarioskeun gaduh sababaraha kasalahan:

    - Ngeunaan Xorg / Wayland / Mir: aya konsensus umum yén Xorg ketinggalan jaman sareng beurat, sareng sakitar 3 taun ka pengker hiji-hijina alternatif dina pangwangunan nyaéta Wayland. Proyék ieu didukung ku boh distro sareng lingkungan desktop (KDE / GNOME), anu laun-laun ngempelkeunana.
    Sareng sababaraha bulan kapengker Canonical, anu janji pikeun ngadukung sareng adaptasi Wayland, ngumumkeun yén éta parantos cicingeun damel ti saprak Juli 2012 ngeunaan MIR, alternatif séjén pikeun Xorg.
    Anu diomongkeun ku KDE / GNOME nyaéta aranjeunna bakal neraskeun jalur adaptasi ka Wayland, dimana aranjeunna parantos parantos nanem modal waktos sareng usaha. Kusabab kitu, sanaos meureun aya amarah sareng Canonical / Ubuntu sareng MIR na, "ninggali" sareng Wayland henteu sanés ngan ukur nuluykeun jalan anu dimimitian.

    - Naon anu dicawad ka GNOME nyaéta antara vérsi API rusak, tibatan milari kasaluyuan mundur. Janten, upami anjeun ngadamel perpanjangan pikeun GNOME 3.4 anjeun kedah ngulang deui pikeun GNOME 3.6 sareng deui pikeun GNOME 3.8.
    Sateuacan, sareng éta mangrupikeun kaayaan anu kuring cicing di Debian, kuring ngagaduhan sababaraha program dina GNOMe 2.30 sareng anu sanés di GNOME 2.32, sareng aranjeunna sadayana damel. Éta henteu kajantenan ayeuna.
    Janten sabagean éta kalepatan GNOME. Hal anu sanés anu sanés, anu kuring henteu sengketa pisan, nyaéta GNOME nyandak kamekaranana sakumaha katémbongna pantes. Tapi kanyataan yén ku cabang 3.x unggal-unggal aranjeunna ngaleupaskeun vérsi kasaluyuan vérsi mangrupikeun kanyataan anu teu tiasa dipungkir

  8.   Richard cenahna

    Sareng naon anu di antos ku pangembang Kayu Manis pikeun ngadamel garpu lengkep dina desktop ieu, ayeuna MATE nuturkeun rute na nyalira (logis kusabab GNOME 2 henteu dikokolakeun deui) sareng aranjeunna nyiptakeun garpuh aplikasi nyalira pikeun desktop, perpustakaan jsb. upami Kayu manis hoyong neraskeun anu aya kedah mikir ngeunaan nyiptakeun pangalaman unik pikeun pangguna sareng henteu adaptasi sareng GNOME 3.x

  9.   daniel neyson cenahna

    kayu manis teu kedah ngaleungit sareng upami ngagaduhan alesan ayana.
    terus terang kuring henteu nganggo kayu manis kumargi kuring langkung resep cara ngatur jandela cangkang gnome sareng kde dina versi na anu paling anyar anu anjeun terang nyaéta mindahkeun kursor ka juru pikeun ngatur jandéla. nalika éta mesin lami kuring langkung resep pasangan atanapi ldede gumantung kana sabaraha umur na, bahkan fluxbox dina komputer 32-bit lami abdi kalayan ram 500 MB. ayeuna CINNAMON PERLU pikeun anu datang tina windows 7; sateuacana hal anu paling caket kana interface windows 7 nyaéta kde tapi kusabab ieu sacara radikal ngarobah cara ngatur windows, ayeuna hal anu pangsaéna pikeun pangguna ieu nyaéta kayu manis kumargi jodo henteu pikaresepeun pikeun aranjeunna.
    Saur kuring mah kayu manis kedah mandiri tina cangkang gnome ku ngaganti nami sadayana sareng sanés ngan ukur bagian tina bungkusan, saur kuring éta bakal janten anu paling gampang. Kuring anggap yén lamun éta henteu acan dilakukeun éta kusabab pangembang mint linux hoyong ngajaga sistem anu dioptimalkeun sahingga anu ngagaduhan cangkang kayu manis sareng gnome dina komputerna henteu ngagaduhan bungkusan anu diulang anu ngan saukur diganti nami tapi urang ogé kedah sadar yén spasi henteu deui Éta masalah dina komputer ayeuna, sareng anjeun henteu kedah tumut kana komputer anu lami dimana anjeun ngan saukur henteu kedah masang kayu manis kumargi sakumaha anu kuring carioskeun sateuacanna, éta matte sareng ldede pikeun éta. Surak

  10.   danielcb cenahna

    Nya, leres, tapi hal anu paling gampang nyaéta nyalahkeun tinimbang nampi masing-masing tanggung jawabna.

    "Sialan Ubuntu ninggali xorg sareng nyiptakeun MIR, naon anu bakal janten xorg?, Ubuntu ngan nyiptakeun divisi"
    Langsung saatos Gnome sareng KDE ngumumkeun yén aranjeunna badé angkat sareng Wayland, sareng ku éta aranjeunna bakalan ninggali xorg… .tapi teu aya anu nyarios nanaon.

    "Gnome henteu ngabantosan Kayu manis pikeun adaptasi"
    Sareng kanyataanna nyaéta boh Debian, Arch, Slackware, Amarok (atanapi program distro-indungna anu disebatkeun), teu aya anu dédikasi ngadukung salah sahiji "putri" na ... tapi teu aya anu nyarios nanaon. Sareng di dieu hal anu paling panasaran nyaéta sanés di Ubuntu atanapi di Mint anu aranjeunna ngangluh, aranjeunna angkat saé nyalira atanapi aranjeunna ngalih ti perpustakaan sapertos anu dilakukeun ku Ubuntu sareng Unity, aranjeunna anu henteu bahkan dina grup pangembangan / pangguna na aranjeunna nuju ngarenghik. Di kota kuring aranjeunna nyebatna "ngadamel grid."

    1.    hovan cenahna

      Tingali, kuring ningali tina sababaraha sudut pandang, anu dikembangkeun: sareng matak ngaganggu gumantung kana aplikasi anu dikembangkeun ku pihak katilu, éta sababna proyek kayu manis sareng ubuntu.

      ubuntu dipisahkeun sareng debian kusabab alesan éta sabab éta anu aranjeunna carioskeun sareng jelaskeun ayeuna kuring ngartos sareng sadayana ngritik ubuntu sareng yén ubuntu ayeuna mangrupikeun salah sahiji distribusi anu pangsaéna pikeun anu ngagagas anu kedahna henteu aya hal anu ningali linux rumit anu datang ubuntu, linux mint sabagian ngajawab masalah ubuntu ku supir kelas hiji langkung gampil sareng sajabana sareng sajabana.
      Saur bioskop saé, saé pisan sareng kuring resep éta parantos ngempelkeun sagala rupa anu énggal dina gnome 3 sareng ngahiji sareng gnome 2.

      Ayeuna kuring resep ideu yén sinamon téh éksklusif pikeun linux mint ogé kasatuan pikeun kanonis anu kuring hoyong béjakeun nyaéta unggal perusahaan pamekar parantos ngadamel sareng ngadopsi sareng nyiptakeun aplikasi anu dipikahoyong sareng anu dipikahoyong, sababaraha anu saé pisan sareng anu sanés langkung goréng dibanding anu sanés tapi sadayana Kami parantos nguntungkeun ti aranjeunna, kuring nyarios ka titik pangguna kuring yén kuring parantos ngagunakeun turunan debian.
      Kuring pikir éta masalah serius pikeun perusahaan pamekaran linux, henteu paduli naha aranjeunna nuturkeun proyék pihak katilu anu tungtungna janten capé (ubuntu-debian) sareng hoyong gaduh sorangan, ogé kayu manis nunjuk ka hareup X. gnome Kalayan penampilan sareng fungsionalitas anyar gnome 2 sareng kanggo kayu manis kuring parantos ningkat sareng kuring resep.
      anu kuring anggo 2 taun berturut tanpa saeutik masalah.

  11.   Sylvia Sanchez cenahna

    Upami Kayu manis ngaleungit kuring cicing sareng KDE atanapi Mate. Gnome 3.8 mangrupikeun bummer sareng SIAP. Kayu manis parantos langkung saé, teu kedah pesawat pikeun ngagunakeunana. Henteu sapertos Gnome 3 yén upami sanés komputer super anjeun parantos kedah nyayogikeun diri ku kasabaran ...

  12.   Michael Mayol cenahna

    Saatos nyobaan Mate sareng Kayu manis bari, kuring ngalih ka XFCE sareng kuring resep ti saprak éta

  13.   Michael Mayol cenahna

    Aya solusi anu sanés kanggo dipindahkeun ka desktop Solus OS Consort, sanaos éta masih dina pamekaran

  14.   iCao cenahna

    Salam ka sadayana, kuring henteu satuju sareng nyatakeun yén kayu manis ngaleungit, kuring pikir éta mangrupikeun masalah rasa, henteu ngan kusabab kuring henteu resep gnome 3.8 nyatakeun akhir na.

    Sacara pribadi, kuring kantos ngagunakeun linux mint sareng duanana MATE sareng kayu manis parantos éfisién pisan.

    Sakumaha anu kuring carioskeun, éta mangrupikeun masalah rasa sareng ngan kusabab sebaran tunggal nanganan éta henteu goréng, sabalikna éta éksklusif sareng ngadorong ningkatna, kuatna sareng stabilitas.

  15.   tatamu cenahna

    Salam ka sadayana, kuring henteu satuju sareng nyatakeun yén kayu manis ngaleungit, kuring pikir éta mangrupikeun masalah rasa, henteu ngan kusabab kuring henteu resep gnome 3.8 nyatakeun akhir na.

    Sacara pribadi, kuring kantos ngagunakeun linux mint sareng duanana MATE sareng kayu manis parantos éfisién pisan.

    Sakumaha ceuk kuring éta mangrupikeun masalah rasa sareng ngan kusabab sebaran tunggal nanganan éta henteu goréng, sabalikna éta éksklusif sareng keukeuh ningkatkeun, kuatna sareng stabilitas. ngahasut

  16.   iCao cenahna

    Abdi satuju pisan sareng anjeun =)

  17.   Jorge Tinitana Gavilanes cenahna

    Sareng naon anu bakal kajadian ka MATE ti Linux Mint?

  18.   iCao cenahna

    Teraskeun, tong hariwang, sapertos kayu manis. Kuring henteu terang naha seueur teuing rumor anu diduga, langkung saé maca blog linux mint. Pribadi éta saé pisan sareng sakumaha ceuk Lefevbre, linux mint sapertos kayu manis teu paduli naon anu dilakukeun ku ubuntu.

    Surak !!! =) tong hariwang linux mint bakal tetep aya di sisi anjeun.

  19.   Gustavo Castro cenahna

    Nyebatkeun yén GNOME mangrupikeun "penjahat" tina naon anu lumangsung leres-leres henteu adil. Barina ogé, Kayu manis anu mimiti heula.

  20.   Yoyo Fernandez cenahna

    Kayu manis terus di Manjaro sareng aranjeunna bakal ngaleupaskeun rilis énggal, masarakat Arch parantos ngajantenkeun éta cocog sareng Gnome 3.8

    http://deblinux.wordpress.com/2013/05/02/manjaro-cinnamon-seguira-su-desarrollo/

  21.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Saé! Abdi henteu terang ... hatur nuhun kanggo inpormasi.

  22.   Hayu urang nganggo Linux cenahna

    Kumaha distro diturunkeun atanapi ngan sayogi pikeun masang bungkusan? Kuring ngarujuk ka anu baheula.

  23.   Alfredo Gomez cenahna

    Kayu manis 1.8 kaluar…. sareng kuring ragu yén éta bakal ngaleungit, sanaos ngan Mint anu nganggona, éta bakal menerkeun ayana, saterasna ... ieu budak SL, éta teu tiasa dianalisis tina sudut pandang paradigma Parangkat lunak propriétari.

  24.   kik1n cenahna

    Éta ogé di fedora, openSUSE sareng kuring nembé sadar, ogé dina Debian 😀

  25.   tatamu cenahna

    Nya, kuring resep Kayu manis tibatan Gnome 3.X, leres ...

    1.    shamaru cenahna

      Réréncangan anu sami, kuring parantos nyobian kotak kabuka (kuring resep pisan terang sareng tiasa disesuaikan tapi kuring sono kana antar muka anu langkung ramah), gnome-shell (dina versi pangénggalna kuring ngaraos parah pisan kusabab éta lingkungan anu mangrupikeun pilihan kahiji kuring, éta henteu pisan sakedik kustomisasi sareng sababaraha hal dasar anu teu aya, salian ti nyéépkeun langkung seueur sumberdaya, pamustunganana goréng), diantarana sareng anu kuring raoseun langkung hadé pikeun kustomisasi anu hébat, cairanana, ramah pisan jsb.

  26.   Ajag cenahna

    Aya hal anu teu disebatkeun, kapentingan kosong tina Gnome pikeun ngajaga kasaluyuan mundur sareng bungkus lami. Kuring ngabayangkeun yén aya ogé sumber tina sagala omong kosong anu dicarioskeun ku Miguel de Icaza ...

  27.   Daniel Coke cenahna

    Miguel de Icaza henteu deui ilubiung dina proyék éta, émut yén ayeuna anjeunna ngan ukur didedikkeun pikeun Xamarin, ogé gnome 3.8 ngagaduhan pilihan langkung ti 3.6.

    Kayu manis Kuring parantos lami henteu nyobian tapi tina naon anu kuring tingali éta parantos ningkat pisan sareng kuring resep aya deui "rasa" desktop.

    Gnome mundur dua léngkah pikeun maju ka opat.

  28.   johanr cenahna

    Kuring satuju yén Kayu Manis ngaleungit kusabab kuring parantos nyobian na ampir sami sareng Unity lambat pisan.

    Kuring satuju yén aranjeunna nganggo Gnome 3.8 tapi nganggo salah sahiji fitur ieu:

    1. Gaduh gaya Gnome 2 Palasik

    2 Janten langkung gancang sareng sakumaha tiasa disesuaikan sapertos KDE sareng kalebet pamasangan téma zamrud salaku standar

  29.   yashirasu cenahna

    Kuring nganggo cangkang Gnome, mimitina kuring sieun diliwat kuring ... éta ngahiji tapi panginten dinten ieu kuring henteu ngarobih nanaon, pikeun nyaritakeun yén 3.6 nyéépkeun sumber anu sami sareng 3.4 kalayan langkung seueur fitur

  30.   Padet Karpet Pacheco cenahna

    Kuring kedah ngartos pisan kana fungsi-fungsi anu kuring henteu nuturkeun ti saprak diluncurkeunana saprak éta nyayogikeun bari sareng kuring henteu resep janten kuring ngarobahna, tapi ayeuna kuring masangkeunana sareng kuring ningali 🙂 yén upami Unity panginten Kuring moal nincak lantai éta, kuring henteu resep, tapi G Shell kuring bakal masihan deui kasempetan deui, parantos ningali masa depan kayu manis 😛 langkung saé adaptasi sareng pilihan anu sanés ogé, éta Linux Mint 15 bakal kaluar tingali kumaha, salam sareng hatur nuhun, parios cangkang gnome

  31.   Padet Karpet Pacheco cenahna

    Éta mangrupikeun lingkungan anu paling dipikaresep ku kuring, sareng upami nganggo Linux Mint éta kusabab kayu manis 🙁 Jigana sami, éta kedah adaptasi atanapi ditakdirkeun ngaleungit: /, tapi… di sisi séjén gnome 3.8 saleresna aya parobihan anu nyata. seueur versi? Langkung seueur versi anu nungtut langkung seueur tina mesin anu bau sapertos pamasaran ka kuring, tina sudut pandang kuring tangtosna. mudah-mudahan éta berevolusi kana halangan standar linux: / anu anéh parantos diparios. hatur nuhun

    PS: iraha kuring tiasa ngirim gambar desktop kuring kanggo Mei 😛

  32.   AlbertoAru cenahna

    Kuring nganggo fallback gnome mangtaun-taun - éta ka kotoran
    Kuring nganggo kayu manis salami sababaraha bulan - éta ka kotoran
    Kuring badé ngamimitian nganggo window $, kanggo ningali naha éta sami kabeneran ...

  33.   Martin cenahna

    Halo, kuring nembé ngaliwat sareng kuring badé ngantunkeun pendapat! Abdi hoyong nyaritakeun yén kuring parantos janten pangguna program GTK + ampir ti vérsi 1 tina Gnome sareng sanaos KDE diuji sababaraha kali, ieu henteu pernah ngayakinkeun kuring teuing kusabab kuring ningali éta seueur teuing beban, tapi kuring resep kana téknologi anu aya di handapeunana (Qt diantarana)!

    Dina waktos ayeuna, ku ayana seueur méja, kuring parantos resep nyobian sadayana:

    - KDE 4.8 (SolydK) dina PC desktop anu nganggo i3 sareng 3GB RAM. Abdi resep kana téknologi sareng konfigurasi na, tapi kuring henteu resep téma standar na. Tapi masalah anu paling kuring gaduh nyaéta konsumsi mémori, kuring gaduh seueur tab anu kabuka dina Firefox atanapi Chromium sareng aya waktos anu mimiti dilakukeun ku Swap sareng janten teu tiasa diatur. Salaku solusi kuring dipasang LXDE anu kuring ngan ukur nganggo nalika kuring hoyong internetan.
    Salah sahiji program anu kuring resep ngeunaan KDE nyaéta Okular, sigana mah hebat pisan!

    -Cinnamon: Kuring parantos nganggona dina LMDE sareng kuring ngaraos hebat tapi kuring henteu resep sabaraha lami pikeun muka ménu. Sigana mah éta téh kasalahan pangageungna!

    -Gnome 3: Saé pisan ogé! Anu parantos ngahambat kuring ngagunakeunana nyaéta naon anu dikonsumsi nalika aya seueur jandéla kabuka, Firefox kalayan seueur tab sareng VirtualBox anu ngajalankeun sareng Windows XP. Éta kedahna éta ogé mimiti ngalakukeun Swap. Pikeun kuring kalemahan anu paling ageung nyaéta sauyunan sareng perpanjangan dina vérsi anu énggal.

    -XFCE4: Proyék anu sok narik perhatian kuring tapi henteu ngayakinkeun kuring pikeun nganggo éta unggal dinten, éta mangrupikeun hal anu sami anu kajantenan kuring sareng KDE.

    -LXDE: Kuring ngaraos saé ogé tapi konsumsi mémori henteu jauh pisan tina Mate di LMDE Mate Edition.

    -Mate: Éta anu kuring anggo ayeuna, garpu lami pikeun Gnome tercinta 2. Abdi resep kagancangan sareng éta ogé sami tanpa nyéépkeun seueur sumber daya sapertos Gnome 3. Kuring parantos mutuskeun pikeun nganggo aplikasi Gtk + 2 kusabab konsumsi sumberdaya na anu handap sareng kusabab Firefox / Chromium / LibreOffice saur aranjeunna masih nganggo perpustakaan éta.

    -CrunchBang! Kuring badé masangkeun Debian minimalis ieu sasarengan sareng LMDE Mate Edition, kanggo ningali naha kuring tiasa adaptasi sareng éta. Salaku program anu kuring anggo henteu peryogi desktop khusus (VirtualBox, Freeplane, LibreOffice, Geany, Evince) sareng sababaraha anu lapar sumberdaya, kuring peryogi RAM anu mungkin pikeun aranjeunna.

    Nya, saatos nyarioskeun ngeunaan pangalaman pangguna kuring hoyong masihan pendapat kuring ngeunaan Kayu Manis! Punten entong tuang abdi ka patok !!!

    Moal pikaresepeun upami jalma-jalma di Cinnamon nyobian ngadamel desktopna nganggo téknologi Qt / Qml? Upami aranjeunna parantos gaduh bagian JavaScript anu parantos diprogram, aranjeunna pasti kedah ngarobih sadayana anu aya hubunganana sareng antarbeungeut grafis sareng sababaraha masalah komunikasi, tapi kuring pikir éta mangrupikeun pilihan anu leres pisan!

    Kuring nyarios ieu kusabab kuring maca yén Gnome sareng Gtk nyéépkeun waktosna pikeun ngarobah API sareng nyegah aranjeunna ngadamel téma sanés anu aranjeunna usul.

    Naon anu anjeun pikirkeun?

    http://usemoslinux.blogspot.com/2013/05/el-futuro-de-cinnamon-y-linux-mint.html

  34.   david grajales cardenas cenahna

    kayu manis> gnome 3.x salawasna

  35.   muhlberg cenahna

    Sigana kuring salah sahiji Desktops pangsaéna anu kuring parantos nyobian. Kuring mendakan Kayu Manis stabil sareng tangkas pisan dibandingkeun sareng GNOME 3.x. Sareng kuring henteu ngartos naha anjeun nekad pisan yén éta ngaleungit. Upami aya hal anu kuring pelajari tina perangkat lunak gratis, éta aya hal anu anjeun milari pikeun sagala rasa. Abdi, sareng seueur pangguna sanés sapertos desktop ieu. Ngan kusabab anjeun henteu resep éta henteu hartosna éta kedah angkat.

  36.   sina kire cenahna

    Naha anjeun parantos maca perkawis SolusOS sareng lingkungan na disebat Consort desktop ?? éta kedahna dumasarkeun kana gagalna gnome, éta garpu!

  37.   Martin cenahna

    Abdi janten pabalatak sareng koméntar, naha aya anu tiasa mupus? Hatur nuhun!

  38.   joaco cenahna

    Hai ieu parantos kadaluarsa, robih atanapi anjeun bakal ngabingungkeun jalma. Kayu manis masih aya di Manjaro sareng parantos diénggalan kana vérsi 1.8.

  39.   Rafa cenahna

    Naha anjeun masih mikir ayeuna yén Kayu manis teu aya pikahareupeun? Atanapi éta sabalikna?

  40.   Johnny cenahna

    Kayu manis, jujur ​​sareng subyéktif, éta TEU kedah ngaleungit sabab Upami aya kaayaan nyata anu menerkeun ayana. Khususna upami kuring mutuskeun masang linux dina laptop kuring éta berkat Linux Mint sareng Kayu Manis.

  41.   Daniel cenahna

    Pos blogna parantos rada lami, tapi kuring parantos gumbira ningali kumaha, mangtaun-taun, ramalan anjeun henteu ngan ukur henteu acan kacumponan, tapi kayu manis éta parantos janten salah sahiji DE anu paling sering dianggo sareng kuat ayeuna.
    Kuring parantos lami ngagunakeun kayu manis samemehna; Anjeun teu kedah janten pangguna Mint (distro hébat ku jalan) pikeun kayu manis kalayan lancar

  42.   Miguel cenahna

    Halo, kuring asalna ti hareup sareng Gnome Shell masih gaduh ekstensi doggy. Pasti kusabab saeutik anu hoyong repot-repot nyiptakeun éta nalika aranjeunna ngamutahirkeun éta henteu valid deui.

    Kuring ngan ukur peryogi dua hal pikeun ninggalkeun Kayu Manusa (aya dua ekstensi anu tiasa ngalakukeun ieu tapi henteu babarengan):
    -Daptar windows open (henteu kabuka aplikasi), sapertos anu parantos aya, teu aya drop-down crap.
    -Panel handap (supados tab pangotéktak némpél dina siling monitor).

  43.   Oswaldo rivera cenahna

    Sayang pisan yén sumbangan anu dilakukeun ku Kayu Manis diperlakukeun kalayan deet sapertos kitu. Nyebutkeun "Antarmuka anu sami sareng Gnome 2 atanapi WIN XP" sanés terang Cinnamon secara mendalam, henteu ngahargaan poténsialna saluhureun upaya diferensiasi Gnome 3.X, anu sigana henteu mikir teuing ngeunaan pangguna, tapi ngeunaan "inovasi" per se.

bool (leres)