Dibayar VPN vs VPN Gratis: Naha Milih VPN Mayar?

Kaamanan VPN

Upami anjeun ngémutan nganggo a Jasa VPNPasti anjeun parantos terang yén aya sababaraha layanan gratis sareng anu sanésna anu mayar. Sababaraha pangguna milari babandingan pikeun VPN gratis, sareng yakin yén aranjeunna nyayogikeun aranjeunna sadayana anu diperyogikeun sahingga aranjeunna henteu kedah mayar artos.

Tapi kaleresan éta sanés mangrupikeun salah sahiji pilihan anu pangsaéna. Upami anjeun hoyong terang alesanna, dina panduan ieu kuring bakal nunjukkeun sadayana anu anjeun kedah terang ngeunaan VPN, janten anjeun tiasa milih anu pangsaéna pikeun kabutuhan anjeun sareng henteu dibobodo ...

Naon éta VPN?

Naon ari VPN

Upami anjeun heran naon ari VPN (Jaringan Swasta Virtual), atanapi jaringan pribadi virtual Dina basa Spanyol, anjeun kedah terang yén éta mangrupikeun jasa anu ngamungkinkeun anjeun nyambung ka jaringan kalayan aman kumargi kanyataanna manjangan jaringan LAN (jaringan daérah lokal) ngalangkungan jaringan umum sapertos Internét. Ngahasilkeun saluran aman pikeun mindahkeun saolah-olah anjeun dina jaringan pribadi.

VPN nyayogikeun seueur manpaat, sapertos nyumput tina asal patalimarga jaringan sareng IP anjeun. Panyadia VPN bakal nyayogikeun anjeun IP anu béda sareng anu tiasa janten milik nagara sanés milik anjeun. Ieu tiasa kéngingkeun aksés kana jasa anu diwatesan di daérah geografis anjeun, anu nyayogikeun kaunggulan anu hébat pikeun ngungkulan watesan ieu.

VPN ogé tiasa énkripsi pangunjung jaringan. Daripada mindahkeun data dina téks biasa antara anu ngirim sareng anu nampi, éta énkripsi. Hal ieu ngajadikeun teu mungkin pikeun anu sanés anu tiasa nénjo patalimarga pikeun ngaksés inpormasi, anu ngamungkinkeun anonimitas sareng privasi anu langkung ageung dina browsing anjeun. Nyaéta, éta nyumbang karusiahan data, salah sahiji pilar dasar pikeun kaamanan komputer sareng éta penting pisan pikeun perusahaan atanapi pikeun damel telepon.

Éta ogé nyumbang integritas data. Nyaéta, éta mastikeun yén data ngahontal panarima na leres sareng lengkep ku nyieun saluran aman. Kalayan kecap séjén, éta nyegah aranjeunna tina dicegat sapanjang jalan pikeun modifikasi atanapi manipulasi. Faktor kaamanan konci séjén.

méja nordvpn

Anjeun panginten panginten pikeun pangguna bumi ieu rumit pikeun dilaksanakeun, tapi anjeun salah. Jasa VPN ayeuna nawiskeun aplikasi saderhana pisan pikeun ngonpigurasikeun sareng ngaluncurkeun, sanaos anjeun teu gaduh pengetahuan téknis.

Kesalahpahaman anu sanés ngeunaan VPN nyaéta layanan anu ngalakukeun sadayana éta, khususna pikeun bisnis, kedahna mahal pisan. Tapi éta ogé sabalikna, VPN kaluar lumayan mirah sareng éta nyayogikeun kaunggulan anu ogé tiasa dihontal ku metode anu langkung mahal. Kituna, éta bakal ngahémat biaya dina téknologi anu langkung mahal.

Janten dimana masalahna? Bener nya éta karugian tina VPN aranjeunna dasarna turun kana hiji: kagancangan sambungan. Tapi untungna jasa VPN ayeuna, khususna anu mayar, gaduh téknologi pikeun mastikeun yén pagelaranana lumayan luhur. Ku alatan éta, laju sambungan anjeun henteu ngalambatkeun sareng anjeun sacara praktis moal nyatet éta. Kacindekan, seueur kaunggulan sareng praktis henteu aya kalemahan ...

Fitur anu anjeun kedah perhatoskeun nalika milih jasa VPN

Operasi VPN

Nalika anjeun milih VPN aya sababaraha fitur penting. Éta mangrupikeun poin anu nandaan yén layanan pikeun jenis ieu leres-leres patut. Pikeun terang kumaha milih VPN anu saé anjeun kedah jaga rinci ieu:

  • Kabébasan milih IP: sababaraha layanan VPN ngamungkinkeun anjeun milih sérver pikeun nyambung pikeun jasa éta, ngagaduhan sérver anu béda di nagara-nagara di sakumna dunya. Ieu tiasa ngamungkinkeun anjeun milih asal IP anu ditugaskeun ka anjeun. Ku cara éta, anjeun tiasa nyambung kana VPN sareng IP ti nagara dimana anjeun terang yén, jasa anu dibatesan pikeun daérah geografis anjeun, tiasa dianggo.
  • Algoritma énkripsi- Énkripsi lalu lintas jaringan nganggo konci énkripsi sareng prosedur pikeun ngarobah data plaintext janten hal anu teu kahartos. Kaamanan sareng kinerja VPN anu dipilih bakal gumantung kana ieu, kumargi algoritma anu langkung mantep sareng aman nyaéta, kirang kasempetan anjeun bakal ngadekrip patalimarga.
  • Kagancangan- Faktor ieu ogé gumantung kana énkripsi, sabab data anu ditransferkeun kedah énkripsi sareng didekrip, sareng ieu anu leres-leres ngalambatkeun sambungan. VPN gratis condong gaduh kagancangan anu langkung miskin tibatan anu mayar, salian ti aya larangan dina pangunjung.
  • Privasi sareng anonimitas: VPN tangtu nyimpen log sareng seueur data ti nasabah anu parantos ngupayakeun jasa éta, anu sanésna bieu nyimpen log, nyayogikeun anonim anu langkung ageung. Anjeun kedah teras milih anu nyimpen sakedik mungkin ngeunaan anjeun.
  • Soporte: jasa gratis kawates pisan dina hal ieu, tapi jasa mayar biasana nawiskeun aplikasi klien pikeun seueur platform atanapi sistem operasi. Salaku conto, pikeun Android, Windows, iOS, macOS, Linux, bahkan TV pinter, router, sareng ekstensi browser.
  • usability- Seueur aplikasi klien anu sayogi tina jasa VPN gampang pisan dianggo. Aranjeunna meryogikeun ampir teu aya konfigurasi sareng kéngingkeun konéksi ku tombol pencet. Sanaos anjeun henteu ngagaduhan katerampilan komputer, anjeun tiasa nganggo éta tanpa masalah.
  • Métode pamayaranJasa gratis teu ngagaduhan masalah sapertos kieu, perkawis jasa mayar, anjeun tiasa milih antara cara anu béda. Tina mayar ti toko aplikasi nyalira dina platform sélulér, dugi ka metode sanés sapertos kartu kiridit, PayPal, sareng bahkan nganggo cryptocurrency sapertos Bitcoin henteu kéngingkeun jejak idéntitas anjeun.
  • Pamundut DMCA: Hukum perlindungan hak cipta Amérika Serikat ngagaduhan perjanjian sareng nagara anu béda pikeun nyayogikeun data ngeunaan pangguna anu parantos ngalakukeun pelanggaran sapertos produksi sareng distribusi bahan lindung (pembajakan parangkat lunak, buku, musik, pilem, ...). Tapi aya sababaraha nagara anu bertindak salaku tempat perlindungan hukum sareng henteu ngalaporkeun data éta, anu langkung ngajaga anjeun upami anjeun parantos nganggo VPN pikeun panggunaan curang.
  • Asistencia- Jasa téknis pikeun layanan VPN gratis parah atanapi henteu aya dina sababaraha kasus. Di sisi anu sanésna, jasa pamayaran nyayogikeun jasa multibasa, sanaos dina kaseueuran éta pikeun basa Inggris hungkul. Salaku tambahan, aranjeunna condong ngabantosan anjeun ku live chat, email, atanapi metode kontak sanés 24 jam sapoé, 7 dinten saminggu.

Aplikasi tina VPN

Streaming Video, Netflix, VPN

Anjeun moal ningali Priori alesan ngagunakeun VPN, tapi nyatana nyaéta duanana perusahaan, naon ukuranana, ogé pangguna bumi, ngagaduhan alesan anu kuat pikeun ngagunakeun jasa VPN. Upami anjeun hoyong sababaraha alesan pikeun kéngingkeun salah sahiji jasa ieu ayeuna, ieu aya sababaraha sorotan ...

Coba NordVPN salah sahiji VPN pangsaéna dina pasaran. Anjeun bakal ngajelajah lengkep anonim sareng aman.

Pandemi

SARS-CoV-2 aya di dieu pikeun cicing, sareng pandemi Éta parantos nyababkeun réa hal pikeun dipikir deui. Diantarana cara anjeun damel sareng diajar. Salami kurungan, seueur pusat pendidikan parantos ngawitan ngajar kelas online, sareng sababaraha perusahaan masihan kamungkinan pagawé na pikeun telecommute.

Kalayan masa depan anu teu pasti nunjukkeun kateupastian naha bakal aya vaksin, naha éta bakal tiasa ngahasilkeun waktosna (sareng pikeun sadayana), sareng upami aya panyakit anu caket, seueur usaha tiasa ngamimitian nganggap teleworking salaku bentuk operasi permanén.

Pikeun kasus-kasus éta, karusiahan sareng kaamanan rahasia na data nasabah anu dikokolakeun ngajantenkeun penting pisan ngagunakeun VPN. Upami teu kitu anjeun bakal langkung rentan ka serangan cyber, spionase industri, jst.

Privasi sareng anonimitas

La karusiahan mangrupakeun hak dina Internét anu parantos leres-leres dilanggar, boh ku pamaréntah tangtu, atanapi lembaga intél na, anu ngagunakeun spionase ageung ogé ku perusahaan ageung anu ngumpulkeun data browsing atanapi panggunaan aplikasi na teras ngicalna ka pihak katilu atanapi analisa ngalangkunganana Data ageung kanggo kampanye anjeun.

El anonimitas Éta ogé matak pisan, sareng sareng VPN, digabungkeun sareng jasa sanés sapertos Tor, sareng sajabana, éta tiasa ngajamin privasi sareng anonimitas dina konéksi anjeun.

Ogé, anjeun kedah terang yén ISP anjeun, panyadia ladénan internét, éta tiasa nyimpen data patalimarga anjeun mangtaun-taun. Ieu kusabab sadaya patalimarga dina jaringan anjeun ngalangkungan sérverna. Sadaya kagiatan browsing ieu tiasa dipasrahkeun ka pamaréntah, perusahaan iklan, perusahaan, jsb. Kalayan VPN anjeun tiasa ngaleungitkeun masalah ieu.

Aksés jasa diwatesan

Seueur jasa streaming video, aplikasi toko aplikasi, sareng jasa sanésna diwatesan pikeun daérah géografis tangtu. Ogé, sababaraha platform kontén henteu nawiskeun anu sami di hiji nagara sapertos di anu sanés. Upami anjeun hoyong nyingkirkeun watesan ieu sakali sareng sadayana, VPN anu anjeun peryogikeun.

ku ejemploBayangkeun yén anjeun hoyong ningali eusi tina saluran TV anu nyiarkeun online ti nagara sanés, tapi jasa éta ngan ukur sayogi pikeun nagara asalna. Kalayan VPN anjeun tiasa kéngingkeun IP ti nagara éta sareng ngaksésna saolah-olah anjeun ngagaduhan IP "asli" ti ditu.

VPN gratis vs mayar

Server VPN, téknologi

Dilema anu dipiboga ku jalma nyaéta ngagunakeun salah sahiji mayar atanapi gratis. Kabeneran aya, lamun ngeunaan kaamanan, pilihanana cukup jelas. Salajengna, jasa gratis henteu ngan ukur nawiskeun kirang fitur kaamanan sareng kinerja, éta ogé ngagaduhan watesan anu parah dina hal patalimarga unggal dinten atanapi bulanan.

ku ejemploSababaraha ngan ukur bakal nampi 500MB per bulan, anu handap pisan pikeun kaseueuran pangguna. Nyaéta, aranjeunna ngan ukur praktis upami anjeun milari ngagunakeun VPN dina sababaraha kasus, sareng pikeun panggunaan anu cukup saderhana. Salaku conto, pikeun ngalirkeun pidéo sareng anu sapertos kitu, éta bakal cukup henteu cekap kusabab jumlah data anu ditangani dina kasus-kasus éta, utamina upami éta HD, FullHD atanapi 4K.

Jasa VPN gratis ogé ngawatesan jumlah alat sambung sakaligus. Aranjeunna umumna ngan ukur ngamungkinkeun 1 per akun. Éta pikeun perusahaan henteu kapikiran, sareng pikeun bumi anu komputer, tablet, ponsel, televisi pinter, sareng sajabana biasana sayogi.

Sareng tapi sadayana nyaéta lamun henteu mayar harga VPN anjeun bakal tungtungna mayar ku cara séjén, boh ku asa-asa ku teu tiasa dianggo sapertos anu diarepkeun, ku watesan anu beuratna padamelan anjeun, ku iklan anu ditawarkeunana, jst.

NordVPN: jasa murah sareng propésional

cta nordvpn

NordVPN mangrupikeun salah sahiji layanan anu paling disarankeun ti mana milih. Éta nyayogikeun sagala kahadéan tina jasa mayar, tapi ku harga anu ekonomis pisan sahingga ngagambarkeun ampir teu aya pangaruhna kana ékonomi anjeun. Rencana sareng promosina murah pisan, sareng rasio kualitas / harga henteu tiasa dikalahkan.

sus kaunggulan tibatan pesaing sanésna éta lumayan dibuktikeun nalika anjeun mariksa fitur na:

  • Perusahaan anu ngoperasikeun ti Panama.
  • Pembalakan data minimal pikeun anonimitas anu langkung ageung.
  • Langkung ti 5000 server di Leuwih ti nagara 50 kalayan IP anu rupa-rupa.
  • Ngadukung Netflix tanpa masalah, ogé unduhan P2P, torrent, sareng jasa streaming sanés sapertos Amazon Prime, jst.
  • Énkripsi pisan aman hatur nuhun kana algoritma AES-256.
  • Protokol OpenVPN sareng IKEv2 / IPSec.
  • Email atanapi live obrolan dukungan 24 / 7.
  • Harga ékonomis.

Sareng naon tarjamahan ieu daptar fitur? Nya, hayu urang detailkeun sakedik-sakedik ...

Anonimato

Ku gaduh a log data minimal ti nasabah, aranjeunna moal ngagaduhan seueur teuing data ti anjeun. Ieu nyayogikeun anonim anu langkung ageung, sareng ngan ukur ngarékam email anu didaptarkeun ku anjeun sareng pangmayaran. Tapi éta moal ngarekam data tambihan sanés ngeunaan anjeun atanapi kagiatan anu anjeun lakukeun tina konéksi VPN.

Janten perusahaan sareng kantor pusatna di Panama, operasi di handapeun hukum surga hukum ieu, sareng undang-undangna henteu ngémutan nampi paménta DMCA. Titik sanés anu mihak ka anjeunna pikeun panyalindungan anjeun.

Émut yén sanaos pamayaran diolah salaku CloudVPN, perusahaan anu didaptarkeun di Amérika Serikat, éntitas ieu ngan ukur ngumpulkeun artos, tapi perusahaan di tukangeun NordVPN masih Teficom Co & SA anu beroperasi dina hukum Panamania. Janten ulah panik upami anjeun ningali éta kagambar dina pamayaran ...

Harga sareng metode pamayaran

cta nordvpn

Para daptar pikeun NordVPN anjeun tiasa nganggo sababaraha métode mayar, sapertos PayPal, kartu kiridit, UnionPay, AliPay, Google Play, Amazon Pay, cryptocurrency, jsb. Salaku tambahan, éta ngagaduhan salah sahiji harga anu paling kompetitif di séktor, janten anjeun moal kedah nanem modal sajumlah ageung pikeun ngamimitian mikaresep VPN anjeun.

nu harga ti NordVPN nyaéta:

  • € 3.11 / bulan pikeun rencana 2 sareng 3 taun.
  • € 6.22 / bulan pikeun rencana 1 taun.
  • € 10.64 / bulan upami anjeun ngan ukur badé ngupahan salami sasasih.

Ogé, anjeun kedah terang yén éta ngagaduhan promosi sareng diskon anu menarik anu tiasa anjeun anggo pikeun nyimpen langkung seueur kana langganan anjeun sareng NordVPN. Sareng upami anjeun henteu bahagia, aranjeunna ngabalikeun artos pinuh saatos 30 dinten, buktina jaminan yén NordVPN pasti nganteurkeun naon anu aranjeunna nyarios sareng anjeun moal hanjakal.

Gancang

NordVPN boga salah sahiji laju gancang ti sadayana dunya, sareng anu leres na éta henteu ngalegaan. Kalayan layanan ieu anjeun moal ngagaduhan watesan nalika ngalangkungan wates atanapi masalah anu tangtu kalayan gancang, sajaba éta, éta ngajamin yén anjeun tiasa nyambung sareng 6 koneksi sakaligus sahingga anjeun tiasa nganggo VPN sareng alat sélulér anjeun, TV pinter, komputer , jsb.

Laju ieu kahontal berkat alat anu nyegah pangguna sanés nyalahgunakeun sareng ngarusak kinerja jaringan, berkat langkung ti 5000 server anu gancang-gancang nyebar di langkung ti 50 nagara di sakumna dunya, sareng protokol revolusioner NordLynx na.

Gampang dianggo

Aplikasi NordVPN meryogikeun ampir teu aya setelan sareng anjeun tiasa ngamimitian mikaresep sambungan VPN anjeun sareng ngan ukur nyorong kancing. Kesederhanaan ekstrim sareng Quick Connect pikeun koneksi gancang, pilihan pangladén anu dipikaresep, jst.

Sareng fasilitas tambahan pikeun anjeun janten dijagaan sepanjang waktos. Jasa anu sanés, upami éta gagal, pegatkeun sambungan tanpa aya bewara sareng paparan anjeun. Anjeun bakal pikir anjeun masih dipareuman ku panangtayungan VPN nalika henteu. Sabalikna, NordVPN ngagaduhan Kill Switch, anu upami gagal ogé pegatkeun sambungan Internét sahingga henteu aya data anu kompromi.

kaamanan

méja nordvpn

Kaamanan NordVPN henteu ngan ukur asalna algoritma énkripsi sareng Kill Switch. Ogé téknologi sareng protokol sanés anu dianggo ku jasa ieu anu ayeuna kuring bakal jéntré.

Sedengkeun pikeun algoritma, anjeun parantos terang yén éta nganggo AES-256, algoritma anu kuat anu ngagunakeun skéma enkripsi basis blok anu teu acan dikompromikeun dugi ka ayeuna. Perlindungan anu aman pisan pikeun ngamankeun konéksi anjeun, sareng anu kedah yakin pisan.

Di sagigireun éta algoritma enkripsi, éta ogé ngagaduhan protokol anu aman anu diandelkeun ku NordVPN's VPN, sapertos OpenVPN sareng IKEv2 / IPSec. Sareng upami éta henteu cekap, NordVPN ogé ngajagi tina kabocoran DNS, nyumputkeun alat anu nyambung dina LAN, sareng ngamungkinkeun ngagunakeun server Bawang ngaliwatan VPN pikeun nganggo Tor salaku lapisan tambahan upami anjeun peryogi.

Kalayan téknologi CyberSec éta ogé ngamungkinkeun anjeun ngajagi jaringan anjeun tina ancaman malware sareng iklan anu ngaganggu nalika browsing. Éta nambihan panyalindungan tambahan anu langkung luhur dina sadayana hal di luhur, ngajantenkeun NordVPN salah sahiji layanan anu paling mantap. Anjeun bahkan tiasa nonton sadayana pidéo YouTube anu anjeun pikahoyong tanpa ditingalikeun iklan ...

Netflix

NordVPN

Sababaraha layanan VPN anu mayar sareng gratis dideteksi sareng diblokir ku sababaraha platform sapertos Amazon Prime, Netflix, Hulu, jsb. Dina kasus NordVPN, ieu sanés masalahna, sareng éta ngagaduhan jasa tambahan anu didesain khusus pikeun ngajantenkeun eusi streaming ieu tiasa leres tanpa konfigurasi tambahan.

SmartPlay DNS Mangrupikeun téknologi anu ngabantosan nungkulan larangan géograpis jasa ieu, janten anjeun henteu kedah ngalakukeun nanaon pikeun ngararasakeun séri sareng pilem anu anjeun pikahoyong. Sadayana dilakukeun sacara otomatis sareng transparan pikeun pangguna.

Sareng upami anjeun heran Unduhan P2P, ku torrent, sareng sajabana, anjeun ogé kedah terang yén aranjeunna didukung ku NordVPN.

kasaluyuan

NordVPN ngagaduhan aplikasi pikeun sababaraha rupa sistem operasi sareng platform, sapertos héndsét Android sareng iOS, atanapi Linux, Windows sareng desktop macOS, komo TV pinter sareng Android TV. Sareng anjeun ogé tiasa nganggo ekstensi atanapi tambahan pikeun panyungsi sapertos Chrome sareng Firefox.

Asistencia

NordVPN nawiskeun a 24/7 palayanan, Supados anjeun salawasna ati-ati pikeun konsultasi patarosan atanapi masalah anjeun ku email, atanapi ku obrolan langsung upami anjeun resep. Tangtosna, éta bakal nganggo basa Inggris, tapi anjeun tiasa nganggo panarjamah pikeun nyobaan komunikasi tanpa masalah ...

Coba NordVPN salah sahiji VPN pangsaéna dina pasaran. Anjeun bakal ngajelajah lengkep anonim sareng aman.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

4 koméntar, tinggalkeun anjeun

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

  1.   omong kosong cenahna

    Goréng kana baskét, upami anjeun hoyong vpn anu asli, maka mayar sareng tingali. Expressvpn, mangrupikeun salah sahiji anu paling mahal, upami sanés paling mahal, tapi éta mangrupikeun vpn sareng sésana mangrupikeun omong kosong, nalika anjeun ngagaduhan éta, anjeun ngartos harga harga na di Linux éta mangrupikeun keajaiban anu leres, dina Windows I henteu terang, kusabab kuring henteu nganggo éta hal, kuring ngan ukur nganggo Linux dina sadaya komputer kuring, kuring henteu ngagaduhan dual boot antics sareng Windows sareng Linux, kanggo nyarios engké, kuring linuxero, NO, anjeun nganggo Windows teras Linux, linuxero mangrupikeun anu ngan ukur nganggo Linux, kusabab Windows ayeuna henteu diperyogikeun pisan. Salami tiasa, kuring bakal tetep nganggo expressvpn, sanaos mahal teuing, abdi teu paduli. Kuring kagungan Nordvpn dina waktos éta sareng nyungkeun artos artos kumargi éta henteu nanaon, éta naha mirah pisan, pikeun narik masarakat pikeun harga na, sanés pikeun kinerja anu saé. Upami anjeun hoyong vpn nyata, expressvpn sareng ballpoint.

  2.   Oscar Méza cenahna

    VPN mangrupikeun mékanisme anu seueur dianggo pikeun para karyawan pikeun ngaksés kalayan aman jaringan perusahaanna, kalayan Linux aya StrongSwan, OpenVPN, jsb. Ieu mangrupikeun sistem OpenSource anu nandingan sistem pamayaran. Hiji-hijina hal anu kedah dimiliki perusahaan nyaéta IP umum sareng bandwidth numutkeun paménta pangguna jarak jauh na.

    VPN OpenSource ieu bahkan tiasa dianggo pikeun nyiptakeun saluran anu aman antara kantor pusat sareng cabangna.

    https://www.vidagnu.com/vpn-sitio-a-sitio-strongswan-con-un-extremo-con-ip-dinamica-en-linux/

  3.   ngaheot cenahna

    Kuring nganggo NordVPN sareng éta saé dina Linux. Kuring henteu percanten pisan ka VPN gratis. Dinten ieu dina twitter kuring maca yén nembé seueur VPN gratis parantos ngabocorkeun data: https://www.vpnmentor.com/blog/report-free-vpns-leak/