Kumaha carana masang Docker dina Linux Mint 18 Sarah

Seueur anu nyarios ngeunaan doker, proyék sumber terbuka anu ngamungkinkeun urang ngatur kontainer, kalayan kamiripan anu tangtu kana mesin virtual, sanaos ku cara anu langkung énténg sareng langkung dieksekusi. Pikeun langkung akrab sareng téknologi sareng pandangan anu sigana dina sababaraha dinten ka payun aya anu bakal ditambihan ka tim anu kuring anggap ahli dina Docker, kuring mawa tulisan ieu anu bakal ngajarkeun urang Kumaha carana masang Docker dina Linux Mint 18 Sarah.

Kumaha carana masang Docker

Docker

Naon Docker?

Ngutip Wikipedia urang tiasa nyarios yén «Docker mangrupikeun proyék sumber terbuka que ngajadikeun otomatis panerapan aplikasi dina wadah perangkat lunak, nyayogikeun lapisan tambahan abstraksi sareng otomatisasi Virtualisasi dina tingkat sistem operasi dina Linux".

En pocas palabras, Docker ngamungkinkeun urang ngembangkeun aplikasi tanpa hariwang yén kode kami moal jalan dina mesin éta bakal ngajalankeun.

Kumaha carana masang Docker dina Linux Mint cara tradisional

Masang versi panganyarna tina Docker (docker-engine) dina Linux Mint 18, urang ngan ukur kedah nuturkeun pitunjuk dina pituduh panggunaan dok. Pondokna, éta dasarna masang bungkus tina Repository dikelola ku Docker.

# Actualizando
sudo apt-get update
sudo apt-get install apt-transport-https ca-certificates -y
# Añadiendo la nueva clave gpg
sudo apt-key adv --keyserver hkp://p80.pool.sks-keyservers.net:80 --recv-keys 58118E89F3A912897C070ADBF76221572C52609D
# Añadiendo /etc/apt/sources.list.d/docker.list
sudo echo deb https://apt.dockerproject.org/repo ubuntu-xenial main >> /etc/apt/sources.list.d/docker.list
# Instalando
sudo apt-get update
sudo apt-get purge lxc-docker
sudo apt-get install linux-image-extra-$(uname -r) -y
sudo apt-get install docker-engine cgroup-lite apparmor -y
sudo usermod -a -G docker $USER
#Ejecutando Docker
sudo service docker start
sudo docker run hello-world

Kumaha carana masang Docker dina Linux Mint sacara otomatis

Aya cara anu gampang pisan sareng otomatis pikeun install Docker dina Linux Mint sareng dasarna mangrupikeun palaksanaan rutin anu ngajalankeun sadaya paréntah anu diperyogikeun, pikeun ngaksésna sareng masangkeunana ku cara ieu anjeun kedah ngajalankeun paréntah ieu:

# Clonar el repositorio git
git clone https://github.com/ligles/Install-Docker-on-Mint-Sarah.git
# Acceder a la carpeta del script
cd Install-Docker-on-Mint-Sarah
#Dar permiso de ejecución
sudo chmod +x Install-Docker-on-Mint-Sarah.sh
#Ejecutar el Script
./Install-Docker-on-Mint-Sarah.sh

Al final de la instalación el script muestra el siguiente mensaje:

Hola desde Docker!
Este mensaje muestra que su instalación está funcionando correctamente.

Para generar este mensaje, Docker realizó los siguientes pasos:

  1. El cliente Docker se puso en contacto con el daemon Docker.
  2. El demonio Docker sacó la imagen de «hello-world» del Docker Hub.
  3. El demonio Docker creó un nuevo contenedor de esa imagen que ejecuta el ejecutable que produce la salida que está leyendo actualmente.
  4. El daemon Docker transmitió esa salida al cliente Docker, que la envió a su terminal.

Para probar algo más ambicioso, puedes ejecutar un contenedor de Ubuntu con:

$ docker run -it ubuntu bash

Teu diragukeun sababaraha alternatif gancang pikeun masang Docker, anu mangrupikeun téknologi anu urang sadayana kedah mimiti terang sareng khususna kanggo ngembangkeun. Kumaha saur anjeun ngeunaan Docker?


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

2 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Victor lopez cenahna

    Upami pamasangan dina Linux Mint ngajantenkeun anjeun gélo, perhatoskeun yén .sh anu anjeun unduh henteu ngagaduhan satengah dash tapi garis bawah.

  2.   Victor lopez cenahna

    Malah nuturkeun léngkahna, kuring ngan ukur meunang kasalahan ieu

    Gagal ngamimitian docker.service: Unit docker.service parantos topéng