Pasang Gnome klasik (Flashback) dina Ubuntu 14.10 / Linux Mint 17

Naon Gnome Flashback?

Flashback GNOME Mangrupikeun cara anu saé sareng saderhana pikeun balik ka lingkungan desktop lami upami anjeun teu resep Unity (sapertos seueur), tapi hoyong teraskeun Ubuntu.

Gnome Flashback éta dumasar kana GTK 3 sareng nyayogikeun panganteur desktop anu visual sami sareng interface lami tina GNOME. Pilihan séjén pikeun Flashback GNOME éta méja mate de linux mint atanapi méja XFCE, tapi duanana dumasar kana GTK 2.

Pasang Gnome Flashback

Pasang paket ieu dina sistem Ubuntu anjeun sareng anjeun parantos réngsé.

$ sudo apt-get install gnome-session-flash-back

Ayeuna urang nutup sési, pencét tombol setélan login dina kotak anu naroskeun kecap akses sareng urang mendakan 2 pilihan, Gnome Flashback (Metacity) sareng Gnome Flashback (Compiz). Metacity langkung hampang sareng langkung gancang, sedengkeun Compiz ngahontal alat tulis anu paling fanciest.

Ubuntu Gnome Flashback

Ayeuna, urang bakal ningali kumaha nyabut panel handapeun sareng masang Plank dina gaya eOS paling murni.

1. Pasang Alat Gnome Tweak

Alat Gnome Tweak ngamungkinkeun anjeun ngarobih hal-hal sapertos fon, téma, sareng sajabana, anu sesah atanapi teu mungkin ku alat "Unity-control-center" Unity.

$ sudo apt-get install gnome-tweak-tool

Urang tiasa mendakannana dina Aplikasi »Parabot Sistem» Préferénsi »Tweak Tool

2. Tambahkeun applet kana panel

Sacara standar klik katuhu dina panel moal aya pangaruh. Pencét konci na Alt + Suéper dina keyboard anjeun bari ngaklik katuhu dina panel sareng anjeun bakal kéngingkeun pilihan anu cocog pikeun ngarobih panel.

Anjeun tiasa ngarobih panel, nyabutna, sareng nambihan applet. Dina conto ieu urang badé nyabut panel handapeun sareng ngagentoskeun sareng dok Plank. Kami nambihan applet tanggal sareng waktos dina panel luhur, pas di tengah sareng urang tiasa ngonpigurasikeunana kanggo nunjukkeun waktos, tanggal sareng kondisi cuaca.

Urang ogé tiasa nambihan applet pikeun ngarobih ruang kerja dina panel luhur sareng nyiptakeun ruang kerja anu diperyogikeun.

3. Pasang tombol jandela ka katuhu

Di Ubuntu, tombol minimalkeun, maksimalkeun, sareng tutup dina batang judul jandela aya di kénca sacara standar. Butuh trik sakedik supados leres pisan. Urang kedah muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

$ gsettings set org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout 'menu:minimize,maximize,close'

4. Pasang Plank

Sakumaha urang terang Plank mangrupakeun dok anu diposisikan di handapeun sareng ngagaduhan peluncur aplikasi sareng peluncur jandela pikeun ngajalankeun aplikasi. Éta nyumput nalika henteu diperyogikeun sareng némbongan deui nalika diperyogikeun. Éta dok anu sami dianggo ku eOS.

Pikeun masangna, urang muka terminal sareng ngajalankeun paréntah ieu:

$ sudo add-apt-repository ppa: ricotz / docky -y $ sudo apt-get update $ sudo apt-get install plank -y

Milarian dina Aplikasi »Asesoris» Plank. Pikeun ngonpigurasikeun pikeun ngamimitian sacara otomatis sareng sistem, buka Alat Alat »Preferensi» Aplikasi Startup sareng tambihan paréntah «plank» kana daptar.

5. Pasang Monitor System Conky

Conky mangrupakeun cara anu saé pikeun ngahias desktop anjeun nganggo statistik sistem, sapertos panggunaan CPU sareng mémori. Éta enteng sareng dianggo seuseueurna waktos bari teu ngarareunah.

Ngajalankeun paréntah ieu -

$ sudo apt-add-repository -y ppa: teejee2008 / ppa $ sudo apt-get update $ sudo apt-get install conky-manager

Ayeuna urang angkat ka Aplikasi »Asesoris» Conky Manager sareng pilih widget anu anjeun hoyong nunjukkeun dina desktop anjeun. Conky Manager ogé ngamungkinkeun anjeun ngonpigurasikeunana pikeun diluncurkeun nalika ngamimitian sistem.

6. Pasang CompizConfig Setélan Manajer

Upami anjeun hoyong nganggo sési GNOME Flashback sareng Compiz, éta bakal langkung saé nganggo pangatur konfigurasi compiz pikeun ngonpigurasi épék desktop. Kami masangna ku paréntah ieu:

$ sudo apt-get install compizconfig-settings-manager

Urang mimitian ti Alat Sistem »Préferénsi» CompizConfig Konfigurasi Manajer.

Sareng nyaéta sadaya.

Dicokot tina BinaryTides


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

10 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge cenahna

    Sareng naha henteu masang MATE sareng ayeuna? Éta praktis sami.

    Hal anu sami dihargaan 🙂

    1.    Jorge cenahna

      Kuring ngaleungitkeun koméntar kuring, kuring henteu terang yén éta dumasar kana GTK3 xD

  2.   eliotime3000 cenahna

    Gagasan anu saé upami anjeun hoyong GNOME anu sami sareng GNOME 2 (atanapi MATE). Ngan ideu hébat.

    Samentawis éta, kuring ngan ngaunduh installer Ubuntu MATE Remix pikeun laptop nganggo prosesor Intel Celeron anu kuring dipenta pikeun dipasang dina modeu Dual-Boot sareng Windows 7 (upami antipirusna gagal, tangtosna).

  3.   HO2Gi cenahna

    Ieu desktop kuring dina padamelan kuring, kuring dipasang dina sadaya PC Ubuntu, éta praktis, éta ngan ukur henteu gaduh mesin pencari kayu manis anu saé.

  4.   WaKeMaTTa cenahna

    Hei sobat,
    Pos anu saé, ngan ukur nyaritakeun yén anjeun salah salah kana paréntah, tibatan:

    $ sudo apt-get install gnome-session-flash-back

    Anjeun kedah nempatkeun:

    $ sudo apt-get install gnome-session-flashback

    Éta sadayana salam

    1.    gélo_g cenahna

      Nuhun rerencangan, kuring badé parios éta, kumargi paréntah masihan kuring kasalahan!

  5.   jelema nu ngalakukeun dosa cenahna

    Kuring nempatkeun padika anu langkung saderhana: masang indikator ménu Palasik ngalangkungan ppa (ppa: diesch / testing) atanapi tina Repos, sareng dina seting kuring ngonpigurasikeun yén launcher sacara otomatis disumputkeun sareng yén sensitipitas pikeun némbongna sakumaha mungkin.
    Kieu carana kuring ngagaduhan hal anu mirip pisan sareng gnome2 kecuali panel handap; anu teu aya, upami kuring ngaleutikan jandela sareng kedah nyandakna deui pokus deui kuring nganggo tab alt + klasik, sareng ngarobih desktop, bahkan langkung klasik CTL + alt + keypad arah.
    Atanapi langkung gampang, pasang ka cairo-dock anu maha kawasa ... anu kuring henteu resep pisan tapi éta ogé katingali gnome2 klasik.

    1.    trillix cenahna

      Kuring menyakiti Ubuntu Mate pikeun kuring sorangan, tapi aya seueur kakurangan.
      Nyatana grafik anu kuring gaduh nalika ngamuat supir nvidia katingalina ageung pisan sareng résolusi anu leres. Kalayan supir kernel éta tiasa dianggo sampurna dina Mate… .. Supir swasta teu nanaon pisan.

      Ningali panorama kuring parantos uih deui ka ubuntu sareng desktop klasik sareng didieu upami supirna tiasa dianggo saé. Supirna henteu dirarancang saé pikeun dianggo dina desktop héjo sapertos Mate.

      PENTING: Jelaskeun yén pitunjuk anu anjeun pasihkeun ngeunaan nempatkeun tombol di katuhu leres sawaréh. dina ubuntu 15.04 leres yén aranjeunna dirobih ka katuhu, tapi ku nautilus aranjeunna henteu robih! aranjeunna tetep sami sareng aranjeunna. Naon waé cara ngalereskeunana? heh
      Kumaha waé ogé.
      Sambutan

      1.    trillix cenahna

        Klarifikasi hiji hal, dina tungtungna paréntah parantos tiasa dianggo pikeun kuring. Anjeun kedah ngaleungitkeun cutatanana.
        Ieu kedah dilebetkeun kana terminal / konsol: gsettings set org.gnome.desktop.wm.referensi tombol-layout menu: ngaleutikan, maksimalkeun, nutup

        Tetep awas! éta dilarapkeun, tapi éta moal jalan dina nautilus dugi ka nutup sési sareng dibuka deui atanapi balikan deui (Sesi caket langkung gancang). Kalayan ieu, kasus ieu dianggap direngsekeun. Sambutan

  6.   Alberto cenahna

    GNOME Flashback Ieu mangrupikeun kelas Unity sareng téma Gnome, tapi sanés Gnome klasik.

    Kumaha carana masang gnome klasik dina Ubuntu 14.10?