Pasang GIMP 2.9 dina ArchLinux / Manjaro

gimp_02

Urang sadayana terang yén GIMP mangrupikeun éditor gambar anu saé pisan, tapi éta ngagaduhan kakirangan kusabab kurangna sababaraha fungsi anu parantos dipiboga ku saingan propriétis na (Photoshop). Éta sababna dina vérsi pamekaran aranjeunna parantos ngagarap fitur anyar ieu

  • Dukungan maksimum tina 64 warna bit per kanal.
  • Mesin rendering anyar GEGL 3.
  • Alat transformasi anu dihijikeun, nyaéta, ngarobah daérah anu dipilih tina lapisan, tanpa kedah ngarobih sadaya lapisan.
  • Pakakas lombang.
  • Dukungan parsial pikeun panggunaan GPU sareng Sababaraha Cores (CPU).
  • Modeu jandela tunggal sacara standar
  • Diantara fitur sanésna.

Masalah utama nyaéta kode sumberna sayogi dina PPA Ubuntu, janten kuring nyandak waktos kanggo nyiptakeun paket AUR. Kusabab kuring anyar dina Linux sacara umum butuh sababaraha jam pikeun nyiptakeunana.

Kami masang gimp 2 .9 sareng:

yaourt -S gimp-devel

Éta bakal nyaritakeun yén gimp-devel sareng konflik gimp, nyerat "S" atanapi "Y". Sakali dipasang éta ngan ukur kedah dieksekusi dina terminal atanapi tina menu aplikasi:

gimp-2.9

Upami anjeun parantos parantos masang Gimp angkat ka:

Editar > Preferencias > Botón reiniciar

Nya dugi ka ayeuna tutorialna, éta mangrupikeun entri munggaran kuring, kuring ngarepkeun nyerat langkung seueur pikeun DesdeLinux. Ku jalan kitu, upami anjeun mendakan kasalahan nalika dipasang, wartosan kuring di andrew_ultimate@hotmail.com atanapi upami éta bug, laporkeun kana launchpad.

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

23 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Azureus cenahna

    Hei, kumaha hébat kana dukungan multi-core

    Antosan ... naha GIMP gaduh mode jandela tunggal?

    1.    hijiac cenahna

      Kusabab vérsi 2.8

  2.   eliotime3000 cenahna

    Modeu jandela tunggal sacara standar ... GIMP pasti bakal narik langkung seueur pangguna dina vérsi salajengna.

    1.    Ignacio cenahna

      Naha aya anu resep pisan kana modeu multi-jandéla?
      Éta sigana rada teu nyaman keur kuring

      1.    Andrew cenahna

        Henteu, éta henteu raoseun pisan tapi sanaos pikeun jalma anu nganggo layar dua atanapi langkung éta tiasa dianggo.

  3.   kasampeur cenahna

    Hayu urang tingali nalika Gimp 2.10 datang ka urang 🙂, tapi kuring prihatin kurangna visi sareng pamahaman dina tim Gimp ngeunaan masalah rohangan warna. Aranjeunna parantos ngalaksanakeun trik biadab anu sesah dilereskeun sareng anu gaduh akibat serius pikeun persaingan sareng program pengeditan grafis anu sanés: ngémutan yén sadayana tiasa dilakukeun damel dina rohangan sRGB anu "dilegakeun".

    Kuring ngantunkeun tautan kana artikel anu ngajelaskeun éta kalayan saé pisan (kuring nyandak tina Archive.org sabab kusabab sababaraha alesan ayeuna ngan ukur entri tulisan anu tetep):
    https://web.archive.org/web/20141104053858/http://ninedegreesbelow.com/photography/sad-state-of-high-bit-depth-gimp-color-management.html

    1.    kasampeur cenahna
  4.   Sebastian cenahna

    Kumaha upami dukungan CMYK? Éta pikeun anu ngalaksanakeun padamelan percetakan asalna tina mutiara.

    1.    Andrew cenahna

      Maca ieu, teu lami saatos nyandak GEGL, aranjeunna bakal badé damel http://wiki.gimp.org/index.php/Roadmap

      1.    Ignacio cenahna

        Leres, kuring henteu acan ngémutan XD éta. Kaleresan kuring ngan ukur ngagunakeun éta salaku hobi leutik, sigana mah sababaraha ahli propésional bakal kapaké pisan

  5.   JoZ3 cenahna

    Dina manjaro kasalahan ieu nembongan:

    kasalahan: tujuan henteu kapendak: dbus-gliblibexif

    1.    Andrew cenahna

      Kanggo ayeuna nyerat, kuring parantos ngungkulanana
      sudo pacman -S libexif

      1.    Andrew cenahna

        direngsekeun kuring nulis ieu
        'dbus-glib' 'libexif'
        tibatan ieu
        'dbus-glib' 'libexif'

        XD

      2.    JoZ3 cenahna

        Hai Andrew, kuring henteu terang naon anu kuring bakal gagal tapi ieu hiji-hijina hal anu dipasang gimp-devel:

        http://imgur.com/CCp78td

      3.    Andrew cenahna

        Pasang deui bungkusan kuring ngagaduhan masalah sareng PKGBUILD sareng éta henteu masang perpustakaan éta
        nyerat deui
        yaourt -S gimp-devel

      4.    JoZ3 cenahna

        andrew pasti ngan ukur masang file anu ditingalikeun dina gambar sateuacana sareng kuring henteu mendakan dimana waé binér anu ngagaduhan nami sapertos gimp-2.9 atanapi anu sapertos kitu, éta henteu muncul dina ménu aplikasi ogé ... kuring nganggo Manjaro 0.8.12 .64 tina XNUMX bit

    2.    Andrew cenahna

      Cabut bungkusan sareng kagumantungan, pasang deui, sareng éta teras tiasa dianggo pikeun kuring. ArchLinux + Kayu manis

      1.    JoZ3 cenahna

        Kuring bakal nyobian waktos sanés, atoh Andrew hatur nuhun pisan kana kontribusina 🙂

  6.   eugenius cenahna

    Pikeun ayeuna kuring nganggo 2.8, tapi kuring perhatoskeun "lag" anu tangtu nalika mindahkeun potongan gambar, sedengkeun program anu sanés sapertos libreoffice, atanapi krita, kuring perhatoskeun langkung cairan.
    Kajadian anjeun?

  7.   tagihan cenahna

    Kuring parantos dipasang Ubuntu 14.04 sareng kuring henteu tiasa masang gimp 2.9
    Dina Terminal, pas dituduhkeun ditulis, sistem ngabales: «yaourt: urutanna henteu kapendak»
    Naon anu kedah abdi lakukeun.
    hatur nuhun

    1.    jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

      HA HA HA HA HA HA !!!
      ubuntu + yaourt ????
      lalaki, kumaha upami urang nyarioskeun kaleungitan !!!!
      $ sudo apt masang gimp

    2.    Juan Ponce Riquelme cenahna

      hahahajjaajajajajajjajjaa

    3.    Kyke cenahna

      Hahahahahahahahaha, anjeun damel dinten abdi. Jajajjaajajajajaja