Kumaha carana masang Visual Studio Code dina Linux

Salah sahiji éditor pangsaéna kanggo dikembangkeun .Net nyaéta Visual Studio Code, anu ogé ngagaduhan kasaluyuan sareng téknologi anu sanés sapertos Java, PHP, HTML, JavaScript sareng C ++. Alat ieu, anu lami kagungan, parantos dileupaskeun ku lisénsi MIT sababaraha bulan ka pengker, sareng éta ogé parantos ditingkatkeun sahingga ngagaduhan integrasi anu saé sareng Linux.

Tutorial ieu bakal ngabantosan urang pikeun masang Visual Studio Code dina Linux, gancang sareng gampang. Léngkah-léngkahna dumasar kana pituduh resmi pakakas, janten aranjeunna henteu kedah nyababkeun naon waé masalah. Pasang Visual Studio Code dina Linux

Disarankeun yén pangguna maca tulisan anu ditulis ku elav, dimana anjeunna ngobrol sareng kami, masihan kesan nalika anjeunna aya Nguji Visual Studio Code

Naon Visual Studio Code?

Visual Code Studio (aka VSCode) nyaéta a éditor kode anu dileupaskeun dina lisénsi MIT, anu ngagaduhan antar muka anu saé pisan, sababaraha fungsionalitas sareng kinerja hébat dibandingkeun sareng alat sanés anu gaduh poténsial anu sami. éditor kode

Alatna ngadukung a seueur basa anu nawiskeun panyorot sintaksis, kalebet: angkatan, C ++, Panutupan, Skrip Kopi, DockerFile, F #, Go, Jade, Jawa, Stang, Ini, Karangan, Ngadamel, Markdown, Tujuan-C, Perl, PHP, PowerShell, Python, R, agul, inten beureum, SQL, VisualBasic, XML. Salaku tambahan, éta ngagaduhan otomatis ngalengkepan pikeun CSS, HTML, JavaScript, JSON, Langkung sakedik, sass sareng refactoring pikeun C# y Typekrip.

Bruno Madinah ngadamel pidéo anu pikaresepeun dimana anjeunna ngajelaskeun alesan utama kunaon Visual Code Studio éta mangrupikeun jalan kaluar anu hadé pikeun ngembangkeun proyek dina sistem operasi mana waé.

Pasang Visual Studio Code dina Linux

Tim pamekaran Visual Studio Code parantos seueur damel akhir-akhir ieu, nyandak integrasi alat anu saé sareng Linux, aranjeunna ogé parantos nyiptakeun bungkus sareng tutorials pikeun ngagampangkeun pamasangan Visual Studio Code.

Numutkeun kana distribusi karesep anjeun anjeun tiasa nuturkeun paréntah ieu pikeun tiasa ngaraosan alatna

Pasang Visual Studio Code dina Debian, Ubuntu sareng turunan.

Dina Debian, Ubuntu sareng turunan, urang kedah ngajalankeun paréntah ieu pikeun masang alat:

curl https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc | gpg --dearmor > microsoft.gpg && \
sudo mv microsoft.gpg /etc/apt/trusted.gpg.d/microsoft.gpg && \
sudo sh -c 'echo "deb [arch=amd64] https://packages.microsoft.com/repos/vscode stable main" > /etc/apt/sources.list.d/vscode.list' && \
sudo apt-get update && \
sudo apt install code code-insiders

Pasang Visual Studio Code dina RHEL, Fedora, CentOS, sareng turunan

RHEK, Fedora, CentOS sareng turunan ogé gampang dipasang hatur nuhun ka yum. Instalasi ieu ngan ukur bakal dianggo pikeun arsitéktur 64bit.

sudo rpm --import https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc
sudo sh -c 'echo -e "[code]\nname=Visual Studio Code\nbaseurl=https://packages.microsoft.com/yumrepos/vscode\nenabled=1\ngpgcheck=1\ngpgkey=https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc" > /etc/yum.repos.d/vscode.repo'
yum check-update
sudo yum install code

Pasang Visual Studio Code dina openSUSE, SLE, sareng turunan

Urang tiasa masang Visual Studio Code di openSUSE sareng turunan sareng zypper, pikeun ieu urang kedah nuturkeun léngkah ieu:

sudo rpm --import https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc
sudo sh -c 'echo -e "[code]\nname=Visual Studio Code\nbaseurl=https://packages.microsoft.com/yumrepos/vscode\nenabled=1\ntype=rpm-md\ngpgcheck=1\ngpgkey=https://packages.microsoft.com/keys/microsoft.asc" > /etc/zypp/repos.d/vscode.repo'
sudo zypper refresh
sudo zypper install code

Pasang Visual Studio Code dina Arch Linux sareng turunan

Jalma anu resep ka Arch Linux (atanapi anu varian na), tiasa gampang masang Visual Studio Code sareng anjeun, pikeun ngalakukeun ieu, muka konsol sareng ngajalankeun paréntah ieu:

yaourt -S visual-studio-code

 


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Jorge cenahna

    Dina Gentoo:
    Tambahkeun overlay kuring:
    awam - jorgicio
    Sareng engké:
    muncul visual-studio-code

    ????

    1.    kadal cenahna

      Hatur nuhun pisan kanggo pamasangan anjeun kanggo Gentoo dear

  2.   cbenitez10 cenahna

    Éta ngagaduhan sadayana anu kuring peryogikeun sareng lumayan stabil, tanpa ngaleungitkeun éditor anu sanés tapi dugi ka ayeuna kuring henteu ngagaduhan masalah.

  3.   Juancho Gozon cenahna

    Tulisan anu saé pisan. Nanging, naon anu diéditna nyaéta kasaluyuan, sanés kasaluyuan.

  4.   critianq09 cenahna

    Kuring parantos dipasang tapi éta moal ngantep kuring damel sareng php, éta naroskeun ka kuring pikeun jalur anu tiasa dieksekusi php, kuring ngonpigurasikeunana tapi henteu hoyong terang nanaon! Kuring nganggo Xampp dina Elementary Loky

  5.   Jose de Jesus cenahna

    saé pisan, tapi kuring ogé ngagaduhan masalah cristianq09 kalayan jalur anu tiasa dieksekusi php di ubuntu 16

  6.   josalz cenahna

    Kuring nyobian anu munggaran ti saprak ayeuna Abdi nganggo AntiX linux sareng Visual Studio Code jalan heula, ogé tina halaman resmi unduh .deb Kuring pasang ku terminal sareng éta tiasa dianggo sami sareng anu anjeun gaduh dina tutorial anu sanés, kaleresan parantos ngahemat halaman anjeun Ti saprak Linux naha kuring ngadaptar hahaha, salam!

  7.   José cenahna

    Ieu pikareueuseun, aranjeunna hoyong pamekar énggal pikeun ngabijilkeun produkna supados alat parangkat lunak gratis maot sareng akhirna berkembang di windows sareng studio visual. Naha anjeun henteu sadar !!!! !!!!

    Abdi nyarankeun anjeun nyobian kdevelop atanapi codelite atanapi codeblocks atanapi eclipse cdt. Tilu anu munggaran dihijikeun sareng distribusi sareng langkung saé !!!

bool (leres)