Masang Pencét Sketcher dina distribusi .deb

Pikeun anjeun anu henteu terang, pensil mangrupikeun program tata perenah antarmuka grafis dumasar kana mesin gecko Mozilla. Éta saé spektakuler sareng seueur pilihan, éta gratis sareng didamel saé (tapi kirang rangkep -.-). Sanaos éta moal ngijinkeun kami pikeun program antarbeungeut, pikeun programer sapertos kuring, anu ningali dunya dina 0 sareng 1, éta mangrupikeun panacea sabab éta ngamungkinkeun urang pikeun ngabayangkeun naon anu kuring pikahoyong tanpa kedah nyéépkeun jam-waktos ngagigit juru monitor anu nyobian nganggo Inkscape.

Nya, kuring henteu terang ngeunaan anjeun, tapi hal anu némpél bola kuring dina cara anu teu kabayangkeun nyaéta buka halaman hiji proyek ageung sareng terkenal sareng mendakan éta:

Dimana sih sial .deb? Kudu lumpat Firefox, aranjeunna gaduh tarball di AUR, aranjeunna gaduh rpm sareng aranjeunna ngagaduhan kode sumber (usul tanggal) sareng aranjeunna henteu wani ngajalankeun .deb anu sangsara? Nya, aranjeunna ngaco sareng jalma salah, kuring gaduh kompleks Napoleon sareng teu aya parangkat lunak anu bakal ngéléhkeun kuring.

Tapi urang hirup di Linux, dunya anu pinuh ku kamungkinan sareng didamel pikeun jalma brute sareng jalma pinter. Kuring nganggap dirina calakan, sareng saatos ngabahas sareng ngabagi penghinaan kaasih sakitar satengah jam sareng conandoel Momotaro Kun kuring berhasil mendakan solusina ...

Mimiti, nalika aranjeunna bosen milari bungkusan online, aranjeunna bakal ngartos yén kasabaran mangrupikeun kahadéan pikeun jalma anu henteu terang kumaha ngarengsekeun masalahna (xD) sabab tibatan nyéépkeun saha anu terang sabaraha milarian bungkus anu moal pernah némbongan atanapi nyusun tina sumberna supados engké anjeun henteu kéngingkeun cara ngajalankeunana atanapi gangguan pikeun nelepon program, anjeun angkat sareng lakukeun ku cara Viking: ngarobih bungkus.

Hal kahiji anu bakal kami laksanakeun nyaéta masang hiji hal anu éndah disebut alien.

sudo apt-get install alien

Saatos dipasang, anjeun unduh .RPM anu keuheul anu ngagelenyu anjeun sabab anjeun nganggo distro .DEB sareng anjeun nempatkeun:

cd downloads && sudo alien -d evolus-pencil-1.3-4.noarch.rpm

utamana unduh cd Éta alamat dimana kuring parantos nampi pakét .RPM sareng dimana .DEB bakal dihasilkeun sacara standar.

Saatos éta, urang antosan sakedap sareng urang ngacak monitor, sabab upami anjeun sapertos kuring, anjeun parantos dugi ka bel ieu.

Sakali réngsé éta bakal nyaritakeun yén sadayana parantos siap, janten hayu urang ngajalankeun, kuring tuang nganggo crunchbang sareng OpenBox Kuring lakukeun ku alt + f2 evoluspencil. Sareng upami aranjeunna sapertos kuring, Murphy badé pencét kana dahi éta: leres-leres henteu aya kajadian.

Kami ngalakukeun evoluspencil deui tapi dina terminal sareng éta bakal nyaritakeun hal sapertos:

bash: /usr/bin/evoluspencil not found: /usr/bin/xulrunner

Sigana mah, sabab kuring geus kaleungitan balak.

Xulrunner sakuduna dipasang dina sadaya distribusi anu parantos dipasang di Firefox kumargi kuring henteu émut mangrupikeun bagian penting tina mesin gecko, hal éta nyaéta yén aranjeunna parantos dipasang tapi programna milarian xulrunner sanés bungkus éta nyalira: xulrunner-11.0.

Catetan: upami anjeun teu ngagaduhan xulrunner dipasang, anjeun badé angkat a

sudo apt-get install xulrunner-11.0

Sareng siap.

Sadayana parantos siap, urang tiasa nyaritakeun program saeutik anu dimaksud, ku cara anu asih, pikeun ngarti yén anu diperyogikeun disebut xulrunner-11.0 sanés xulrunner, sareng kami nyaritakeun éta kalayan tautan simbolis:

sudo ln -s /usr/bin/xulrunner-11.0 /usr/bin/xulrunner

Sareng ayeuna upami urang tiasa ngajalankeun program anu diberkahan sakali sareng sadayana.

Catetan akhir: Kuring nyobian sadayana ieu dina Debian 32 bit, kuring nyobian di Xubuntu 12.04 sareng sanaos éta dipasang, Xulrunner sanés di Repositories atanapi dipasang, atanapi henteu sahenteuna dina / usr / bin sareng kuring henteu tiasa kéngingkeun binér. Kuring nyobian ngalakukeun pamasangan manual Xulrunner tapi éta henteu gumantung kana sistem 64 bit sahingga ngahesekeun hal ... upami aya anu hoyong ékspérimén sareng nunjukkeun naon anu dilakukeun, hébat sareng nampi xD


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

8 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   Andrew Leyva cenahna

    Éta sanés jalan anu goréng, tapi naon kabiasaan anu dipikagaduh ku Desdelinux pikeun henteu nempatkeun tautan pikeun ngaunduh situs?

    1.    KZKG ^ Gaara cenahna

      JAJAJAJA kami bakal ningkatkeun ieu, tong hariwang, sabab kami parantos nempatkeun tip anu bakal ngajantenkeun langkung cool sareng saderhana nempatkeun tautan unduh 😉

  2.   Christopher cenahna

    Dina waktos ayeuna kuring henteu tiasa ngalakukeun tés, tapi xulrunner mangrupikeun katergantungan dina pakét firefox naon waé anu anjeun unduh sareng thunderbird (naon waé anu dipasang dina / opt) anu kuring ngartos, sabab éta "mesin" duanana.

  3.   elruiz1993 cenahna

    Naha anjeun terang kumaha anéh yén bungkus dina format rpm sareng henteu dina deb?

  4.   nano cenahna

    Akhir-akhir ieu teu anéh pisan, kuring henteu terang kunaon

  5.   nano cenahna

    http://pencil.evolus.vn/en-US/Home.aspx aya anjeun ngagaduhan tautan pikeun halaman

  6.   konandoel cenahna

    Lida renegade nano, hahaha Abdi peryogi nyaritakeun anékdot «locate» hahahaha

  7.   MecateSL cenahna