PayPal, Visa, MasterCard tiasa nimbangkeun deui mata uang virtual Facebook, Libra

Cryptocurrency Libra

Handap utas dina proposal anyar anu dilakukeun ku Facebook sareng na mata uang virtual, Libra, diumumkeun Sababaraha dinten ka pengker éta PayPal, Visa, MasterCard sareng mitra kauangan sanés Konci Facebook dina proyék Libra aranjeunna tiasa nimbangkeun deui partisipasi aranjeunna dina prakarsa ieu nunjukkeun permusuhan régulator global, pamaréntah sareng lembaga kauangan nuju cryptocurrency ieu

Pikeun anu teu wawuh sareng Libra Abdi tiasa ngawartosan anjeun ieu cryptocurrency dimaksudkeun pikeun mésér barang atanapi ngirim artos sagampang pesen. Kalayan Libra boga tujuan pikeun nawiskeun cara pembayaran anyar di luar saluran perbankan tradisional.

Dibikeun ieu sigana mah Departemen Keuangan Amérika Serikat parantos ngalebetkeun pamundut ka mitra kauangan Facebook salaku bagian tina proyék Libra pikeun ulasan lengkep ngeunaan program anti pencucian artos anjeunNalika jasa pamayaran sapertos PayPal, Visa sareng MasterCard henteu hoyong "narik perhatian régulator kana bisnisna."

Tulisan anu aya hubunganana:
Cryptocurrency Facebook basis Libra blockchain kalayan dompét digital anjeun nyalira

Pejabat Asosiasi Libra sareng sponsor Libra, sahaanu tétéla komitmen "henteu ngariung" sareng proyék ku ngadukung perusahaan Mark Zuckerberg, Aranjeunna henteu hoyong narik perhatian régulator sareng nolak paménta ti Facebook pikeun ngadukung masarakat kana proyék, numutkeun laporan.

Sareng kedah diémut yén di Amérika Serikat, Sekretaris Departemen Keuangan Amérika Serikat "Steven Mnuchin" sareng Ketua Federal Reserve Jerome Powell henteu nyumputkeun yén aranjeunna ngagaduhan "seueur masalah serius" ngeunaan pencucian artos anu bisa ngahasilkeun ku Libra.

Salaku tambahan kana peraturan, perlindungan privasi, perlindungan konsumen sareng stabilitas kauangan. Powell parantos naros ka Facebook pikeun ngagantungkeun proyék Libra dugi ka masalah régulator pasar kauangan leres-leres ditumpes.

Donald Trump, anu bagikeun sudut pandang «crypto-skeptics», Kuring parantos parantos masihan koméntar ngeunaan ieu:

"Upami Facebook sareng perusahaan sanés hoyong janten bank, aranjeunna kedah milarian piagam perbankan anu anyar sareng tunduk kana sagala peraturan perbankan, sapertos bank sanés, nasional sareng internasional. Abdi sanés kipas Bitcoin sareng cryptocurrency sanésna, anu sanés artos, sareng anu nilai na volatil sareng dumasar kana hawa.

Sedengkeun pikeun kasus Perancis, di nagara ieu parantos ngumumkeun niatna pikeun ngajamin yén komunitas internasional netepkeun hiji kerangka pikeun mata uang crypto ka hareup Facebook pikeun tetep ngan ukur instrumen perdagangan tanpa janten mata uang, tapi anjeunna nekenkeun yén anjeunna ngalawan pamekaran Libra dina taneuh Éropa.

Salajengna, Paris sareng Berlin sumpah bakal ngahalangan peluncuran Libra di Éropa sareng ngadukung pamekaran mata uang virtual publik babarengan sareng Bank Pusat Éropa.

Kapisahna, Reuters ngalaporkeun minggu kamari yén Facebook tiasa nunda peluncuran Libra pikeun ngungkulan masalah pangaturan anu parantos diangkat di sakumna dunya, sabab perusahaan ngumumkeun rencana pikeun ngaluncurkeun mata uang digital dina Juni 2020.

David Marcus ti Facebook, sahaanu ngawaskeun proyék Calibra dijamin dina tweet yén anjeunna henteu sadar kana Bantahan anu disebatkeun di luhur. Dina hubungan ieu, saurna:

"Kuring tiasa ngawartosan anjeun yén kami damel pisan kalem sareng percaya diri pikeun ngabéréskeun masalah anu sah anu parantos diangkat Libra ku nyandak diskusi ngeunaan nilai mata uang digital ka payun."

Di Swiss, pejabat ti FINMA, Otoritas Pengawasan Pasar Keuangan Federal, anu didadarkeun Facebook salaku régulator kauangan utama Libra, nyatakeun yén éta paling paduli kana proyék-proyék cryptocurrency dikembangkeun di luar kontrol resmi "sareng saha waé anu bakal datang. badag teuing pikeun ditéwak "tibatan pikeun proyék Libra anu, numutkeun anjeunna," dilakukeun ku transparansi lengkep.

Pejabat anu sami negeskeun deui yén Libra bakal tunduk kana aturan ketat anu umumna dilarapkeun ka bank salian ti hukum anti pencucian artos anu ketat, tapi Swiss moal naekeun halangan tambihan pikeun proyek éta.

Dina hubungan ieu, anjeunna nyarios: "Kami henteu di dieu pikeun ngagagalkeun proyek sapertos kitu"


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)